B Super

Riina Kuljun lyönnit upposivat Porin kenttään takuuvarmasti. Kuva : Heikki Saarinen

Ruovesi-Pori II 1-0
(4-4, 8-7)

Kutkuttava oli tyttöjen Superin runkosarjan viimeinen peli, vaikka ottelulla ei sijoitusten kannalta  merkitystä ollutkaan, Pori II pysyisi selän takana kaikesta huolimatta. Ruovesi aloitti agressiivisesti sisältä, ensin Anna Rintanen ajotilanteesta kotiutti Iida Pajusen ja jatkotilanteesta Anne Lammisen tuimalla kakkossaumalyönnillä Anna juoksi kotiin. Vuoron lopuksi Jenni Koivunen kotiutti Ida Saarilahden ja numerot kotijoukkueelle jo 3-0.  Onnistuneen sisävuoron jälkeen kotijoukkueen ulkopeli yskähteli ja Pori pääsi kuin vahingossa saamansa vapaan ja harhan avulla peliin kiinni. Tilanne ensimmäisen vuoroparin jälkeen 3-4 Porille. Pirkat kuittasi pelin tasoihin seuraavalla sisävuorolla Karoliina Ahosen yllätttäessä vieraiden kopparit kantavalla kumurallaan ja Annan juostessa kotiin. Loppujakso nuhrattiin molemmin puolin pallot ulkokentän käsiin ja tilanteet kuivuivat tuloksettomina  heti alkuunsa.  Jakso päättyi tasalukemiin 4- 4 ja pisteet liitolle.

Toisen jakson Pori aloitti sisällä tuloksettomasti, sillä kakkosta pidemmälle ei ehtinyt kukaan  eikä kovin moni päässyt sitä yrittämäänkään. Kotijoukkue sen sijaan pisti ison vaihteen silmään, kun kärjestä rakennettiin ajot. Ensin  Martta Asikainen kotiutti Riina Kuljun, perään Anna Iidan, Saarilahden Ida Martan ja samaan putkeen Riina juoksutti kotiin  vielä Annan mainiolla kumuralla kakkosjatkeelle. Tulostaululla lukemat 4-0 ja lyöntivuoro sen kuin jatkui. Anna  kotiutti vielä Iida Pajusen ja Milja Vehmaanperä toi Idan lyönnillä jo kuudennen juoksun. Moisesta myllytyksestä Pori kuitenkin toipui peliin mukaan, kun kolmannen aloittavalla Julia Peltoniemen lyönti yllätti takatilanteessa Ruoveden kopparit ja kenttä rullasi ensin 1+2 arvoisesti. Harhaheittojen turvin syntyi vielä kaksi juoksua ja tilanne  kutkuttavasti tasan 6-6.  Päättäväisesti Pirkkain tytöt takoivat kaksi juoksua lisää ja veivät lopulta koko jakson 8-6 ja näin kaksi pistettä jäi Hämeeseen.

Ruoveden palkitut tänään olivat Milja Vehmaanperä ja Anna Rintanen. Palkittujen lisäksi  kunniamaininnan ansaitsevat vastustamattomia lyöntejä tykittänyt Riina Kulju ja  taitavasti vaihtotilanteet hoitanut Iida Pajunen.

Pirkkain tyttöjen lopullinen sijoitus sarjassa ei ole vielä selvillä, mutta  se tulee olemaan korkein kautta aikain. Hyvästä kaudesta huolimatta harmittavan pienestä jäi kiinni paikka valtakunnan kymmenen parhaan loppusarjassa.

TT

Kuva: Heikki Saarinen

Jyväskylä- Ruovesi 2-0
(3-1, 5-1)

Unelma paikasta loppusarjakarsintaan murskaantui keskiviikkona, kun Pirkkain tytöt hävisivät Jyväskylälle puhtaasti 2-0. Illan ehdottomana kapelimestarina toimi Jyväskylän lukkari Taina Honkanen, joka kerrostalon korkuisilla tolpillaan  söi Pirkkain tyttöjen lyönnit.

Ottelun ensimmäisessä vuoroparissa Pirkkain tyttöjen vielä ihmetellessä kadonnutta lyöntijyvää, rakensi kotijoukkue harhaheiton turvin ajotilanteen. Sanni Rehunen, Karoliina Wellin ja Essi Jämsen kotiuttivat etenijän vuoron perään ja näin tilanne Jyväskylälle jo 3-0. Pirkkain tytöt vastasivat juoksun arvoisesti Anna Rintasen kotiuttaessa Martta Asikaisen.  Loppujakso pelattiin juoksuttomana molempien joukkueiden tiukan ulkopelin ansiosta. Ruoveden muutamat kotiutustilanteet kilpistyivät viimeistään rohkeasti kolmoskopparina pelanneen Krista Kohvakan tulisiin polttoheittoihin. Jakso ja piste Jyväskylälle 3-1.

Toisella jaksolla alku pelattiin tasaisesti  2-1 tilanteessa aina kolmanteen vuoropariin saakka, jolloin Jyväskylän onnistui iskeävapaan ja harhan turvin rakentuneesta tilanteesta taas kolme juoksua perä jälkeen ulkokentän pienoisella avustuksella. Jakso Jyväskylälle 5-1 ja arvokkaat pisteet  ja karsintapaikka Jyväskylälle.

Palkintoraati palkitsi Ruoveden molemmat juoksut lyöneen Anna Rintasen ja juonikkaita vaihtolyöntejä lyöneen Iida Pajusen.

TT

Hämeenkyrö - Ruovesi 0-2
(2-4, 0-3)

Tyttöjen Superin tiukka Hämeen joukkueiden paikalliskamppailu käytiin Hämeenkyrössä 13.7, kun Ruovesi matkusti Räpsän vieraaksi. Ruoveden tytöille puhdas voitto takaisi vielä mahdollisuuden tavoitella loppusarjapaikkaa kymmenen parhaan joukossa.

Tiivistunnelmainen ottelu käynnistyi Pirkkain tyttöjen sisävuorolla. Takatilanteessa mailan varressa kapteeni Anna Rintanen sivalsi kolmosluukkuun ja salamannopea Ida Saarilahti pinkaisi kotiin. Harhaheiton turvin saatiin uusi takatilanne, jossa Jenni Koivunen kotiutti Iida Pajusen ja tilanne 2-0 vieraille. Räpsä tuli vielä tasoihin,  mutta siihen se jäi. Pirkkain tytöt tehtailivat viimeisessä sisävuorossaan  vielä kaksi juoksua eivätkä päästäneet räpsäläisiä tasoittavalla kakkosta pidemmälle. Jaksovoitto 2-4 Pirkoille.

Toisella jaksolla Pirkkain tiukka ulkopeliote jatkui eikä Räpsä sisällä saanut aloittavallaan mainittavaa aikaiseksi. Pirkkain tullessa sisälle kärjestä järjesteltiin vastustamattomasti ajotilanne, josta Anna Rintanen takuuvarmasti kotiutti Martta  Asikaisen ja heti perään Karoliina Ahonen Milja Vehmaanperän.  Jatkuneessa ajotilanteessa sivalsi Riina Kulju taitavasti merkistä väliin ja Anna Rintanen tuuletti kotipesään. Tilanne  jo 0-3 Pirkoille ja kun kumpikaan ei enempää saanut aikaiseksi, päättyi toinen jakso vieraiden 0-3  riemukkaaseen voittoon.

Pyttykerhon palkitut olivat Karoliina Ahonen ja Milja Vehmaanperä.

TT

Ruovesi - Kankaanpää 2-0
( 8-0, 9-6 )

Perjantaina 10.7. saapui Pirkkain B-tyttöjen vastustajaksi Kankaanpään Maila. Vierasjoukkue oli liikkeellä melko nuorella kokoonpanolla ja kotijoukkue hallitsikin ottelun alkua. Avausjuoksu nähtiin kuitenkin vasta ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa, jossa ajolähtötilanteessa Martta Asikaisen kotiutuslyönti lähti tulisesti ja nopea Riina Kulju viiletti kotiin.  Neljännessä sisävuorossa Pirkat onnistui peräti seitsemän juoksun verran, joten ensimmäinen jakso Pirkoille 8-0.

Toisen jakson Pirkat aloitti räväkästi. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen kotijoukkue johti luvuin 6-0. Pelin edetessä Kankaanpää tiivisti otettaan ja toiselle jaksolle lukkariksi vaihdettu nuori Emilia Itävalo hankaloitti vaikeilla syötöillään Pirkkain lyöntipeliä. Ennen kotijoukkueen viimeistä tasoittavaa lyöntivuoroa Kankaanpää oli kirinyt 6-6 tasatilanteeseen. Pirkoille riitti siis toisen jakson voittoon yksi juoksu. Kahden palon tilanteessa onnistuminen lopulta nähtiin, kun takapesien ollessa täynnä Ida Saarilahti löi pitkän lyönnin koppareiden yli takarajalle, Milja Vehmaanperä ja Iida Pajunen juoksivat kotiin ja Ida itse kunnarin. Siten toisen jakson loppulukemat Pirkoille 9-6 ja arvokkaat kolme pistettä jäivät Ruovedelle.

Palkintoraadissa toimi tällä kertaa RuoSkAn miesten jääkiekkojoukkueen maalitykki Pasi Kortesniemi, jolle pesäpallo on hyvinkin tuttu laji omilta juniorivuosilta. Pasin valintoja palkituiksi tukevat myös tilastot, sillä Pirkkain joukkueesta ykköspalkinnon sai kolme juoksua lyönyt Anna Rintanen ja kakkospalkinnolla varmasti kentälle mennyt Martta Asikainen. Muista Pirkkain pelaajista mainittakoon yleisöä juonikkailla vaihtolyönneillään ilahduttanut Iida Pajunen.

JS

Pori I- Ruovesi 2-0
(4-0, 9-2)

Pirkkain tyttöjen rannikolle suuntautuneesta pelimatkasta ei jäänyt paljon jälkipolville muisteltavaa, niin tahmeaa touhu oli. Porin ulkokenttä kuristi lukkari Harjusen johdolla ruovesiläisten lyöntipelin ja alun toimiva ulkopelikin karkasi uomistaan pelin kestäessä. Tuloksena puhdas kolmen pisteen tappio. Pirkoilta palkittiin Karoliina Ahonen. TT

Ruovesi - Rauma 0-2 (4-5, 2-7)

Tyttöjen Superpesiksen alkusarjan toinen kierros käynnistyi ottelulla yhtä sarjan ennakkosuosikkia Rauman Feraa vastaan. Alkuasetelma oli haastava, mutta pisteet saadakseen Rauma joutui tekemään tosissaan töitä.

Ensimmäinen jakso alkoi Ruoveden hallinnalla. Vierasjoukkueen ulkokenttä osoittautui haavoittuvaksi ja ensimmäisessä vuoroparissa Pirkat siirtyi 3-2 johtoon. Jakson edetessä Rauman rutiini ja vahva lyöntipeli alkoi tuottaa tulosta. Viimeisen vuoroparin tasoittavalle siirryttiin tasatilanteessa 4-4. Jaksovoiton viedäkseen Fera tarvitsi juoksun. Pienien mutta ratkaisevien haparointien avulla vieraiden kärki eteni kolmoselle. Palottomassa tilanteessa Rauman onnistui kotiutuksessa ja vei jaksovoiton.

Toiselle jaksolle Fera muutti lyöntijärjestystään ja tulosta alkoi syntyä. Ensimmäisessä vuoroparissa vieraat siirtyivät 0-3 johtoon. Takaa-ajoasemassa Pirkat onnistui taistelemaan kaksi juoksua, mutta painuvien lyöntien ansiosta Fera meni edellä karkuun. Viimeisen vuoroparin tasoittavalle Pirkat pääsi 2-7 tappioasemassa. Lyöntijärjestyksen muutoksella haettiin tasoitusta, mutta Rauma katkaisi vuoron nopeasti jaksovoittoon ja vei siten koko ottelun 0-2.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueesta 100% tehoilla pelannut Martta Asikainen ja kaksi juoksua lyönyt Anna Rintanen. Vieraista huomioitiin Monica Torkki ja jokerina kolme juoksua lyönyt Sallamari Impola.

PA

Maestro ohjaa...Kuva: Heikki Saarinen

Pori II-Ruovesi 1-2 (0-2, 1-0, 2-3)

Ennen sarjataukoa Pirkkain tytöt matkasivat länsirannikolle Porin kakkkosjoukkueen vieraaksi. Huonosti sujuneen sisäpelin siivittämänä ennakkoon hieman heikommaksi vastustajaksi kaavailtu kotijoukkue teki pisteiden metsästyksestä haasteellista. Kolmannessa sisävuorossa Ruovesi nöyrästi rakensi ajotilanteen, josta ensin Jenni Koivunen kotiutti  Anne Lammisen ja jatkotilanteessa Leena Ojasen lyönnillä kotiin kirmaisi Anna Rintanen. Toimivan ulkopelin turvin vastustaja saatiin pidettyä nollilla ja näin jaksovoitto Pirkoille 0-2.

Toisella jaksossa peli oli puolin ja toisin edelleen nihkeää. Viimeisellä sisävuorollaan Porin onnistui kuitenkin rakentaa kolmostilanne, josta kopparin eteen lyödyllä välilyönnillä etenijä ehti juoksun arvoisesti kotiin. Pirkkain tytöt eivät onnistuneen juoksujen teossa tasoittavallaan  ja näin jakso Porille 1-0.

Ratkaisua haettiin supervuorosta. Pirkat aloitti ulkona ja Pori onnistui juoksun teossa kahdesti. Heikkohermoisempia taisi hiukan jo kylmätä. Määrätietoisesti  palottomassa ajotilanteessa Pirkkain Martta Asikainen kotiutti nopean Ida Saarilahden ja heti perään Anna Rintanen Iida Pajusen. Tilanne tasan 2-2 ja ajotilanne jatkui. Mailan varteen asettui kylmähermoisuutensa aikaisemmissakin peleissä osoittanut Riina Kulju. Pallo taidokkaasti väliin ja Martta Asikainen toi riemukkaan voittojuoksun.

Porin pyttykerho palkitsi etukentällä etenijät tehokkaasti polttaneen Anna Rintasen.

Ruovesi - Jyväskylä 2-0
( 9-6, 3-2 )

Ruoveden Pirkkain B-tytöt ottivat hienon voiton etukäteen vahvaksi arvioidusta Jyväskylän joukkueesta. Vaikka ottelun loppu oli kotijoukkueen juhlaa, oli ottelun alussa Jyväskylä niskan päällä. Jyväskylän lyönnit painuivat Ruoveden polttolinjan taakse ja nopeat kärkietenijät ehtivät helposti kotiin. Pirkat sai kolmostilanteita aikaiseksi, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Toisessa sisävuorossa Ruoveden lyöntipeli sitten aukesi. Asikaisen Martta aloitti juoksutehtailun, jota muut Pirkkain tytöt jatkoivat yhteensä viiden juoksun verran. Jyväskylä ei saanut kuin 1-2 juoksua omilla sisävuoroillaan. Kun kolmannessakin lyöntivuorossa Ruovesi sai neljä juoksua, ei Ruoveden tasoittavaa vuoroa lopulta tarvittu lainkaan. Ruovedelle selvä jaksovoitto lukemin 9-6.

Toinen jakso oli tasaisempi ja vähäjuoksuisempi. Ruoveden ulkokenttä toimi mainiosti; lukkarina pelannut Koivusen Jenni vei peliä ja jokaiselta ulkopelipaikalta löytyi onnistujia. Yleisöön menevä jännittävä ottelu huipentui Jyväskylän sisävuoroon neljännen vuoron tasoittavalla, Pirkkain johtaessa 3-1. Muutama tärkeä koppi tyhjensi kentän ja lyöjät lähestyivät loppuaan. Jyväskylän etenijöitä poltettiin etenkin kolmospesälle, missä Lammisen Anne venyi muutaman kerran spagaattiin polttoheittoa kiinni ottaessaan. Kotipesään suuntautuneissa polttoheitoissa kunnostautui erityisesti ykkösvahtina pelannut  ”ruoskakäsi” Anna Rintanen. Jyväskylä ei saanut viimeisen tasoittavallaan lopulta kuin yhden juoksun, joten Pirkoille ansaittu 3-2 jaksovoitto ja samalla 3 pistettä ottelusta.

Ottelun palkintoraati (Mikkonen & Karttila) teki tarkkaa työtä merkaten koko pelin ajan hyvistä onnistumisista ”plus-merkintöjä” paperille. Ottelun lopussa tilasto ei valehdellut, sillä ottelussa loistavasti lyönyt ja kovalla teholla polttolinjassa palloja napsinut Asikaisen Martta sai Pirkkain ykköspalkinnon. Kakkospalkinnon sai tällä kertaa kakkospuolen läpilyöntejä tehokkaasti torjunut ja kentällä vauhdilla edennyt Saarilahden Ida

JS

Välillä pistää mietteliääksi... Kuva: Heikki Saarinen

Ruovesi- Hämeenkyrö 1-0 (2-2, 2-0)

Hyytävä kylmyys ei jähmettänyt Pirkkain tyttöjen otteita  perjantai-illan paikalliskamppailussa Hämeenkyrön Räpsää vastaan, tiukan ja vähäjuoksuisen taiston vei iloisin ilmein pelannut kotijoukkue Ruovesi 1-0.

Molempien joukkueiden ulkopeli oli tiivistä ja kylmyys vei parhaan terän lyönneistä. Ensimmäisen jakson kaikki juoksut syntyivätkin vaiherikkaiden tapahtumien säestäminä vapailla. Toista jaksoakin pelattiin  juoksuttomana aina kotijoukkueen kolmanteen tasoittavaan, jolloin Leena Ojanen kotiutti ajotilanteessa Riina Kuljun  ja heti perään Ida Saarilahden lyönnillä kotiin pinkaisi Karoliina Ahonen. Kun Hämeenkyrö ei saanut viimeisellä sisävuorollaan juoksun juoksua aikaiseksi, päättyi peli Pirkkain 1-0 voittoon.

Ruovedeltä pyttykerho palkitsi toisen jakson ansiokkaasti lautasen äärellä hääränneen Leena Ojasen ja oman tonttinsa tehokkaasti niin sisällä kuin ulkonakin hoitaneen Milja Vehmaanperän. Hämeenkyrön palkitut olivat polttolinjassa ison tontin putsannut Essi Leppänen ja aina varma Ruth Svan.

Ottelun tuomitsivat Hannu Mäki ja Matti Suohalme.

Kankaanpää- Ruovesi 2-1
(5-3,4-5,1-0)

Vaiherikkaan ja tuulisen pelailun vei tällä kertaa kotijoukkue Kankaanpää niukasti 2-1. Ottelun palkitut olivat Ruovedeltä Jenni Koivunen ja Anne Lamminen. Kankaanpään palkinnot Ella Kaasiselle ja Elina Lindroosille.

Kuva: Arttu Nenonen

Ruovesi-Pori I 0-2
(1-4, 3-4)

Pirkat on aloittanut Tyttöjen Superin pelit kohtaamalla sarjan ennakkosuosikit heti kärkeen. Kauden kotipeliavauksessa vastaan asettui viime vuosien kestomenestyjä Pesäkarhut I Porista.

Tasaisen alun jälkeen  ensimmäinen jakso kääntyi  ulkokentän pienoisella avustuksella Porin 1-4 jaksovoittoon.  Toiselle jaksolle kotijoukkueen lyöntijärjestys pantiin uuteen kuosiin ja tilanteita saatiin rakennettua tehokkaammin. Viimeisellä tasoittavalla kärjestä rakennettiin ajolähtö  tilanteessa 1-4  , josta ensin Anna Rintanen kotiutti salaman nopean Ida Saarilahden ja kohta perään Jenni Koivusen lyönnillä kotiin juoksi Martta Asikainen. Kovasta yrityksestä huolimatta tilannetta ei saatu jatkumaan  ja jakso päättyi harmittavasti  Porin 3-4 voittoon ja täydet sarjapisteet matkasivat rannikolle.

"Harjoituspelit" on nyt pelattu ja seuraaviin koitoksiin lähdetään valmiimmalla pelillä ja jo ylihuomenna joukkkue matkaa pistejahtiin Kankaanpäähän.

Päivän palkitut olivat Ruovedeltä Anna Rintanen ja Jenni Koivunen. Pesäkarhujen palkinnot pokkasivat Emma-Sofia Pajunen ja Anni Harjunen.

Ottelun tuomitsivat Hannu Mäki ja Matti Suohalme, pesillä Aleksi Ahvenjärvi ja Ilona Katajamäki sekä takarajalla Paula Pöytäniemi.  Pallotyttöinä toimivat  D-tytöt.

Rauma- Ruovesi 2-0
(5-0,12-0)

Tyttöjen Superin avaus Raumalla sujui Pirkkain tytöiltä varsin nihkeästi eikä peliin päästy kiinni oikein missään vaiheessa. Vastustaja napsi juoksuja tasaisella tahdilla läpi ottelun  ja kun omat sisävuorot olivat tehottomia päättyi ottelu Rauman selvään voittoon.

Päivän pystit pokkasivat Ruovedeltä mainiosti oman tonttinsa sekä sisällä että ulkona hoitanut Milja Vehmaanperä sekä Iida Pajunen. Rauman palkinnot Oona Suhoselle ja Loviisa Vaaherannalle.