JATKOPELIT - JATKOPELIT
la 11.8 Rauma - Ruovesi 2 - 0 (11-1, 9-1)
su 12.8 Ruovesi - Rauma 0 - 2 (6-12, 0-4)

Otteluraportti 19.5 Turku - Ruovesi 0-2 (3-8, 1-3)

Naiset aloittivat pelinsä lauantaina Turussa aurinkoisessa ja tuulisessa säässä. Pirkat ottivat ottelun haltuun heti ensimmäisellä sisävuorollaan, jolloin Turun saaman yhden juoksun vastineeksi Pirkat teki kolme. Seuraavilla kahdella vuorolla Pirkat jätti Turun nollille ja teki itse tilanteeksi 1-8. Turku onnistui viimeisellä sisävuorollaan vielä kahdesti, mutta sen lähemmäksi vastustajaa ei päästetty ja jakso päättyi Pirkoille 3-8. Ensimmäisellä jaksolla puolet juoksuista tuli vastustajan avustuksella, sisäpeli ei onnistunut niin hyvin kuin olisi voinut.

Toinen jakso oli klassisesti tiukempi kun ensimmäinen jakso oli selvä, mutta Pirkat johti jaksoa koko ajan. Ulkokenttä piti lukkari Leena Ojasen johdolla vastustajan sisävuorot lyhyinä eikä Turku saanut montaakaan kertaa pelaajaa kolmoselle ja kun oma sisäpeli alkoi sujua, päättyi jakso Pirkoille 1-3.

Ensimmäiseen peliin täytyy olla tyytyväinen, vaikka parannettavaa löytyy aina.

- Ulkopeli oli sellaista kuin etukäteen oli sovittu, mutta sisäpeliin ja kotiutuslyönteihin tarvitaan lisää terävyyttä, sanoi pelinjohtaja Matti Suohalme. – Osa huonoista lyöntiratkaisuista meni varmasti vähän jännityksenkin piikkiin joten ei sisäpelistä tarvitse huolissaan olla.

Koko joukkue ansaitsee pelistä kiitoksen, mutta pelinjohto nosti erityisesti esiin lukkari Leena Ojasen, joka sai ansaitusti palkinnon ja kärjen Vilhelmiina Sorkkala-Laura Levänen-Miia Koskinen. Leena piti tolpillaan vastustajan lyönnit kurissa ja kärki toimi erinomaisesti. Kolmostilanteet kirjattiin Pirkoille 7-25, joten ottelu oli Pirkkojen hallintaa ja vaikka vastustaja vähän avittikin, töitä tarvitsi voiton eteen kuitenkin tehdä.

Tästä on hyvä jatkaa.

23.5 Pirkat - Pori 2-1 (2-1, 1-7, 0-0, 4-2)

Pirkat tarjosi aurinkoisessa keskiviikkoillassa kotiyleisölleen oikean jännitysnäytelmän. Peli meni aina kotiutuslyöntikisaan asti, jossa Pirkat hoiti homman kotiin lukemin 4-2 ja koko pelin kovalla taistelulla 2-1. Ensimmäinen jakso oli jo todella tiukka. Pirkkojen sisäpeli takkusi hieman, mutta ulkopelissä paikattiin lyöntien tehottomuus, sillä Pori sai ensimmäisen kakkostilanteensa vasta 3. vuorollaan. Harhaheitolla tullut 1-0 juoksu pelasti tällä kertaa Pirkat, joka ei saanut itse lyötyä kuin yhden juoksun. Tiukka ulkopeli hoiti ensimmäisen jakson kotiin.

Toiselle jaksolle pelaajien pasmat menivät pahan kerran sekaisin, sisäpeli oli välillä jo katastrofaalista eikä montaakaan kunnon tilannetta saatu aikaan. Myös ulkopeli sekosi hieman ja muutama tilanne lahjoitettiin vastustajalle, mutta toinen jakso ratkesi sisäpeliin. Pori sai lyöntinsä kuntoon ja tahkosi lopulta jakson lukemiksi 1-7, Pirkoilla ei ollut jaksoon missään vaiheessa kunnon otetta.

Supervuorossa ei nähty juoksuja joten edessä oli kotiutuslyöntikisa. Siinä jokainen pelaaja oli katsonut itseään nopeasti peiliin. Lyönnit olivat joko mallikkaita välilyöntejä tai laittoivat vastustajan suorittamaan. Etenijät taistelivat kotipesään niin lujaa kuin pääsivät: tuloksena neljä juoksua viidestä, mikä on kova saldo. Taas mitattiin ulkopelin kestävyys. Porin kaksi ensimmäistä paria epäonnistuivat, kolmas ja neljä tekivät juoksun. Kun viimeinen pari epäonnistui, kaksi pistettä jäi Ruovedelle ja oli toisen kerran peräkkäin voitontanssin aika. Huonoon sisäpeliin löytyi syyt pelinjohdolta.

-Sisäpelissä lyönnit suuntautuivat suoraan vastustajan räpylään eikä saatu ulkokenttää suorittamaan. Ykköspalojakin oli 11, aivan liikaa, kertasi pelinjohtaja Matti Suohalme. - Siltikin sisäpelissäkin näkyi muutamia ilonaiheita.

Ottelu oli oikea taisteluvoitto, koska toisella jaksolla näytti välillä tosi pahalta. Ulkopeli piti kuitenkin taas pintansa ja sen kautta ottelu käännettiin kannustavan kotiyleisön edessä omaksi eduksi. Pelinjohtokin oli tyytyväinen ulkopeliin:

- Ulkopeli oli jälleen aika jäätävää ja siitä voi olla ylpeä. Ulkopelaajista on pakko mainita erikseen Miia, Aima, Martta ja Karo, jotka mielestäni nousivat odotusten mukaan esiin. Kaiken kaikkiaan oli todella tärkeää huonon toisen jakson jälkeinen nousta superissa ja kotarissa. Tärkeät pisteet.

Palkitut Miia Koskinen I ja Laura Levänen II.

30.5 Pirkat – Ulvila 2-0 (5-4, 2-0)

Pirkkain Naiset jatkoivat hyviä otteitaan keskiviikkona 30.5 tarjoten taas kotiyleisölleen jännittävän pelin. Vastassa ollut Ulvilan Pesä-Veikot oli ennakkoon rankattu kovaksi joukkueeksi, mutta Pirkat onnistui jälleen ulkopelissä paikaten heikkoa sisäpeliä ja elintärkeät kolme pistettä jäi Ruovedelle.

Ensimmäisellä jaksolla sateli harheittoja molemmille joukkueille. Ulvila johti peliä aluksi jo 0-2, mutta Pirkat onnistui pääsemään rinnalle ja ohi ja lopulta jakso kirjattiin kotijoukkueelle niukasti 5-4.

Toinen jakso oli tavoite aloittaa lyömällä juoksuja. Kaksi juoksua tulikin ja ne jäivät koko jakson ainoiksi. Ulkopeli piti rivinsä tiiviinä ja pelasi paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla. Ulvila jäi nollille ja kolme pistettä jäi kotiin. Pirkat voitti kolmostilanteet reilusti 16-7, mutta kotiutuksen tökkiessä peli meni jännittäväksi.

Pelinjohtaja Matti Suohalme oli tietenkin tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta vieläkään peli ei ollut sitä mihin joukkue pystyisi parhaimmillaan.

-  Ulkopelin osalta lähti hiukan nihkeästi liikkeelle ja tuli muutamia pikku virheitä, mutta toiselle jaksolle parannettiin peliä eikä Ulvila saanut kuin yhden kolmostilanteen. Sisäpeli oli edelleen hiukan nihkeää, mutta suunta on oikea.

”Masa” nosti pelistä erityisesti esiin kolme tärkeää juoksua lyöneen kapteeni Noora Löytyn ja 100 % sisäpeliä pelanneen Laura Leväsen.

- ”Norppa” antoi kapteenina mallia mihin suuntaan pitää päästä. Tilanteiden luomisessa tehtiin hyvää työtä, mutta erityisesti ”Largen” työskentely oli hienoa katseltavaa, jälleen 100 % tehot. Vähemmän virheitä tehnyt yleensä voittaa ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Palkitut Taina Honkanen I, Noora Löytty II.

3.6 Pirkat – Turku 2-0 (8-2, 8-7)

Kolmas kotipeli putkeen sujui Pirkoilta jälleen voitokkaasta: naiset kukistivat Turun kolmen pisteen arvoisesti trillerissä joka ei viileästä säästä huolimatta jättänyt ketään kylmäksi. Turku saapui ottamaan revanssia mukanaan pari superpesispelaajaa, mutta se ei auttanut. Kotijoukkue taisteli loppuun asti ja kolme pinnaa tuli jälleen plakkariin.

Ensimmäinen jakso aloitettiin ja lopetettiin terävästi. 8-2 päättynyt jakso oli Pirkkain hallintaa, vaikka ulkopeli ei parasta ollutkaan. Kapteeni Noora Löytty näytti taas esimerkkiä ja löi takaa läpi ajotilanteessa kolmen juoksun arvoisesti. Vielä pari juoksua lisää niin jakso oli taputeltu.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari meni Pirkoilta täysin penkin alle. Ulkopelissä pallot eivät tarttuneet räpylään ja harhaheitoilla lahjoitettiin tilanteita. Turku sai ensimmäisellä sisävuorollaan viisi juoksua, Pirkat ei yhtään. Seuraavassa vuorossa Turku sai vielä yhden ja 0-6 tilanne näytti todella pahalta. Joskus muinoin tilanne olisi voinut äityä vielä pahemmaksi, mutta ei nyt. Aino-Maija Lakaniemen, Essi Leppäsen ja Laura Leväsen läpilyönneillä Pirkat sai juoksuja ja tilanteita ja kavensi tilanteen jo 5-6 lukemiin. Turku sai viimeisellä vuorollaan vielä yhden juoksun. Tasoittavallaan Pirkoilla oli edessään kahden juoksun kavennus tasapeliin, jolloin ottelu olisi päättynyt 1-0 voittoon ja kolmen juoksun kavennus puhtaaseen 2-0 voittoon. Pirkat tulivat rinnalle eikä riemulla ollut rajaa kun Laura pääsi tuomaan voittojuoksun harhaheitolla kotipesästä. Tämä jos mikä oli taisteluvoitto. Vaikka virheitä tuli paljon, pelinjohtaja Matti Suohalme oli ylpeä joukkueestaan.

- Kuten ennen peliä puhuin, tuli vaikea peli mutta en uskonut ihan näin vaikeaksi. Mutta vaikeuksien kautta voittoon! Meillä ei usko loppunut missään vaiheessa vaan päätettiin ruveta tekemään sitä mitä osataan ja noustiin ohi voittoon. Erityisen ilahtunut olen siitä, että muutamilla pelaajilla rupesi "ottamaan keppiin” niin kuin treeneissä, Masa sanoi.

Pelinjohto nosti sisäpelistä esiin viisi juoksua lyöneen Noora Löytyn, kaksi juoksua naiseen lyöneet Ida Saarilahden ja Jonna Marjamäen ja lisäksi Mari Koskisen ja Aino-Maija Lakaniemen. Ulkopelissä kunnostautuivat tällä kertaa erityisesti kopparit Vilhelmiina Sorkkala ja Essi Leppänen sekä Karoliina Ahonen ja Jonna Marjamäki. Masalla oli myös erityinen kehu kaikille.

- Nyt tuntuu oikeasti siltä, että tässä voi ruveta puhumaan JOUKKUEESTA.

Palkitut Noora Löytty I, Vilhelmiina Sorkkala II.

9.6 Mynämäki - Pirkat (1-3, 4-5)

Pirkat jatkoi loistavia otteitaan naisten suomensarjassa Mynämäellä 9. kesäkuuta, kun joukkue haki täyden pistepotin kotiin luvuin 0-2 ja venytti voittoputkensa viiden pelin mittaiseksi. Sateinen sää vaikutti hieman molempien vaisuhkoon ulkopeliin, mutta Pirkat onnistui vääntämään voiton paremmalla ulkopelillä.

Ensimmäisessä jaksossa jaksovoittoon riitti kolme juoksua, jotka jokainen tulivat yksitellen. Näin ensimmäinen jakso meni Pirkoille 1-3. Toinen jakso olikin tiukempi ja niin kuin tiukissa peleissä yleensäkin, yksi juoksu oli ratkaisevassa asemassa. Mynämäki johti ensimmäistä jaksoa jo 2-0, mutta Pirkat tuli tasoihin ja ohi läpilyönneillä. Tilanne oli Mynämäen viimeisellä tasoittavalla 3-5.Vastustaja päästettiin harhaheitolla yhden juoksun päähän, mutta Pirkkain ulkopeli hoiti loput tilanteet varmasti eikä virhettä toistettu. Ruoveden naiset taistelivat jakson lukemiin 4-5 ja koko ottelun 0-2.

Vaikka vastassa oli tähän mennessä kovin ulkokenttä, Pirkat teki omassa pelissään vähemmän virheitä.

Palkitut: Aino-Maija Lakaniemi I, Ida Saarilahti II.

Rauma - Pirkat 2-0 (5-0, 14-3)

Pirkat matkasi kärkiotteluun Raumalle erilaisissa merkeissä kuin tähän asti. Pelaajia oli vain kymmenen, koska Hämeenkyrö tarvitsi kaksi pelaajaa tuuraamaan omaan Ykkösen peliinsä joka pelattiin samana päivänä. Näin ollen Pirkoilta puuttui pelistä kaksi erittäin tärkeää lenkkiä jo valmiiksi ja loukkaantumisen myötä vielä yksi. Pakka laitettiin täysin sekaisin, vain kolme ulkopelaajaa pelasi samoilla paikoilla kuin tähänkin asti. Ottelusta oli odotettavissa kova kärkiottelu kun vastakkain olivat kaksi kovaa ulkokenttää ja kuten ennakkoonkin ajateltiin sisäpelin toimivuus ratkaisi, tällä kertaa Raumalle.

Ensimmäinen jakso alkoi uusien pelipaikkojen myötä hyvin ja ensimmäisessä ulkovuorossa Rauma onnistuttiin pitämään nollilla. Sisäpeli oli kuitenkin niin kehnoa, ettei Pirkat saanut koko jaksolla yhden yhtäkään kolmostilannetta. Rauma kuitenkin teki yksitellen juoksuja ja kirjasi jaksovoiton lukemin 5-0.

Toinen jakso ei ollut yhtään parempaa katsottavaa. Rauma nakutti juoksuja tasaiseen tahtiin, Pirkat ei saanut yhtään. Rauman toinen sisävuoro oli yhtä juoksujuhlaa, kun Pirkkain ulkokenttä sähelsi pallojen kanssa, tuli lukuvirheitä ja toki myös hyviä lyöntejä. Pirkat onnistui kolmannessa vuorossaan tekemään kolme juoksua, mutta se oli laiha lohtu kun Rauma rynnisti lopulta jaksovoittoon 14-3. Näin kesän ensimmäinen tappio tuli suoraan lukemin 2-0.

Pirkkain peliin ei voinut olla vaikuttamatta kolmen pelaajan puuttuminen ulkokentältä ja kahden sisäpelistä, mutta pelinjohtaja Matti Suohalmeen mukaan tappiota ei voida laittaa vain sen piikkiin.

- Henkisesti oltiin kovilla, koska kolmen peruspilarin puuttuminen ei voi olla vaikuttamatta, mutta kyllä meidän sisäpeli oli tänään luvattoman kehnoa, Masa sanoi. – Ulkokenttäkin oli välillä sekaisin, mutta toimi silti ihan hyvin. Sisäpeli ei toiminut ollenkaan ja se ratkaisi tänään kun vastassa oli sarjan kovin ulkokenttä. Vastustaja ei silti ollut missään nimessä voittamaton.

Palkitut Essi Leppänen I, Karoliina Ahonen II.

Pirkat - Köyliö 1-2 (2-6, 5-3, 0-7)

Pirkat sai sateisena sunnuntaina vastaansa yhden päävastustajistaan kun Köyliön Lallit saapui vieraaksi. Ottelu oli erittäin tärkeä sarjataulukon kannalta ja peliä lähdettiin voittamaan omalla pelillä. Siitä ei kuitenkaan ollut tietoakaan kun pakka oli taas sen verran sekaisin ulkona ja sisällä, että henkinen puoli oli kovilla eikä pelistä saatu kiinni. Köyliö vei ottelusta kaksi pistettä mukanaan voittamalla lukemin 1-2,  yhden pisteen Pirkat taistelivat kotiin.

Ensimmäinen jakso oli Köyliön hallintaa eikä Pirkat saanut montaakaan kolmostilanteita aikaseksi. Köyliö viljeli hyviä välilyöntejä,  joissain kohti Pirkkain ulkokentän avustuksellakin ja näin jakso Köyliölle 2-6.

Toiseen jaksoon Pirkat löysi tutun pelivireen ja teki ensimmäisellä sisävuorollaan kolme juoksua.  Köyliö kuitenkin päästettiin tasoittavallaan omilla virheillä tasoihin ja peli on Pirkkain viimeiseen sisävuoroon asti tilanteessa 3-3. Pirkat teki väkisin kaksi juoksua ja lähti viimeiseen ulkovuoroon 5-3 johdossa. Ulkokenttä piti pintansa ja jaksovoitto tuli Pirkoille. Edessä siis supervuoropari. Köyliön aloitus oli musertava kun se latoi sekä hyvillä lyönneillä että ulkokentän pahoilla virheillä taululle seitsemän juoksua. Siitä ei Pirkat noussut enää mihinkään ja superi meni Köyliölle ja samoin koko ottelu 1-2. Peli oli välillä karmaisevan huonoa.

- Kun yhdenkin pisteen saa tällaisella pelillä niin siihen pitää olla tyytyväinen, tiivisti pelinjohtaja Matti Suohalme.

Palkitut Leena Ojanen I, Laura Levänen II.

27.6 Ulvila – Pirkat 0-2 (1-8, 1-8)

Jokainen pelaaja oli kerännyt itseään juhannustauolla sen verran, että kauden toistaiseksi  paras peli nähtiin Ulvilassa 27.6 kun Pirkat saalistivat kauden viidennen kolmen pisteen voittonsa.

Ulvilan kokoonpano oli hieman muuttunut sitten viime pelin kun taas Pirkat pääsi pitkästä aikaa pelaamaan alkuperäisellä kokoonpanollaan. Se näkyi pelissä iloisuutena ja erityisesti sisäpelin toimivuutena. Ensimmäisen kerran tällä kaudella sekä sisä- että ulkopeli toimivat yhtä hyvin.

Pirkat ei antanut Ulvilan hermostuneelle ulkopelille lainkaan armoa vaan teki tilanteita ja juoksuja tasaisesti. Ulvila ei saanut jaksossa kuin pari ajotilannetta ja muutenkin vain yhden juoksun. Pirkkain ulkokenttä ei hermoillut yhtään eikä Ulvilan tilanteiden tekoa tehty helpoksi. Jakso päättyi Pirkoille 1-8. Toisellakaan jaksolla Ulvilaa ei päästetty peliin mukaan. Pirkat käytti heti hyväkseen vastustajan ulkopelin lepsuilut ja sisäpelissä jatkettiin samaan malliin kuin ensimmäisellä jaksolla. Ulkopeli toimi varmasti, eikä Ulvila saanut taaskaan kuin yhden juoksun. Jakso päättyi täsmälleen samoin kuin ensimmäinen (1-8) ja kolme pistettä saatiin kotiinviemisiksi.

Kahden viime tappion jälkeen kolme pistettä maistui todella hyvältä. Tapa millä voitto tuli oli peruspesäpalloa. Ulkopelissä varmasti pallot kiinni, vain yksi tilanne annettiin harhaheitolla. Sisäpelissä tilanne päälle ja tikkejä yksitellen. Ykköspaloja tuli koko pelissä vain kaksi(!), mikä myös kertoo siitä millaista sisäpeliä osataan pelata silloin kun kaikki ovat omalla tasollaan.

Juoksujen lyöjinä kunnostautuivat muun muassa Noora Löytty (4), Essi Leppänen(3) ja Ida Saarilahti (3).

Palkinnon pokkasi Miia Koskinen.

30.6 Pirkat - Mynämäki 2-0 (7-4, 10-3)

Naiset ottivat toisen peräkkäisen voittonsa kesäkuun viimeisenä päivänä kun vastassa kotona oli Mynämäki. Erittäin tärkeä peli päättyi Pirkkain puhtaaseen 2-0 – voittoon.

Ensimmäinen jakson molemmat joukkueet aloittivat nollilta, kun kumpikaan ei saanut sisällä mitään aikaiseksi. Mynämäki johti ottelua toisen vuoroparin jälkeen 0-2, mutta jakso repesi Pirkkain kolmannessa sisävuorossa, kun Laura Levänen, Noora Löytty ja Ida Saarilahti löivät jokainen vuorollaan takaa läpi yhteensä kuuden juoksun arvoisesti, Laura kiersi myös kunnarin. Vielä yksi juoksu lisää ja jakso oli melkeinpä taputeltu. Mynämäki sai tehtyä tilanteeksi 7-4, mutta enempään ei Pirkkain ulkokenttä antanut saumaa ja näin jaksovoitto Ruovedelle.

Toisella jaksolla oli tarkoitus pelata parempaa sisäpeliä ja niin tehtiinkin. Taas yksi erittäin hyvä sisävuoro, jossa tuli peräti kahdeksan juoksua. Loppunumeroiksi lyötiin lopulta 10-3 ja koko ottelu päättyi Pirkoille 2-0 ja mukavat kolme pistettä ropsahti taas tilille. Kyseessä oli jo kauden kuudes kolmen pisteen voitto ja se kerrytti naiset 21 pisteeseen sarjataulukossa.

Pelinjohtaja Matti Suohalme oli erityisen tyytyväinen toiseen jaksoon.

- Jatkoa ajatellen oli todella tärkeää päästä taas omalle tasolleen sisäpelissä toisella jaksolla ja siitä olen todella tyytyväinen.

Pirkoilta löi juoksuja kaikkiaan seitsemän pelaajaa, muun muassa lyöjäjokerit Noora Löytty(II-palkinto) ja Ida Saarilahti löivät molemmat neljä, Laura Levänen 1+1(I-palkinto) ja Jaana Harjunen kaksi. Kymmenen pelaajaa myös toi vähintään yhden juoksun. Nämä tilastot vahvistavat sitä kuinka kaikki 12 pelaajaa ovat tärkeitä ja kun pelataan koko joukkueella niin tulosta saadaan aikaan.

4.7 Köyliö-Pirkat 2-0 (17-0, 12-2)

Naiset lähtivät keskiviikkona 4.7 Köyliöön taisteluun lohkon kakkospaikasta, mutta halu voittaa oli jäänyt jonnekin matkan varrelle ja naiset kärsivät todella ruman 2-0 tappion. Köyliö teki ottelussa 29 juoksua, Pirkat kaksi.

Ensimmäinen jakso repesi heti alkuunsa, kun Köyliö löi läpi sieltä täältä. Pirkat ei saanut joillain sisävuoroillaan pelaajaa edes ykköselle ja sai vain kaksi kolmostilannettakin. Köyliö oli päättänyt ottaa kolme pistettä eikä se ollut heille edes vaikeaa. Ensimmäinen jakso päättyi kauden rumimpiin lukemiin 17-0.

Toinen jakso alkoi Pirkkojen kannalta hyvin. Sisäpelissä tehtiin yksi juoksu ja jos sisävuoro olisi jatkunut pidempään, olisi toinen jakso voinut jotenkin kääntyä vierasjoukkueelle. Sisäpeli kuivui kuitenkaan kasaan ensimmäisen vuoron jälkeen vaikka tilanteita oli ensimmäisen juoksun jälkeenkin. Ensimmäisessä vuorossa olisi pitänyt iskeä, mutta siihen ei pystytty. Köyliö käänsi ottelun nopeasti, tuli rinnalle ja meni sitten menojaan. Toiseen jaksoon tehdyt ulkopelivaihdokset auttoivat Pirkkoja sen verran ettei Köyliö saanut viimeisellä sisävuorollaan yhtään juoksua. Se on kuitenkin hyvin laiha lohtu.

Pirkkain peli oli osittain erittäin huonoa, varsinkin sisäpelissä jossa ei saatu mitään aikaan. Ulkopelissä tuli hyviäkin suorituksia, mutta sielläkin hermoiltiin ja lahjoiteltiin tilanteita. Harhoilla ja vapailla Köyliö sai yhteensä kuusi juoksua. Köyliön naiset löivät välillä täydellisiä kotiutuslyöntejä joille ei vain voinut mitään, mutta räpylän altakin juoksuja tuli. Silti vastustaja pelasi paljon paremmin ja ansaitsi kolme pistettä.

Palkitut Vilhelmiina Sorkkala I, Emma Ahola II.

11.7 Pirkat – Laitila 0-2 (5-6, 3-4)

Keskiviikkona Pirkat ei saanut sisäpeliään kuntoon eikä ulkonakaan oltu terävimmillään. Ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 5-6. Toiseen jaksoonkaan ei saatu omaa peliä kuntoon ja Laitila vei senkin nimiinsä lukemin 3-4. Laitila teki ottelussa yhteensä 10 juoksua joista yhteensä viisi tuli vapailla ja harhaheitoilla, joten Pirkat teki oman pelinsä aivan liian vaikeaksi. Tappio oli hieman yllätyksellinen, mutta ansaitut kolme pistettä lähti Laitilaan. Tiukoissa peleissä vähemmän virheitä tehnyt yleensä voittaa ja tällä kertaa se oli vastustaja.

Palkitut Karoliina Ahonen I, Laura Levänen II.

Pirkat – Rauma 0-2 (0-9, 2-6)

Pirkat ei saanut peliään kuntoon lauantaiksikaan kun sarjakärki Rauma vieraili Ruovedellä. Rauma ei saanut Pirkoista missään vaiheessa kunnon vastusta ja vaikka lukemat olivat hieman kesäkuista vierailua Raumalla pienemmät, ei ottelun paremmasta osapuolesta ollut epäilystä. Pirkkain sisäpeli oli todella huonoa, kotijoukkue sai ottelussa kokonaista neljä kolmostilannetta. Ulkopelikään ei ollut omalla tasollaan, ilmaiseksi lahjoitettiin jälleen sekä juoksuja (kolme) että tilanteita. Toiseen jaksoon parannettiin sekä sisä- että ulkopeliä, mutta sekään ei riittänyt. Rauma otti helpon 0-2 – voiton jaksolukemin 0-9, 2-6.

Palkitut Martta Asikainen I, Vilhelmiina Sorkkala II.

25.7 Pori – Pirkat 2-0 (3-2, 5-3)

Vaikka Pirkat hävisi puhtaasti 2-0 toiseksi viimeisessä pelissä Porissa, Laitilan samaan aikaan Köyliölle kärsimä tappio ratkaisi jatkopaikan jo ennen viimeistä kierrosta Pirkoille. Uusi lehti seuran historiassa kääntyy taas kun Pirkat kohtaavat vähintään kaksi kertaa 11.8 alkavissa jatkopeleissä Rauman.

Poriin Pirkat lähti rennolla otteella, paineita ei pitänyt ottaa mistään. Kaksi edellistä peliä olivat menneet täysin pieleen varsinkin sisäpelin osalta ja oli ilahduttavaa huomata, että sisäpelin taso nousi hieman ja myös ulkopeli palaili omalle tasolleen. Pori johti ottelua ensin 1-0, Pirkat meni ohi 1-2 ja viimeisellä sisävuorollaan Porin kärkietenijän lyömä kunnari toi ottelun tasoihin ja vastustamaton välilyönti hetkeä myöhemmin tilanteeksi 3-2. Pirkat ei onnistunut tasoittavallaan ja jaksovoitto jäi Poriin.

Toisen jakson Pirkat aloitti sisältä ja tavoitteena oli saada hyvä sisävuoro, jotta peliä olisi helpompi jatkaa. Vuoro kuivui kuitenkin kasaan hyvin nopeasti kun kaksi ensimmäistä lyöjää paloivat. Pori taas aloitti oman sisävuoronsa räväkästi ja iski välilyönneillä tilanteeksi 4-0 Pirkkojen lahjoittaessa osan juoksuun johtaneista tilanteista. Pirkat ei pystynyt vastaamaan ja jakso päättyi lopulta 5-3 ja koko ottelu Poriin 2-0.

Pelinjohto oli peliin tyytyväinen, vaikka pelaajat eivät sitä ehkä olleetkaan.

- Ulkopelissä varsinkin takatilannetta puolustettiin tänään hyvin, sanoi pelinjohtaja Matti Suohalme. – Tilanteita ehkä lahjoitettiin toisella jaksolla, mutta silti ulkopeli oli hyvää. Myös sisäpeli alkoi jo näyttää paremmalta.

Palkitut Ida Saarilahti I, Aino-Maija Lakaniemi II.

5.8 Laitila-Pirkat 2-0 (10-4, 14-10)

Runkosarjan viimeiset pelit Länsilohkossa olivat yhtä lukuun ottamatta merkityksettömiä, mutta Pirkat lähti Laitilaan laittamaan omaa peliä kuntoon ja saamaan hyvän pelin alle ennen (vähintään) kahta Rauma-kohtaamista. Peli ei kuitenkaan sujunut yhtään suunnitelmien mukaan.

Heti alusta alkaen Pirkkain ulkopeli oli hermostunutta, pallot eivät pysyneet räpylöissä ja pomppivat. Suurimmaksi ongelmaksi muodostui tällä kertaa lukkaripeli, Pirkat joutui vaihtamaan lukkaria koko pelissä kaksi kertaa ja tuloksena oli yhteensä kahdeksan vapaata juoksua vastustajalle, joista kuusi tuli ensimmäisellä jaksolla. Laitila ei siis lyönyt kuin neljä juoksua itse, muut juoksut ja suurin osan tilanteista lahjoitettiin. Ensimmäinen jakso repesi vapaiden takia lopulta 10-4 –lukemiin.

Toiselle jaksolle vaihdettiin lukkaria toisen kerran ja nyt peli sujui jo paremmin. Laitila sai muutaman läpilyönnin takaa ja vapailla ja harhoilla yhteensä neljä juoksua. Tilanne oli huonon näköinen, mutta toiseksi viimeisellä sisävuorollaan Pirkat nousi tilanteeseen 14-9, tehden yhdessä sisävuorossa kuusi juoksua. Laitila pidettiin ennen omaa tasoittavaa ensimmäisen kerran pelissä nollilla ja saumat oli nousta jaksovoittoonkin. Pirkat ei kuitenkaan saanut sellaista henkeä päälle mikä olisi tarvinnut ja Laitila vei toisenkin jakson lopulta lukemin 14-10 ja koko pelin 2-0.

Ei voi sanoa muuta kuin että onneksi peli oli merkityksetön. Fakta on kuitenkin se, ettei Pirkkain esittämällä pelillä pystytä laittamaan Raumalle kampoihin nimeksikään, jokaisen pitää taas nostaa tasoaan ja miettiä ratkaisut kuntoon. Laitilassa valopilkkuja olivat muun muassa kunnarin tyhjään kenttään lyöneet Martta Asikainen ja Mari Koskinen (I-palkinto) ja huikeat tehot 1+7 lyönyt Noora Löytty (II-palkinto). Myös toisen jakson lukkarina pelannut Jaana Harjunen ansaitsee kehut suorituksestaan.

11.8 Rauma-Pirkat 2-0 (11-1, 9-1)

Pirkat aloitti pudotuspelinsä 11.8 Raumalla ja tappiolla. Peli ei ollut numeroista huolimatta huonoa. Rauma löi 20 juoksustaan peräti 12 puhtailla merkistä väliin –lyönneillä ja niille ei vain voinut mitään. Tilanteita tai juoksuja ei Pirkkain ulkokenttä lahjoittanut kuin muutaman, joten ulkopeli oli hyvää. Sisäpelistä kiikasti taas niin kuin kesän edetessäkin, ilman sen toimivuutta ei haastaan pystytä. Rauma otti siis ensimmäisen kiinnityksen lohkofinaaliin puhtaalla voitolla 2-0. Pirkkain palkitut ainoat juoksut lyönyt Noora Löytty (I) ja Laura Levänen (II).

Pirkat – Rauma 0-2 (6-12, 0-4)

Sunnuntaina 12.8 jatkettiin pelejä Ruovedellä. Rauma vei pelin taaskin 0-2, mutta erityisesti ensimmäisellä jaksolla  kotijoukkueen viiden juoksun sisävuoro ja toisen jakson hieno ulkopeli olivat tavoiteltuja asioita. Rauman saatiin hermoilemaan ja oma henki päälle. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan vastustaja piti Pirkat takanaan koko ajan vähintään kolmen juoksun turvin. Silti ensimmäisen jakson esitys oli hyvää peliä varsinkin sisällä. Toisella jaksolla taas sisäpeli ei toiminut, mutta ulkopeli sitäkin paremmin. 0-4 ovat lukemat joihin voi olla hyvinkin tyytyväinen kun pelaa sarjan todennäköisesti parasta joukkuetta vastaan. Kauden viimeiset palkinnot pokkasivat Martta Asikainen (I) ja Essi Leppänen (II).

Pirkat pelasi paremman pelin kotikentällään 122 katsojan edessä kuin Raumalla. Pelin jälkeen olisi voinut luulla ettei kausi päättynytkään, kun pelin aikana näkynyt iloisuus jatkui tappiosta ja kauden päättymisestä huolimatta. Tavoite täyttyi jatkopeleihin pääsystä, mutta suurin tavoite oli kuitenkin päättää kausi hyvään peliin ja siinäkin onnistuttiin. Jokainen voi olla ylpeä kesän aikaansaannoksistaan ja varsinkin viimeisen pelin panoksestaan.