Pirkat - Köyliö 22.5.

Pirkat – Köyliön Lallit 0-2 (3-6, 5-15)

Pirkkojen ykköspesisjoukkue pelasi torstaina ensimmäisen kotipelinsä tälle kaudelle. Vierailija Köyliön Lallit oli kotijoukkuetta parempi selkein lukemin. Pirkat saivat otteluun onnistuneen lähdön, kun ensimmäisessä sisävuorossa Paula Seppälä kotiutti Martta Asikaisen hienolla koukkunäpillä. Köyliö kuitenkin vastasi tasoittavallaan haasteeseen ja iski taululle lukemat 1-3. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan tasoitti pelin 3-3 lukemiin heti seuraavalla sisävuorollaan Iida Asikaisen ja Henna Rintasen lyönneillä. Tämän jälkeen Pirkkojen naiset eivät kuitenkaan saaneet tuulta purjeisiin ja lisäjuoksut jäivät jaksolla saamatta. Köyliö puolestaan rakensi hyvillä lyönneillä tilanteita ja sai kolmannessa vuorossaan vielä kolme lisäjuoksua voittaen jakson.

Toiselle jaksolle lähdettiin sisuuntuneena, mutta ulkopelin haparointi maksoi ja Köyliö pääsi yhdeksän juoksun karkumatkalle. Pirkat joutuivat myös suorittamaan vaihdon heti toisen jakson alkuun lukkarina pelanneen Rintasen loukkaannuttua. Ottelun loppuun Pirkkojen lautasen ääressä nähtiin hienon debyytin naisten otteluihin tehnyt, vasta C-tyttöikäinen, Aino-Maija Kiiski.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa kotijoukkue lähti rakentamaan tilannetta rauhallisesti ja kirimään Köyliön etumatkaa umpeen saaden heti yhden juoksun. Toisessa sisävuorossaan Pirkat saivat sisäpeliään hieman auki, saaden vapaataipaleilla kaksi juoksua. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä ulkopeli oli edelleen epävarmaa ja Köyliö lisäsi johtoaan kahdessa viimeisessä sisävuorossaan jo lukemiin 3-15. Kotijoukkue sai pientä lohtua viimeisen sisävuoronsa kahdesta juoksusta, joista toisen löi Emilia Mäkinen ja toinen syntyi harhaheitolla.

Pirkkojen ykköspalkittu Martta Asikainen harmitteli ulkopelin epävarmuutta.

– Peliin haastetta toi parin avainpelaajan puuttuminen loukkaantumisten vuoksi, mikä näkyi ulkopelissä epävarmuutena ja uusien roolien yhteenhitsautumattomuutena. Pari pitkää ulkovuoroa söivät eväitä myös sisäpelistä, eikä peliä saatu oikein kunnolla rullaamaan.

Pirkkojen ottelut jatkuvat helatorstaina, jolloin kotijoukkueen vieraaksi saapuu Seinäjoen Maila-Jussit. Torstain otteluun Asikainen odottaa erityisesti ulkopelin parannusta.

– Lisää varmuutta ja yhteispeliä. Hyvien ulkopelisuoritusten kautta sisäpeliin saadaan myös lisää rohkeutta ja onnistumisia.

Palkitut: 1. Martta Asikainen