...

Pelinjohdossa Teijo Manninen apunaan Joonas Salmela, Matti Vehmaanperä

.

Pesisnaisilla sensaatiomainen alkukausi

Pirkkain nuori joukkue on aloittaneet kautensa kertakaikkisen hienosti. Tuloksena ensimmäisestä neljästä pelistä on neljä voittoa, 11/12 pistettä ja lohkon ykkössija. 16.5 Pirkat-Hämeenkyrö 2-0 (12-7, 3-1) Helteisessä säässä pelattu ensimmäinen kotipeli toi paikalle paljon yleisöä ja siivitti naiset täyteen kolmen pisteen voittoon. Pirkat aloitti juoksujen teon ensimmäisen aloittavalla Siiri Loposen lyönnillä. Hämeenkyrö pääsi tasoittavallaan tasoihin ja ohi pienillä ulkokentän virheillä, mutta se ei Pirkkoja lannistanut. Heti seuraavassa vuorossa siirryttiin 5-2 johtoon kahdella vapaalla ja kahdella Ronja Salmelan lyödyllä. Hämeenkyrö kavensi harhaheitolla 5-3. Seuraavassa vuorossa Pirkat laittoi tuulemaan sekä hyvillä lyönneillä että ulkokentän avustuksella. Veera Keskisen kahdella lyödyllä sekä Venla Mannisen, Karoliina Ahosen ja Sofia Mäkisen lyönneillä siirryttiin 11-3 johtoon. Hämeenkyrö onnistui kaventamaan peräti neljällä juoksulla kolmannen tasoittavallaan, mutta ei päässyt lähemmäksi. Loppulukemat 12-7 Pirkoille. Toinen jakso oli vaisumpi kuten yleensä jos ensimmäisessä jaksossa on tullut paljon juoksuja. Kumpikaan joukkue ei onnistunut rakentamaan saman lailla tilanteita kuin ensimmäisessä jaksossa. Pirkat teki juoksun jokaisessa vuoroparissa, ja neljättä ei tarvittu kun Hämeenkyrö ei onnistunut kotiuttamaan kuin kerran. Jakso 3-1 Pirkoille ja täydet kolme pistettä jäi Ruovedelle. Pirkat sai ottelussa ensimmäisen kerran pitkään aikaan päälle sen kuuluisan flow-tilan jossa kaikki onnistuu; erityisesti kolmannessa vuorossa tilanteita tuli paljon. Paljon myös saatiin vastustajan virheillä mutta nekin virheet pitää ansaita. Ulkopelissä Ronja onnistui lukkarina pitämään Hämeenkyrön kovat lyöjät kurissa ja ulkokenttä hoiti loput. Kokonaisuudessaan ulkokentällä sattui vain muutama virhe ja sisäpeli rullasi suurimmaksi osaksi mallikkaasti. Palkitut Jasmin II ja Ronja I. 20.5 Pori-Pirkat 0-2 (4-5, 2-10) Maanantaina Pirkat metsästi lisää pisteitä Porista. Tukalassa kelissä pelattu ottelu päättyi Pirkkain 0-2 voittoon. Ulkopeli oli alkuun hermostunutta ja juoksujen teon aloittikin Pori heti ensimmäisessä sisävuorossa. Sisäpelissä harmaita hiuksia aiheutti aluksi Porin tolppalukkari, mutta Pirkat onnistui tasoittamaan ja menemään ohi Veeran ja Karon lyönneillä. Toisessa vuorossa Pori siirtyi 3-2 johtoon. Pirkat tasoitti Ronjan lyönnillä. Pori pidettiin nollilla kolmannen vuoron alkuun ja tasoittavalla Karo ja Veera löivät jälleen juoksut ja tilanne oli 3-5 ennen Porin viimeistä sisävuoroa. Jännitys säilyi loppuun asti, kun Pori pääsi yrittämään kotiutusta kahdesti. Vain yksi onneksi tuli ja jännittävä jakso päättyi 4-5 Pirkoille. Toinen jakso olikin sitten Pirkkain ja erityisesti Sofia Mäkisen näytöstä. ”Sohvi” löi jaksossa kaksi kunnaria ja yhteensä neljä juoksua. Ensimmäisen jakson alkuun siirryttiin 0-3 johtoon Veeran, Venlan ja Ronjan lyönneillä ja heti perään tylsytettiin ulkokentällä Porin sisäpeli, etenijää ei päästetty edes kakkoselle. Toisen jakson alkuun Pirkat teki taas kolme juoksua, Sohvi löi ensimmäisen kunnarin kun kopinnosto muuttui väliyönniksi ja lipsahti koppareiden välistä maisemiin. Jasmin Viitanen ja Karo löivät tilanteeksi 0-6. Pori onnistui kaventamaan tasoittavallaan 1-6, mutta viimeisessä vuorossa Pirkat ratkaisi pelin; ensin Venla onnistui kotiutuksessa minkä jälkeen etupesien ollessa täynnä, Sofia löi painuvan lyönnin kakkospuolelle eikä Porin koppari onnistunut kiinniotossa. Sohvi kiersi näin toisen kunnarinsa ja olikin ansaitusti Pirkkain ykköspalkittu. Jakson loppulukemat olivat 2-10 Pirkoille ja jälleen kolme pistettä rapsahti tilille. Paremmasta ei ollut epäselvyyttä: Porin kotiutussaldo toisessa jaksossa oli 1/3 ja Pirkkain peräti 10/12. Palkitut Veera II ja Sofia I. 26.5 Kankaanpää-Pirkat 0-2 (3-7, 2-6) Pirkat jatkoi upeaa peliään Kankaanpäässä, jossa jatkuva kaatosade ei haitannut vierasjoukkuetta ollenkaan. Etukäteen sateinen keli ei luvannut juoksujuhlia ja tavoite oli lyödä omat hyvät perussuoritukset eikä sen kummempia kikkailuja. Lyöntipeliä keli kuitenkin innoitti ja Pirkat vei selvästi molemmat jaksot. Pirkat voitti hutunkeiton ja aloitti sisältä. Kärki onnistui samantien tekemään tilannetta, josta Ronja, Veera ja Jassu löivät juoksut. Tasoittavallaan Kankaanpää ei saanut omaa sisäpeliään auki eikä ulkokenttä päästänyt etenijää edes kakkoselle. Toisen aloittavalla Ronja vei Pirkat 0-4 johtoon. Kankaanpää ei toisessakaan vuorossa saanut yritettyä kotiinottoa ja kolmannen aloittavalla Pirkat siirtyi 0-6 johtoon Veeran ja Karon lyönneillä. Kolmannessa vastustaja kavensi 2-6, mutta Karo löi neljännen alussa vielä yhden lisää ja 2-7 tilanteesta Kankaanpää yritti nousta tasoihin viimeisessä vuorossa. Ulkokentän tehtävä oli ainoastaan pysäyttää pallo, koska läpilyöntiyrityksiä tulisi varmasti. Lopulta Kankaanpää pääsi yrittämään kahdesti kotiin ja onnistui kerran. Näin loppulukemat 3-7 Pirkoille. Huomionarvoista jaksossa oli se, että Pirkat löi kaikki juoksut vapailla välilyönneillä tai vaihtotilanteen läpilyönneillä. Toisen jakson alkuun Kankaanpää antoi Pirkkain maistaa omaa lääkettään ja löi välilyönneillä tilanteeksi 2-0. Pirkkain sisävuoro puolestaan oli heikko ja palot tulivat nopeasti. Toisen vuoron alkuun Kankaanpää nollattiin ulkokentän toimesta eikä lisäjuoksuja syntynyt. Pirkat pääsi tasoittavallaan pelin mukaan vastustajan avustuksella; kahdella harhaheitolla ja Ronjan lyödyllä siirryttiin 2-3 johtoon. Pirkat pääsi vielä painostamaan kolmen yrityksen verran, mutta ei saanut lisäjuoksuja. Kolmannen alkuun Kankaanpää pyrki haastamaan, mutta ulkokenttä kesti ja esti ainoan kotiutusyrityksen. Kolmannen tasoittavalla oli tarkoitus lyödä vielä pari pinnaa eteen, jotta olisi helpompi lähteä viimeiseen ulkovuoroon, vaikka tässä jaksossa Pirkoilla oli tasoittava vuoro. Kärki rakensi tilanteen ja Karon kolmella lyödyllä tilanne oli 2-6 ennen viimeistä ulkovuoroa. Kankaanpää onnistui rakentamaan tilannetta ja yritti kahdesti kotiin, mutta ei onnistunut ja näin ollen Pirkat juhli neljättä peräkkäistä voittoa ja kolmea pistettä. Apuja vastustajalta saatiin taas jonkin verran tilanteiden rakentelussa mutta kuten Hämeenkyröä vastaan, avutkin oli ansaittava; hyvillä haastolyönneillä saatiin vastustaja häpläämään ja heittämään harhaheittoja. Palkitut Karo II ja Ronja I. – Nyt kulkee ihan hyvin, myhäili pelinjohtaja Teijo Manninen. – Sisäpelistä kun saadaan vielä turhat takapalot pois ja ulkopelistä vielä vähän huolellisempaa, peli alkaa olla siinä kuosissa kuin pitää. Hieno alkukausi on ollut, juoksuja on onnistuttu tekemään neljään peliin yli 50 ja se on meille paljon kun sisäpelissä on yleensä enemmän sakannut. Ulkopelin kehitys näkyy muun muassa siinä, että harhaheitot ovat olleet minimissä. Vain sunnuntaina Kankaanpäässä niitä tuli jonkin verran, muissa kolmessa ottelussa ei ole annettu vastustajalle niillä ilmaiseksi tilanteita. Lohkon ykkössija kelpaa meille ja sitä lähdetään puolustamaan tulevissa otteluissa. Sisäpelin toimivuudesta kertoo myös yhteinen kärkilyöntiprosentti, joka oli kolmessa edellisessä pelissä jokaisessa 68-76%, mikä on todella hyvä saavutus ja kertoo pelien kulusta olennaisen. Myös kotiutusprosentti on ollut hyvä. Pirkat pelasi eilen tiistaina Turkua vastaan kotipelin ja seuraavaksi edessä on vähän pidempi tauko. Pelejä jatketaan 10.6 kotona Ikaalista vastaan.

Pesisnaiset edelleen voittamattomia

Pirkkain pesäpallonaisilla menee lujaa. Kaikki seitsemän otteluaan voittaneet naiset ovat pitäneet lohkon kärkisijaa hallussaan alusta asti ja ovat keränneet nyt jo enemmän pisteitä kuin viime kaudella yhteensä. Viime viikolla naiset voittivat kotikentällään paikallisvastus Ikaalisen ja kärkikamppailussa Loimaan. 10.6 Pirkat-Ikaalinen 1-0 (6-1, 3-3) Maanantaina Pirkat pelasi yli viikon tauon jälkeen kotikentällä Ikaalista vastaan. Etukäteen tiukaksi tituleerattu ottelu ei pettänyt tälläkään kertaa; jännitystä riitti loppuun asti. Pirkat aloitti väkevästi kun heti ensimmäisessä sisävuorossa rakennettiin paloton ajolähtö ja Ronja Salmela ja Karoliina Ahonen löivät juoksut. Ikaalinen pääsi yrittämään tasoittavallaan kahdesti tasoitusta, mutta ulkokenttä kesti. Seuraava vuoropari mentiin juoksuitta, mutta kolmannen alkuun Pirkat karkasi 5-0 johtoon Jasmin Viitasen, Aino-Maija Kiiskin ja Karon lyönneillä. Kolmannen tasoittavalla ulkokenttä lukkari Ronja Salmelan johdolla teki Ikaalisen tilanteiden rakentelusta erityisen vaikeaa ja ainoa kotiutusyrityskin oli palo. Jakso päättyi lopulta selviin 6-1 lukemiin. Toinen jakso olikin sitten Pirkkain osalta luokatonta sisäpeliä, turhia paloja tuli liikaa eikä tilanteita saatu yhtään niin hyvin kuin ensimmäisellä jaksolla. Ikaalinen siirtyi ensimmäisessä vuorossa 0-1 johtoon harhaheitolla ja sai sisäpeliään muutenkin enemmän auki. Onneksi Pirkkain ulkopeli pysyi kasassa ja Ikaalisen hyökkäykset onnistuttiin torjumaan. Karo tasoitti toisen tasoittavalla 1-1, mutta heti perään vastustaja teki tilanteeksi 1-3. Pirkat ei saanut kavennusta aikaan kolmannellaan joten kaikki jäi viimeisen vuoron varaan. Pirkat onnistui Ronjan ja Aikun hienoilla välilyönneillä tasoittamaan 3-3 ja varmisti näin ottelun voiton, mutta yksi juoksu lisää olisi tuonut täyden kolmen pisteen potin. Sitä ei kuitenkaan onnistuttu tekemään, mutta 1-0 voitto ja kaksi pistettä kelpasivat. Tämän ottelun yhteydessä palkittiin kioskin nimikilpailun voittaja Heini Hemminki, jonka ehdottama ”Lukkarin kanttiini” toimii jatkossa kioskin nimenä. 12.6 Pirkat – Loimaa 1-0 (7-2, 1-1) Keskiviikon kärkikamppailu Loimaata vastaan oli täysi toisinto maanantain pelistä tulosta myöten. Ensimmäisen jakson Pirkat aloitti jälleen vahvasti tehden tilanteeksi 3-0 Ronjan ja Veera Keskisen lyönneillä ja vapaataipaleella. Siitä lähtien Pirkat hallitsi ensimmäistä jaksoa sekä sisällä että ulkona; Ronja jatkoi loistavia otteitaan lukkarina ja tylstytti Loimaan sisäpelin täysin, ja loput hoiti ulkokenttä. Sisäpeli rullasi mallikkaasti ja jakso päättyi lopulta 7-2 Pirkoille. Toisella jaksolla Pirkkain sisäpelille tapahtui jälleen jotain kummallista, kuten maanantainakin, eikä oikein mitään saatu aikaan. Karo löi ensimmäisen tasoittavalla 1-0 johtojuoksun, mutta Loimaa tasoitti toisen aloittavallaan. Enempää juoksuja ei jaksossa nähtykään koska kummankaan joukkueen sisäpeli ei toiminut eikä ulkopeliltä vaadittu paljoakaan jotta lyöjät saatiin kuriin. Silti voitto maistui, Pirkkain ja kotiyleisön riemuksi tuloksena oli jälleen 1-0 voitto ja kaksi pistettä. – Ulkopeli on edelleen voittavaa, räpylävirheet ovat tosi vähissä ja heitot pääosin kunnossa, analysoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Sisäpelissä on petrattavaa vielä, eritoten turhat takapalot viimeisen lyönnin laittomilla syövät jatkuvuutta. Joukkueen ilme ja henki on kuitenkin todella hyvä ja myös tunnetila on saatu peleissä hyvälle tasolle. Naiset jatkavat otteluitaan seuraavan kerran Kokemäellä 29.6 ja seuraava kotipeli pelataan 12.7 jolloin vastaan asettuu Kankaanpää.

Naisilla uskomaton voittoputki

Pirkkain pesisnaiset pelaavat elämänsä kautta. Edelleen voittamattomat naiset ovat kasvattaneet voittoputkensa peräti 11 otteluun. Lohkon ykkössijaa edelleen hallussaan pitävät naiset kohtasivat viime viikolla Hämeenkyrön ja Kankaanpään. 9.7 Hämeenkyrö-Pirkat 1-2 (3-4, 9-4, 0-1) Tiistaina pelattu kärkikamppailu Hämeenkyrössä ei pettänyt katsojia. Pirkat aloitti juoksujen teon ensimmäisessä vuorossa Veera Keskisen lyönnillä. Hämeenkyrön tasoittava sisävuoro katkaistiin heti alkuunsa terävällä ulkopelillä. Seuraavassa sisävuorossa Pirkat ei saanut tilannetta kunnolla ja vastustaja tasoitti 1-1. Pirkat vastasi heti seuraavassa kun Milja Vehmaanperän tyhjän kentän kunnarilla siirryttiin 1-2 johtoon. ”Ode” pääsi tuomaan tuplajuoksun Veera Keskisen lyönnillä ja Karoliina Ahonen löi vielä tilanteeksi 1-4. Hämeenkyrö pääsi harmillisesti peliin mukaan takakentän yllättäneellä lyönnillä. Lukemissa 3-4 siirryttiin myös Räpsän viimeisen tasoittavalle. Hämeenkyrö rakensi heti palottoman ajolähdön ja yritti kotiin peräti neljä kertaa, mutta Pirkkain ulkokentällä eivät räpylät tärisseet. Linjaan suuntautuneet painepallot torjuttiin rauhallisesti ja pallo toimitettiin varmasti kotipesään. Näin jännittävä jakso päättyi Pirkoille 3-4. Toinen jakso alkoi huonosti kun Hämeenkyrö siirtyi 4-0 johtoon. Pirkat kavensi Ronja Salmelan lyönnillä 4-1, mutta sisäpeli on ponnetonta ja ulkopeli hermotununutta. Seuraavallaan Hämeenkyrö ratkaisi jakson siirtymällä 8-1 johtoon. Pirkat heräsi kunnolla vasta viimeisessä vuoroparissa, kun vastustajan vuoro pidettiin nollilla ja tasoittavalla vuorolla saatiin sisäpeliä auki. Jakso päättyi 9-4 Hämeenkyrölle ja edessä oli supervuoropari. Räpsä aloiti sisältä ja rakensi heti palottoman ajolähdön yrittäen kolmesti kotiin. Jälleen Pirkkain ulkokenttä kesti tiukassa paikassa ja poltti etenijät. Pirkat rakensi tasoittavallaan niin ikään palottoman ajolähdön. Kaksi ensimmäistä yritystä epäonnistui, mutta kolmas tuotti tulosta kun Karoliinan haastolyönnillä Milja näytti todellista etenemistaitoa ja taisteli syöksyen kotipesään tuoden voittojuoksun. Näin huippujännittävä ottelu päättyi 1-2 Pirkoille ja kaksi pistettä lähti Ruovedelle. 12.7 Pirkat-Kankaanpää 2-0 (7-3, 7-1) Perjantaina pelattiin 24 päivän jälkeen kotikentällä jossa vastassa oli Kankaanpää. Pirkat aloitti ottelun ulkoa pitäen heti nollavuoron. Tasoittavalla tilanne otettiin heti haltuun kun lyöntipeli rullasi puolitoista kierrosta ja Veeran, Karoliinan, Miljan, Venla Mannisen ja Siiri Loposen lyönneillä siirryttiin 5-0 johtoon. Kankaanpää pääsi kaventamaan ulkokentän hieman löysäillessä ja toisen tasoittavalle siirryttiin lukemissa 5-3. Pirkat ei kuitenkaan saanut enää kunnolla painetta aikaan mutta ei toisaalta päästänyt vastustajaakaan yllättämään. Jakson loppulukemat 7-3 Pirkoille. Toinen jakso aloitettiin sisältä ja Veeran lyönnillä siirryttiin 1-0 johtoon. Kankaanpään peli ei ottanut tuulta alleen ja Pirkat hallitsi jaksoa koko ajan, vaikka peli ei ollut terävimmillään. Toisen aloittavalla Pirkat siirtyi 5-0 johtoon kun Veera onnistui jälleen kotiutuksessa ja heti perään Sofia Mäkinen löi vaihtotilanteessa takaa läpi ja kiersi kunnarin kolmen juoksun arvoisesti. Jakson loppulukemat 7-1 Pirkoille ja 3 pistettä jäi Ruovedelle. - Hyvät voitot jälleen, mutta oli vähän sellaista virkanaispesäpalloa, jossa oltiin paikalla mutta ei läsnä, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Ulkopeli antaa edelleen mahdollisuuden voittaa pelejä ja sisäpelissä ollaan onnistuttu vähentämään takapaloja, mutta alkukauden kaltainen hyvä tunnetila puuttuu. Hämeenkyrössä tuli paljon merkkivirheitä ja se söi peliä, hienosti kuitenkin onnistuttiin nousemaan voittoon. Perjantaina merkkivirheitä ei tullut mutta peli ei muutoin ollut terävimmillään. Pirkat matkustaa huomenna Turkuun ja sen jälkeen jatketaan 29.7 Ikaalisissa. Kotona pelataan seuraavan kerran 4.8.

Naiset varmuudella pudotuspeleihin!

Pirkkain naiset jatkoivat loistavaa kauttaan viime viikolla. Vaikka kauden ensimmäisen tappio tuli Ikaalisissa maanantaina, otettiin viikonloppuna voitot Loimaasta ja Laitilasta ja näin ollen varmistettiin myös lohkovälieräpaikka toista kertaa seurahistoriassa! 29.7 Ikaalinen – Pirkat 1-0 (4-0, 4-4) Ikaalisissa koettiin kauden ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa tappio, kun peli ei ollut aivan uomissaan. Pelin vaisuuteen vaikutti osaltaan C-tyttöjen paluu helteiseltä nuorisoleiriltä, eikä kellään muullakaan ollut parhain päivä. Ensimmäisessä jaksossa Pirkat jäi nollille kun sisäpeli ei ottanut tuulta alleen vaan vastustaja pääsi tekemään helppoja paloja. Kotiutusyritykset jäivät neljään ja kun Ikaalinen puolestaan teki 4 juoksua, se riitti jaksovoittoon. Toinen jakso oli jo vähän parempaa peliä varsinkin ulkona. Sisäpelissä kumpikaan joukkue ei saanut varsinaista painostusta ja kolmannen vuoroparin loppuun asti mentiin juoksuitta, kunnes Veera Keskinen ja Emma Visulaaka löivät Pirkat 0-2 johtoon. Ikaalisella oli vain yksi sisävuoro enää käytössään ja hetken näytti hyvältä. Ikaalinen kuitenkin rakensi ajolähdön ja löi kaksi juoksua hienoilla lyönneillä ja kaksi hieman ulkokentän avustuksella. Tilanteesta 4-2 lähdettiin Pirkkain tasoittavalle. Ensimmäinen palo tuli turhan nopeasti. Sen jälkeen Pirkat sai vapaataipaleen ja pääsi vielä yrittämään, lopulta saatiin rakennettua vielä kahden palon ajolähtö josta Karoliina Ahonen löi tasoitusjuoksun. Vielä tarvittiin yksi juoksu, mutta tilannetta ei saatu jatkumaan vaan viimeinen palo tuli harmillisesti kolmoselle. Näin syntyi kauden ensimmäinen tappio lukemin 1-0. 3.8 Loimaa – Pirkat 0-2 (4-5, 4-5) Lauantaina matkattiin Loimaalle, josta haettiin arvokkaat kolme pistettä. Näillä pisteillä varmistettiin välieräpaikka. Pirkat aloitti ottelun ulkoa ja siirtyi ensimmäisen tasoittavalla 0-2 johtoon Ronja Salmelan ja Karon lyönneillä. Loimaa pidettiin nollilla toinenkin vuoro ja kolmannen tasoittavalla Karo löi tilanteeksi 0-3. Loimaa kavensi kolmannen aloittavallaan 1-3, mutta tasoittavalla Karo löi 1-4. Loimaa aloitti viimeisessä vuorossaan kirin ja pääsi lopulta tasatilanteeseen 4-4. Tasoittavalla rakennettiin paloton ajolähtö josta Ronja löi voittojuoksun pienellä onnella, kun ykköspesään suuntautunut näpy olisi pahimmillaan aiheuttanut kaksi paloa mutta ulkopelaaja ei kurottanut ykköspesään ja heitti vielä pallon ohi kotipesästä. Näin jaksovoitto Pirkoille 4-5. Toisen jakson juoksutehtailun aloitti Loimaa ja kahden vuoroparin jälkeen se johti jo 4-0. Pirkat kavensi kolmannen aloittavallaan Karon ja Milja Vehmaanperän lyönneillä 4-2. Loimaa pidettiin nollilla tasoittava vuoro ja viimeisessä vuorossa lähdettiin tekemään vähintään kahta juoksua, koska tasatilanne riittäisi otteluvoittoon ja näin pakotettaisiin Loimaa tekemään vähintään kaksi juoksua tasoittavallaan. Ensin Ronja yllätti vaihtotilanteessa kopparit ja Jasmin Viitanen pääsi kaventamaan 4-3. Seuraavassa 1-2 –tilanteessa Milja löi napakan pommin kakkosrajasta läpi kahden juoksun arvoisesti ja tilanne kääntyi Pirkoille 4-5. Loimaan oli tehtävä vähintään kaksi juoksua voittaakseen jakson. Pirkkain ulkokentän virheellä Loimaa sai rakennettua yhden palon ajolähdön. Ronja kuitenkin irrotti etenijän taktisella väärällä ja jatkotilanteesta tuli kolmoselle kolmas palo ja Pirkat juhli kolmen pisteen voittoa. 4.8 Pirkat – Laitila 2-1 (0-3, 5-1, 1-1, 2-1) Sunnuntaina pelattiin kauden avausvastustaja Laitilaa vastaan ja voitto otettiin pidemmän kaavan kautta. Ottelun ensimmäinen jakso oli Pirkoilta käsittämättömän huono eikä siitä jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa. Laitila voitti jakson 0-3 kun Pirkat yritti ainoastaan kaksi kertaa kotiin eikä ulkopelissäkään oltu terävimmillään. Toiselle jaksolle astelikin sitten sisuuntunut naisjoukkue. Sisäpeli alkoi toimia ja henkeä haettiin aivan erilailla kuin ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäisen tasoittavalla siirryttiin 2-0 johtoon Veeran ajotilanteen läpilyönnillä ja seuraavaksi Karo kotiutti Ronjan, 3-0. Laitila ei saanut sisäpeliään toimimaan kun Pirkkain ulkopeli löysi alkukauden vahvuuden eikä antanut mitään ilmaiseksi. Kolmannen tasoittavalla Pirkat löi Veeran ja Jasminin lyönneillä tilanteeksi 5-1 ja nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi. Siirryttiin supervuoropariin jonka Pirkat aloitti ulkoa. Laitila onnistui kerran ja tasoittavalla Siiri Loponen löi 1-1, mutta enempään ei pystytty ja jatkettiin kotareihin. Laitilalta onnistui ainoastaan viimeinen pari, aiemmat ulkokenttä torjui varmasti. Nyt vaadittiin ainoastaan kaksi juoksua voittoon. Ensimmäinen pari Pirkoilta epäonnistui, mutta seuraavaksi lyöneet Karo ja Sofia Mäkinen löivät juoksut eikä kahden viimeisen parin tarvinnut edes yrittää. Ottelu päättyi Pirkoille 2-1. – Ei missään nimessä meidän parhaita esityksiä, mutta venyttiin Loimaalla ja kotona kuitenkin hyvin voittoihin, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Sisäpeli tökkii vieläkin vähän turhaan, mutta ulkopelillä voitetaan pelit. Upeaa on kuitenkin se, että ollaan varmasti pudotuspeleissä mukana ja saadaan kotietu niihin peleihin. Viimeiset runkosarjan pelit ovat 9.8 kotona Kokemäkeä vastaan klo 18 ja 13.8 Raumalla klo 17.30. Pudotuspelien vastustaja selviää tämän viikon aikana. Pudotuspelit etenevät niin, että ensin pelataan lohkon sisäinen välierä jossa lohkoykkönen kohtaa lohkonelosen, ja kakkonen ja kolmonen toisensa. Välierien voittajat pelaavat lohkofinaalin ja voittaja etenee Ykköspesiskarsintaan Etelälohkon voittajaa vastaan. Tämän parin voittaja etenee Ykköspesikseen. Pirkat aloittaa lohkovälierät la 17.8 kotikentällä ja su 18.8 vieraissa, tarvittaessa pelataan vielä Ruovedellä ke 21.8.

Voitto kauden avaus pelissä Laitilassa .

Naisten välierät alkavat 17.8 kotikentällä

Runkosarjan viimeinen kotipeli pelattiin 9.8 lohkojumbo Kokemäkeä vastaan. Kesäkuussa Kokemäellä Pirkat joutui ahtaalle ja voitti vasta supervuoron jälkeen, tosin neljän runkopelaajan vajauksella. Perjantaina oli eri ääni kellossa kun naiset ottivat suvereenin 2-0 (5-0, 7-2) voiton ja nousivat sarjataulukossa 40 pisteeseen. Ottelu oli alusta asti Pirkkain hallussa, ensimmäisellä jaksolla Kokemäki pidettiin kokonaan nollilla ja Pirkat löi Veera Keskisen (3 lyötyä) tauluun lukemat 5-0. Toisen jakson alkuun KKV siirtyi 0-1 johtoon, mutta Pirkat tasoitti ja meni ohi tasoittavallaan harhaheitolla ja Pihla Alasen lyödyllä. Vastustaja roikkui mukana vielä seuraavan sisävuoron jossa tasoittivat 2-2. Sitten Pirkat menivät menojaan, Veera löi tilanteeksi 4-2, seuraavassa vuoroparissa Ronja Salmela löi 6-2 ja harhaheitolla saatiin vielä tilanteeksi 7-2. Nämä jäivät myös jakson loppulukemiksi ja Pirkat otti hallitun voiton. Pelissä näkyi hieman karkuteillä ollut peli-ilo ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Runkosarja loppui eilen Raumalla ja siinä pelissä ratkesi tuleva välierävastustaja, joka tuli kaksikosta Loimaa tai Rauma. Lohkon neljännestä sijasta käytiin tiukkaa kamppailua vielä viikonloppuna kun peräti 5 joukkuetta oli mukana taistelemassa paikasta välieriin. Sunnuntaina selvisi sen verran, että vastustajaksi tulee joko Rauma tai Loimaa. Välierät aloitetaan siis la 17.8 kotikentällä ja sinne ovat kaikki, tutut ja tuntemattomat, lämpimästi tervetulleita! Kannustusta tarvitaan, sillä vaikka Pirkat on pelannut välierät vuonna 2012, voittoa ei niissä tullut. Heti lauantaina on siis mahdollisuus kääntää uusi historianlehti seurahistoriassa voittamalla avausottelu. Sunnuntaina 18.8 pelataan vierasottelu ja siihen peliin lähdetään fanibussin voimin. Tästäkin tarkempia tietoja Facebookista. Mikäli voittaja ei ratkea viikonloppuna, kuolemanottelu pelataan 21.8 Ruovedellä. Mikäli jatketaan loppuotteluun, pelipäivät ovat 24. ja 25.8.

Naisten kausi päättyi välieriin

Sensaatiomaisen kauden pelanneet pesisnaiset taipuivat harmillisen niukasti Loimaalle lohkovälierissä ja kausi päättyi sunnuntaina. Loimaa voitti kummatkin välierät äärimmäisen tiukasti, jatkopaikka oli hyvin pienestä kiinni. 17.8 Pirkat-Loimaa 1-2 (5-0, 3-5, 0-1) Lauantaina Pirkat sai pelata kotona ennätysyleisön (201 katsojaa) edessä. Ottelu sai loistava alun, sillä Pirkat hallitsi ensimmäistä jaksoa koko ajan. Vahva ulkopeli takasi sen, ettei Loimaa saanut edes kotiutusyrityksiä. Sisäpelikin rullasi mallikkaasti jokaisessa vuorossa ja Pirkat löi taululle 5-0 lukemat, lyöjinä Veera Keskinen kahdesti, Karoliina Ahonen, Jasmin Viitanen ja yksi vapaataival. Jakso päättyi näihin lukemiin. Ensimmäisen jakson hallinta ei valitettavasti jatkunut toisella jaksolla, vaan ote kääntyi Loimaalle. He saivat avausjuoksunsa ensimmäisen vuoroparin alkuun. Pirkat tasoitti heti perään Veeran lyönnillä, mutta Loimaa siirtyi taas johtoon 1-2. Tasoittavalla ei saatu painetta aikaan ja kolmannen vuoroparin alkuun Loimaa siirtyi jo 1-5 johtoon kun ulkokenttä ei ollut terävimmillään. Pirkat kavensi tasoittavallaan Veeran ja Karon lyönneillä 3-5. Loimaa pidettiin viimeinen vuoro nollilla ja tasoittavalla metsästettiin vähintään kahta juoksua jotka riittäisivät otteluvoittoon. Runkosarjassa nämä tilanteet kääntyivät monesti Pirkoille, mutta nyt puristusta oli liikaa eikä yhtään lisäjuoksua syntynyt. Näin edettiin supervuoropariin jonka Pirkat aloitti ulkoa. Loimaa rakensi tilanteen josta syntyi pienellä onnella juoksu, kun polttoheitto jäi hieman vajaaksi eikä lukkarin jalka pysynyt pesässä tarvittavan kauan. Enempää ei Loimaa saanut ja Pirkat siirtyi tasoittavalle. Vuoro jäi lyhyeksi; kärki ei onnistunut rakentamaan tilannetta eikä Pirkat saanut pelaajaa edes kolmoselle. Näin ollen Loimaa vei ensimmäisen välierän 1-2. 18.8 Loimaa-Pirkat 1-0 (4-3, 1-1) Pirkat oli pakkovoiton edessä sunnuntaina ja kaikki tähtäsivät ehjään peliin. Pirkat siirtyi Ronja Salmelan lyönnillä 0-1 johtoon heti ensimmäisessä vuorossa. Loimaa pääsi yrittämään tasoittavallaan kahdesti, mutta ulkokenttä torjui yritykset. Toinen vuoropari mentiin juoksuitta ja kolmannen aloittavalla Veera löi 0-2. Loimaa kavensi 1-2 tasoittavallaan. Pirkat sai 1-3 tilanteen vapaataipaleella ja kaikki näytti jaksovoiton kannalta hyvältä, koska ulkopeli oli ollut vakuuttavaa. Loimaa laittoi kuitenkin painetta eikä ulkokenttä pystynyt torjumaan palloja samalla lailla kuin edellisissä vuoroissa. Loimaa kiri rinnalle ja ohi yhdellä palolla ulkokentän avustuksella ja jakso päättyi lukemiin 4-3. Pirkkain ahdinko syveni entisestään, sillä nyt oli voitettava toinen jakso ja supervuoro jotta kausi jatkuisi. Toisesta jaksosta muodostui todellinen trilleri, sillä vasta kolmannessa vuorossa Loimaa siirtyi 1-0 johtoon. Tasoittavallaan Pirkat tasoitti mutta ei saanut painetta aikaan enempää. Neljännen tasoittavalla vaadittiin ainoastaan yksi juoksu jaksovoittoon. Pesäpallossa yhden juoksun lyöminen on yllättävän vaikeaa ja sen sai Pirkat kokea karvaalla tavalla. Pelaajaa ei taaskaan saatu edes kolmoselle kun palot tulivat nopeasti ja näin ollen Loimaa vei pelin 1-0 ja jatkaa lohkofinaaliin. Pettymysten kyyneleiltä ei Pirkkain joukkueessa luonnollisestikaan vältytty. Vaikka tavoite oli vain säilyttää sarjapaikka, loistava runkosarja antoi viitteitä siitä, että mahdollisuus on mennä vaikka kuinka pitkälle ja siksi pettymys oli niin kova. Pudotuspeleissä tilanne on kuitenkin erilainen kun pelataan pelkästään jaksovoitoista. Tällä kertaa Pirkkain nuori joukkue ei vielä ollut valmis, mutta kausi antoi uskoa tulevaisuuteen.

Päällimmäisenä mielessä on iso pettymys, mutta kokonaisuutena taas kausi oli aivan loistava, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Olen todella ylpeä koko joukkueesta, kaaduttiin saappaat jalassa. Ei pelattu välieriä huonosti, yksittäisiä virheitä sattui niin kuin aina, mutta yleisesti pelattiin hyvin. Ei vain riittänyt tällä kertaa.