Naisten Ykkönen

Kuva.Heikki Saarinen

Ruovesi – Ilmajoki  1-2
(1-3, 1-0, 0-0, 1-3)

Kesän viimeisessä kotipelissä yleisölle tarjottiin taas kerran jännitystä koko rahan edestä. Pirkkain Naisjoukkueen vastustajaksi saapui sarjakakkonen Ilmajoki, joka oli jo varmistanut paikkansa SuperPesikseen tähtäävissä jatkopeleissä. Ilmajoki kuitenkin havitteli vielä sarjataulukon ykkössijaa, joten he olivat tulleet Ruovedelle parhaalla kokoonpanollaan.

Ottelun alussa Pirkkain sisävuorot olivat lyhyitä. Ilmajoen lukkari nosti kentälle menijöille jäähallin korkuista tolppasyöttöä ja siihen osuminen tuotti vaikeuksia. Ilmajoen lyöntipeli oli astetta varmempaa ja siten ensimmäinen jakso Ilmajoelle 3-1. Kotijoukkueen juoksun löi Riina Kulju.

Toisella jaksolla Pirkkain ulkopeli oli rautaa. Polttolinjassa Martta Asikainen nappasi kiinni todella monta vaikeaa palloa. Kakkospuolella Anne Lamminen ei päästänyt yhtään lyöntiä läpi ja kopparit Kulju ja Milja Vehmaanperä tulivat rohkeasti vastaan ottaen kopit polttolinjan yli kantaneista lyönneistä. Kolmosvahtina pelannut nuori Leena Ojanen otti ykkösellä vuoren varmasti vaikeatkin polttoheitot kiinni. Lisäksi Pirkkain lukkarina pelanneen Jenni Koivusen ”räkämatalat” olivat myrkkyä Ilmajoen lyöjille. Vaikka Pirkkainkin sisäpeli oli takkuista, puhkaisi Anne Tattarin hieno kakkospuolen lyönti Ilmajoen kentän yhden juoksun arvoisesti. Kun muita juoksuja ei nähty, voitti Pirkat toisen jakson niukasti luvuin 1-0.

Supervuorossa Ilmajoki pidettiin edelleen nollilla. Kun Pirkat onnistui omalla sisävuorollaan rakentamaan palottoman ajolähtötilanteen, villiintyi kotiyleisö ensimmäistä kertaa tällä kaudella raivokkaisiin kotiutuslyöntejä tukeviin taputuksiin. Hyvät yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, vaan edessä oli kotiutuskisa.

Kotiutuskisassa Ilmajoen lyönnit olivat paremmin kohdallaan ja Ilmajoki voitti ”kotarin” juoksuin 3-1. Siten ottelun voitto meni vierasjoukkueelle niukasti jaksoluvuin 1-2. Palkintoraati palkitsi Pirkkain joukkueesta I-palkinnolla sekä ulko- että sisäpelissä vahvasti esiintyneen Martta Asikaisen ja II-palkinnolla toisen jakson voittojuoksun ja muutaman hienon vaihdon lyöneen Anna Tattarin. Ylimääräisen palkinnon koko joukkueelle antoi aploodien muodossa tyytyväinen kotiyleisö, joka kesän aikana on saanut seurata huimasti kehittyneen nuoren naisjoukkueemme pelejä.

JS

Kuva:Heikki Saarinen

Ruovesi – Vähäkyrö 0-2
(1-10, 0-4)

Sunnuntaina 2.8. saapui Ruovedelle naisten ykköspesisjoukkueen vastustajaksi Vähäkyrö. Ensi kauden ykköspesiksen sarjapaikasta Pirkkojen kanssa kovasti taisteleva Vähäkyrö oli ns. pakkovoiton edessä ja vierasjoukkue olikin latautunut peliin erinomaisesti.

Koko kauden Pirkoilta hyvin sujunut ulkopeli oli tällä kertaa virheiden sävyttämää ja siten Vähäkyrö pääsi vyöryttämään juoksun toisensa jälkeen. Ulkopelin lipsahdukset heijastuivat sitten myös sisäpeliin, eikä Pirkat onnistunut kotiutuksissaan kuin kerran, juoksun lyöjänä Iida Asikainen.

Kun kotijoukkue ei saanut kunnon otetta peliinsä toisellakaan jaksolla ja niin Vähäkyrö otti Pirkoista ansaitun 2-0 voiton. Vaisun kotijoukkueen palkinnot annettiin tällä kertaa Ida Saarilahdelle (I) ja Riina Kuljulle (II).

JS

Kuva: Heikki Saarinen

Ruovesi – Lapua  1-2
(2-3, 4-3, 1-1, 1-2)

Todellinen jännitysnäytelmä nähtiin Ruovedellä lauantaina 25.7., kun Pirkkain Naisjoukkue kohtasi ykköspesiksen keskilohkon ottelussa Lapuan.

Avausjakson vei Lapua tiukkojen vaiheiden jälkeen luvuin 2-3. Toisen jakson Pirkat aloitti terävästi ja Anna Tattari pääsi purkamaan palotonta ajolähtötilannetta. Ensin etenijäjokeri Ida Saarilahti paloi täpärästi kotipesään, mutta kentän takakulmaan kantaneella toisella lyönnillä Anna tyhjensi koko kentän. Martta Asikainen ja Milja Vehmaanperä juoksivat kotiin ja Anna itse kunnarin. Ja kun heti seuraavana lyönyt Anna Rintanen onnistui kotiuttamaan Tattarin, siirtyi Pirkat jo 4-0 johtoon. Lapua onnistui omilla vuoroillaan kaventamaan, mutta kotijoukkueen johto piti ja jaksovoitto niukasti Pirkoille luvuin 4-3.

Superissa ensin lyöntivuorossa ollut Lapua sai vain yhden juoksun. Pirkkojen tasoittavalla ensimmäisenä kentälle yrittänyt Ida Saarilahti pääsi omalla lyönnillään aina kakkoselle asti, harhaheitolla kolmoselle ja lopulta Milja Vehmaanperän lyönnillä kotiin. Tiukoista yrityksistä huolimatta Pirkat ei enää saanut etenijää kolmoselle ja eikä kunnon kotiutusyrityksiä nähty. Supervuoro siis tasan 1-1. Kotiutuslyöntikisassa Lapua sai ensin kaksi juoksua, mutta Ruoveden viidestä kotiuttajasta vain Iida Asikainen onnistui. Siten jännittävän ottelun voitto ja kaksi sarjapistettä matkasivat Lapualle.

Palkintoraadin tehtävä ei ollut helppo, sillä kotijoukkueessa oli paljon onnistujia, mutta osalle mahtui joukkoon muutama harmillinen lipsahdus. Lopulta ykköspalkinto annettiin tasaisen hyvin lyöneelle ja polttaneelle Anna Rintaselle. Kakkospalkinnon sai kopparina hyvin vastaan tullut ja saumalyönneissään hienosti onnistunut Riina Kulju. Erityismaininnan ansaitsevat myös ottelun tehotilaston kärki Anna Tattari (1+3/2), joka siis kunnarin lisäksi löi kolme tavallista juoksua ja pinkoi kahdesti kotiin. Lisäksi toisena kopparina pelanneen Karoliina Ahosen uhrautuva asenne läpilyöntien torjunnassa ilahduttaa yleisöä kerta toisensa jälkeen.

JS

Jyväskylän Valo-Ruovesi 2-0 (10-1, 4-0)

Sarjajohtaja Valo osoittautui Jyväskylässä Yrttisuon hiekkakentällä pelatussa ottelussa sarjasijoituksensa veroiseksi. Valottarien kovat lyönnit painuivat varsinkin ensimmäisellä jaksolla kovalla prosentilla kenttään ja ne mitkä jäivät mainiosti räpylään tuhrittiin luvattoman usein huonolla heitolla.
Ensimmäisen jakson Ruovesi aloitti sisältä ja saikin luotua nopeasti kolmostilanteen, josta Iida Asikainen juoksutti Milja Vehmaanperän kotipesään. Toinenkin kotitusyritys vielä saaatiin heti perään, mutta lyönti nousi kopiksi. Pelin alku siis aivan hyvä. Valo kuitenkin tarjosi tyrmäystippoja omalla lyöntivuorollaan ja osin ulkokentän avustuksella neljä ensimmäistä lyöjää toivat juoksut naiseen. Sen jälkeen uuvuttavaa pitkää sisävuoroa liki kaksi lyöntikierrosta ja Ruovedeltä oli paras teho syöty. Loppujaksolla Ruovesi ei saanut enää sisäpelin juonesta kiinni ja Valo kaunisteli jaksonumeroiksi 10-1.
Toinen jakso oli pitkälti ensimmäisen toisinto. Ensimmäisellä sisävuorollaan Valo löi kolme juoksua, Ruovesi vastasi omallaan rakentamalla ajotilanteen. Hyvän kotituslyönnin haki kuitenkin loistavasti Valon kolmoskoppari liki maanrajaa kopiksi. Mikäli jossittelu sallitaan, niin siinä lyönnissä oli mahdollisuus neljäänkin juoksuun, mutta nyt tuli neljä haavaa. Loppujakso oli tehotonta pelailua, jonka aikana Valo kaunisteli loppunumeroiksi 4-0.
Otteluvoitto ja kolme sarjapistettä siis selvästi Jyväskylään.
Valosta pyttykerho palkitsi lukkari Taina Honkasen ja kolmoskoppari Sini Siekkisen. Ruovedeltä palkinnon saivat vastaavien pelipaikkojen pelaajat.Kakkospalkinnon sai Jenni Koivunen, ykköspalkinnolla palkittiin ulkokentällä tuloksekkaasti raatanut Riina Kulju. MV

Seinäjoki- Ruovesi 1-0
(7-7, 9-2)

Varsin vaiherikas peli pelattiin lauantaina 18.7 naisten ykköspesiksessä Ruoveden tyttöjen vieraillessa Peräseinäjoen pesisstadionilla. Juoksutehtailut aloitettiin heti ensimetreistä alkaen, kun Pirkat aloittavallaan teki kaksi juoksua. Seinäjoki tuli tasoihin, jonka jälkeen Pirkat teki peräti neljä juoksua siirtyen 6-2 johtoon. Seinäjoen tasoittava ei muuttanut tílannetta, sillä Pirkkain ulkokenttä ei ykköstä pidemmälle kotijoukkueen etenijöitä päästänyt. Kolmannessa vuoroparissa seinäjokelaisten tullessa tasoittavalle tilanne  jo kutkuttavasti 2-7  ja Pirkat lujasti sarjapisteessä kiinni. Mutta kuinkas sitten kävikään, jälleen kerran pohjaanmaan joukkue osoitti, että kun "hurlum hei"-henki saadaan päälle niin sillasta noustaan. Nopeasti tilanne ulkokentän pienen hermoilun avustuksella 6-7. Kun Ruoveden viimeinen ulkovuoro ei tuottanut lisäjuoksuja ja Seinäjoki tuli tasoittavallaan väkisin tasoihin,  avausjaksosta ei pisteitä kummallekkaan herunut.

Toisen jakson kotijoukkue aloitti siitä mihin edellinen loppui ja takoi heti kättelyssä taululle tylyt 7-0 numerot. Tästä ei vieraat enää toipuneet ja jakso lopulta 9-2 ja koko ottelu 1-0 Seinäjoelle.

Päivän palkitut Ruovedeltä olivat Martta Asikainen ja Anna Rintanen.

TT

Ruovesi – Jyväskylän Pesis 1-0
( 9-3, 2-2 )

Sunnuntaina 12.7. saatiin Ruovedellä jälleen nauttia mukavasta pesäpallotapahtumasta, kun Pirkkain naisten joukkue pelasi ykköspesiksen ottelunsa Jyväskylän Pesistä vastaan.

Avausjaksolla nähtiin kotijoukkueelta hyvää taisteluhenkeä ja lukuisia hienoja suorituksia. Ensin Pirkkain kapteeni Iida Asikainen loi omaan joukkueeseensa henkeä syöksymällä tiukassa kotiutustilanteessa kotipesään juoksun arvoisesti. Sitten vaihtotilanteessa Pirkkain Anna Tattarin onnistunut näpylyönti lukkarin kolme metriä kentän puolelle heittämään taktiseen väärään oli myös ”urheiluruutu” suoritus. Samoin Milja Vehmaanperän spagaatit polttoheittojen kiinniotoissa kolmospesällä. Etukentällä Pirkkain lukkari Jenni Koivunen ja ykkösvahti Anna Rintanen pitivät jatkuvalla heittelyllään Jyväskylän kärkkyjät kurissa ja tekivät muutaman maukkaan palon heittorulettinsa päätteeksi. Koppareista Riina Kulju tuli takakenttälyönteihin rohkeasti vastaan ja toinen koppari Karoliina Ahonen torjui uhrautuvasti läpilyönti yrityksiä, välillä jääkiekkomaalivahdin otteilla.  Ensimmäinen jakso menikin selvästi Pirkoille lukemin 9-3.

Toinen jakso oli selvästi tasaisempi, mutta siinäkin Pirkoille tarjottiin jaksovoittoa. Viimeiselle tasoittavalle sisävuorolle päästiin 2-2 -tilanteessa. Ratkaisuvuorossa kotijoukkueen kentälle menot onnistuivat, mutta muutama harmillinen palo kuivatti kotiutusyritykset ja niin toinen jakso päättyi tasalukemiin. Vaikka ottelu oli Pirkoilta kokonaisuudessaan hyvä, niin sekä palaajia että pelinjohtoa harmitti varmasti tarjolla olleen kolmannen sarjapisteen menetys. Mutta Pirkkain sarjasijoitus koheni myös näillä saavutetuilla kahdella pisteelläkin mukavasti.

Palkintoraadissa Väärinmajan M. Nenosen tarkka kirjanpito nosti esille kaksi pelaajaa ylitse muiden; ykköspalkinto Anna Rintaselle ja kakkospalkinto Iida Asikaiselle.

JS

Jyväskylä-Ruovesi 0-2
(2-3, 0-11)

Sarjataulukossa peräkkäin majailevat Jyväskylä ja Ruovesi kohtasivat keskisuomalaisten kotiareenalla Koskenharjulla lauantaina 4.7. Liekö kolealla keskikesän säällä ollut osuutta joukkueiden ensimmäisen jakson vaisuun sisäpeliin. Alun tahmeuden jälkeen ruovesiläisten mylly alkoi kuitenkin jauhaa tehokkaasti.  Suorituspaineet siirtyivät kotijoukkueelle ja toisen jakson juoksujuhlien jälkeen täydet kolme pistettä matkasivat ansaitusti Hämeeseen. Pisteiden myötä Ruovesi siirtyi sarjataulukossa kuudenneksi Jyväskyläisten edelle.

Ottelun alun molempien joukkueiden ulkopeli oli kuosissaan, mutta sisäpeliä vaivasi puristus mailasta tehden näin sisäpelistä tehonta. Kotiutuksissa Pirkat onnistui kuitenkin kolmesti jyväskyläisten kahta vastaan ja jaksovoiton myötä varma piste plakkarissa.

Toiseen jaksoon Pirkkain tytöt lähtivät vapautuneemmin ja hyvän ulkopelin turvin sisällä ote saatiin pidettyä rentona. Juoksuhanat avattiin harhaheiton turvin. Pisteiden teon jatkuessa tasaisesti jokaisessa sisävuorossa päättyi toinen jakso Pirkkain tytöille murskaavasti 0-11.

Pyttyraati palkitsi etukentän tehopolttaja Anna Rintasen ja kunnarin lyöneen Iida Asikaisen. Kovilla tehoilla pelasivat myös kolmesti kotiuttanut ja kolme juoksua tuonut Ida Saarilahti ja kärkietenijänä pinkonut Martta Asikainen. Karoliina Ahonen kotiutti kahdesti ja juoksun "mieheen" löi ja toi lähes jokainen pelaaja.

TT

Ruovesi - Seinäjoki 1-2
( 3-7, 2-1, 0-2 )

Tiistaina 16.6. saapui Pirkkain naisjoukkueen vastustajaksi Seinäjoen Petojussit. Ottelu pelattiin jälleen kerran sateisissa oloissa, mutta yleisöä oli silti mukavasti paikalla. Alkukauden hyvin pelannut vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti onnistuen heti ensimmäisellä sisävuorollaan kahdesti. Pirkat oli koko jakson  muutaman juoksun jäljessä ja lopulta ensimmäinen jakso meni vieraille lukemin 3-7.

Toisella jaksolla Pirkat paransi selvästi ulkopeliään. Koppariosastolla Riina Kulju ja Karoliina Ahonen onnistuivat nyt hyvin ja nappasivat Seinäjoen pitkät kotiutuslyöntiyritykset kiinni. Pirkkain lukkarina pelannut Jenni Koivunen piti heittelyllään etenijät kurissa. Vaikka myös Seinäjoki oli kiinniottovuoroillaan tehokas, päättyi vähäjuoksuinen jakso kotijoukkueen voittoon 2-1.

Supervuorossa Pirkat oli ensin sisällä. Vuoro alkoi erinomaisesti. Nopeasti saatiin aikaiseksi ajolähtötilanne ilman paloja. Harmittavasti kotiutusyritykset eivät sitten onnistuneet toivotulla tavalla, vaan Pirkkain juoksijat paloivat jokainen kotipesään. Seinäjoki onnistui omalla vuorollaan kerran; juuri sopivasti polttolinjan yli suuntautunut lyönti toi voiton Seinäjoelle.

Ottelussa Pirkkain joukkueesta palkittiin ykköspalkinnolla tehokkaasti lukkaroinut Jenni Koivunen ja kakkospalkinnolla kaksi juoksua lyönyt Ida Saarilahti. Erityismaininnan ansaitsee myös kaksi paloa tuottaneen haamukopin etukentällä napannut Anna Rintanen, joka lisäksi onnistui kolmesti kotiutuksessa. Kärjessä pelannut nopea Martta Asikainen pääsi tiukoissa paikoissa hienosti kentälle ja oli hankala poltettava. Loistavasti pelasi myös vaihtolyönneissään joka kerta onnistunut Anne Lamminen, joka tuntuu löytäneen aikaisempien vuosien huiman vaihtolyöntivireensä.

JS

Lapua-Ruovesi 2-1           (8-9, 3-1, 1-0)

Torstaina 11.6. Pirkkain naiset lähtivät hakemaan pisteitä Lapualta. Pelistä muodostui oikea trilleri, joka ratkaistiin vasta superissa.

Ensimmäisen jakson Lapua aloitti vahvasti.Toisen vuoroparin alussa tilanne oli 3-0 kotijoukkueelle. Pirakt saivat tasoittavallaan nolla juoksua. Vastaavasti Lapua teki yhden lisää seuraavallaan. Tilanne kolmannen vuoroparin tasoittavalle tullessa jo 4-0, mutta sitten Pirkat näytti mistä puusta ruovesiläiset on veistetty. Heti aluksi etenijäjokeri Ida Saarilahti löi kolmosrajasta läpi kunnarin arvoisesti. Se antoi joukkueelle uskoa ja päälle lähti suunnattoman suuri ralli. Pirkat teki nollalla palolla peräti viisi juoksua Lapuan ulkokentän murtuessa paineen alla. Tilanne vieraille 4-5 kotijoukkueen tullessa viimeiselle sisävuorolle. Lapua ei lannistunut, vaan teki neljä juoksua. Pirkkain tyttöjen tullessa viimeiselle tasottavalle taululla lukemat 8-5. Painetta saatiin rakennettua  ja lukkarin kahdella vapaalla tilanne hilattiin jo 8-7. Tasoitusjuoksu saatiin puristettua ja jakson ratkaisevan voittojuoksun löi Iida Asikainen. Jaksovoiton myötä varmuudella ainakin piste Ruoveteen.

Toiseen jaksoon ei saatu samaa fiilistä kuin ensimmäiselle. Pirkat sai vain yhden juoksun ensimmäisellä sisävuorollaan  ja Lapua tekemät kolme juoksua siirsivät ottelun ratkaisun superiin. Pirkat aloitti sisällä ja hyvistä tilanteista huolimatta saldoksi jäi puhdas nolla. Lapuakaan ei onnistunut aluksi ja kahden palon tilanteessa viimeisen lyöjän astellessa mailan varteen kotiutuskisa näytti jo enemmän kuin todennäköiseltä. Kuitenkin pohjalaisten hermo piti ja merkistä väliin riitti juoksun arvoiseen suoritukseen. Kaksi pistettä jäi Lapualle.

Tappiosta huolimatta Pirakkain tyttöjen otteissa näkyi loistavia suorituksia ja pelirohkeutta. Illan palkitut olivat Anna Rintanen ja Ida Saarilahti. KA

Ilme kertoo kaiken. Kuva:Heikki Saarinen
Vastustamattomasti Ida hoitaa itsensä ykköselle. Kuva: Heikki Saarinen

Ruovesi-Jyväskylän Valo
0-2 (0-13, 0-12)

Jyväskylän Valo, joka on Suomen naispesistä jo vuosia hallinneen Jyväskylän Kirittärien farmijoukkue, antoi näytteen taidoistaan 3.6. Ruovedellä pelatussa Naisten Ykköspesiksen ottelussa. Entisiä ja tulevia SuperPesis pelaajia vilissyt Valo oli kaikessa askeleen Pirkkain tyttöjä edellä. Valon pelaajien lyönnit puhkoivat murhaavan tehokkaasti Pirkkain ulkokenttää, välillä rajoista ja välillä polttolinjan takaa. Ulkopelissä Valon kiinniottajat lukivat onnistuneesti Pirkkain lyöntipeliä ja etenkin vaihtotilanteissa Valon etukenttä poimi Pirkkain vaihtolyöntiyritykset vaivattoman näköisesti. Harvat olivat ne kerrat, joissa Pirkkain pelaaja saatiin kolmospesälle asti.

Vaikka lukemat taululla olivat tylyt, löytyi katsomosta paljon ymmärrystä pelin tapahtumille. Vastustaja on sarjassaan yksi Suomen kärkiryhmistä. Yleisössä pantiin merkille etenkin toisella jaksolla Pirkkain pelaajien monta hyvää yksittäistä suoritusta, ja loppuun asti yrittäminen. On oikein, että helpot virheet harmittavat pelaajia ja pelinjohtoa, mutta kun ne virheet eivät kuitenkaan lamauttaneet peliä, vaan usein seuraavaan palloon mentiin entistä kovemmalla yrityksellä, tuottaa se asenne kesän mittaan paljon ilon hetkiä Pirkkain nuoressa joukkueessa ja siten myös katsomossa.

Sateisen ja kolean ottelutapahtuman menestyjiä olivat ruovesiläisistä makkaran myynnin lisäksi (Rintasen Artsi myi ei oota jo ekan jakson jälkeen) kakkospalkinnolla palkittu ja lukkarina tasaisen varmasti pelannut Koivusen Jenni. Ykköspalkinnon sai tällä kertaa Pirkkain etenijäjokerina varmasti kentälle päässyt Ida Saarilahti.

JS

Vähäkyrö - Ruovesi 0-1
( 1-4, 5-5 )

Sunnuntaina 24.5 Pirkat matkasi vieraspeliin Vähäkyröön. Aikainen aamuherätys ei näkynyt tyttöjen pelissä, päinvastoin, nähtävissä oli paljon loistavia suorituksia ja hyvää henkeä. Toisessa vuoroparissa Vähäkyrö sai aluksi yhden juoksun, mutta Pirkkojen hukassa ollut sisäpeli alkoi toimia  ja jakso päättyi 1-4 Pirkoille.

Toisen jakson alkuun Vähäkyrö teki taas yhden juoksun. Pirkat teki toisella sisävuorollaan neljä juoksua ja ulkopelin toimiessa näytti vahvasti siltä, että jakso päättyy Pirkoille. Mutta viimeisessä sisävuorossa Vähäkyrö sisuuntui ja teki neljä juoksua. Tilanne oli siis 5-4, kun Pirkat tuli tasoittavalle. Kapteeni-Iidan hutunkeittovoitto osoittautui siis todella tärkeäksi. Sisävuoron tuloksena oli yksi juoksu ja sen nätisti väliin laittanut Milja ”Ode” Vehmaanperä, varmisti kaksi pistettä Ruovedelle.

Tavoitteena oli hakea 2 tai 3 pistettä, joten ei sen yhden pisteen puuttuminen paljoa harmittanut. Pirkkojen palkinnot menivät oikeaan osoitteeseen: Kakkospalkinnon pokkasi 3 juoksua lyönyt Iida Asikainen ja ykköspalkinnon ensimmäisen jakson hienolla kakkosrajapuhkaisulla varmistanut Anna Tattari.

KA

Ilmajoki-Ruovesi 2-0 (5-0,6-0)

Helatorstaina Pirkkain naiset suuntasivat räpylät kohti Ilmajokea.  Ottelu oli Ruoveden osalta varsin kaksijakoinen. Pääsääntöisesti  palloja liimattiin ulkokentällä tehokkaasti, mutta sisäpeli jäi vielä varsin tehottomaksi. Ilmajoen otteluvoittoa helpottivat ratkaisevissa paikoissa sattuneet sirvahtamiset, joista varmojen palojen sijaan syntyikin juoksuja.

Toisella jaksolla nähtiin varsin tiukkaa ulkopeliä ja kolmanteen vuoropariin lähdettiinkin tilanteesta 0-0. Pirkkain hyvin rakennettu paloton ajotilanne päättyi kuitenkin katasrofaalisesti kolmeen paloon ja tasoittavallaan Ilmajoki puhkaisi räpylän kautta kakkosrajan. Kenttä rullasi  ja taululla kaksi juoksua ja takatilanne. Hermoilun vieraiden ulkokentällä jatkuessa kotijoukkueen oli helppo kasvattaa juoksutiliään vielä neljällä ja näin ottelupisteet  jäivät Pohjanmaalle.

Ottelun palkitut olivat Ruovedeltä sisarukset  Iida ja Martta Asikainen sekä Ilmajoelta  Heli Mutikainen ja Jenni Kammi-Rahnasto.

Mallikas venytys ja pallo räpylään! Kuva: Heikki Saarinen

Ruovesi-Kankaanpää 0-2 (0-9,1-4)

Naisten ykkösen sarja-avaukseen Ruovesi sai vieraakseen viime kaudesta melkoisesti vahvistuneen Kankaanpään Mailan. Ottelu alkoi tunnustelun merkeissä ja pari vuoroparia mentiinkin tasaisesti palloa lyöden. Kotijoukkueen otteita alkumetreistä asti vaivanneen jännityksen myötä ulkopelipallot alkoivat jakson edetessä sirvahdella luvattoman helposti käsistä  ja hetkessä vieraat karkasivat turvalliseen 0-7 johtoasemaan. Lopulta jakso Kankaanpäälle 0-9.

Tauolla kotijoukkue tiivisti rivinsä ja uuteen jaksoon lähdettiin taistelemaan jaksovoitosta. Hyvä yritys kaatui kuitenkin harmittavasti omiin kotiutustilannesakkauksiin ja ulkopelivirheisiin, joista vastustaja kiittäen kuittasi ilmaiseksi  kolme juoksua. Toinen jakso vieraille 1-4.

Jännittyneistä ja hapuilevista otteista huolimatta kotijoukkueen pelissä oli nähtävissä jo aavistus uudesta kurinalaisesta joukkuepelaamisesta, joka suoritusvarmuuden kasvaessa kantaa hedelmää jo tämän kauden aikana.

Aurinkoisessa kevätsäässä ajoittain varsin vaiherikasta ottelua seurasi reilu sata silmäparia. Kotijoukkueesta pystit pokkasivat ykkösvahti Anna Rintanen ja vaihtotilanteet mallikkaasti hoitanut ja ainokaisen juoksun lyönyt Milja Vehmaanperä. Vieraiden palkitut olivat lautasen ääressä häärinyt Viivi Sillanpää ja mailan varressa ansiokkaasti pelannut Taiju Haanpää.

Ottelun tuomitsi kaksikko  Matti Suohalme ja Hannu Mäki. Muut tuomarit olivat Matleena Nenonen, Ilona Katajamäki  ja Matti Pöytäniemi. Pallotyttöinä toimivat E-tytöt.