Ruovesi - Laitila 15.7.

Pirkat – Laitilan Jyske 0-2(4-5, 2-14)

Pirkat kohtasivat tiistaina kotikentällään sarjan neljäntenä olevan Laitilan Jyskeen. Ottelu alkoi Pirkkojen osalta vahvasti, sillä joukkue sai heti ensimmäisessä sisävuorossaan rakennettua tilannetta, josta Reetta Aralinna, Martta Asikainen ja Mari Koskinen löivät juoksut. Laitila sai omalla sisävuorollaan kavennettua tilannetta Minttu Mäkisen yhdellä lyödyllä juoksulla. Toisessa vuoroparissa Pirkat kuitenkin kasvattivat johtoaan Aralinnan juostessa harhaheitolla kotipesään. Pirkkojen ulkopeli oli myös jakson alussa tehokasta, vaikka Laitila saikin kavennettua tilannetta jälleen yhdellä juoksulla. Kolmas vuoropari meni molemmilta joukkueilta juoksuitta ja neljänteen vuoropariin siirryttiin kotijoukkueen 4-2- johdossa. Pirkat eivät saaneet omassa sisävuorossaan juoksuja ja Laitila tuli vuorostaan tasoittamaan. Ensin jokeriksi vaihdetun Mäkisen lyönti karkaa linjasta läpi ja heti perään Riina Juntin lyönti putoaa hieman onnekkaastikin väliin Laitilan tulessa tasoihin. Voittojuoksun jaksolle löi jokeri Venla Olli. Ottelu oli ensimmäisella jaksolla pitkään Pirkkojen hallinnassa, mutta loppumetreillä vierasjoukkue kiri ohi voittaen jakson 4-5.

Toisen jakson alkuun Laitila tuli vahvasti. Ensin Mäkinen tyhjentään kentän ajolähtötilanteesta ja heti perään Milla Torkki lyö Mäkisen kotiin ja kiertään itse kunnarin. Tämän jälkeen Pirkkojen ulkokenttä saa vaadittavat palot aikaiseksi ja pitkä sisävuoro saadaan katkaistua. Möys Pirkat saavat oman juoksutilinsä auki Asikaisen kotiuttaessa Taina Honkasen. Pirkat eivät kuitenkaan saaneet Laitilan lyöntihurmosta kuriin, vaan vierasjoukkue jatkoi ilotulitusta an myös seuraavassa sisävuorossaan. Yksittäisten juoksujen ja Venla Tanhuan kunnarin ansiosta tilanne oli jo lukemissa 1-12. Kolmannessa vuoroparissa Pirkat onnistuvat pitämään Laitilan nollilla ja kun Satu Alakotila onnistuu kotiutuksessa, kaventuu tilanne hieman. Laitila kuitenkin iskee viimeisessä sisävuorossaan vielä kaksi juoksua, kun Pirkat puolestaan jäävät nollille. Näin toinen jakso selkeilla lukemilla vierasjoukkueella 2-12.

Kotijoukkueen kakkospalkinnolla ottelussa palkittiin sekä sisä- että ulkopelissä mallikkaasti onnistunut Aino-Maija Kiiski. Ykköspalkinnon pokkasi etenkin sisäpelissä kunnostautunut Satu Alakotila.

Pirkkojen kotiottelut jatkuvat viikonloppuna, jolloin lauantaina vieraaksi saapuu Reisjärvi ja sunnuntaina Pattijoki.