Näin pysyt ajan tasalla joukkueen tapahtumista ja tuoreimmista kuulumisista.

Tykkäilemään tästä, klik.

PIRKAT KIITTÄVÄT TUKIJOITAAN, YHTEISTYÖKUMPPANEITA JA KANNUSTUSJOUKKOJA KAUDESTA 2014!

Pirkoilla kaksijakoinen viikko

Pirkkojen viikkoon mahtui makea vierasvoitto Lapuan Virkiästä, mutta myös kaksi karvasta tappiota Reisjärveä ja Pattijokea vastaan. Otteluraportit pääset lukemaan täältä.

Kuva: Jarkko Rantanen

Laitila liian kova vastus Pirkoille

Vierasjoukkue Laitila oli liian kova pala Pirkoille. Otteluraportin pääset lukemaan täältä

Pirkat – Jyväskylän Pesis 2-1(7-3, 2-3, 2-2, 7-6)

Pirkat saivat lauantaina vieraakseen Jyväskylän Pesiksen ja ennakkoon arvellusta tiukasta ottelusta muodostuikin todellinen trilleri. Avausjaksolla molemmat joukkueet aloittivat pelinsä tunnunstellen, mutta jo toisen sisävuoron aikana Pirkat karkasivat johtoon. Ensin Mari Koskinen löysi kakkostilanteessa kakkospuolelta tilaa lyöden kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Pian tämän jälkeen Taina Honkanen onnistuu kotiuttamaan Koskisen 1-3-tilanteessa. Pirkat saivat vielä yhden juoksun harhaheitolla, kunnes pitkä sisävuoro päättyi. Jyväskylä ei kuitenkaan antanut periksi, vaan kavensivat tilannetta lukemiin 5-3, Maiju-Riikka Koposen kunnarilla. Pirkat kasasivat rivinsä kolmanteen sisävuoroonsa ja jatkoivat hyvää sisäpeliään. Satu Alakotila onnistui kotiuttamaan Iida Asikaisen ja Koskinen puolestaan Alakotilan. Tilanteesta 7-3 Jyväskylä ei enää noussut, vaan jakso päättyi kotijoukkueen voittoon.

Toinen jakso oli odotetusti paljon tiukempi ja eteni tasaisissa lukemissa loppuun saakka. Ensin Pirkat pääsivät johtoon harhaheiton turvin, kun Heidi Vulli kirmasi kotiin aina kakkospesältä saakka. Jyväskylä onnistui myös omassa sisävuorossaan ja tulivat tasoihin. Jakso jatkui tiukkana, kunnes Pirkat kolmannessa vuoroparissa siirtyivät jälleen johtoon Martta Asikaisen kotiuttaessa Honkasen. Ottelun lopussa Pirkat kuitenkin hermoilivat ja Jyväskylä sai hieman onnekkaastikin ensin tasoitusjuoksun ja vielä johtojuoksunsa. Kotijoukkue ei myöskään saanut puristettua sisäpelistään tarvittavia tehoja irti, joten ottelu siirtyi supervuoroon.

Jyväskylä aloitti superin sisältä ja sai oman vuoronsa aikana aikaiseksi kaksi juoksua. Pirkat tulivat sisälle vastaamaan ja tasoittivat ottelun heti kärjestä Reetta Aralinnan lyödessä ykköstilanteessa läpi kakkopuolelta ja kiertäessä kunnarin. Pirkat eivät kuitenkaan saaneet enää etenijää kotipesään, vaan edessä oli jo joukkueen kesä kolmas kotiutuslyöntikilpailu.

Vierailija Jyväskylän aloitti jälleen sisältä ja sai viiden parin aikana tehtyä kolme juoksua. Ruovesi onnistui myös heti ensimmäisessä parissa, supervuoroparin sankariksi nousseen Aralinnan lyödessä kunnarin täysin vastaavasta paikasta. Tuloksena jälleen kaksi juoksua. Kun myös viimeisessä parissa lyönyt Jaana Harjunen onnistui, jatkui kotiutuslyöntikilpailu toiselle kierrokselle.

Kolmen parin kierroksilla Jyväskylältä onnistui kaksi paria, mutta myös Pirkkojen kotiuttajat Martta Asikainen, sekä Paula Seppälä onnistuivat. Ottelu siirtyi siis kolmanteen kotituslyöntikilpailuun, jossa ratkaisu vihdoin saatiin. Iida Asikainen kolmoskopparina poimi ensin hienosti Jyväskylän kaksi ensimmäistä kotitusyritystä, mutta viimeisessä parissa vierailijoiden Roosa Aho onnistui juoksunlyönnissä. Pirkkojen pareista ensimmäisenä lyönyt Aralinna onnisui jälleen, ja kun vielä toisessa parissa lyönyt Seppäläkin onnistui saattelemaan etenijän kotiin, oli Pirkkojen voitonjuhlat valmiit alkamaan.

Kotijoukkueen kakkospalkinnolla palkittiin ensimmäisen jakson ratkaisija Mari Koskinen, sekä ykköspalkinnolla kaksi kunnaria lyönyt lukkari Reetta Aralinna.

Pirkat maraton-ottelun voittoon!

Pirkat saivat lauantaina vieraakseen Jyväskylän Pesiksen ja ennakkoon arvellusta tiukasta ottelusta muodostuikin todellinen trilleri.  Lue lisää pelin otteluraportista.

Pirkoille tappiot tuplaviikonlopusta

Pirkat kärsivät tappiot Pohjanmaan tuplaviikonloppuna Lappajärvelle ja Seinäjoelle. Katso otteluraporteista tarkempi selostus viikonlopun tapahtumista.

Köyliön Lallit – Pirkat 1-2 (1-6, 3-1, 0-0, 1-2)

Sunnuntaina Pirkat matkasivat Köyliön Lallien vieraiksi. Ottelu oli alusta saakka hyvin Pirkkojen hallussa ja alun nihkeän sisäpelin jälkeen juoksuhanat aukesivat. Ensin Leena Ojanen kotiutti Heidi Vullin ja perään Jaana Harjusen lyönnillä kotiin juoksi Essi Leppänen. Kolmannessa vuoroparissa Pirkat eivät saaneet juoksuja, mutta Köyliö pääsi kaventamaan tilannetta yhdellä juoksulla. Pirkat kuitenkin sisuuntuivat edelleen ja neljännessä sisävuorossa juoksuja lyötiin vielä neljä lisää. Jakso päättyi lopulta Pirkkojen 1-6 voittoon.

Toinen jakso aloitettiin tiukasti pelaamassa ensimmäinen vuoropari nollilla. Toisessa sisävuorossaan Köyliö onnistui tekemään kaksi juoksua. Kolmannessa sisävuorossaan Pirkat pääsivät kaventamaan tilannetta Ojasen karatessa kotiin harhaheitolla. Köyliö sai kuitenkin tehtyä vielä yhden juoksun voittaen jakson 3-1.

Supervuoron Pirkat aloittivat sisältä, mutta eivät saaneet kotiutusyrityksiä aikaiseksi. Vierasjoukkueen ulkopeli kuitenkin kesti Köyliön hyökkäyksen ja ratkaisua piti hakea aina kotiutuslyöntikilpailusta asti. Pirkat saivat heti alkuun kaksi juoksua Martta Asikaisen ja Ojasen lyönneillä. Muut parit eivät kuitenkaan onnistuneet. Köyliö sai juoksun heti ensimmäisessä parissa, mutta muiden epäonnistuessa oli Pirkkojen voitontanssi valmiina.

Ottelussa palkittiin ykköspalkinnolla onnistunutta vaihtopeliä pelannut Heidi Vulli, sekä kakkospalkinnolla lukkari Leena Ojanen.

Pirkkojen pelinjohtaja Joni Manner oli ottelunjälkeen tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

– Omat virheet saatiin karsittua pois ja peli parani huomattavasti. Myös joukkueen peli-ilme oli kiitettävä läpi ottelun.

Pirkat takaisin voittokantaan!

Pirkat kokivat kuluneella viikolla tappion Jyväskylälle, mutta onnistuivat myös saalistamaan arvokkaan  voiton vierasottelussa Köyliön Lalleista. Käy lukemassa otteluraportit - osioista, kuinka pelit etenivät.

Otteluraportit päivittyvät nettisivuille muutaman päivän sisällä otteluista.

Ruovesi - Lappajärvi

Tappiot kesäkuun avausviikon peleistä

Pirkat eivät saaneet kasvatettua pistesaalistaan Laitilan vieraspelistä, eikä Lappajärveä vastaan pelatusta kotipelistä. Käy lukemassa  otteluraportit - sivustolta kuinka pelit etenivät.

Kauden avausvoitto!!

Pirkat ottivat taisteluvoiton helatorstain ottelusta Seinäjokea vastaan. Hyvällä ilmeellä läpi ottelun pelannut kotijoukkue sai avauspisteet ja kauden ensimmäisen voiton. Käy lukemassa otteluraportti täältä.

Kankaanpää vahvempi sarjapäätöksessä

Superpesikseen noussut Kankaanpään Maila oli kotijoukkuetta vahvempi kauden viimeisessä ottelussa. Lue otteluraportti Pirkkojen kesän päätösottelusta täältä.

Ylärivi vas. Joni Manner(pj.), Emilia Mäkinen, Paula Seppälä, Teija Heiskanen, Taina Honkanen, Jaana Harjunen, Paula Rinki (jj.)
Alarivi vas. Iida Asikainen, Satu Alakotila, Martta Asikainen

Kuvasta puuttuvat: Essi Leppänen, Mari Koskinen, Justiina Räikkä, Sini ja Suvi Vehmaanperä, Henna Rintanen sekä Samu Salmi (2.pj)

Kuva: Juha Kuusjärvi