Ilmajoki 14  8 2 0 2 2 22- 10 (245-132) 30
Köyliö           14 6 4 0 3 1 21- 10    (249-117) 29
Rauma       14 7 2 0 2 3 20- 11 (238-154) 27
Vähäkyrö   14 6 0 0 4 4 16- 16  (143-142) 22
Seinäjoki  14 4 5 0 0 5 17- 14 (218-225) 22
Ruovesi     14 3 4 0 1 6 15- 17 (123-152)    18
Mynämäki  14 3 0 0 3 8 9- 21 (146-220) 12
Ulvila        14 0 2 0 1 11 5- 26 (135-355) 5

Pesäpalloliiton tulossivut , josta löytyvät kaikki sarjan tulokset

Kopparin menopelit kuntoon

Rauma-Pirkat 0-2
(3-6, 8-15)

Raumalla nähtiin iloinen ja osaava Pirkkain joukkue, joka korjasi neljännen perättäisen voittonsa suomensarjassa. Pelillä ei ollut merkitystä kummallekkaan joukkueelle, sillä Rauma oli varmistanut jo paikkansa viiden parhaan joukkoon ja Ruovesi jäisi joka tapauksessa niukasti sarjan kuudenneksi tietäen putoamista maakuntasarjaan.

Alun merkkivirheiden jälkeen Pirkkain tytöt hallitsivat peliä suvereenisti. Tilanteita rakennettiin taitavasti monipuolisilla vaihtolyönneillä joita rohkeat etenemiset siivittivät. Lyöntijyvän löytyminen mahdollisti taktisesti yllätyksellisen pelaamisen ja niinpä pallo poltteli melkoisesti Rauman ulkopelaajien käsissä.

Pirkkain tyttöjen ulkopelikin sujui toisen jakson Rauman viimeistä tasoittavaa lukuunottamatta terhakkaasti. Lautasen ääressä juonikkaasti vastustajan merkkipeliä haistellut Miina sai kotijoukkueen etenijät irtoilemaan pesiltä ennen aikojaan ja lyöjät hätäilemään lyöntinsä pörriäisiksi. Polttolinja Iidan johdolla poltti etenijät usein jo kakkoselle ja viimeistään Riikan tulinen taittoheitto Rintasen Annan kautta lukkarille  poltti etenijän kotiin.

Toisen jakson viimeinen tasoittava aloitettiin tilanteesta 2-15 Pirkoille. Rauma yritti riskillä kuroa vierailijoiden etumatkaan kiinni ja kaunisteli hyvillä lyönneillä ja ulkopelin hetkellisen herpaantumisen turvin numeroita vielä kuudella juoksulla.

Pirkoilta palkittiin eniten juoksuja lyöneet Riikka Salmela ja Anna Tattari. Rauman palkinnot Emilia Koivistolle ja Monika Torkille. Pilliin puhalsivat varmoin ottein Mikko Toivonen ja Jarmo Kylä-Kause.

Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Ulvila-Pirkat 1-2
(3-7, 7-6,0-1)

Ensimmäisen jakson Pirkkain tytöt pelasivat terävästi sekä ulkona että sisällä. Jokainen pelaaja hoiti tonttinsa hyvin ja kotiutuksista pääsivät osalliseksi lähestulkoon kaikki pelaajat, kun  kotijoukkue Ulvilalla oli vaikeuksia saada etenijöitä ykköstä pidemmälle ei jaksovoittajasta ollut epäselvyyttä. Jakso Pirkoille juoksuin 3-7.

Vielä toisen jakson alkukin sujui hyvin, mutta kaksi viimeistä merkkivirheillä tupeksittua sisävuoroa nostattivat Ulvilan pelivireen ja  viimeisellä tasoittavallaan kotijoukkue nousikin 2-6 tappiosta 7-6 jaksovoittoon.

Supervuoron Pirkkain tytöt aloittivat sisällä ja sen ainokainen juoksu saatiin vapailla, joka  riitti tällä kertaa otteluvoittoon.

Palkitut olivat Annat Tattari ja Rintanen Pirkoilta sekä Ulvilan Elina Salo ja Johanna Pelkonen. Ottelun tuomitsivat Mikko Virtanen ja Pauli Reunanen Ulvilasta.

Pirkat-Köyliö 2-1
(7-4, 1-7, 1-0)

Länsilohkon sarjakakkonen saapui Ruoveteen kaatosateen saattelemana, vaikka keli selkenikin oli vierailijoille ottelun alku  nihkeää vääntöä ja kotijoukkue napsikin ensimmäisellä jaksolla varmasti vastustajan lyönnit räpylään. Muutaman juoksun Köyliön onnistui poimia kakkoskopparina pelanneen Lindan edestä, jonka pohkeissa painoi vielä edellispäivän Pispalan portaissa tehdyt kiekkoilijoiden treenit. Jakso Pirkoille 7-4 ja kotiutuksista vastasivat  Martta, Miina, Milja, Anna Tattari, Taru  kerran sekä Riikka kahdesti.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen räpeltäessä sekä sisällä että ulkona. Kotijoukkueen sisävuorot olivat lyhyitä ja vastaavasti Köyliö sai rakennettua tilanteita sekä pienten etukenttänäpyjen että harhaheittojen turvin. Vastustaja onnistui myös kotiutuksissaan ensimmäistä jaksoa paremmin, muutama kolmosjatkeelle lyöty rajaa nuoleva lyönti takasi jaksovoittoon tarvittavan määrän juoksuja.

Supervuoroon Pirkkain tytöt kokosivat rivinsä eikä vastustaja omalla sisävuorollaan onnistunut kotiuttamaan ainuttakaan etenijää , lyömässäkin kävi vain viisi pelaajaa.  Pirkkain tytöt saivat  kärjestä harhaheiton turvin rakennettua Miinalle ajotilanteen ja sen verran hermoilua oli Köyliön hyvin pelanneen lukarin otteissa, ettei pallo pysynyt lautasella ja  kahden väärän turvin syntyi voittoon tarvittava juoksu Pirkoille.

Ottelun palkitut olivat kotijoukkueelta Riikka  Salmela ja Martta  Asikainen sekä Köyliöltä Katri Luomaniemi ja lukkari Anniina Lehto. Ottelun puhalsivat Hannu Mäki Ruovedeltä ja Martti Hietanen Akaasta.

Pirkat-Vähäkyrö 2-0
(4-2, 6-5 )

Pirkkain tyttöjen peli kulki suhteellisen varmasti koko ottelun ajan; ensimmäinen jakso oli hienoista kotijoukkueen hallintaa alusta asti, sillä heti ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli Iidan, Miinan ja Riikan lyödyillä juoksuilla 3-1. Viimeisellä tasoittavallaan Vähäkyrö kavensi harhaheiton turvin yhdellä juoksulla, mutta muuten kotijoukkue piti sekä sisä- että ulkokenttää hallussaan.

Toiseen jaksoon Vähäkyrön lyöntipeli terävöityi ja kotijoukkueelle sattui muutama huolimattomuusvirhe ulkokentällä, joten juoksunumerot pysyivät tasaisina koko jakson ajan. Pirkkain tyttöjen tullessa viimeiselle tasottavalle tilanne oli tasan 5-5. Kolmeen pisteeseen tarvittavaa yhtä juoksua päästiin yrittämään heti vain yhden palon rasittamassa ajolähdössä, jossa jokeriksi siirretty Miina Nenonen puhkaisi merkatulla lyönnillä polttolinjan kolmospuolelta ja Riikka Salmela toi arvokkaan voittojuoksun kotipesään.

Kotijoukkueesta palkittiin serkukset Riikka ja Miina, joista Riikka ansioitui erityisesti kopparin tontillaan ja Miina mailan varressa. Vierasjoukkueen palkitut olivat niinikään kovakätinen koppari Pauliina Talvitie sekä kovalyöntinen Maria Torpisto. Ottelun tuomitsivat varmoin ottein Hannu Mäki ja Matti Suohalme.

Ilmajoki- Pirkat 2-0
(6-3, 4-3)

Lämmittelyn aikana vettä vihmoi taivaan täydeltä ja lähtökohdat ottelulle näyttivät surkeilta. Pelin alkaessa pilvipeite hajosi ja sade lakkasi, eikä peliolosuhteissa ollut sen jälkeen moittimista.

Peli eteni varsin tasaisissa merkeissä Ilmajoen onnistuessa kuitenkin tekemään jaksovoittoihin tarvittavat juoksut. Pitkästä aikaa Pirkkain tyttöjen sisäpelissä oli nähtävissä terhakkuutta ja kaivattuja onnistumisia.

Vaikka varsinaisen kärjen kentälle meno tökki Pirkoilla pahasti, saatiin tilanteita rakennettua hienosti nopeakinttuisen Milja Vehmaanperän avulla. Milja meni kentälle takuuvarmasti, teki vastustaja mitä tahansa. Etenijöitä saattelivat hyvillä kärkilyöntiprosenteilla sisarukset Martta ja Iida Asikainen ja kotiutuksista päävastuun kantoi Miina Nenonen.

Ulkopeli oli terävää ja hyvää, vaikka vastustajan onnistuikin napsia kakkospuolelta kopparin edestä lyhyillä kumuroilla peräti neljä juoksua. Lautasen ääressä Karoliina Ahonen sai vastustajan lyöntipeliä sekoitettua mukavasti  ja nappasipa Karo peräti kolme kotipesäkoppia, joista kaikista syntyi palot. Riikka Salmelan takakentältä Ilmajoen ajotilanteessa poimimat loistavat juoksukopit olivat omiaan nostattamaan joukkueen taistelutahtoa. Piirun verran vielä lisää "agressiivisuutta" otteisiin niin tämänkaltaiset tiukat pelit kyetään vääntämään voitoiksi.

Pelissä kakkospalkinnolla palkittiin Ilmajoelta Aino-Maija Nikkola ja Pirkoilta Riikka Salmela.Ykköspalkinnon saivat Maaret Ahonen kotijoukkueelta ja Miina Nenonen vierailijoilta. Ottelun tuomitsivat Eero Mäkynen ja Eetu Mantere.

Seinäjoki ei Annea pidätellyt. Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Seinäjoki-Pirkat 1-0
(8-2, 0-0)

Vierailu Peräseinäjoella toisti aikaisemmissakin peleissä tutuksi tullutta kaavaa. Vastustajan nopean alun ja muutaman juoksun jälkeen oma ulkopeli saadaan kuntoon, sisäpelissä tilanteita rakennettua, mutta ne kotiutuslyönnit antavat yhä vaan odottaa itseään. Ja syöhän se "miestä".

Ottelussa Pirkoilta palkittiin mailanvarressa hyvin onnistuneet Anna Tattari ja Anne Lamminen. Seinäjoen palkitut olivat Satu Salminen ja Suvi Tyynelä.

Kuva Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Mynämäki- Pirkat 2-0
(3-1, 12-1)

Kaksi päivää lähes kaiken muuttaa voi. Maanantaina samaa Mynämäen joukkuetta vastaan terävästi pelanneet Pirkat olivat keskiviikkona varsinkin sisäpelissä vaikeuksissa. Etenijöitä saatiin kyllä kentälle, mutta viimeistään kolmostaipaleella valtaosa tilanteista kuihtui palojen myötä. Kun lisäksi ulkopeliäkään ei saatu riitävän varmaksi, muodostuivat loppunumerot melko selviksi. Pirkkojen joukkueesta palkittiin Linda Selkee ja Miina Nenonen, Mynämäeltä palkinnon pokkasivat Heidi Nurmi ja Maria Kitola. Tuomareina toimivat Eino Päivinen ja Samuli Eeva Mynämäeltä.

Pirkat- Mynämäki 2-1
(4-5, 2-1,1-0)

Rankkasateen saattelemana ja vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen kotijoukkue Pirkat väänsi  voiton väkisin Mynämäestä.

Kotijoukkueen peli alkoi terävästi ja heti ensimmäisen vuoroparin päätteeksi Miina Nenonen löi ajotilanteessa kakkosjatkeelta maisemiin ja taululla komeilivat lukemat 3-1 kotijoukkueelle. Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta juoksut olivat tiukassa. Jakson viimeisessä vuoroparissa Mynämäen Jenni Iso-Kouvola yllätti hyvin pelanneet Ruoveden kopparit lyömällä takaa läpi, tuloksena 1+1.  Kun Mynämäki onnistui ennen vuoronvaihtoa kotiuttamaan vielä  kahden juoksun edestä, asteli Ruovesi juoksun tappioasemasta viimeiseen sisävuoroon. Kärjestä rakennettiin ajotilanne ja mailan varteen jo kolme juoksua lyönyt Miina, toisella painuva lyönti kakkosjatkeelle ja tuloksena melkein kaksi juoksua. Melkein kaksi siksi, että lyönti todettiin laittomaksi, juoksut mitätöitiin ja tilanne palautettiin ennalleen. Miinan viimeisenkin lyönnin ollessa laiton syntyi kolmas palo ja jaksovoitto kirjattiin näin Mynämäelle.

Tauolla alkanut rankkasade venytti jaksotauon aina puoleen tuntiin ja pelin siirtokin kävi jo mielessä kentän peittyessä veden alle. Sade kuitenkin hellitti  ja edellisestä jaksosta suivaantuneina märät ja kylmänkohmeiset  Pirkkain tytöt aloittivat takaa-ajon. Kaksi ensimmäistä vuoroparia mentiin juoksuitta. Kolmannessa vuoroparissa Anna Tattari yllätti Mynämäen kopparit ja kotiin juoksivat niin Anne Lamminen kuin Martta Asikainen. Kun vieraiden ainoa juoksu syntyi harhan turvin, kirjattiin jaksolukemat Pirkoille 2-1.

Supervuorossa kotijoukkueen ainokainen juoksu syntyi, kun kapteeni Anna Rintanen kotiutti Martan. Mynämäki ei omalla sisävuorollaan päässyt ykköspesää pidemmälle ja näin supervuoro 1-0 kotijoukkueelle  ja koko ottelu 2-1 Ruovedelle.

Kotijoukkueen toisen jakson ja supervuoron otteissa oli tänään nähtävissä aikaisempaa enemmän määrätietoisuutta. Lautasen ääressä Karoliina Ahonen piti syötöt nopeina ja millimetrin tarkkoina vieden näin vastustajan kotiutuslyöjiltä eväät juoksujen tekoon. Kentälle saakka menneet lyönnit ulkokenttä epäröimättä poimi kopiksi ja näin loputkin Mynämäen tilanteet kuivuivat kasaan.

Ottelun palkitut kotijoukkueelta Riikka Salmela ja Miina Nenonen sekä Mynämäeltä Maria Kitola ja Mona Heikkilä. Illan tuomareina Martti Hietanen Akaalta ja Hannu Mäki Ruovedeltä.

Kotijoukkue kiittää ja kumartaa yleisöä, joka jaksoi sitkeästi kannustaa omiaan kurjasta kelistä piittaamatta.

Pirkat - Seinäjoki (0-2)
(3-7, 9-10)

Lähellä, mutta niin kaukana, oli ottelun voitto illan naisten suomensarjan pelissä. Vastakkain oli kaksi tasaista joukkuetta ja ajoittain kentällä nähtiin hyvää ja tasokasta  pesäpalloa, mutta kotijoukkueen muutama tiukan paikan hermopallo ja vastustajan parempi suoritusvarmuus käänsivät ottelun lopulta Peto-Jusseille.

Ensimmäinen jakso eteni tasaisesti. Vastustajan onnistui kotiuttamaan kuitenkin hieman paremmilla tehoilla ja lukemat taululla 3-7. Kotijoukkue teki toiselle jaksolle peiniä muutoksia ja aloittikin jakson vahvasti. Toisen tasoittavalle osui Pirkkain päivän musta hetki, jonka Seinäjoki rutiinilla kuittasi ja nousi takaa-ajoasemasta hetkessä  3-9 johtoon. Tilanne tuntui toivottomalta, mutta sinnikkyydellä tytöt nousivat vielä viimeisellä sisävuorollaan taisteluun ja lukemat saatiin runnottua väkisin tasatilanteeseen 9-9. Riskillä yritettiin lisäjuoksuja, mutta tällä kertaa se ei ihan onnistunut. Viimeisellä tasoittavallaan Seinäjoki kuittasi yhden lisäjuoksun ja vei kaikki kolme sarjapistettä mukanaan.

Pirkkain päivän palkitut olivat etenijä Taru Korpela ja kaksi juoksua lyönyt Linda Selkee. Vierailijoiden palkinnot ansaitusti mailan varressa kunnostautuneille Jonna Korkiamäelle ja Ansa Niemelle.

Tuomaroinnista huolehtivat Asko Kortesniemi ja Matti Suohalme Ruovedeltä.

Kuva H.Saarinen, Foto- Ruovesi

Vähäkyrö-Pirkat 1-2
(2-8, 5-3, 0-0, 2-3)

Pirkat pitkän kaavan kautta ansaittuun voittoon.

Vähäkyrössä pelatussa naisten suomensarjan pelissä joukkue jatkoi siitä mihin edellisenä perjantaina Ylihärmässä jäätiin. Omaa peliä rakennettiin rohkeasti ja vastustaja ajettiin varmalla ulkopelillä ahtaalle.

Ensimmäinen jakso ratkesi käytännössa toiseen vuoropariin, kun 1-3 tilanteessa Riikka Salmela puhkaisi kentän kolmospuolelta. Anna Tattari ja Martta Asikainen toivat juoksut ja Riikka itse kuittasi kunnarin. Vastustajalle ei annettu aikaa toipua, sillä heti perään Anna Rintanen kotiutti vielä Riikan ja näin numerot olivat Pirkoille hetkessä 1-7. Pirkkain tyttöjen varma ote piti jakson loppuun saakka ja taululla komeilivat jaksolukemat 0-1 Pirkoille.

Kuva H. Saarinen, Foto- Ruovesi

Toiseen jaksoon Vähäkyrö vaihtoi lukkarin tontille kokemusta ja kovan heittokäden omaavan Kirsi Majan.  Maja saikin sekoitettua Pirkkain pelin rakentelua ja näin siirrettyä painetta vierailijoiden ulkopeliin. Tasatilanteessa 2-2 Kirsi Maja yllätti Pirkkain kopparit  takarajalle kantaneella kumuralla, saldona 1+1. Ja kun loppujakso mentiin tasanumeroin, päättyi  koko jakso luvuin 5-3 kotijoukkueelle.

Edessä oli hermoja kutkuttava supervuoro, jonka Pirkat aloitti sisällä. Tilanteita saatiin rakennettua, mutta kotiutukset jäivät karvan päähän. Kotijoukkue Vähäkyrö asteli sisävuoroon varmoin ottein ja asetteli tappion viittaa Pirkkain tyttöjen hennoille hartioille. Mutta mitä vielä, vain viisi lyöjää pääsi yrittämään ottelun ratkaisua ja taululla oli kolme paloa!

Kotiutuslyöntikisan Pirkkain tytöt aloittivat mailan varresta. Kun Riikan, Iidan ja Martan kotiutuslyönnit tuottivat tulosta, komeilivat taululla 0-3 numerot vieraille ja paine oli saatu siirrettyä vastustajalle. Yksi toisensa jälkeen Vähäkyrön kotiutusyritykset kilpistyivät varmaan ulkokenttään. Ainoastaan toiseksi viimeisenä kotiuttanut Kirsi Maja sai Pirkain pelin hetkeksi sekaisin ja jälleen tuloksena oli 1+1. Vielä kerran koottiin rivit ja varmaakin varmemmin torjuttiin Vähäkyrön viimeinenkin juoksumahdollisuus ja näin pisteet matkasivat ansaitusti hymyilevien tyttöjen matkassa Hämeeseen.

Päivän palkitut Ruovedeltä kunnarin lyönyt Riikka Salmela ja niin ulkona kuin sisälläkin kunnostautunut Iida Asikainen. Vähäkyrön ykkönen oli Kirsi Maja ja polttolinjassa näyttävästi pelannut Sanna Uusitalo. Ottelun tuomarit olivat Markku Rouru ja Juha Myntti  Vähäkyröstä.

Pirkat -Ilmajoki 0-2
(2-5, 0-10)

Uuden hiekkatekonurmen avajaiset ja ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua. Auringon paistaessa ja runsaslukuisen yleisön kannustaessa ottelun ensimmäinen jakso pelattiin tasavahvasti tiukkaa ulkopeliä ja tilanteita rakentaen. Vastustaja oli kotijoukketta hieman onnekkaampi ja vei jaksovoiton.

Toisen jakson puoliväli koitui hyvin pelanneen kotijoukkueen kohtaloksi, kun Ilmajoen painostus sai Pirkkain ulkopelin puolustusasentoon ja paineen alla syntyi muutama harmillinen virhe katkaisten kotijoukkueen niskan.

Kotijoukkueen palkitut Anna Tattari ja Taru Korpela. Ilmajoen palkitut Jenna Kammi-Rahnasto ja Maaret Ahonen. Ottelun tuomitsivat varmoin ottein Martti Hietanen Akaasta ja Matti Suohalme Ruovedeltä.

Köyliö-Pirkat 2-1
(5-0, 4-5, 1-0)

Raskaan otteluviikon päätteeksi Pirkkain tytöt kohtasivat vieraissa Köyliön Lallit. Reissu oli laatujaan ihka ensimmäinen Lallien vieraana.

Ottelu alkoi tyttöjen osalta kaikin puolin tahmeasti ja vastustaja napsi takakentän välilyönneillä helpon jaksovoiton. Toiseen jaksoon saatiin henki päälle ja lyöntipeliin kaivattua puhtia. Vastustajan 3-0 tilanteessa vuoron viimeisenä lyöjänä Iida Asikainen kotiutti ensin Vehmaanperän Miljan ja seuraavalla lyönnillä sekä Salmelan Riikan että Lammisen Annen ja tilanne oli tasoissa. Seuravassa vuorossa Milja ja Karo Ahonen kotiuttivat vielä  Taru Korpelan ja Martta Asikaisen ja kun vastujalle ei annettu yhtä juoksua enempää, varmistui Pirkkain jaksovoitto.

Supervuorossa vastustajan onnistui tehdä kaivattu juoksu ja kun vastaavasti Pirkkain hyvin rakenntettu ajotilanne kuivui kokoon jäi otteluvoitto harmittavasti Köyliöön.

Edelleen Pirkkain tyttöjen lyöntipeli kulkee tahmeasti ja aiheuttaa harmaita hiuksia joukkueelle juoksujen teossa. Ulkopelissä parhaiten onnistui lukkarina monipuolisesti syöttöjä jaellut Miina ja sisäpelissä varmasti roolinsa hoitaneet Seija Pyhälahti ja Martta sekä paineenalaisena kotiutuksessa onnistunut Iida.

Ottelun palkitut olivat Miina Nenonen ja Iida Asikainen Pirkoista sekä Jonna Haarala ja Katri Luomaniemi Köyliöstä. Ottelun tuomitsivat Jukka Mattila ja Pertti Rantanen Köyliöstä.

Kuva H. Saarinen, Foto-Ruovesi

Pirkat - Ulvila 2-0
(8-7, 6-3)

Peli-ilo löytyi ja ensimmäiset pisteet plakkarissa - se on tuuletuksen paikka!  Aurinkoisessa säässä reilu satahenkeä seurasi kuinka kotijoukkue haparoivan alun jälkeen kaatoi Ulvilan  puhtaasti 2-0.

Alkupelin paineessa muutama helppo torjuntapallo lipsahti takaa läpi ja vastustajan ärhäkkä aloitus istutti jo "apinaa" Pirkkain tyttöjen harteille, mutta ensi hämmennyksestä toivuttiin ja sisukkaasti tultiin ensin tasoihin ja lopulta ohi. Sama kaava toistui toisessa jaksossa.

Koko pelin Ulvilan ulkokentälle harmaita hiuksia aiheuttivat kotijoukkueen vaihtajajokerina pelannut joukkueen kuopus Anne Lamminen ja taitavasti lyöntivalikoimaansa käyttänyt Anna Tattari. Molemmat tänään pitelemättömiä. Myös  muiden Pirkkain tyttöjen alkukaudesta kadoksissa ollut lyöntipeli antoi lupaavia viitteitä tulevasta.

Kotijoukkueesta palkittiin Anna Tattari ja Anne Lamminen. Ulvilalta Johanna Pelkonen ja Katja Koukkari. Pelin tuomitsivat Matti Suohalme ja Hannu Mäki.

Kotijoukkueen päivän palkitut. Kuva H.Saarinen, Foto-Ruovesi

Pirkat- Rauma 0-2
(6-11, 2-5)

Ruoveden historian ensimmäisessä naisten suomensarjan pelissä kotijoukkue Pirkat kohtasi lohkon kärkijoukkueeksi povatun Feran Raumalta, joka määrätietoisella lyöntipelillä takoikin heti ensimmäisessä vuoroparissa taululle 1-6 lukemat. Seuraavat vuoroparit edettiin tasajuoksuin ja näin  Feran vahva alku riitti jaksovoittoon.

Toiseen jaksoon kotijoukkue teki muutoksia niin ulkopelipaikkoihin kuin lyöntijärjestykseenkin. Lautasen ääreen asettui 15-vuotispäiväänsä juhlinut Karoliina Ahonen, joka pienellä ja nopealla pelillä sekoitti Feran kokeneitten sarjajyrien lyönnit. Tahdin tiivistyessä kotijoukkueen peliasenne parani ja paine siirtyi Feralle. Pirkkain ulkopeli olisikin riittänyt jaksovoittoon, mutta  kotiutuslyönnit antoivat vielä odottaa itseään ja näin Fera vei toisenkin jakson.

Kotijoukkueen nuori kokoonpano hakee vielä varmuutta suorituksiinsa, mutta otteet olivat  lupauksia antavia. Joukkueen juoksuista Anna Tattari ja Milja Vehmaaperä löivät kaksi kumpainenkin, Martta Asikainen ja  Miina Nenonen molemmat yhden. Kärjessä pelanneen Taru Korpelan ja etenijä/vaihtajajokerin Anne Lammisen kentällemeno oli vakuuttavaa.

Kotijoukkueen palkinnot menivät ansaitusti Karoliina Ahoselle ja Martta Asikaiselle. Feralta palkittiin konkarikaksikko Tytti Lamppu- Nurminen ja Niina Jokinen, jotka löivät puolet joukkueensa juoksuista.

Ottelun tuomitsivat Hannu Mäki ja Matti Suohalme.