Maakuntasarja

Ruovesi - Hämeenkyrö
2-0 (4-3, 9-2)

Viimeinen maakuntasarjan peli pelattiin kotikentällä 1.9 aurinkoisen leppoisissa tunnelmissa. Alun tunnustelun jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä, niin paljon varmenpaa ja taitavampaa oli Pirkain tyttöjen peli.

Ensimmäisen jakson ratkaisuhetket nähtiin toisen vuoroparin alussa, kun Martta Asikainen löi ensin  1-3 tilanteessa sekä juoksun  että kunnarin ja heti perään Miina Nenonen kotiutti hienolla välilyönillä Martan. Tämän jälkeen jaksossa juoksuja ei enempää tehty ja jaksovoitto Pirkoille.

Toisella jaksolla vastustaja menetti uskon omaan osaamiseensa  Miinan mallikkaan lukkaroinnin ja Pirkkain ulkokentän tiukan puristuksen ansiosta eikä saanut aikaiseksi montaakaan kolmostilannetta. Vastaavasti kotijoukkueen lyöntipeli vapautui ja kun juoksuja syntyi tasaiseen tahtiin oli otteluvoitto selviö.

Tasaisen hyvin pelanneesta kotijoukkueesta palkittiin Taru Korpela ja Kaisla Kiviranta. Hämeenkyrön palkinnot pokkasivat takuuvarma Linda saarinen ja kokenut Minna Rantala. Ottelun tuomitisvat jämäkästi Hannu Mäki ja Matti Suohalme Ruovedeltä.

Pirkkain tytöt kumartavat ja kiittävät kotiyleisöä kannustuksesta!

Hämeenkyrö - Ruovesi
0-2 (4-10, 1-6)

Maakuntasarjan toiseksi viimeinen peli pelattiin Hämeenkyrössä 29.8 sateen ja ukkosen uhatessa, mutta lopulta kuitenkin kuivissa merkeissä. Peli kulki alusta asti Pirkkain tahdittamana, otteet niin sisä- kuin ulkopelissäkin olivat varmoja ja tasaisen tekokkaita. Ulkokenttä ei antanut vastustajalle armoa ja etenijät paloivat yksi toisensa jälkeen. Toisen jakson juoksujen tekeminen tosin jäi itseltäkin viimeiseen sisävuoroon, mutta vastustamattomasti ne sieltä tehtiin.

Kokonaisuutena Pirkkain tyttöjen peli oli loppukauden peleistä ehdottomasti parasta, otteet olivat varmoja, lyönnit monipuolisia ja polttoheitot tehokkaita eikä vastustajalla ollut sanan sijaan. Ottelussa Pirkoilta palkittiin tasaisen varmasti pelannut Miina Nenonen, polttolinjassa häärinyt Iida Asikainen ja loistavia varsilyöntejä lyönyt Anna Tattari. Ottelun tuomitsivat jämäkästi Iiro Svansjö ja Juha Syrjälä Hämeenkyröstä.

Ruovesi- Manse 0-2
(5-8, 7-12)

Maakuntasarjan pelit jatkuivat 26.7 kotiottelulla Manse PP:tä vastaan. Ottelu oli molemminpuolin tasaista punnertamista, jossa tamperelaiset lopulta veivät pidemmän korren lähinnä entisten sarjajyrien turvin.

Ulkopelissä nähtiin Pirkkain tytöiltä ajoittain hyviä ja varmoja otteita, mutta myös ns."hermopalloja", joissa varma palo kääntyi juoksuksi vastustajalle. Sisäpelissä kotiutustilanteita saatiin kyllä rakennettua, mutta lyöntien jäädessä turhan usein kovakätisten tamperelaisten polttolinjaan, oli juoksujen tekeminen nihkeää.

Pirkkain joukkueen tasaisuudesta kertoo se, että juoksuja löivät ja toivat lähes kaikki pelaajat. Varmimmin sisäpelissään joukkueesta onnistuivat  Taru Korpela ja Riina Kulju, jotka myös palkittiin. Tamperelaisista palkinnot pokkasivat nuoremman polven pelaajat Hanna Ruuska ja Taina Hietaharju.

Ottelun tuomitsivat Hannu Mäki ja Matti Suohalme Ruovedeltä.

Keuruu - Ruovesi 1-2 (6-4, 12-7, 1-1, 1-2)

Maakuntasarjan peli 23.8 Keuruulla osoittautui Pirkkain tytöille ennakkoa hankalammaksi, sillä vastustaja oli koonnut rivinsä sitten Ruoveden vierailun ja vastassa oli yritteliäs ja rohkeasti pelaava joukkue. Ensimmäinen jakso meni Keuruulle Pirkkain tyttöjen  ihmetellessä ja pelivirettä hakiessa, mutta toiseen jaksoon saatiin uusi vaihe päälle ja juoksuja syntyi jaksovoittoon riittävä.

Kun supervuoro pelattiin tasanumeroin, oli edessä kotiutuskisa. Keuruu teki vain yhden juoksun, Pirkkain tyttöjen ratkaistessa ottelun jo kahdella kotiutusparilla, joissa lyöjinä olivat Anna Rintanen ja Miina Nenonen sekä etenijöinä Riina Kulju ja Martta Asikainen.

Läpi koko ottelun Pirkkain peli oli vaisuhkoa ja varsinkin ulkopelissä Keuruun kovapintainen ja nopea hiekkakenttä yllätti monta kertaa kiinniottajan. Parhaiten tytöistä onnistui Anna Tattari, joka napsi etukentän rajalyöntejä tehokkaasti ja  siirteli  mainioiden vaihtolyöntien turvin etenijöitä varmasti pesältä toiselle.

Ottelun parhaina palkittiin Ruovedeltä Anna Tattari ja Keuruulta ansiokkaasti ykkösvahtina pelannut Heli Koskinen.Ottelun tuomarit olivat Arto Ahola ja Henry Träff Keuruulta.

Taktiikkakuvioita piirtelemässä

Ruovesi - Jyväskylä 2-1 (3-5, 16-7, 2-0)

Ruoveden vieraaksi 19.8 saapui viikko sitten edellisen keskinäisen kamppailun niukasti voittanut Jyväskylä. Revanssia lähdettiin hakemaan. Ensimmäisellä jaksolla oli Pirkkain otteissa hienoista aamukankeutta ja kun vaihtolyönnit kopsahtelivat suoraan vastustajan räpylöihin, ei juoksuja saatu kolmea enempää tehtyä. Jyväskylä onnistui saamaan kaksi juoksua enemmän ja vei jakson luvuin 3-5.

Toiselle jaksolle muutettiin kotijoukkueen lyöntijärjestystä ja peli alkoi rullata. Heti ensimäisessä sisävuorossa Riikka Salmela kumautti ajotilanteessa takaa läpi ja näin"pajatso tyhjeni" Riikan itsensä juostessa kunnarin. Toisessa sisävuorossa juoksujuhlat jatkuivat, Pirkkain tyttöjen tehdessä siinä kaikkiaan yksitoista juoksua. Jyväskylä yritti vielä viimeisellä tasoittavallaan pyristellä vastaan, mutta kotijoukkueen etumatka oli liian suuri ja näin jakso päättyi 16-7 Pirkoille.

Jokerit neuvonpidossa

Supervuorossa vieraiden juoksu mahdollisuudet kuihtuivat ajotilanteessa lyötyyn koppiin, jolla  kenttä tyhjeni ja kun uutta kotiutustilannetta ei saatu rakennettua jäi vieraiden supervuoron juoksutili avaamatta.  Heti oman sisävuoron alkuun kotijoukkue sai rakennettua kolmostilanteen Taru Korpelan edetessä ja Iida Asikaisen vaihtaessa. Tilanteessa lyömään asettui jokerina pelannut Karoliina Ahonen, jonka komealla takakenttä kumuralla Taru toi voittojuoksun ja Karoliina itse juoksi kunnarin.

Ruovedeltä palkittiin Riikka Salmela ja Anna Rintanen ja vierailijoilta Heidi Hänninen ja Annika Wacker. Ottelun tuomitsivat Hannu Mäki ja Matti Suohalme Ruovedeltä.

Jyväskylä - Ruovesi 2-1 (2-4, 5-1, 2-1)

Sarjapelit jatkuivat 12.8 helteisellä vierasottelulla Jyväskylässä. Ottelun ensimmäistä jaksoa hallitsivat Pirkat. Ulkopeli oli tarkkaa eikä vastustaja saanut etenijöitä juuri kakkosta pidemmälle. Jakson juoksut Pirkoille löivät Taru, Martta, Milja ja Riina.

Toinen jakso alkoi sisäpelin osalta nihkeästi, sillä vaikka etenijät pääsivät kentälle, tuottivat vaihtolyönnit kautta linjan ongelmia ja toisaalta myös ykköspaloja syntyi kärjen takana liian paljon. Jyväskylä hallitsikin toista jaksoa selvästi ja vei sen lopulta 5-1. Supervuorossa Pirkat onnistui juoksujen teossa vain kerran, Martan juostessa kunnarin. Jyväskylä teki  kuitenkin väkisin voittoon tarvittavat kaksi juoksua tasoittavallaan.

Kokonaisuudessaan ottelu oli Pirkkain ulkopelin osalta hyvää peruspeliä, mutta sisäpelissä vaihtolyönnit ja kentälle meno tuottivat suuria ongelmia. Riina ja Taru onnistuivat suorituksissaan läpi koko pelin tasaisen varmasti, muiden haparoidessa tuskastuttavassa helteessä.

Ottelun pöytäkirja unohtui Jyväskylään, mutta Ruovedeltä palkittiin lukkari Miina Nenonen ja sieppari Anna Tattari. Ottelun tuomitsivat Ryynänen ja Atte Vatanen Jyväskylästä.

Alkukiila a'la Saarijärvi

Saarijärvi-Ruovesi 0-1 (0-3,4-4)

Kuukauden tauon jälkeen maakuntasarjan pelit jatkuivat 8.8 vierasottelulla Saarijärveä vastaan. Ottelun alkukiilassa ilmeet hetkeksi hämmentyivät syöttötuomarin pyytäessä tyttöjä istumaan ennen pelin alkuseremonioita. Syyksi moiseen paljastui piikkien pituuden mittaus. Taisi operaatio nostattaa sopivasti tyttöjen taistelutahtoa, sillä niin vahvaa oli sekä ulko-että sisäpeli ensimmäisellä jaksolla. Vastustaja ei etenijöitä juuri kakkosta pidemmälle saanut Tarun ja Iidan poimiessa polttolinjassa pallot ja kun omissa tilanteen rakenteluissa onnistuttiin hyvin, oli jaksovoittoon tarvittavat kolme juoksua saatu kasaan.

Toisen jakson alussa Saarijärvi onnistui yllättämään Pirkkain tytöt tekemällä kaksi juoksua heti ensimmäisessä sisävuorossa. Taka-ajotilanteessa paineet omiin suorituksiin varsinkin vaihtolyönneissä kasvoivat, eikä tilanteita pystytty kunnolla luomaan.  Näin viimeiselle tasoittavalleen Pirkat lähtivät kolmen juoksun tappioasemasta taistelutahtoa uhkuen. Ajotilanne saatiinkin järjesteltyä nopeasti ja yllätyskotiuksella Taru juoksi  Riikan näpäytyksellä kotiin ja heti perään Miinan välilyönti saatteli Martan kotiin. Tasoittava neljäs juoksu syntyi Riikan vapaataipalen turvin ja näin ollen otteluvoitto varmistui. Jakson voittojuoksukin jäi vain hiuskarvan päähän kolmannen palon syntyessä nippa nappa kotipesäkilvasta. Joukkueen hieno nousu "hankalasta sillasta" osoitti tytöiltä löytyvän tiukkoihin peleihin tarvittavaa henkistä kanttia.

Ottelun palkinnot pokkasivat Ruovedeltä varmoin ottein lukkaroinut Miina Nenonen ja etukentällä häärinyt Anna Rintanen sekä vastustajalta lukkari Anna Lietoinen ja kakkospolttaja Hanna Harjula. Ottelun tuomitsivat  Taija Ovaskainen ja Veikko Humalajoki Saarijärveltä.

Ruovesi-Saarijärvi 0-1 ( 1-2, 2-2 )

Eilinen helle vaihtui rankaksi ukkossateeksi, kun Saarijärvi saapui 10.7. Ruovedelle maakuntasarjan peliin. Ottelu oli äärimmäisen tasaväkinen, vaikka se ei sateen rikkomien taukojen ja litimärän kentän vuoksi oikein päässyt kunnolla vauhtiin missään vaiheessa. Kummankin joukkueen sisävuorot olivat lyhyitä, mailat liukkaita eikä kovin montaa kolmostilannetta nähty kummallakaan joukkueella. Harvoista kolmostilanteistaan Saarijärvi kotiutti onnekkaimmin, sillä pallo pomppi märällä kentällä ja märkiin käsiin se ei tahtonut jäädä.

Kotijoukkueen juoksunteossa onnistuivat Miina Nenonen, Kaisla Kiviranta ja Anna Rintanen. Vieraista palkittiin lukkari Anna Lietonen ja kovakätinen kakkospolttaja Hanna-Kaisa Harjula. Kotijoukkueesta palkittiin Anna Rintanen ja Iida Asikainen. Tuomareina Matti Suohalme ja Anna Warséll.

Iidan kakkosrajanäpy lähtee iloisesti...

Ruovesi-Keuruu 2-0       ( 21-2, 8-1 )

Ensimmäinen maakuntasarjan kotiottelu pelattiin lähes kolmenkymmenen asteen helteessä, joten pelin tahti oli hieman verkkainen. Kumpikaan joukkue ei yltänyt aivan parhaimpaansa, mutta emäntien sisäpeli oli juoksueron verran varmempaa ja monipuolisempaa. Vieraiden lyönnit ja etenijät kilpistyivät usein jo kotijoukkeen lukkarin tolppasyöttöön tai viimeistään kakkospesälle. Kotijoukkueessa maakuntasarjassa ensimmäistä kertaa esiintynyt D-ikäinen Kaisla Kiviranta löi kotiuttajajokerina todella mallikkaasti, Riikka Salmela, Iida ja Martta Asikainen vaihtoivat varmasti sekä molemmat Annat hoitivat ulkopelitonttinsa etukentällä tarkasti ja varsinkin Rintasen Anna kotiutti tarkoilla rajalyönneillään tehokkaasti. Kotijoukkueesta palkittiin Riikka Salmela ja Anna Rintanen.

Ottelun tuomitsivat Hannu Mäki ja Iida Pajunen.

MansePP-Ruovesi 2-0 ( 3-0, 22-0 )

Ensimmäinen maakuntasarjan peli oli Pirkkain tyttöjen osalta väsynyttä puurtamista, jossa ei päästy alkua pidemmälle. Ensimmäinen jakso pidettiin manselaisten lyönnit vielä hyvin räpylässä, mutta toinen jakso alkoi murskaavasti: ensin yksi juoksu vapaalla, sitten Hannamari Laitisen (os. Kaario ) kakkosrajan läpilyönnillä 3 + 1. Laitisen kotiutuksen jälkeen lukkari Marika Mäenpää löi puolestaan kolmosrajasta maisemiin, tuloksena jälleen 3 + 1, tilanne 10 - 0 ja peli oli käytännössä pelattu. Helteisessä säässä kopparit juoksivat Kaupin kentällä sekä laillisten että laittomien lyöntien perässä itsensä läkähdyksiin, joten sisävuoroihin ei jäänyt enää paukkuja mailan varteen. Mansen lukkari piti omalta osaltaan vaikeilla syötöillään etenijät kurissa. Pirkkain joukkueesta palkittiin napakasti siparin paikalla pelannut Anna Tattari sekä Anna Rintanen.

Nyt joukkueella on edessä kahden viikon pelitauko, joka tulee tarpeeseen varsinkin Annalle, Martalle, Riinalle ja Miljalle, jotka ovat koko kevään ja alkukesän pelanneet B:n superin lisäksi C-tyttöjen leirikarsintaa. Tauon jälkeen seuraava peli on kotipeli Keuruuta vastaan su 9.7. klo 15.30.

Maakuntasarjan keskilohkon pelit

Keskilohkon otteluohjelma ja tulokset löytyvät linkistä

joukkueet: Hämeenkyrön Räpsä, MansePP(Tampere), Ylöjärven Pallo, Ruoveden Pirkat, Jyväskylän Pesis, Saarijärven Pullistus, Keuruun Toverit. Ylöjärvi luopunut sarjasta, pelit poistettu listasta.

ke 21.6.  MansePP - Ruovesi  2 - 0 ( 3 - 0, 22 - 0 )

su 9.7.    Ruovesi - Keuruu  2 - 0 ( 21 - 2, 8 - 1 )

ma 10.7. Ruovesi - Saarijärvi  0 - 1 ( 1 - 2, 2 - 2 )

ti 8.8.     Saarijärvi - Ruovesi  0 - 1 ( 0 - 3, 4 - 4 )