JOUKKUE OTT 3P 2P TP 1P 0P JAKSOT JUOKSUT P
Seinäjoki 10 7 3 0 0 0 19-  2 (279- 55) 25

Ylihärmä 10 3 1 0 1 5 9-  13 ( 96- 98) 12
Kankaanpää 2 10 0  0 0 0 10 0-  20 ( 21-346)  0

Pesäpalloliiton tulossivut , josta löytyvät kaikki sarjan tulokset

Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Lapua- Ruovesi 0-2
(10-1, 8-0)

Lapualla pelattiin Pirkkain kesän viimeinen B-tyttöjen runkosarjan peli. Ottelun tuloksella ei kummallekkaan joukkueelle ollut merkitystä, sillä Lapua oli varmistanut jo loppusarjapaikkansa ja Ruovesi vailla mahdollisuuttakaan nousta loppusarjaan.

Ottelu kulki jo kesän mittaan tutuksi tulleen kaavan mukaan. Ajoittain saatiin hyvällä ja napakalla ulkopelillä  torjuttua vahvasti lyöneen vastustajan hyökkäykset, mutta omassa sisäpelissä etenijöiden tie katkesi liian monta kertaa jo kakkostaipaleelle. Tälläkin kertaa tyttöjen pelissä peruselementit olivat olemassa, mutta räväkkyyttä ja terävyyttä  olisi otteisiin tarvittu rutkasti lisää.

Ottelun palkitut olivat Ruovedeltä Riikka Salmela ja Anna Rintanen sekä Lapualta Jenna Tervonen ja Sara Koski. Pilliin vihelsivät Jaakko Koivisto ja Arttu Nikkari.

Pirkat - Ilmajoki 0-1
(4-4, 0-2)

Viimeiseen B-tyttöjen runkosarjan kotipeliin Pirkat sai vastaan tämän kesän kestovastustajan Ilmajoen. Hiukan eri kokoonpanoilla ja kolmessa eri sarjassa seurat ovat ottaneet mittaa toisistaan jo seitsemän eri kertaa.  Otteluvoitot ovat menneet Pohjanmaalle, mutta ottelu ottelulta Pirkkain tyttöjen otteet ja suoritusvarmuus paranevat.

Kotijoukkue aloitti pelin tiukasti ja meni nopeasti 3-1 johtoon. Paineet saatiin vastustajalle ja se näkyi vierasjoukkueen hermoiluna.  Tosin kotijoukkuekin hermoili, sillä vain yhden jakson juoksuista Ilmajoki teki lyömällä. Pirkkojen viimeiseen tasoittavaan lähdettiin lukemista 4-4 ja kotijoukkueella näin mahdollisuus jaksovoittoon tarvittavan juoksun tekoon. Hyvin rakennetut kolmostilanteet päättyivät niukkoihin paloihin ja molemmat joukkueet jäivät ilman jaksovoittoa.

Kuva: Heikki Saarinen, Foto Ruovesi

Toisella jaksolla tiukka vääntö jatkui Ilmajoen onnistuessa juoksujen teossa kotijoukkuetta himpun verran paremmin näin jakso 0-2 vierasjoukkueelle ja otteluvoitto 0-1 Pohjanmaalle.

Pyttyraati palkitsi Pirkoista Taru Korpelan ja Anna Rintasen sekä vierasjoukkueesta Aino-Maija Nikkolan ja Eveliina Rahkon. Ottelun tuomitsivat Matti Suohalme Ruovedeltä ja Martti Hietanen Akaasta.

Seinäjoki- Pirkat 2-0 (6-0, ...)

Ei aihetta tarkempaan analysointiin...

Kuva H. Saarinen, Foto- Ruovesi

Pirkat - Kankaanpää 2     2-0 (8-4, 7-6)

Väsyneiden tyttöjen väsynyttä puurtamista oli Pirkkain peli Kankaanpään nuorta kakkosjoukuetta vastaan. Molemmat jaksot vierailijat aloittivat ennakkoluulottomasti tekemällä juoksuja hyvillä lyönneillä ja eliminoimalla kotijoukkueen tilanteiden rakentelun tiukalla ulkopelillä. Kotijoukkueen tahmealla ja tehottomalla liikkeellä ei ollut mahdollisuutta sen enempää juoksujen kuin palojenkaan takoon. Pirkat onnistuikin molemmissa jaksoissa vasta viimeisellä sisävuorollaan kokoamaan rivinsä ja vääntäytymään sillasta tekemällä väkisin voittoon tarvittavat juoksut.

Kotijoukkueen illan palkitut olivat rohkeasti  ja asenteella pelannut Iida Asikainen sekä varmasti kentälle mennyt Milja Vehmaanperä. Kankaanpään palkinnot menivät kärkietenijänä pelanneelle Mira Kolehmaiselle ja takakenttää tehokkaasti pommittaneelle Elina Lindroosille.

Ottelun tuomitsivat jämäkästi Matti Suohalme ja Hannu Mäki.

Kuva H. Saarinen, Foto-Ruovesi

Pirkat- Ylihärmä 1-2
(6-5, 3-6, 1-2)

Revanssiottelu alkoi Pirkkain tyttöjen hienoisessa hallinnassa ja vastustajan hermoillessa. Toisessa vuoroparissa Miina Nenonen yllätti Ylihärmän kopparit ja täräytti takaa keskeltä maisemiin, saldona 1+1 sekä päälle lukkari Laura Haudan hermoilema vapaataival kotiin. Ottelun edetessä Karoliina Ahonen ja Anna Rintanen kotiuttivat  molemmat vielä kahdesti ja  lukemat Pirkoille 6-1 ennen viimeistä ja Ylihärmän tasoittavaa. Ylihärmä sai rakennettua kahden palon tilanteessa ajot jokeriksi vaihdetulle Laura Turpeiselle, joka ennakkoluulottomasti korkealta ja kovaa ylitti Pirkkain kopparit jalisää oli tulossa , sillä Ylihärmä onnistui vielä kotiuttamaan Turpeisen lukkari Haudan lyönnillä. Tilanteessa 6-5 kotijoukkue otti tulosta tuottavan aikalisän ja kolmas helpottava risti syntyi taululle tuoden jaksovoiton Pirkoille.

Vaikka toinen jakso etenikin tasaisesti, ei kotijoukkue  saanut koottua  rivejään missään vaiheessa ottelun alun kaltaiseen lyöntiin. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin Pirkkain 3-4 takaa-ajoasemasta. Ylihärmä rutisti väkisin kaksi juoksua Sanna Vistimäen komealla takakenttälyönnillä ja paineet vähintään kolmen juoksun tekoon olivat tosiasia. Toisen jakson "pieni paniikki" vei lyönneistä tarvittavan rentouden ja mahdollisuuden jaksovoittoon.

Supervuoron  Ylihärmän aloitti rakentamalla nopeasti kolmostilanteita, joista kahdesta se onnistui vääntämään juoksun. Tasoittavan turvin kotijoukkue aloitti takaa-ajon, joka tuotti harmillisesti vain yhden juoksun ja näin ottelu päättyi Ylihärmän voittoon jaksoluvuin 1-2.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueen kapteeni Anna Rintanen ja Ylihärmän etukenttää kovilla tehoilla "kahvittanut" Anne Lamminen.  Ylihärmän palkinnot pokkasivat Laura Turpela ja Sanna Vistinmäki. Tuomaroinnin hoitivat Matti Suohalme ja Asko Kortesniemi Ruovedeltä.

Ylihärmä- Pirkat 2-0
(4-1, 4-1)

Häviöstä huolimatta Ylihärmässä Pirkkain tyttöjen pelissä oli nähtävissä selvästi aikaisempaa rohkeampaa otetta. Ensimmäisen jakson kaikki juoksut tehtiin jakson toisessa vuoroparissa. Vastustajan onnistui kotiuttaa  merkistä parilla hyvällä sijoituksella koppareiden edestä ja kaksi annettiin harhaheitoilla. Pirkkain ainokainen juoksu syntyi Iida Pajusen komealla kakkosrajapuhkaisulla.

Toinen jakso pelattiin tiukkaa ja juonikasta peliä Miinan nostellessa syöttöjä ja ulkokentän sumputtaessa. Omat kotiutustilanteet jäivät vielä pientä vaille, mutta Ylihärmässä nähtiin iloinen ja rohkeasti pelaava Pirkkain joukkue.

Joukkueet kohtaavat heti maanantaina 11.6 uudestaan Ruovedellä ja Pirkkain tytöillä on näin mahdollisuus revanssiin.

Pirkkain palkitut tänään Miina Nenonen ja Anna Rintanen. Ylihärmän palkinnot pokkasivat Satu Koivuniemi ja Sanna Vistinmäki. Ottelun tuomitsivat Heikki Puhto ja Antti-Jussi Keskikangas.

Kankaanpää 2- Pirkat 0-2
(0-10,0-11)

Nuori Kankaanpään kakkosjoukkue oli Pirkkain tytöille helppo vastus muuten niin kovassa lohkossa. Pelissä lähes kaikki tytöt sekä löivät että toivat juoksuja, myös kentälle menot ja kärjen siirrot onnistuivat mainiosti.

Pirkkain joukkueen päivän palkitut olivat  lautasen ääressä häärinyt Miina Nenonen ja varmasti kentälle mennyt Taru Korpela. Kankaanpään palkitut Miia-Mari Hakala ja JanniMaija Tuomala. Ottelun tuomitsivat Joona Rajahalme ja Juho Vataja Kankaanpäästä.

Petojussien Jonna Korkiamäki oli tehokas sekä mailanvarressa että ulkokentällä.

Pirkat-Seinäjoki 0-2
(7-14, 3-13)

Illan ottelussa oli tunnelmaa satapäisen yleisön kannustaessa omiaan. Molemmissa jaksoissa kotijoukkue taistelikin kolme vuoroparia neljästä leijonan lailla ja tasaväkisesti vastustajan kanssa, mutta se ei tänään vielä riittänyt.  Sillä vahva ja taitavasti lyönyt Seinäjoki rakensi tilanteita varmasti ja nuiji lopulta väkisin taululle juoksun toisensa perään, vieden väellä ja voimalla otteluvoiton Pohjanmaalle.

Ulkopelissä kotijoukkueen otteet paranevat ottelu ottelulta, mutta mailan varressa lyönnit antavat edelleen odottaa itseään. Töitä on kuitenkin tehty ja tarvitaan vain vahvaa uskoa osaamiseen ja rentoa otetta peliin niin "kyllä lähtee".

Kotijoukkueen illan palkitut  olivat lautasen ääressä häärinyt  Miina ja kopparin tontilla varmasti pelannut Taru. Petojussien palkinnot pokkasivat nopeakinttuinen Maija Puupponen ja kovakätinen Salla Pollari. Ottelun tuomitsivat jämäkin ottein Tuija Peisanen ja Markku Hännikäinen Tampereelta.

Kuva: Heikki Saarinen Foto-Ruovesi

Ilmajoki-Pirkat 2-0          ( 7-0, 13-2 )

Maanataina 21.5. toimivat Ilmajoen tytöt tylyinä emäntinä B-tyttöjen superin runkosarjan ottelussa Ruoveden Pirkkain joukkuetta vastaan. Ilmajoki tyrmäsi vastustajansa jo kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa nakuttaen taululle jo perinteiset 5-0 lukemat samalla kuin ruovesiläisille tuotti täyttä tuskaa päästä edes ykköspesälle: Ilmajoen lukkari Jenna Kammi-Rahnasto sekoitti tolpillaan vastustajan lyöntipelin totaalisesti ja pelkkiä hutilyönneillä paloja tuli pelin aikana kymmenkunta.

Toisella jaksolla Ilmajoki käytti ruovesiläisten alakuloa hyväkseen napsimalla ensimmäisen sisävuoron aikana jatkuvasta ajotilanteesta peräti kahdeksan juoksua. Vaikka Pirkkain tytöt sisuuntuivatkin ja pistivät toisen jakson seuraavissa vuoropareissa kapulaa Ilmajoen rattaisiin välillä tehokkaastikin, ei sillä pelin lopputulokseen ollut enää vaikutusta.

Pirkkain joukkueesta eniten harmaita hiuksia vastustajalle aiheutti etukenttä Karo , Anna R. ja Anna T., jotka pystyivät ajoittain pitämään Ilmajoen etenijöitä kurissa tarkastikin. Samoin polttolinjasta Iida, Miina ja Taru tekivät muutaman tärkeän palon. Kopparipari Linda ja Riikka olivat kovimman tulituksen edessä, sillä suuri osa Ilmajoen juoksuista tehtiin voimakkailla takakentän puhkaisuilla. Omat sisävuorot kariutuivat vastustajan lukkarityöskentelyyn ja oman itseluottamuksen puutteeseen.

Kotijoukkueesta palkittiin Anna Leikas ja Jenna Rajamäki, vieraista Iida Asikainen ja Anna Tattari, joka väläytteli edelleen vahvaa lyöntikuntoaan. Ottelun tuomitsivat Eero Mäkynen ja Kristian Hirsimäki.

Ulkopelin lisäksi Anna Tattari myös löi muutaman tarkan lyönnin Lapuan kenttään. Kuva: Heikki Saarinen Foto-Ruovesi.

Pirkat-Lapuan Virkiä 0-2 ( 4-13, 0-13 )

Kevään ensimmäinen tyttöjen superin peli 14.5. Lapuan Virkiää vastaan sujui kankeasti. Ensimmäinen vuoropari  ja vielä ensimmäinen jaksokin jaksettiin vielä sinnitellä vastustajan matkassa, mutta toisessa jaksossa usko omiin kykyihin valui rankan vesisateen mukana pelaajien mielistä. Itseluottamuksen kadotessa virheet lisääntyivät, vaikka taidot olisivat riittäneet parempaankin suoritukseen.

Kärkietenijät Linda Selkee ja Taru Korpela pääsivät kentälle vielä hyvällä prosentilla, mutta heidän kotiuttamisensa ei enää onnistunut Lapuan ikaalislähtöisen lukkarin Laura Kerolan vaikeuttaessa kotijoukkueen lyöntipeliä. Ulkopelissä koppareilla riitti töitä Lapuan taitavien ja kovien lyöntien puolustamisessa. Hidas ja märkä kenttä virhepomppuineen vielä vaikeutti pallon liikeradan arviointia.

Kotijoukkueesta palkittiinkin kärkietenijät Linda ja Taru sekä Lapualta lukkari Laura Kerola ja kotiuttaja Pauliina Toppari. Ottelun tuomitsivat Asko Kortesniemi ja Matti Suohalme ja kotijoukkuetta jaksoi kurjasta säästä huolimatta kannustaa runsaslukuinen ( 114 ) yleisö.

Seuraaava Tyttöjen Superin kotipeli pelataan 25.5. Tervetuloa kannustamaan!