Pirkat - SMJ 29.5.

Pirkat – Seinäjoen Maila-Jussit 2-1 (1-4, 2-1, 1-1, 4-3)

Pirkkojen naisjoukkue avasi pistetilinsä helatorstaina voittamalla yhden sarjan ennakkosuosikeista, Seinäjoen Maila-Jussit kahden kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Koleassa säässä pelattu ottelu tarjosi katsojille pelitapahtumia koko rahan edestä ja huipentui kotijoukkueen voitonjuhliin.

Ottelun alku oli molempien joukkueiden ulkopelin juhlaa. Seinäjoki sai ensimmäisessä sisävuorossaan yhden juoksun Taru Finnilän lyönnin tippuessa väliin. Tämän jälkeen 0-1 -tilanteessa edettiin aina neljänteen vuoropariin asti, jossa Seinäjoki kasvatti johtoaan Elisa Järvenpään onnistuneella kakkosjatkelyönnillä, josta tuloksena kaksi juoksua. Tämän jälkeen vielä Noora Harjukin sai lyöntinsä upotettua kolmosjatkeelle. Pirkat saivat vielä pienen takaa-ajon poikasen käyntiin Martta Asikaisen kotiuttaessa Heidi Vullin, mutta jaksovoittoon asti se ei riittänyt.

Myös toinen jakso alkoi tiukalla ulkopelillä molemmilta. Pirkat saivat kuitenkin avattua juoksutilinsä toisessa sisävuorossaan Essi Leppäsen kotiuttaessa Taina Honkasen. Seinäjoki tuli kuitenkin tiukasti perässä tasoittaen tilanteen kolmannella sisävuorollaan. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan rakensi huolellisesti tilanteen ja sai neljännen vuoron alkuun vielä yhden juoksun. Kun myös ulkopeli toimi moitteettomasti, jäi Seinäjoki ilman lisäjuoksuja viimeisessä sisävuorossaan. Näin toinen jakso Pirkoille.

Seinäjoki aloitti supervuoron sisältä ja saivat Järvenpään pussinpohjalyönnillä juoksun. Pirkat tulivat vastaamaan tähän ja saivat tasoitettua superin Paula Seppälän kotiuttaessa kärkietenijä Vullin hienolla kakkosrajanäpillä. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan syntynyt ja ottelu jatkui kotiutuslyöntikilpailulla, jossa ensimmäinen kierros päättyi tasan lukemiin 2-2. Toisella kolmen parin kierroksella Seinäjoki sai aikaiseksi yhden juoksun, mutta se ei riittänyt. Pirkkojen kotiuttajat Seppälä ja Emilia Mäkinen löivät ottamattomat lyönnit, joiden ansiosta pitkä peli päättyi Pirkkojen pelaajien riemunkiljahduksiin.

Ottelussa Pirkkojen parhaina palkittiin onnistunutta koppari- ja vaihtopeliä pelannut Milja Vehmaanperä, sekä ykköspalkinnon arvoisesti pelaajia kotiinlyönyt Paula Seppälä.

Seuraavaksi Pirkat matkustavat Laitilan vieraiksi tiistaina ja perjantaina Ruovedelle saapuu yksi joukkueen päävastustajista kuluvana kesänä, Lappajärven Veikot.