Kausi 2013

Naisille ensimmäinen voitto!

Pirkkain naiset saalistivat ensimmäiset täydet pisteet tälle kesällä. Lue raportti täältä.

Kotipeleistä tappioita

Pirkkain Ykkösnaiset kohtasivat kotonaan tiistaina 11.6. Kankaanpään Mailan ja tiistaina 18.6. Jyväskylän Pesiksen. Molemmista tuloksena oli tappio. Täältä lisää.

Ykkösnaiset tappioputkessa

Lapua 2 sekä Seinäjoki veivät Pirkkain naisilta pisteet. Tästä otteluraportteihin!

Ykkösnaisten kausi starttasi niukalla tappiolla

Käy lukemassa kauden avausottelun otteluraportti täältä!

Kausikortit nyt myynnissä, hanki omasi!

Ruoveden Pirkkojen kausikortilla (30€) pääset kannustamaan naisten Ykköspesiksen runkosarjan kotiotteluihin.

Pirkanmaan kausikortilla (100€) pääset seuraamaan MansenRäpsän naisten Superpesiksen, Ruovden Pirkkojen naisten Ykköspesiksen, Manse PP:n naisten ja miesten Suomensarjan sekä Hämeenkyrön Räpsän B-tyttöjen Superin runkosarjan kotiotteluita.

Lisäksi Pirkanmaan kausikortilla vapaa pääsy lauantaina 25.5. Tampereen Kauppiin Superpesispäivään. Päivä starttaa klo 12 naisten Superpesiksen ottelulla MansenRäpsä-Vuokatin Veto ja jatkuu klo 16 miesten Superpesiksen ottelulla Sotkamon Jymy-Kouvolan Pallonlyöjät.

Ruovedellä kausikortteja myy PK-OSAT, Laivarannan jäätelökioski sekä pesäpallokentan lipunmyynti.

Ykköspesis aloitti kevätkautensa harjoituspelillä Pirkkahallissa

 

Lauantaina 23.2. Pirkkain naisjoukkue pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa Tampereen Pirkkahallissa, jossa vastaan asettui Jyväskylän Pesis. Kyseistä joukkuetta vastaan tullaan pelaamaan kesällä normaalien sarjapelien lisäksi myös paikallispelikierros, joten muistiinpanoja tehtiin varmasti suuntaan ja toiseen.

Pirkat aloitti ulkoa ja pelasi vahvan vuoron. Sisävuorolla Pirkat rakensi ajotilanteen josta juoksua ei syntynyt. Ajotilanne kuitenkin jatkui ja Martta Asikainen löi avausjuoksun. Kierros saatiin pelattua loppuun asti mutta enempää juoksua ei tullut. Ulkopeli toimi mallikkaasti koko jakson ajan ja tyrehdytti JyPen tilanteidenrakenteluyritykset tehokkaasti. Pirkat taas onnistui rakentelemaan ajolähtöjä useimpiakin mutta sai lopulta vain yhden lisäjuoksun harhaheitolla. JyPe onnistui myös, mutta ei yhtä kertaa enempää. Näin ensimmäinen jakso Pirkoille 2-1.

Toiselle jaksolle Pirkat teki hieman muutoksia. Toinen jakso aloitettiin saamalla heti pesät täyteen, mutta tilanne kaatui koppilyöntiin. Vastustajan ulkokenttä avitti sen verran, että uusi ajotilanne saatiin rakenneltua, mutta kotiin asti ei pelaajaa saatu. Pirkat ei saanut toisella sisävuorollaan mitään mainittavaa aikaan ja vastustaja pääsi iskemään tasoittavalla ensimmäisen juoksun. JyPe myllytti hetken tehokkaasti kun Pirkkain ulkokenttä alkoi hermoilla; pallot polttivat käsissä eivätkä jääneet räpylöihin ja tehtiin helppoja virheitä. JyPe ei tehnyt enempää juoksuja, mutta Pirkat joutui pelaamaan harmillisen pitkän ulkovuoron joka vähän vei puhtia sisävuorosta vaikka Mari Koskinen nosti Pirkat mukaan jaksotaistoon iskemällä harvoin hallipeleissä nähdyn kunnarin kolmospuolelta. Kahta juoksua enempää ei kuitenkaan enää jaksossa nähty ja se päättyi 1-1. Näin ottelu meni Pirkoille 1-0. Lisäksi pelattiin kotiutuslyöntikisa jonka JyPe voitti helposti 1-4.

Pelinjohdon mukaan ensimmäinen harjoituspeli ei ollut katastrofi, vaikka esimerkiksi merkkivirheitä nähtiin paljon. ”Näkyi, ettemme ole lyöneet täyteen kenttään” sanoi pelinjohtaja Matti Suohalme. ”Oli koko ajan kiire johonkin ja ratkaisut olivat hätäisiä. Ulkopeli oli kuitenkin paikoitellen erittäin hyvää ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Pirkkain kokoonpano tulee varmasti muuttumaan jotenkin kesää kohti, mutta tässä ottelussa pelasivat: Vilhelmiina Sorkkala, Fanny Tikakoski, Laura Levänen, Essi Leppänen, Miia Koskinen, Martta Asikainen, Krista Matikainen, Leena Ojanen, Laura Niemi, Noora Löytty, Mari Koskinen, Jaana Harjunen ja Jonna Marjamäki.

Karoliina Ahonen

 

Kuva:Karoliina Ahonen
Kiilassa. Kuva: Karoliina Ahonen

Ruoveden Pirkkain naiset ykköspesikseen!

Ruovedellä nähdään ensi kesänä vuoden tauon jälkeen jälleen Ykköspesistä, kun pesäpalloliitto myönsi Superpesikseen nousseiden Mansen Räpsän ja Roihun jättämän Ykköspesispaikan Pirkoille.

http://www.pesis.fi/?x21605=4160191