Otteluraportit

Mailan varressa joukkueen kapteeni Anna Rintanen. Kuva: H. Saarinen

Hämeenkyrö- Pirkat 2-0
(5-3,4-3)

Tasaista vääntöä, tiukkoja tilanteita ja loistavia läpilyöntejä nähtiin tyttöjen Superin paikalliskamppailussa Hämeenkyrössä, jonka kotijoukkue lopulta vei niukasti jaksoin 5-3 ja 4-3.

Vaikka Räpsä pelasi sisävuoronsa yhdellä kärjellä ja viidellä pelaajalla loppujen toimiessa virallisina kopittajina, oli Pirkkain tytöillä hienoisia vaikeuksia saada peräpäästä kaivattuja paloja aikaiseksi, jotta vähäiset kotiutusyritykset olisi kyetty estämään tehokkaasti. Pirkkain ulkokentällä Taru luki vastustajaa avoimen kirjan lailla ja haki kovalla prosentilla pallot räpylään eikä Räpsä lyönyt kolmospuolelta  ainokaistakaan juoksua. Etukentällä Rintasen Annan hanska heilui totutun tehokkaasti aiheuttaen kotijoukkueelle harmaita hiuksia ja runsaasti paloja.

Pirkkain tyttöjen sisäpeliä eniten sekoittivat  sähäkkää lautassoppaa keittänyt lukkari Emma Ahola ja nopeakinttuinen pelinlukija B-tyttöjen Itä- Lännessäkin esiintynyt Janita Orpana. Ruoveden juoksuista mailan varressa vastasivat Rintasen Annan lisäksi Miina, Asikaisen Iida, Riikka ja Tattarin Anna.

Illan palkitut olivat Anna Rintanen ja Riikka Salmela vierasjoukkueesta ja Janita Orpana ja Jutta Lehtinen Hämeenkyröstä.

Kuva:H.Saarinen

Pirkat- Rauma 0-2
(3-6,2-13)

Alkukesän rivakka rynnistys oli kateissa ja Pirkkain tyttöjen kone yski pahemman kerran B-tyttöjen Superin kotiottelussa. Kun pikaisesti sisävuorossa tahkotaan vuorosta toiseen palloa kaverin hyvin liikkuvan ulkokentän räpylään ja juostaan itse pitkin poikin ja pitkään raumalaisten lyöntien perässä, ei tuloksena voi olla kuin murskatappio ja näin kävi Ruoveden tytöille lohkojohtaja Rauman kohtaamisessa.

Ottelu oli alusta asti vierasjoukkueen hallintaa eikä Pirkat  saanut rivejään kasattua missään vaiheessa peliä. Häviöstä huolimatta kotijoukkueesta pirteitä peliotteita  esittivät palkitut Anna Rintanen, joka on löytänyt uudelleen alkukesän vireensä  sekä kärkietenijänä  ripeästi pyyhältänyt Milja Vehmaanperä. Rauman palkitut olivat sähäkkä Katariina Toivonen ja terävästi lyönyt Kaisa-Maija Loutti. Loistavasti pelasi myös Rauman ilman palkintoa jäänyt  100% tehoilla kotiuttanut Elina Järvenpää.

Kankaanpää - Pirkat 0-2
(3-14, 7-8)

Kotijoukkueen lukkari Viivi Sillanpää oli sivussa selkävaivojen vuoksi. Kun lukkarin tonttia hoitanut Mira Kolehmainen poti lievää lautaskammoa ja joukkue hermoili muutoinkin päättyi avausjakso Pirkoille helposti ja suurinumeroisesti 3-14.

KaMan lautasen ääreen asettui toiselle jaksolle Anu Kiviharju, joka piti syötöt varmemmin lautasella ja lisäsi pelin tempoa, vaikka Pirkkain Taru Korpela ja Riikka Salmela kotiutuivatkin vielä vapaataipaleen turvin. Kotijoukkueen sisävuorot jäivät lyhyiksi ja Ruovedeltä Karo Ahonen, Riikka Salmela ja Anna Rintanen onnistuivat kotiuttamaan kukin kertaalleen. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin Pirkkain 5-0 johtoasemasta. KaMa sai luotua ajotilanteen Hyvin lyöneelle Ella Kaasiselle, joka upeasti löi kolmossaumasta läpi kolmen juoksun arvoisesti. Kotijoukkueen onnistui rakentaa toinen ajo perään Mari Marttilalle, joka löi kakkospuolen jatkeelle. Lyöntiä tavoitteli ahneesti kopparin tontilta Riikka, mutta yritys päättyi hurjan näköiseen volttiin ja pallo karkasi Riikan käsistä maisemiin. Pirkkain tyttöjen hätääntyessä Riikan tilanteesta kotijoukkue juoksi siinä sivussa neljä juoksua ja lukemat yhtäkkiä 7-5 KaMalle. Riikka teki tilaa  Kuljun Riinalle ja tarvittavat palot saatiin tehtyä ilman lisäjuoksuja.

Viimeisen tasoittava aloitettiin vielä hieman sekavissa tunnelmissa,  tilanne saatiin kuitenkin lopulta haltuun, kun jokerit Jenni Koivunen ja Iida Pajunen hoitivat osuutensa mainiosti ja käyttivät syntyneet tilanteet hienosti täyttäen pesät. Jenni kotiutui ensin harhaheiton turvin ja viimeisenä lyöjänä Anna Rintanen kotiutti palottomassa tilanteessa ensin Iidan ja perään vielä vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Riinan näin jaksovoitto 7-8 Pirkoille ja täydet pisteet kotiin.

Loukattuaan päänsä pallon tavoittelussa Riikka kävi privaattikyydillä tutusmassa vielä Kankaanpään "pääterveysasemaan", josta sai onneksi terveen paperit ja lopulta yhteinen kotimatka saattoi alkaa.

Kankaanpään pyttyraati palkitsi tänään Ruovedeltä Karoliina Ahosen ja Martta Asikaisen sekä omistaan Anu Kiviharjun ja Ella Kaasisen.

Kuva: H. Saarinen

Pirkat- Kankaanpää 2-0
(11-9, 7-6)

Varsinaista juoksujuhlaa nähtiin tyttöjen Superissa, kun Pirkat ja Kankaanpää takoivat palloa tantereeseen nuoruuden innolla. Liekö tavoitteena ollut parantaa sijoituksia tilastoissa moisella rynnistyksellä. Ruovesiläisittäin nähtiin myös kesän ensimmäiset kunnarit, kun sekä Martta että Rintasen Anna kiersivät kentän lyötyään pallon maisemiin. Tattarin Annakin löi pallon ansiokkaasti kakkospuolelta läpi, mutta kun ei pelinjohdolta saanut vastausta mennäkkö vaiko ei, niin ei sítten mennyt ja tuloksena oli "vain" kolme lyötyä.

Pirkkain juoksuja löi yhdeksän eri pelaajaa ja toi kaikki 11 pelaajaa. Eniten lyötyjä Anna T neljä tavallista, Martta 1+2, Anna R ja Riikka  1+1, ja Iida A  kaksi tavallista. Tuojina kunnostautuivat Martta neljällä ja Riikka kolmella tuodulla. Kankaanpään juoksuista vastasivat mailan varressa Mari Marttila ja Ella Kaasinen, lyöden kumpikin neljä juoksua.

Poutasäässä pelattua Hannu Mäen ja Matti Suohalmeen tahdittamaa  tapahtumarikasta ottelua seurasi 120 silmäparia. Tällä kertaa pyttykerho palkitsi  Martta Asikaisen ja Anna Tattarin Ruovedeltä sekä Mari Marttilan ja Anu Kiviharjun Kankaanpäästä. TT

Iidan saldo illan ottelussa oli 2+1. Kuva: H.Saarinen

Rauma -Pirkat 2-0
(9-5, 8-4)

Ottelu alkoi joukkueilta tuntumaa hakien. Toisessa vuorossa Rauma karkasi takakentän hyvillä välilyönneillä ja vierasjoukkueen pehmeän pelaamisen turvin 4-0 johtoon. Kolmannessa vuorossa molemmat joukkueet intoutuivat todelliseen taistoon. Pirkat teki ahneesti ensin viisi juoksua ja siirtyi johtoon, mutta kotijoukkue vastasi tekemällä myös viisi juoksua ja näin tilanne jo 9-5. Pirkkain viimeinen mahdollisuus taistella jaksovoitosta kilpistyi epäonnekkaisiin vaihtolyönteihin ja Rauma vei jakson.

Toisen jakson Rauma aloitti sisällä tehden yhden juoksun. Pirkat vastasi tähän kahdella juoksulla. Ensin Iida kotiutti merkatulla Martan ja perään Miinan saattelemana kotiin juoksi Anne.  Rauman toi tasoihin Noora Hyysalo, joka yllätti Riikan ja Tarun lyömällä koppareiden yli tyhjään kenttään ja juosten kunnarin. Kolmannessa vuorossa molemmat joukkueet tekivät kaksi juoksua. Ruoveden juoksuista vastasivat mailan varressa Martta ja Milja sekä kotiin tuojina Miina ja Riikka. Jakso kutkuttavasti 4-4 Rauman tullessa viimeisen alkavalleen. Pirkkain ulkokentän pienoisella avustuksella kotijoukkue teki lopulta neljä juoksua lisää ja viimeisen tasoittavalleen Ruovesi tuli takaa-ajo asemasssa. Ajolähtö rakennettiin yhden palon tilanteeseen, mutta Annan kotiutuslyönti napsahti suoraan hyvin pelanneen Miia Karppasen räpylään ja tuloksena oli  kaksi paloa ja jakso Raumalle 8-4.

Paineen alla molemmille joukkueille sattui virheitä ja tilanteet muuttuivat nopeasti. Rauman avaimet tämänpäiväiseen voittoon olivat hyvät ja painavat takakenttälyönnit, joilla syntyi tuhoisaa jälkeä. Ottelun palkitut olivat Ruovedeltä Iida ja Anna R sekä Raumalta Noora Hyysalo ja Oona Suhonen. Pillissä Piia ja Pauli Reunanen Ulvilasta. TT

Kotijoukkueen ykköspalkittu Riikka.Kuva: H. Saarinen

Pirkat- Hämeenkyrö 0-2
(3-7,1-5)

Hämeenkyrö saapui Ruovedelle voitontahtoa uhkuen ja liikkuvalla ulkopelillä teki kotijoukkueen lyöntipelin tuloksettomaksi. Vierasjoukkue aloitti vahvasti ja johti jo 4-0 toisen vuoroparin jälkeen. Kotijoukkue yritti taistella ja saikin tehtyä jakson lopussa kolme juoksua Riikan lyödessä niistä kaksi ja Anna Tattari yhden. Jakso kuitenkin vääjäämättä vieraille 3-7.

Toiseen jaksoon omaa ulkopeliä saatiin terävöitettyä ja viimeisen vuoroparin alkaessa tilanne oli kutkuttavasti vieraille vain 1-3. Hämeenkyrö teki kaksi juoksua lyömällä keskeltä koppareiden yli ja sinnikkäästä yrityksestä huolimatta kotijoukkueen  takaa-ajo jäi tuloksettomaksi ja Hämeenkyrö vei toisenkin jakson selvästi 1-5.

Kotijoukkueen palkitut tänään olivat Riikka Salmela ja Anne Lamminen. Räpsältä palkinnot pokkasivat Emma Ahola ja Janita Orpana. Satakunta silmäparia seurasi paikalliskamppailua, jonka Matti Suohalme ja Hannu Mäki jämäkästi tahdittivat. TT

Näin riemukkaita tuuletuksia ei Porissa nähty. Kuva : H. Saarinen

Pori- Ruovesi 2-0
(9-1, 7-5)

Alkanut kesälomako vienyt Ruoveden tytöiltä teravimmän puhdin, sillä pisteet jäivät Poriin melko  kesyn pelaamisen jälkeen. Alkuun hyvinkin tasainen jakso hävittiin Porin kolmannen tasoittavan rytistyksellä, jossa sorruttiin paineen alla häitäilyyn ja harhaheittoihin. Jakso Porille 9-1.

Omaan peliin saatiin toiselle jaksolle lisättyä tempoa ja jaksoa johdettiinkin viimeiseen vuoropariin saakka, jolloin Pori taktisesti erittäin onnistuneilla kotiutuksilla karkasi aina 7-2 johtoon. Tasoittavallaan Ruoveden tytöt saivat aikaiseksi virtapiikin sekoittaen onnistumisillaan Porin ulkopelin. Ryhtiliike ei ihan riittänyt jaksovoittoon vaan Pori vei sen numeroin 7-5 ja näin koko pelin 2-0.

Pori pelasi liikkuvaa ja hyökkäävää pesäpalloa, jossa vastustajan on oltava hereillä koko ajan. Terävämmällä otteella ja jämäkämmällä asenteella joukkue on kuitenkin voitettavissa kotona 28.7.

Ottelussa Ruoveden palkinnot pokkasivat  Iida Asikainen ja Karoliina Ahonen.TT

Tehokkaasti kärkeä siirtänyt Anna. Kuva: H. Saarinen.

Ruovesi- Jyväskylä 0-2 (2-4, 3-4)

Sarjan tasaisen avausottelun vei niukasti vierailija Jyväskylä kotijoukkueen pistäessä sinnikkäästi, mutta hiukan innottomasti kampoihin.

Ensimmäisen jakson juoksut tehtiin toisessa vuoroparissa. Jyväskylä sai hieman onnekkaastikin ulkokentän avustuksella rakennettua ajotilanteen, jossa ensin Taina Honkanen kotiutti Silja Jokisen ja heti perään jokeri Krista Pitkänen yllätti kotijoukkueen kopparit ja taululla komeilivat lukemat 0-3 vieraille. Naisten superissakin pelaava Essi Voutila kaunisteli vielä numeroita lyömällä Heidi Hännisen kotiin. Kotijoukkue vastasi heti tasoittavallaan, kun Anna Rintasen lyönti yllätti Jyväskylän ulkokentän ja Martta Asikainen pinkoi kakkoselta kotiin. Koko ottelun taitavasti mailaa käyttänyt Anna Tattari kotiutti vielä Karoliina Ahosen ja takaa-ajo näytti hyvältä. Jakson lopun kotijoukkue pelasi sisällä kuitenkin puhdittomasti ja tilanteen kuivuivat ulkokentän käsiin lyötyihin vaihtolyönteihin.

Ottelun tiukimmat hetket elettiin toisen jakson lopussa.  Kolmannessa vuoroparissa Jyväskylän Henriikka Mutikainen, Kaisu Koivisto ja Essi Voutila lisäsivät vieraiden juoksutiliä kolmella. Lukemat taululla 0-4. Kotijoukkueen tasoittava sujahti ohi ennenkuin alkoikaan. Rivit koottiin viimeiseen ulkovuoroon ja tarvittava määrä paloja saatiin aikaiseksi ilman vieraiden lisäjuoksuja. Viimeisellä tasoittavallaan Pirkat puhkui intoa ja määrätietoisuutta rynnistäen Miina Nenosen ja Anna Tattarin sekä yhden harhan turvin jo juoksun päähän, mutta harmittava merkkivirhesakkaus tukehdutti loistavan  takaa-ajon.

Jyväskylän palkitut olivat etukentällä tehokkaasti häärännyt Essi Voutila ja lukkarina pelannut Taina Honkanen. Kotijoukkueen palkinnot  menivät myöskin etukentällä ansiokkaasti pelanneelle Anna Rintaselle ja linjassa varmasti pelanneelle Iida Asikaiselle.

Ottelun tuomitsivat totutun jämäkästi hannu Mäki ja Matti Suohalme. Pesillä nuoret Aleksi Ahvenjärvi ja Matleena Nenonen sekä takarajalla Henna Rintanen. Yleisöä paikalla reilu sata. Pirkat kiittää kotiyleisöä kannustuksesta!TT