Otteluraportit 2013

Pirkoille täydet kolme pistettä helteisessä säässä

Lauantaina 27.7. Pirkkojen vastustajaksi matkasi Lappajärven Veikot.

Ennakkoasetelmiltaan ottelu oli revanssi viikon takaisesta kohtaamisesta Lappajärvellä, jonka Veikot veivät nimiinsä 2-0.

Kotijoukkueen voitettua hutunkeiton, aloittivat Pirkat urakkansa ulkokentältä. Vastustaja lähtee ensimmäiseen sisävuoroonsa vauhdikkaasti, josta tuloksena on Veikkojen 0-2 johto. Pikku hiljaa Pirkat saavat kuitenkin ulkopelinsä kasaan ja vuoroa päästään vaihtamaan vain kahden juoksun takaa-ajoasemassa. Ensimmäisellä sisävuorollaan Pirkat eivät pääse rakentamaan tilanteita aivan yhtä tehokkaasti kuin vastustaja. Takatilanne ja Reetta Aralinnan läpilyönti kuitenkin riittävät ja Pirkat tasoittavat tilanteen 2-2.

Vauhdikkaan aloituksen jälkeen toinen vuoropari etenee rauhallisemmin. Pirkkojen ulkokenttä pelaa vahvaa ulkopeliä eikä vastustaja saa yrityksistä huolimatta lisää juoksuja. Pirkkojenkin juoksutili karttuu vain yhdellä kun vastustajan ulkokenttä avustaa ja Heidi Vulli tuo harhaheitolla tilanteeksi 3-2.

Kolmannen vuoroparin sisävuorollaan Veikot löytävät Pirkkojen kentästä pallon mentävän aukon ja vastustaja siirtyy läpilyönnin turvin 3-4 johtoon. Ensimmäisen vuoroparin ratkaisu nähdään vasta Pirkkojen viimeisellä tasoittavalla kun Martta Asikaisen lyönnillä kotijoukkue nousee ensin tasoihin ja heti perään Reetta Aralinna lyö toistamiseen näyttävän läpilyönnin ja jakso päättyy Pirkkojen 6-4 voittoon.

Ensimmäisen jakson hyvä fiilis ja vahva tekeminen jatkuu myös toiselle jaksolle. Pirkat ottavat heti alkuun kunnon etumatkan vastustajaan tekemällä kuusi juoksua ensimmäisellä sisävuorollaan. Myös kotijoukkueen ulkopeli on mallillaan eivätkä Veikot pysty kuromaan etumatkaa kiinni kuin yhdellä juoksulla. Toisessa vuoroparissa Pirkkojen sisäpeli on huomattavasti vaisumpaa kuin ensimmäisessä vuorossa ja tuloksena on vain yksi juoksu. Myös Veikot onnistuvat vuorollaan vain kerran, saaden taululle lukemat 8-2. Viimeinen vuoropari ei tuo muutosta tilanteeseen puolin eikä toisin ja näin ollen toinen jakso päättyy kirkkaasti Pirkkain voittoon. Koko ottelu siis ansaitusti kotijoukkueelle.

Ottelussa vierailijalta palkittiin ykköspalkinnolla ykkösvahti Iida Tikkakoski ja kakkospalkinnolla 100%:n sisäpeliä esittänyt Kaisa Jaakkola. Kotijoukkueesta ykköspalkinnolla palkittiin kuusi juoksua lyönyt Reetta Aralinna ja kakkospalkinnolla kopparin tontilla uurastanut Martta Asikainen.

Iida Asikainen

Naisten kausi ei ole alkanut odotetusti

Pirkat – Jyväskylä 0-2 (5-6, 0-7)

Pirkkain naiset kohtasivat ennen juhannustaukoa Jyväskylän. Tällä kertaa pisteet vei mukanaan Jyväskylä, paikallisvastustaja, jota vastaan pelataan kaksi kertaa enemmän kuin muita sarjan joukkueita.

Ensimmäisellä jaksolla Pirkat oli pitkään takaa-ajajina, kun Jyväskylä johti 0-4, kunnes tekivät viimeisellä sisävuorolla 5 juoksua ja tilanteeksi 5-4. Neljä juoksuista syntyi kahdella palolla. Jyväskylä tuli kuitenkin hyvillä lyönneillä tasoihin ja ohi. Ulkopeli oli paikoitellen omalla tasollaan, kaksi vuoroa onnistuttiin pitämään nollat, mutta silti tuli pieniä lipsahduksia, joilla lahjoitettiin tilanteita.

Toisessa jaksossa Pirkkain sisäpeli jäätyi, ratkaisut vaihtotilanteissa olivat huonoja ja tuloksena oli 0 juoksua koko jaksossa. Jyväskylän lukkarinvaihdos onnistui siinä määrin, että Pirkkain ensimmäinen sisävuoro meni täysin hukkaan. Jyväskylä löi 7 juoksua ja vei täydet pisteet kotiin.

– Ensimmäisellä jaksolla oli hyvä taistelu viimeisessä vuorossa, pelinjohtaja Jarmo Ahonen sanoi. – Emme kuitenkaan saaneet siitä palkintoa. Vastustajan lukkari toisella jaksolla oli hyvä, hän sekoitti lyöntipeliämme aluksi onnistuneesti, mutta vähitellen pääsimme peliin mukaan. Vaihtolyöntiratkaisut olivat kuitenkin huonoja tänään.

Pirkkain palkitut Heidi Vulli I ja Reetta Aralinna II.

Juhannustauolle lähdettäessä Pirkat on pelannut kuusi peliä ja tuloksena on ollut vain yksi piste. Vaikka kausi on alkanut olosuhteisiin ja pelaajamateriaaliin nähden heikosti, pelinjohto ei vielä heitä pyyhettä kehään.

– Ulkopeli ei ole ollut omalla tasollaan; kun saamme turhat harhaheitot pois niin pysymme peleissä paremmin mukana. Sisäpelissä ei ole suurempaa ongelmaa, yleensä huonon ulkovuoron jälkeen tulee myös huono sisävuoro. Ulkopeliä terävöittämällä saamme sisäpelinkin toimimaan.

Pirkkojen ei tarvitse odottaa revanssia kauaa, seuraavassa pelissä 25.6 on taas vastassa Jyväskylä. Seuraava kotipeli on 6.7.

Karoliina Ahonen

Viikon peleistä jälleen tappiot

Pirkkain naiset jatkoivat pelejään kahdella ottelulla viime viikolla. Tiistaina 11.6 sarjakärki Kankaanpään Maila saapui vieraaksi ja 15.6 oli vieraspeli Laitilassa.

11.6 Pirkat – Kankaanpää 0-1 (6-6, 1-11)

Pirkat olivat järjestämässä yllätystä kun se laittoi sarjakärjen ja aina yhtä kovan Kankaanpään tiukille ensimmäisellä jaksolla. Kankaanpään ulkokenttä saatiin hermostumaan niin, että toisen vuoroparin aloittavalla Pirkat iski kolme juoksua. Pirkat myllytti kierroksen loppuun, muttei pystynyt enempään. Kankaanpää päästettiin peliin mukaan omilla ulkopelivirheillä, mutta toisaalta taas sisäpelissä saatiin juoksuja sekä hyvillä lyönneillä että vastustajan räpylöistä. Tilanne oli Pirkoille 5-2 kolmannen vuoroparin alkaessa, mutta sitten alkoi alamäki. KaMa päästettiin peliin mukaan peräti kolmella harhaheitolla, joista jokaisesta tuli juoksu ja takatilanne. Loppujen lopuksi jakso päättyi KaMalle numeroin 6-7, vaikka Pirkoilla oli kaikki avaimet käsissään jaksovoittoon.

Toisen jakson Kankaanpää aloitti yhdellä juoksulla. Pirkat eivät saaneet tasoittavallaan mitään aikaiseksi ja Kankaanpää seuraavat kaksi sisävuoroa olivat niin pitkiä, että puhti loppui ulkokentältä täysin ja tilanne oli toivottoman oloinen 0-8. Pirkkain sisäpeli ei ottanut enää onnistuakseen kun vastustaja terävöitti ulkopelinsä omalle tasolleen. Pirkkain ulkopeli taas ei ollut oman tasoistaan vaan tilanteita ja juoksuja lahjoitettiin jälleen. Muutamalla vastustamattomalla lyönnillä KaMa lisäsi jakson loppunumeroiksi peräti 1-11.

– Harmittaa todella paljon, kun meillä oli ensimmäinen jakso täydellisessä hallinnassa eikä pystytty sitä hoitamaan, harmitteli pelinjohtaja Jarmo ”Jame” Ahonen. – Mutta tämä todisti, että omalla pelillä pystymme haastamaan kenet tahansa.

Pirkkain parhaimmat olivat Kankaanpään lyöntipeliä lukkarina sekoittanut Fanny Tikakoski I ja Laura Levänen II 100 %:n tehoilla. Lisäksi jokeri-Marit Koskinen ja Vesaluoma löivät kumpikin kaksi juoksua.

15.6 Laitila-Pirkat 2-0 (21-4, 8-2)

Viikon toisessa pelissä Pirkat kohtasi Laitilan. Peli alkoi surkeasti kun Laitila löi heti neljä juoksua. Pirkat pysyivät pelissä jotenkuten mukana Laitilan kolmanteen vuoropariin asti, jolloin tilanne oli 5-2. Laitila teki kolme juoksua ja katkaisi viimeistään Pirkkain selkärangan seuraavalla vuorollaan, jolloin he myllyttivät peräti 13 juoksua. Lopputulos karmaiseva 21-4.

Toinen jakso ei alkanut sen paremmin, kun Laitilan ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne oli jo 7-0. Loppupeli olikin sitten pelailua ja Laitila otti puhtaan ja selvän 2-0 voiton toisen jakson lukemilla 8-2. Pirkkain peli ei onnistunut millään saralla. Kaksi pelaajaa oli ylitse muiden koko ottelussa: Pirkkain ulkokenttä ei voinut mitään vastustajan Pauliina Aallolle, joka kirjautti huimat tehot 2+6 eikä Janika Lipsulalle, joka löi viisi juoksua.  Laitila kirjautti kolmostilanteet itselleen 40–14, mikä kertoo Pirkkain pelin tasosta kaiken.

– Meillä ei onnistunut tänään mikään, kommentoi pettynyt pelinjohto. – Huonot jaksojen alut pilasivat ulkopelimme täysin; Laitila pelasi hyvää lyöntipeliä ja annoimme turhaan omilla virheillä tilanteita ja juoksuja, emmekä itse pystyneet sisäpelissä haastamaan ollenkaan.

Pirkkain palkitut olivat kaksi juoksua lyönyt Heidi Vulli I ja Martta Asikainen II.

Naisten kausi alkanut heikosti

Sää hymyili tiistaina 28.5, kun Pirkat kohtasi Lapuan. Valitettavasti peli ei muuten Pirkoille hymyillyt, vaan tappioputki sai jatkoa melko rumalla tappiolla 0-2 (3-10, 3-12).

Ensimmäisen jakson Lapua aloitti juoksujen teolla eikä Pirkat pystynyt vastaamaan. Lapua sai pelattua yhden monijuoksuisen vuoron, jolloin Pirkkain selkäranka katkesi eikä pitkän ulkovuoron jälkeen saatu sisäpelissä enää mitään aikaan. Lyönnit menivät suoraan käsiin eikä vastustajan ulkokenttä joutunut tekemään palojen eteen kovinkaan paljon töitä. Lapua vei jakson lopulta lukemin 3-10.

Toisen jakson Pirkat aloitti vahvasti kun kärki Kaisa Rautio pamautti pallon läpi kakkospuolelta ja kiersi kunnarin. Hyvästä lähtökohdasta huolimatta tilanteita ei enää saatu vaan palot tulivat nopeasti ja vuoro vaihtui. Lapua iski omallaan kolme juoksua ja meni siitä lähtien menojaan. Pirkkain ulkokenttä hermoili jaksossa pahemman kerran; pallot lipsuivat, tuli harhaheittoja ja selviä kiinniottovirheitä. Vastustaja löi erittäin hyviä kotiutuslyöntejä, mutta tilanteita Pirkat lahjoitti urakalla. Lapua näytti nauttivan aneemisesta ulkokentästä tykittäen toisen jakson loppulukemiksi 3-12.

Pirkkain sisäpeli oli jälleen kerran suurin ongelma. Kolmostilanteita syntyi 11 joista saatiin 6 juoksua, Lapualla vastaavasti 28/22. Se kertokoon ottelusta oleellisen. Huonosta ulkopelistäkään ei saatu ammennettua fiilistä sisäpeliin.

– Ulkopelimme oli tosi haparoivaa, myönsi pelinjohtaja Matti Suohalme. – Emme päässeet missään vaiheessa painostamaan, emmekä saaneet sisäpelissä peräkkäisiä onnistumisia aikaan. Kaverille täysi kunnia hyvästä pelistä, mutta annoimme kyllä liikaa lahjoja; teimme paljon virheitä ja tuli tilanteita jolloin joukkue jäätyi pelinjohtoa myöten. Saimme pelin sisällä kuitenkin tehtyä hyviäkin asioita ja niihin pitää olla tyytyväinen.

Kausi jatkuu 11.6 kotipelillä, jolloin vastaan asettuu sarjan ennakkosuosikki Kankaanpään Maila.

- Meillä on neljät treenit ennen KaMa-koitosta, joissa yritämme saada kuvioita kohdalleen, Matti kertoi. – Vastassa tulee olemaan yksi sarjan kovimmista ulkokentistä joten meidän oman ulkopelimme pitää myös olla omalla tasollaan ja meidän pitää pyrkiä horjuttamaan vastustajaa heti alusta lähtien.

Ottelussa palkittiin Laura Levänen I ja Kaisa Rautio II. Seuraava kotiottelu siis 11.6 kello 18.00

Naisille toinen tappio

Pirkkain naisten pelit jatkuivat 26.5 Seinäjoella. Aurinkoisessa ja kuumassa säässä pelatun ottelun vei nimiinsä Seinäjoki lukemin 2-0 (11-7, 7-2).

Ensimmäisen jakson Seinäjoki aloitti neljällä juoksulla ja ottelussa nähtiin heti myös ensimmäinen kunnari, joskin hieman kyseenalainen sellainen. Lyönti painui kakkospuolelta läpi ja Pirkkain epäonneksi koppari Ida Saarilahti ei kerinnyt näyttämään kuinka nopea on jaloistaan, kun pallon poimi pallotyttö. Tilanteesta tuomittiin kunnari vastustajalle ja omalta osaltaan tuo tilanne söi Pirkkain pelihenkeä, vaikka palot saatiinkin neljän juoksun jälkeen kasaan. Pirkkain ensimmäisestä sisävuorosta ei jäänyt mitään käteen ja Seinäjoki iski omallaan taas neljä juoksua, myös kunnarin samasta paikasta kuin aikaisemmin, tällä kertaa lyönti oli niin hyvä ettei pallotyttö tai koppari päässyt palloon. Tilanne näytti siis hyvin huonolta Seinäjoen kahden vuoron jälkeen. Sitten heräsivät Pirkkain naiset taisteluun. Ensin Jonna Marjamäen painuva lyönti yllätti vastustajan kopparin ja tuloksena oli 1+1. Pirkkain kannalta erittäin hyvää tilanteessa oli se, että kärki oli vasta tulossa. Ida Saarilahti löi seuraavan juoksun ja vähän ajan päästä Reetta Aralinnan maalyönti lipsahti Seinäjoen kopparin räpylän alta, tuloksena myös 1+1. Pirkkain hurmos ei valitettavasti kestänyt kauempaa, vaan palot tulivat yhtäkkiä ja nopeasti ja vuoro päättyi. Kahden vuoron jälkeen tilanne oli kutkuttavasti 8-6. Seinäjoki sai omallaan vain yhden ja Pirkoilla oli kaikki avaimet käsissään ottelun kääntämiseksi, mutta teki vain yhden lisää. Seinäjoki iski vielä kaksi juoksua viimeisellään ja etumatka kasvoi tilanteeksi 11-7, mikä jäi myös jakson lopputulokseksi kun Pirkat ei saanut mitään aikaan tasoittavallaan.

Toisen jakson Pirkat aloitti juoksulla eikä Seinäjoki saanut tasoittavallaan yhtään. Toisellaan Pirkat ei saanut edes kolmostilanteita ja Seinäjoki tuli omallaan tasoihin ja ohi kahdella juoksulla. Pirkkain sisäpeli jähmettyi totaalisesti eikä juoksuja enää syntynyt. Ulkokenttä alkoi hermoilla ja lepsuilla ja antoi ilmaisia tilanteita, joista Seinäjoki kiitti vastustamattomilla merkistä-väliin –lyönneillä, myllyttäen lopulta viisi juoksua, mikä katkaisi Pirkkain selkärangan. Viimeisellä sisävuorolla saatu yksi juoksu ei auttanut yhtään ja Seinäjoki vei myös toisen jakson 7-2 ja koko ottelun siis 2-0.

– Annoimme liikaa tilanteita ilmaiseksi, joista tällainen hyvälyöntinen porukka kyllä rokottaa, harmitteli pelinjohtaja Matti Suohalme. – Muuten ulkopeli oli ihan hyvää.

Sisäpeliä haittasivat sekä vastustajan hyvä lukkari että liika kiire ja paine.

– Emme reagoineet pelin sisäisiin asioihin, Matti Suohalme sanoi. – Lyönnit menivät suoraan käsiin ja vapaat lyönnit olivat lepsuja. Kaaripeli parani ensimmäisestä pelistä, siellä oltiin nyt mukana eikä vain läsnä. Muutenkaan ei nähty samanlaisia turhia paloja tai typeriä ratkaisuja. Lisää röyhkeyttä lyönteihin niin tuloksiakin alkaa tulla.

Pirkoilta kunnostautuivat ottelussa erityisesti Ida Saarilahti tehoilla 2/1, Reetta Aralinna 1+1/2 ja Jonna Marjamäki 1+2/2. Palkinnot saivat Leena Ojanen I ja Reetta Aralinna II.

Pirkkojen Ykköspesiskausi starttasi niukalla tappiolla

Pirkkojen naisten Ykköspesisjoukkueen kausi starttasi lauantaina, kun vastaan asettui Reisjärven Pilke. Ennakkoon avausottelun vastustajasta tiedettiin vähän, joten taistoon lähdettiin avoimin mielin. Pirkkojen ulkopeli lähti käyntiin varmoin ottein. Vastustajan tilanteet saatiin pidettyä kurissa eikä heille ensimmäisellä jaksolla annettu yhtään juoksua. Pirkkojenkaan ensimmäisen jakson sisäpeli ei päässyt rullaamaan normaalisti. -Jotenkin oltiin ihan jäässä sisäpelissä, havaittavissa oli tosi paljon ihmeellisiä virheitä ja jäätymisiä ja lyhyitä vuoroja. Ei päästy pyörittämään sisäpeliä missään vaiheessa kunnolla. Ilmassa oli havaittavissa myös jonkinlaista ylilatausta, toteaa pelinjohtaja Matti Suohalme. Tästä huolimatta takatilanteita saatiin rakenneltua jonkin verran, kotiutusten kuitenkaan onnistumatta. Ensimmäinen jakso ratkesi lopulta Reisjärven lukkarin tarjoamaan vapaataipaleeseen, jolla Pirkat sinnittelivät jaksovoiton itselleen lukemin 1-0.

Toinen jakso lähti käyntiin vauhdikkaasti vierailijan siirtyessä heti ensimmäisellä sisävuorollaan selvään 0-4 johtoon Pirkkain ulkokentän selvällä avustuksella. Pirkkain naiset eivät saaneet sisäpeliään kasaan toisellakaan jaksolla ja Pirkkojen onnistuessa kotiutuksessa vain kerran, toinen jakso menetettiin vierailijalle 1-4.

Kahden jakson jälkeen pelin ollessa tasan 1-1, siirryttiin supervuoropariin, joka noudatti pitkälle samaa linjaa kahden ensimmäisen jakson kanssa. Pirkkojen sisäpeli tökki pahasti eikä lyöntikierrosta päästy kuin hädin tuskin puoleen väliin kun syntyi kolmas palo. Lyhyeen loppui myös vastustajan yritys ratkaista peliä, tästä piti huolen hienosti läpi pelin pelannut Pirkkain lukkari Ojanen.

Vasta kotiutuskisassa saatiin jännittävien vaiheiden kautta ratkaisu otteluun. Pirkat onnistuivat omalla vuorollaan kahdesti, mutta se ei aivan riittänyt. Vastustaja pääsi ensin nipin napin tasoihin ja seuraavalla yrityksellä ohi. Näin ollen kotiutuslyöntikilpailun mentyä vastustajalle 2-3, päättyi ottelu vierailijalle 1-2.

-Tämä oli avausottelu tähän kauteen ja nyt tiedetään mihin tarrataan kiinni ja lähdetään hommassa eteenpäin. Emme paina päätä hiekkaan, vaan jatkamme kohti seuraavaa peliä, kyllä pelin sisältä löytyi hyviäkin asioita, toteaa pelinjohtaja Suohalme.

Pelissä Pirkoilta palkittiin ykköspalkinnolla ansiokasta lukkaripeliä esittänyt Leena Ojanen ja kakkospalkinnolla kopparin tontilla uurastanut Ida Saarilahti. Vastustajalta palkittiin Anniina Nyman ja Laura Toikkanen.

Ykköspesis aloitti kevätkautensa harjoituspelillä Pirkkahallissa

Lauantaina 23.2. Pirkkain naisjoukkue pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa Tampereen Pirkkahallissa, jossa vastaan asettui Jyväskylän Pesis. Kyseistä joukkuetta vastaan tullaan pelaamaan kesällä normaalien sarjapelien lisäksi myös paikallispelikierros, joten muistiinpanoja tehtiin varmasti suuntaan ja toiseen.

Pirkat aloitti ulkoa ja pelasi vahvan vuoron. Sisävuorolla Pirkat rakensi ajotilanteen josta juoksua ei syntynyt. Ajotilanne kuitenkin jatkui ja Martta Asikainen löi avausjuoksun. Kierros saatiin pelattua loppuun asti mutta enempää juoksua ei tullut. Ulkopeli toimi mallikkaasti koko jakson ajan ja tyrehdytti JyPen tilanteidenrakenteluyritykset tehokkaasti. Pirkat taas onnistui rakentelemaan ajolähtöjä useimpiakin mutta sai lopulta vain yhden lisäjuoksun harhaheitolla. JyPe onnistui myös, mutta ei yhtä kertaa enempää. Näin ensimmäinen jakso Pirkoille 2-1.

Toiselle jaksolle Pirkat teki hieman muutoksia. Toinen jakso aloitettiin saamalla heti pesät täyteen, mutta tilanne kaatui koppilyöntiin. Vastustajan ulkokenttä avitti sen verran, että uusi ajotilanne saatiin rakenneltua, mutta kotiin asti ei pelaajaa saatu. Pirkat ei saanut toisella sisävuorollaan mitään mainittavaa aikaan ja vastustaja pääsi iskemään tasoittavalla ensimmäisen juoksun. JyPe myllytti hetken tehokkaasti kun Pirkkain ulkokenttä alkoi hermoilla; pallot polttivat käsissä eivätkä jääneet räpylöihin ja tehtiin helppoja virheitä. JyPe ei tehnyt enempää juoksuja, mutta Pirkat joutui pelaamaan harmillisen pitkän ulkovuoron joka vähän vei puhtia sisävuorosta vaikka Mari Koskinen nosti Pirkat mukaan jaksotaistoon iskemällä harvoin hallipeleissä nähdyn kunnarin kolmospuolelta. Kahta juoksua enempää ei kuitenkaan enää jaksossa nähty ja se päättyi 1-1. Näin ottelu meni Pirkoille 1-0. Lisäksi pelattiin kotiutuslyöntikisa jonka JyPe voitti helposti 1-4.

Pelinjohdon mukaan ensimmäinen harjoituspeli ei ollut katastrofi, vaikka esimerkiksi merkkivirheitä nähtiin paljon. ”Näkyi, ettemme ole lyöneet täyteen kenttään” sanoi pelinjohtaja Matti Suohalme. ”Oli koko ajan kiire johonkin ja ratkaisut olivat hätäisiä. Ulkopeli oli kuitenkin paikoitellen erittäin hyvää ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Pirkkain kokoonpano tulee varmasti muuttumaan jotenkin kesää kohti, mutta tässä ottelussa pelasivat: Vilhelmiina Sorkkala, Fanny Tikakoski, Laura Levänen, Essi Leppänen, Miia Koskinen, Martta Asikainen, Krista Matikainen, Leena Ojanen, Laura Niemi, Noora Löytty, Mari Koskinen, Jaana Harjunen ja Jonna Marjamäki.

Kiilassa: Karoliina Ahonen