Kausi 2018

Seuran kauden päätöstilaisuudessa palkittiin naisten joukkueesta Ronja Salmela, Maria Kangaspeska ja Veera Keskinen.

Lisäksi jaoston palkintoja saivat: Milja Vehmaanperä (vuoden naispelaaja), Jasmin Viitanen (vuoden tyttöpelaaja), Veera ja Pinja (vuoden valmentaja G/F-joukkue), Siiri Loponen (tyttötuomari), Teijo Manninen (pelinjohtaja)

Naiset pelaavat suomensarjan länsilohkoa kaudella 2018. Joukkueet lohkossa ovat Ikaalinen, Ilmajoki,Kankaanpää, Kannus, Lapua, Nurmo, Ruovesi, Seinäjoki, Vimpeli, Vähäkyrö ja Ylihärmä

13.5 klo 14 Ruovesi- Seinäjoki           1-0 ( 5-5, 9-7)

20.5 klo 16 Kankaanpää- Ruovesi     2-0 ( 8-2,12-1)

22.5 klo 18 Ruovesi- Ikaalinen            0-1 (5-5,3-3,1-1,2-3)

27.5 klo 14 Ruovesi- Kannus              2-1 (6-8,4-3,1-0)

29.5 klo 18 Ruovesi- Lapua                 0-2 (4-9,4-22)

10.6 klo 12 Vimpeli- Ruovesi               2-0 (13-1,4-3)

14.6 klo 18 Vähäkyrö- Ruovesi            2-0 (8-2,13-1)

17.6 klo 14 Ruovesi- Ylihärmä            2-1 (3-2,0-14,3-1)

26.6 klo 18 Ruovesi- Ilmajoki              0-2 (3-7,0-3)

2.7 klo 18.30 Ruovesi- Nurmo            0-2 (1-4, 3-11)

4.7   klo 18 Seinäjoki- Ruovesi           2-1 (3-5, 8-3, 1-0)

10.7 klo 18 Kannus- Ruovesi             0-2 (3-6, 3-8)

13.7 klo 18 Nurmo- Ruovesi               1-2 (6-5, 7-8, 0-1)

15.7 klo 15 Ylihärmä- Ruovesi            2-0 (7-1,7-2)

17.7 klo 18 Ruovesi- Kankaanpää     0-2 (2-8,4-9)

22.7 klo 15 Lapua- Ruovesi                2-0 (7-4,8-2)

28.7 klo 13 Ruovesi- Vähäkyrö           2-1 (3-6,5-4,1-0)

8.8   klo 18 Ilmajoki- Ruovesi             1-0 (9-5,5-5)

10.8 klo 18 Ikaalinen- Ruovesi           2-0 (8-1,3-2)

12.8 klo 16 Ruovesi- Vimpeli              0-1 (1-6,2-2)

Naisilla voitokas sarja-avaus

Pirkkain naiset saivat kauteen loistavan lähdön kun äitienpäivän kotiavaus Seinäjokea vastaan tuotti kaksi pistettä. Helteisessä säässä pelattu peli päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Pirkoille 1-0 (5-5, 9-7). Ensimmäisen jakson Pirkat aloitti sisävuorolla ja onnistui heti paineistamaan vastustajan ulkokenttää pitkällä vuorolla, josta tuloksena oli kaksi juoksua kahdella takakentän läpilyönnillä. Seinäjoki vastasi kuitenkin omalla vuorollaan ja löi tilanteeksi 2-3. Seuraavalla vuorollaan Pirkat rakensi tilanteita ja siirtyi johtoon harhaheitolla ja yhdellä lyödyllä juoksulla. Seinäjoki kuitenkin tasoitti seuraavallaan tilanteeksi 4-4. Kolmannella vuorollaan Pirkat ei saanut juoksuja, mutta Seinäjoki meni tasoittavallaan 4-5 johtoon. Pirkat tasoitti viimeisellä vuorollaan ja ulkokentän estäessä Seinäjoen tilanteen rakentelut, ensimmäinen jakso päättyi tasan 5-5.
Toisen jakson Pirkat aloitti napakalla ulkovuorolla, Seinäjoki ei saanut pelaajaa edes kakkoselle. Johtoon siirryttiin tasoittavalla kun vastustaja lahjoitti juoksun harhaheitolla. Toisen aloittavalla Pirkkain ulkokenttä ei ollut terävimmillään joten Seinäjoki sai aikaan painostusta ja pelasi pitkän vuoron, tuloksena kolme juoksua. Pirkat tuli tasoittavallaan tasoihin kun Veera Keskinen painoi pallon maisemiin kakkospuolelta kolmen juoksun arvoisesti. Seuraavallakin vuorollaan Seinäjoki onnistui painostamaan ulkokenttää ja löi tilanteeksi 3-7. Pirkat kavensi tasoittavallaan tilanteeksi 6-7 ja edessä oli viimeinen ulkovuoro jossa Seinäjoki oli pidettävä nollilla jotta jaksovoittoon olisi vielä viimeisen tasoittavalla kunnon mahdollisuus. Ulkokenttä kesti, Seinäjoki ei päässyt yrittämään kotiutusta. Pirkat pääsi lähtemään kärjestä viimeiselle vuorolleen ja toiveet olivat korkealla. Huikeaan lyöntivireeseen itsensä siivittänyt Veera Keskinen ratkaisi pelin kakkospuolelta takatilanteen kunnarilla, josta tuli kolme juoksua. Jakso päättyi 9-7 ja koko ottelu Pirkoille 1-0.  Makoisaa voittoa todisti aurinkoisella pesäpallokentällä mukavat 60 katsojaa.
– Tämä oli taisteluvoitto. Sisäpelissä oltiin käytännössä muutaman loistavan lyönnin varassa, sellaista kunnon painetta ei saatu luotua mutta riittävä määrä juoksuja kuitenkin, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen.  – Ulkopelissä taisteltiin sitten enemmän, oltiin välillä ahtaalla kun Seinäjoki pääsi pelaamaan pitkiä vuoroja. Suoranaisia räpylävirheitä tuli tänään kuitenkin vähän ja ulkopeli kesti osin sitä kautta painostuksen.
Ottelun palkitut olivat loistavat 2+8 juoksua lyönyt Veera Keskinen (I) ja Liina-Lotta Rättö, Pirkkain lukkari ja uusi pelaaja Hyvinkäältä.
Seuraavan kerran naiset metsästävät pisteitä sunnuntaina 20.5 Kankaanpäässä.

Naisilla kolmen pisteen viikko

Ruovesi-Ikaalinen 0-1 (5-5, 3-3, 1-1, 2-3)
Ruovesi-Kannus 2-1 (6-8, 4-3, 1-0)

Tiistaina 22.5 Pirkkain naiset kohtasivat paikallisvastustaja Ikaalisen. Ottelu noudatti viime vuosilta tuttua tasaista kaavaa, sillä ratkaisu syntyi vasta kahden ja puolen tunnin pelin jälkeen kotiutuslyöntikisasta.
Pirkat aloitti ottelun sisältä lyöden yhden juoksun. Ikaalinen vastasi kahdella juoksulla tasoittavallaan. Toinen vuoropari mentiin juoksuitta, mutta kolmannellaan Pirkat tasoitti Jasmin Viitasen kunnarilla 2-2:een. Ikaalinen siirtyi kuitenkin 2-4 johtoon ja asetti Pirkat tiukkaan paikkaan, koska vähintään kaksi juoksua oli pakko tehdä. Pirkat kesti paineen ja siirtyi 5-4 johtoon ja Ikaalinen tuli viimeistä kertaa sisälle jaksovoitto mielessään.  Ulkokenttä torjui tilanteita tehokkaasta, mutta Ikaalinen pääsi tasoihin ainoalla kotiutusyrityksellään. Tämä varmisti yhden pisteen molemmille, sillä kummankin jakson päättyessä tasan, kumpikin saa pisteen. Toisen jakson Pirkat aloitti ulkoa ja torjui kaksi kotiutusyritystä. Veera Keskisen kunnarilla naiset siirtyivät 3-0 johtoon tasoittavallaan, mutta valitettavasti loppujaksossa ei juoksuja Pirkoilta nähty. Ikaalinen kavensi toisella vuorollaan 3-2 ja neljännellään tasoitti. Pirkat pääsi yrittämään voittoon vaadittavaa yhtä juoksua kahdesti, siinä kuitenkaan onnistumatta.
Näin ollen edessä oli supervuoropari, jonka Pirkat aloitti ulkoa. Ikaalisen ainoa juoksu tuli harmillisesti harhaheitolla. Pirkat piti yleisöä jännityksessä, kun kärjestä tulleet kaksi paloa veivät potkua loppukiriltä. Tilanne kuitenkin saatiin päälle ja toinen Hyvinkään vahvistus, Matleena Rättö löi tasoitusjuoksun. Enempää ei kuitenkaan tullut ja edettiin kotiutuslyöntikilpailuun, jonka Pirkat pilasi omalla ulkopelillään. Ikaalinen sai kolme juoksua viidestä ja kaikki räpylävirheistä. Pirkoilta onnistui vain kaksi paria juoksun teossa, joten Ikaalinen voitti kotarin 2-3 ja koko ottelun siis 0-1 (5-5, 3-3, 1-1, 2-3).
Sunnuntain pelissä vastassa oli uusi tuttavuus Kannus. Vastustajasta ei tiedetty mitään etukäteen ja koska Pirkoilta puuttui neljä runkopelaajaa, oli jo peliin lähdettäessä hieman jännittävät tunnelmat. Paikkaavat D-tytöt Pihla, Venla ja Sofia suoriutuivat kuitenkin hyvin haasteesta.
Pirkat aloitti ottelun sisävuorolla siirtyen 2-0 johtoon. Kannus vastasi kotiuttaen neljästi ja hyvillä lyönneillä, joskin tilanteita Pirkat lahjoitti harhaheitoilla. Pirkat tasoitti 4-4 seuraavalla vuorollaan ja Kannus meni tasoittavallaan harhaheitolla 4-5 johtoon ja kun Pirkat pelasi erittäin lyhyen sisävuoron, Kannus pääsi melkein heti uudelleen lyömään tilanteeksi 4-8. Pirkat kavensi viimeisessä vuorossaan Milja Vehmaanperän kakkospuolen läpilyönnillä 6-8, mutta rasitteena oli jo kaksi paloa ja tilanne kuihtui kokoon lyönnin jälkeen. Kannukselle siis ensimmäinen jakso lukemin 6-8.
Toisen jakson Pirkat aloitti ulkoa ja Kannus onnistui kerran. Tasoittava juoksu saatiin harhaheitolla. Kannus teki seuraavallaan tilanteeksi 1-3 ja Pirkat tasoitti Veera Keskisen kahdella kotiutuksella. Tilanteessa yritettiin myös kaksi muuta kertaa kotiin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pirkkain ulkopeli sisuuntui ja pelasi loppujakson hienoa ulkopeliä, Kannus pääsi yrittämään kahdella seuraavalla vuorollaan vain kahdesti kotiin ulkokentän torjuessa yritykset. Näin Pirkat pääsi ratkaisemaan jakson jo kolmannessa vuoroparissa kun (jälleen) Veera Keskinen löi 4-3 johtojuoksun. Pirkoille siis toinen jakso tiukasti 4-3 ja edessä toista kertaa samalla viikolla supervuoro. Pirkat jatkoi toisen jakson hienoa ulkopeliä eikä vastustaja päässyt edes yrittämään kotiutusta. Pirkat oli tasoittavallaan rakentamassa tehokkaasti tilannetta kärjestä, kun voittojuoksu tuli varkain harhaheitolla kolmospesästä. Kaksi pistettä jäi siis Ruovedelle ja toinen voitto neljästä pelistä.
– Tiistaina meille tuli aivan liikaa merkkivirheitä, niistä tuli monia turhia ja ratkaiseviakin paloja. Ulkopeli taas kesti painetta kotiutuslyöntikisaa lukuun ottamatta ihan hyvin, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Sunnuntainakin sisäpeli yskähteli, mutta parani loppua kohti. Ulkopeliin taas saa olla pääsääntöisesti tyytyväinen ja tämä koskee koko alkukautta. Kun ottaa huomioon ettei yhtään peliä olla pelattu samalla kokoonpanolla, niin alkukausi on todellakin positiivinen. Pisteitäkin on jo 5, mikä on puolet viime kauden pisteistä.
Naiset pelasivat eilen Lapuaa vastaan, mutta seuraavaksi pelataan vasta 10.6 Vimpelissä. Seuraava kotipeli on 17.6.

Naisille voitto ja tappio viime viikon peleistä

14.6 Vähäkyrö-Ruovesi 2-0 (8-2, 13-1)
17.6 Ruovesi-Ylihärmä 2-1 (3-2, 0-14, 3-1)

Naiset kohtasivat viime viikolla uudet vastustajansa Vähäkyrön ja Ylihärmän. Tuloksena peleistä oli tappio ja kahden pisteen voitto.
Vähäkyrössä peli alkoi hyvin kun Pirkat siirtyi toisen aloittavallaan johtoon 1-0. Siihen valitettavasti loppuikin kaikki hyvä koko pelissä. Toisen tasoittavallaan Vähäkyrö teki tasoitusjuoksun ja kolmannen lopussa alkoi myllyttää juoksuja todenteolla lyöden tilanteeksi sekä hyvillä lyönneillä että ulkokentän avustuksella 8-1. Pirkat onnistui viimeisen avaavallaan vielä kerran, mutta se oli laiha lohtu. Jakso siis 8-2 Vähäkyrölle. Toisesta jaksosta ei jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville, Pirkkain sisäpeli ei toiminut lainkaan ja Vähäkyrö rokotti armottomasti virheistä voittaen jakson peräti 13-1. Näin ollen ottelun vei helposti Vähäkyrö 2-0.
Kotipeliin Ylihärmää vastaan Pirkat lähti vähän sisuuntuneena, mutta edelleen sisäpeli yskähteli. Ottelun avausjuoksun sai Ylihärmä harhaheitolla ensimmäisessä vuorossaan. Pirkat sai tasoittavallaan painostusta aikaan kahdella ajotilanteella, mutta ei onnistunut juoksujen teossa. Ylihärmä siirtyi toisellaan 0-2 johtoon ja vasta kolmannen tasoittavalla Pirkat tasoitti 2-2. Kutkuttavassa neljännessä vuoroparissa Pirkkain ulkokenttä torjui Ylihärmän kaksi ajotilannetta ja pääsi metsästämään voittojuoksua tasoittavalleen. Sellainen saatiin vaihtotilanteessa kun koppari häpläsi Ronja Salmelan vaihtolyönnin ja Milja Vehmaanperä karkasi kotiin. Ilon aiheet loppuivat kuitenkin toisella jaksolla täysin, sillä Ylihärmä myllytti taululle lukemat 0-14, jälleen puoliksi ulkokentän avustuksella. Pirkat yritti jaksossa vain kolmesti kotiin, siinä onnistumatta. Näin edettiin supervuoroon, jonka Pirkat aloitti vahvasti kolmella juoksulla. Pirkkain ulkokenttä poltti heti alkuun Ylihärmän kärjen ja vaikka vastustaja sai pyöritettyä lyöntikierroksensa loppuun, ei mitään hätää ollut koska he saivat vain kerran kärjen kolmoselle. Supervuoro päättyi 3-1 ja näin kaksi pistettä jäi Ruovedelle.
- Sisäpeli yskähtelee pahasti, siihen pitää nyt keksiä jotain, sanoi pelinjohtaja Teijo Manninen.  – Vähäkyrön pelistä ei jäänyt kuin parannettavaa, mutta sunnuntaina onneksi saimme käännettyä kaksi tiukkaa vuoroa itselle ja voitto tuli.
Pirkat palasi pistekantaan kolmen tappion jälkeen ja seuraavan kerran pisteitä jahdataan 26. ja 28.6 kotikentällä, kun vastassa ovat Ilmajoki ja Nurmo.

Naisilla vaisu peliviikko

2.7 Ruovesi-Nurmo 0-2 (1-4, 3-11)
4.7 Seinäjoki-Ruovesi 2-1 (3-5, 8-3, 1-0)

Pirkkain naiset kohtasivat viime viikolla Nurmon ja Seinäjoen. Tuloksena peleistä oli vain yksi piste, vaikka etenkin Seinäjoelta haettiin enempää.
Nurmoa vastaan aloitettiin tekemällä ensimmäisessä vuorossa yksi juoksu. Nurmo vastasi  toisen tasoittavallaan lyöden tilanteeksi 1-3. Pirkkain peli kaatui kokonaan sisäpelin toimimattomuuteen, sillä koko jaksossa päästiin yrittämään vain kahdesti kotiin ja vain kerran onnistuttiin. Lopputulos jaksolle 1-4. Toisella jaksolla sisäpeli jatkui heikkona, nyt kotiin päästiin yrittämään viidesti joista kolme onnistui. Kun sisäpeli ei toiminut, alkoi myös ulkopeli kangertelamaan. Nurmo tykitti taululle lukemat 3-11 ja vei ottelun helposti 0-2.
Keskiviikkona Seinäjoella haettiin erioten parannusta peliin ja myös pisteitä, olihan kyseessä vastustaja joka voitettiin avausottelussa 1-0. Tällä kertaa Pirkat aloitti vahvasti sisällä, avausjuoksu tuli harhaheitolla mutta sen jälkeen tilanteita sateli, kotiin yritettiin heti ensimmäisessä vuorossa peräti kahdeksan kertaa. Lyöntikierros pyörähti kahdesti ympäri ja Seinäjoki joutui heti pelaamaan pitkän ulkovuoron. Ensimmäisen vuoron jälkeen peli oli 0-5 Pirkoille. Sisäpelin flow-tila ei jatkunut enää jaksossa joten suurin työ oli estää Seinäjoen painostus. Ulkopeli kesti hienosti paineet eritoten järkevien takapalojen ansiosta, palot otettiin sieltä mistä saatiin ilman hätäilyjä. Ensimmäinen jakso päättyi Pirkoille 3-5 ja yksi piste oli varmasti mukana.
Toisen jakson Pirkat aloitti ulkoa eikä Seinäjoki saanut aikaan kuin yhden kotiutusyrityksen. Kahden vuoroparin jälkeen tilanne oli Pirkoille 0-3 ja peli näytti hyvältä. Sitten sattui se kuuluisa musta hetki ulkopelille ja Seinäjoki päästi myllyttämään kahden lyöntikierroksen verran tilanteeksi 5-3. Pirkkain sisäpeli ei ollut ensimmäinen jakson veroista eikä painostusta saatu samalla lailla aikaan. Neljännellä vuorollaan Seinäjoki teki vielä kolme juoksua tilanteeksi 8-3. Pirkat oli kovan paikan edessä, koska viisi juoksua riittäisi kahden pisteen voittoon ja kuusi täyteen pistepottiin, mutta sisäpeli ei toiminut ollenkaan joten haaste oli vaikea. Palot tulivat nopeasti eikä Pirkat päässyt kunnolla painostamaan. Näin Seinäjoki vei toisen jakson 8-3 ja edettiin supervuoroon jonka Pirkat aloitti sisältä. Paloton ajolähtö saatiin heti rakennettua, mutta kotiutus tökki ja tuloksena oli palo. Seuraavakin kotiutusyritys meni puihin eikä sen jälkeen päästy enää yrittämään. Näin ulkokentän tehtäväksi jäi torjua Seinäjoen yritykset. Ulkopeli alkoi hyvin kun kärki saatiin poltettua ykköselle mutta Seinäjoki rakensi siitä huolimatta ajolähdön ja otti kotiin välilyönnillä. Tilanne kotipesässä oli tiukkaakin tiukempi ja kumpikin joukkue tuuletti. Tuloksena oli kuitenkin juoksu ja Seinäjoki voitti supervuoron ja koko ottelun 2-1.
- Nurmoa vastaan pelattiin ensimmäisellä jaksolla ulkona hyvin ja sillä pelillä oli pitänyt olla mahdollisuus tapella pisteistä, mutta sisäpeli oli niin vaisua ettei mahdollisuutta ollut, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen.  – Toisella jaksolla ei toiminut enää ulkopelikään ja kun kolmostilanteita on koko pelissä 6, ei sillä pysty pelejä voittamaan. Seinäjoella tuli pettymys, mutta ainakin pelattiin pitkästä aikaa pesäpallon näköistä peliä. Vahva alku takasi yhden pisteen, mutta ei pystytty parempaan. Kolmostilanteita oli 18 eli sisäpeli kulki ihan mallikkaasti.
Pirkat jatkaa tällä viikolla kolmella vieraspelillä, eilen tiistaina kohdattiin Kannus, perjantaina vieraillaan Nurmossa ja sunnuntaina Ylihärmässä. Seuraava kotipeli on 17.7 sarjakärki Kankaanpäätä vastaan.

Naisille pisteitä vieraspeliviikolta

10.7 Kannus-Ruovesi 0-2 (3-6, 3-8)
13.7 Nurmo-Ruovesi 1-2 (6-5, 7-8, 0-1)
15.7 Ylihärmä-Ruovesi 2-0 (7-1, 7-2)

Naiset petrasivat todella hyvin peliään edellisviikolla, tuloksena kolmesta vieraspelistä viisi pistettä yhdeksästä.
Kannukseen lähdettiin hakemaan pisteitä koska kyseessä oli yksi päävastustajista ja Pirkat voitti aikaisemman kohtaamisen 2-1. Peli oli alusta asti Pirkkain hallinnassa, kahden ensimmäisen vuoron jälkeen peli oli 0-2. Kannus kuitenkin tasoitti tasoittavallaan. Seuraavallaan Pirkat teki tilanteeksi 2-5 eikä Kannus saanut tilannetta tasoittavallaan aikaan. Viimeisellään Pirkat sai viimeisellään vielä yhden juoksun harhaheitolla ja tilanne oli 2-6 ennen Kannuksen tasoittavaa. He saivat harhaheitolla yhden juoksun mutta Pirkkain ulkokenttä ei antanut enempää tilannetta ja jakso päättyi Pirkoille 3-6. Toisenkin jakson Pirkat aloitti terävästi tekemällä ensimmäisen tasoittavallaan kolme juoksua. Kannus kavensi seuraavallaan 2-3 mutta siihen kiri jäi, koska Pirkat karkasi kahdella seuraavallaan tilanteeseen 2-8. Pirkkain ulkokentän ainoa tehtävä oli torjua läpilyönnit ja siinä onnistuttiin. Jakson loppulukemat 3-8 ja Pirkoille kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto!
Nurmoon lähdettiin viime hetken muutoksella kokoonpanoon, mutta siltikin peli pysyi kasassa. Ottelu alkoi huonosti kun vastustaja löi kaksi erittäin täydellistä lyöntiä kenttään ja tuloksena oli kuusi juoksua. Pirkat pääsi peliin mukaan kunnolla vasta kolmannessa vuorossa Pinja Juurakon kolmella lyödyllä. Neljännen avaavalla Pirkat pääsi vielä kaventamaan 6-5, mutta ei pystynyt enempään ja Nurmo vei ensimmäisen jakson. Toinen jakso aloitettiin ulkokentällä samaan tapaan kuin ensimmäinen, Nurmo teki osittain ulkokentän avustuksella tilanteeksi 5-0. Pirkat pääsi tasoittavalla yrittämään kolmesti kavennusta mutta ei saanut pelaajaa kotipesään. Kiri alkoi toisen lopettavalla kun kahden vapaan ja kahden lyödyn juoksun jälkeen tilanne oli 5-4. Kolmannen tasoittavalla Pirkat tuli tasoihin mutta viimeisellä sisävuorollaan Nurmo onnistui vielä tekemään kaksi juoksua. Pirkkain oli tehtävä kolme juoksua jaksovoittoon ja sitä lähdettiin tavoittelemaan. Tilanne saatiin rakennettua heti ja siitä onnistuttiin tekemään kavennusjuoksu 7-6. Harhaheitolla tuli 7-7 ja voittojuoksu 7-8 tuli välilyönnillä. Näin edessä supervuoro, joka alkoi jännittävästi kun Nurmo sai harhaheitolla takatilanteen ja pääsivät yrittämään kahdesti kotiin. Ulkokenttä kuitenkin kesti kummankin yrityksen ja tasoittavalle lähdettiin tekemään yhtä juoksua joka riittäisi jaksovoittoon. Paloton ajolähtötilanne saatiin heti päälle ja Veera Keskinen kotiutti viimeisellään Jasmin Viitasen. Näin ottelu päättyi Pirkkain 1-2 voittoon.
Sunnuntaina Ylihärmässä kokoonpano koki taas muutoksia ja kolmas helteinen peli samaan viikkoon oli Pirkoille liikaa eikä peliin päästy mukaan ollenkaan. Ylihärmä oli alusta asti niskan päällä ja teki juoksuja tasaisesti joka vuorossa sekä hyvillä lyönneillä että ulkokentän avustuksella. Pirkat taas ei saanut minkäänlaista painostusta aikaan ensimmäistä vuoroa lukuun ottamatta. Jakson loppulukemat olivat 7-1. Toiselle jaksollekaan Pirkat ei saanut tsemppifiilistä aikaan ja peli noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäisellä jaksolla., Ylihärmä teki juoksuja tasaisin välein eikä antanut mitään ulkopelissä ilmaiseksi. Pirkat ei pystynyt haastamaan sisäpelissä ollenkaan vaan lyönnit menivät käsiin. Jakso 7-2 Ylihärmälle ja koko ottelu siis 2-0.
- Ylihärmää lukuun ottamatta pelattiin erinomaiset pelit, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Sisäpeli saatiin auki Kannuksessa ja siitä riitti virtaa myös Nurmoon jossa otettiin taisteluvoitto superissa. Ulkopeli oli koko viikon hyvää, mutta Ylihärmässä ei kuitenkaan enää pystytty voittoputkea jatkamaan. Tärkeät pisteet otettiin silti tältä viikolta.
Pisteitä on nyt kasassa yhteensä 13 ja se oikeuttaa lohkossa sijalle 9. Tällä viikolla naiset pelaavat kahdesti, eilen kotipelissä Kankaanpäätä vastaan ja sunnuntaina Lapualla.

Pesisnaiset länsilohkon jumboja

8.8 Ilmajoki-Ruovesi 1-0 (9-5, 5-5)
10.8 Ikaalinen-Ruovesi 2-0 (8-1, 3-2)
12.8 Ruovesi-Vimpeli 0-1 (-1-6, 2-2)

Pesisnaiset lähtivät taistelemaan sarjapaikan säilymisestä viime viikolla. Kaikista otteluista olisi ollut mahdollisuus ottaa tarvittavat pisteet, mutta tällä kertaa taistelu ei riittänyt. Lohkon jumbona tipumme maakuntasarjaan ensi kaudelle.
Ilmajoella Pirkat aloitti hyvin tehden kaksi juoksua. Ilo oli lyhyt, sillä harhaheitot verottivat johdon nopeasti, vastustaja sai kaksi juoksua ja lukuisia tilanteita harhoilla heti ensimmäiseen vuoroonsa ja johtivat sen jälkeen jo 7-2. Pirkat ei toipunut huonosta alusta vaikka Ilmajoki ei päässytkään enää juhlimaan juoksuja kuin kahdesti. Kotiutuspaikkoja oli muutama, mutta kun niissä epäonnistuttiin, ei voitu taistella jaksovoitosta. Loppulukemat jaksolle 9-5. Toisen jakson alkuun Ilmajoki teki kaksi juoksua. Pirkat tasoitti tasoittavallaan, mutta seuraavassa vuorossaan kaveri sai taas kaksi juoksua, jälleen harmittavasti harhaheitoilla. Pirkat kuitenkin tasoitti taas ja jälleen Ilmajoki meni edelle. Pirkat ei nyt kuitenkaan onnistunut juoksujen teossa vaan kiri jäi viimeiseen vuoroon. Yritys oli hyvä, mutta heti kärkeen tulleet kaksi paloa haittasivat painostamista. Pirkat onnistui kerran ja jakso päättyi lukemiin 5-5 ja ottelu Ilmajoelle 1-0.
Ikaalisissa odotettavissa oli jännittävä peli, aikaisempi toukokuun kohtaaminen oli tasainen aina kotiutuslyönteihin asti. Nyt Pirkat ei kuitenkaan onnistunut haastamaan, Ikaalinen sai otteluun hyvän alun kun ulkokenttä häpläili lyöntejä ja Ikaalinen kiersi kenttää läpilyönneillä. Ensimmäisen ulkovuoron jälkeen tilanne oli 5-0. Pirkat ei päässyt sisäpeliin mukaan ollenkaan, lukkarin tolppalinja osui ja upposi, tuloksena monen monta ykköspaloa eikä juoksijoita saatu millään etenemään. Loppujaksoa Ikaalinen vei ja Pirkat vikisi, jakso päättyi lukemiin 8-1. Toiselle jaksolle Pirkat sisuuntui ja meni ensimmäisellään 0-1 johtoon. Ikaalinen ei onnistunut tasoittamaan ensimmäisellään ja Pirkat pelasikin hyviä ulkovuoroja läpi jakson. Sisäpeli ei vain toiminut toivotulla tavalla eikä kunnon painostusta saatu aikaan. Pirkat johti ottelua vielä 1-2, mutta Ikaalinen tasoitti taas ja koska Pirkat ei tehnyt enempää, oli vielä pelattava yksi ulkovuoro koska Ikaalisella oli tasoittava vuoro ja mahdollisuus kolmeen pisteeseen. Näin myös kävi, tiukka tilanne kotipesään mutta juoksu tuli ja Ikaalinen vei pelin 2-0.
Viimeinen peli saatiin pelata kotiyleisön edessä. Vastassa oli Vimpeli, jälleen kerran yksi mahdollinen voitettava joukkue. Vimpeli aloitti ottelun sisältä ja onnistui kerran. Pirkat tasoitti heti ja toinen vuoropari mentiin ilman juoksuja. Jälleen kerran osui sysimusta hetki ulkopeliin ja Vimpeli teki viisi juoksua ulkokentän avustuksella ja tilanne oli 1-6. Pirkkain selkäranka katkesi tuon ulkovuoron jälkeen ja jakso oli selvä kun sisäpelissä töpeksittiin myös urakalla. Toiselle jaksolle sisuunnuttiin ja toisen aloittavalla tilanne oli 2-0 Pirkoille. Lisäjuoksuja ei Pirkat onnistunut tekemään, ja kahdella seuraavallaan Vimpeli teki tarvittavat kaksi juoksua jotka riittivät otteluvoittoon.
– Harmittavan lähellä oli jokaisessa pelissä ainakin se yksi piste, kommentoi pelinjohtaja Teijo Manninen. – Pettymys on kova, koska näistä peleistä piti ottaa pisteitä ja siihen olisi ollut täysi mahdollisuus. Ulkopeleihin sattui melkein joka pelissä yksi huono vuoro ja sisäpeli ei ollut niin vahvaa, että sillä olisi pystytty kompensoimaan huonot ulkovuorot. Se kuvastaa meidän kesää aika hyvin… ulkona pelattiin kuitenkin pääsääntöisesti hyvin ja monesta pelistä oltaisiin ansaittu ainakin piste. Kaudesta jäi mieleen monta hyvää hetkeä, hyviäkin pelejä mahtui kauteen paljon ja pisteitä saatiin joka tapauksessa viime vuotta enemmän. Tärkein juttu oli kuitenkin nuorien, C- ja D-ikäisten sisääntulo naisten sarjaan. Moni pelasi ulkokentällä onnistuneesti vastuullisessa roolissa ja se on hyvä juttu tulevaisuutta ajatellen.
Joukkue kiittää kaikkia kauden aikana pesiskentälle eksyneitä kannustuksesta. Erityiskiitokset pelinjohtaja Teijo, mailamiehet Matti ja Jame sekä monitoimi-ihmenainen Marja-Leena. Naisten joukkueen jatkosuunnitelmat selviävät syksyn aikana ja niistä tiedotetaan tarkemmin Facebook-sivuillamme. Jos et vielä tykkää sivustamme, löydymme Facebookista nimellä Ruoveden Pirkat, Naisten suomensarja.
Naisten kausi on paketissa, mutta kentällä riittää vielä säpinää pitkälle syksyyn, sillä miesten ja junioreiden kausi jatkuu vielä.

Pesisnaiset valmistautuvat kauteen

Tänä talvena Pirkkain pesisnaiset ovat päässeet jo kolmeen otteeseen pelaamaan hallipelejä. Helmikuussa pelattiin Lapualla ja vastassa oli kesällä samassa lohkossa pelaava Ylihärmä. Mukana oli 14 pelaajaa, joista neljä oli ensimmäistä kertaa joukkueen mukana. Halliaikaa oli kaksi tuntia ja siinä ajassa kerettiin pelata kaksi kolmen vuoroparin jaksoa. Pirkat tarvitsi ensimmäisellä jaksolla kaksi sisävuoroa jotta lyöntikierros saatiin pyöräytettyä ympäri. Ulkopelissä taas näkyi se, että oltiin ensimmäistä kertaa hallissa; heitoista ja kiinniotoista puuttui laatu ja kaikki oli vielä vähän hakusessa. Ensimmäinen jakso päättyi Ylihärmälle 4-0. Toisella jaksolla saatiin jo pelistä paremmin kiinni ja juoksutili auki. Vieläkin peli yskähteli ja Ylihärmä vei toisenkin jakson selvästi 7-2. Vaikka tappio tulikin, peli ei ollut huonoa vaikka sisävuorot olivat valitettavan lyhyitä ja jotkut ulkovuorot pitkiä. Ylihärmä oli päässyt treenaamaan hallissa aiemminkin talven aikana ja se näkyi pelissä koska Pirkat pääsi halliin vasta ensimmäistä kertaa. Lisäksi Pirkkain ulkokenttä ja lyöntijärjestys vaihtelivat, koska kaikille haluttiin antaa tilaisuus pelata ulkona ja saada lyöntituntumaa.
Kuukauden päästä pelattiin toinen peli, tällä kertaa upouudessa ja vielä rakennusvaiheessa olevassa Alajärven hallissa. Hallissa oli melkein yhtä kylmä kuin ulkona, mutta se ei onneksi menoa haitannut. Vastassa oli Vimpeli, myöskin samassa lohkossa pelaava uusi tuttavuus. Mukana pelaamassa oli pari uutta pelaajaa. Ensimmäisen jakson Pirkat aloitti hienosti erityisesti ulkona, Vimpeli ei saanut pelaajaa edes kakkospesälle. Oma sisäpeli ei vain pyörinyt yhtä hyvin kuin ulkopeli ja tilanteet ja juoksut olivat tiukilla. Vimpeli pääsi peliin mukaan kolmannella vuorolla ja aloitti juoksujen teon. Loppujen lopuksi jakso päättyi tasan 4-4. Toiseen jaksoon muutettiin vähän ulkokenttää ja lyöntijärjestystä mutta ensimmäisen jakson hyvä ulkopeli ei jatkunut. Sisäpelikään ei toiminut toivotulla tavalla ja Vimpeli pääsi myllyttämään vähän liiankin helposti. Toisen jakson tulos oli Vimpelille 3-9. Tappiosta huolimatta Alajärvellä saatiin hienosti onnistumisia ja reissu oli paljon Lapuan peliä antoisampi.
8.huhtikuuta pelattiin vielä kolmas peli, aamuvarhaisella Tampereen Pirkkahallissa, jossa vastassa oli Mansen maakuntasarjan joukkue. Tasoero näkyi pelissä Pirkkain eduksi ja vaikka tarkkaa tulosta ei ole selvillä, ottelu päättyi Pirkkain voittoon. Peli pelattiin aiempia pelejä vajaammalla miehityksellä mutta siitä huolimatta pelissä tuli onnistumisia laajalla rintamalla.
Peli meni jokaisessa hallipelissä eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa kohti toukokuun ulkoharjoituspelejä, jotka pelataan säästä riippuen kotikentällä 3.5 klo 17.30 jolloin vastassa on Ikaalinen ja helatorstaina klo 14, silloin vastassa Kokemäki. Tervetuloa kannustamaan!