Ohjeita

Avustavat tuomarit

Kirjuri

• Ole paikalla 45 min ennen pelin alkua miesten ja naisten peleissä. Juniorien pelissä 30 min aikaisemmin.
  • Tarkista pöytäkirjan täyttöohjeet ja varaa tarvittavat ohjeet helposti saataville.
  • Kirjuriohje, pieni pöytäkirja, junioripelit

Tulostaulu

• Huolehdit tulostaulun ajantasaisuudesta.
  • Pidät taulun tilanteen tasalla juoksujen, palojen, vuoroparien suhteen.
  • Toimit yhteystyössä kirjurin kanssa, hänen välittömässä läheisyydessään.
  • Huolehdit että niin yleisö kuin pelaajat ja pelinjohto voivat nähdä pelitilanteen.

Pallotytöt ja -pojat(min 4kpl/peli)

• Ole paikalla ajoissa,vähintään 30 min ennen ottelun alkua.
  • Ilmottaudu tuomareille. Tuomarit antavat tarkemmat ohjeet.
  • Pukeudu seuran peliasuun/verryttelyasuun/tuuliasuun/sadetakkiin sään mukaan. Myös seuran mustat T-paidat käyvät. Sopikaa yhdessä, että kaikki samassa pelissä pallotyttöinä/pokina toimivat ovat pukeutuneet yhtenäisesti!
  • Kypärä on pakollinen varustus.
  • Varaa mukaan räpylä ja varsinkin kuumalla ilmalla juomapullo, Koronatilanteen myötä myös käsineet.
  • Keskity tehtäviisi.
  • Ilmoita oman joukkueesi joukkueenjohtajalle ajoissa, mikäli et pääse hoitamaan tehtävääsi.

Huom! Joukkue, joka toimii tietyssä ottelussa pallotyttöinä/poikina ( 4 ), toimii samassa ottelussa myös järjestysmiehenä (1-2 hlöä)

KeKe(Kentän vanhin) - Järjestysmiesohjeet

Kentän vanhin on oltava nimetynä ja merkittynä pöytäkirjaan, G-C -junioreiden peleissä ja esiteltävä alkupuhuttelussa joukkueille ja tuomareille.

Kentän vanhimmalla on oikeus ja velvollisuus puuttua epäasialliseen ja häiritsevään käytökseen ottelutapahtumassa. Kentän vanhin on erityisesti nuoren tuomarin tukena, mikäli aikuiset käyttäytyvät epäasiallisesti(yleisö, valmentajat, huolto, kuka vaan). Kentän vanhimman tehtävän tarkoituksena on taata joukkueille, toimihenkilöille ja tuomaristolle työrauha. Kentän vanhimmalla ei kuitenkaan ole oikeutta puuttua tuomariston tai toimihenkilöiden ottelua koskevaan toimintaan.

• Ole paikalla vähintään tuntia ennen ottelun alkua(jun.pelit puolituntia).
  • Pukeudu keltaiseen KEKE-liiviin, joita löytyy tuomarien varustekopilta(tai kioskilta).
  • Tehtävänäsi on toimia järjestyksenvalvojana pesäpallokentän alueella ja sen välittömässä läheisyydessä: puutu ajoissa ja rohkeasti mahdollisiin järjestyshäiriöihin.
  • Yleisön häiritsevästä puuttumisesta pelin kulkuun päättää päätuomari. Mikäli hänen kehoitustaan ei noudateta, on järjestysmiehen tehtävä puuttua asiaan.
  • Muista, että alkoholin nauttiminen pesäpallokentän katsomossa tai sen välittömässä läheisyydessä on kielletty.
  • Järjestyshäiriöt pyritään selvittämään neuvoin, ohjein ja kehoituksin. Äärimmäisessä tilanteessa järjestysmiehellä on oikeus poistaa häiritsevä henkilö/henkilöt alueelta.

Kaikissa tilanteissa, joissa kentän vanhin on joutunut puuttumaan tapahtumiin ottelun aikana, tulee hänen toimittaa lyhytmuotoinen raportti tapahtumista aluevastaavalle. Tarvittaessa ole yhteydessä tuomarivastaavaan!