ke 21.6klo 18KankaanpääRuovesi0-2 (3-5, 1-4)
ma 26.6klo 18.30RuovesiHämeenkyrö12-1 (4-2, 4-5, 0-0, 5-3)
ke 28.6klo 18Hämeenkyrö1Ruovesi2-1 (5-2, 1-7, 4-0)
ke 5.7klo 18RuovesiKankaanpää2-0 (9-0, 8-4)
su 9.7klo 13LaitilaRuovesi2-0 (21-10, 15-3)
ke 12.7klo 18RuovesiHämeenkyrö20-2 (4-10, 0-10)
la 15.7klo 12RaumaRuovesi2-1 (7-8, 4-1, 1-0)
la 29.7klo 14RuovesiPöytyä0-2 (1-14, 2-12)
ke 2.8klo 18JyväskyläRuovesi2-0 (10-9, 9-0)
su 6.8klo 13LoimaaRuovesi

2-0 (7-3, 6-4)

Ruovesi-Loimaa 0-2 (4-15, 3-9)

Naisten pesäpallokausi ei alkanut suunnitelmien mukaan. Äitienpäivänä tarjolla oli äideille pullakahvit, mutta pelillisesti Pirkat ei pystynyt tarjoamaan mitään erikoisen hyvää. Heti ensimmäisestä vuorosta lähtien Loimaa hallitsi peliä, tehden kolme juoksua ensimmäisellään. Pirkat ei saanut tasoittavallaan pelaajaa edes kolmoselle. Seuraava Loimaan sisävuoro ratkaisi jo ensimmäisen jakson. Pirkkain ulkopeli särkyi pahemman kerran ja Loimaa tykitti 10 juoksua, melkein kaikki Pirkkain avustuksella. Pirkat avasi juoksutilinsä vasta kolmannessa vuorossa tekemällä kolme juoksua. Jakson loppulukemat olivat lopulta 4-15.

Toisen jakson Pirkat aloitti tekemällä yhden juoksun, mutta Loimaa tasoitti heti. Pirkat onnistui seuraavallaan menemään 3-1 johtoon, mutta ulkopeli pettäessä Loimaa teki tasoittavallaan tilanteeksi 3-6 ja jakso oli jälleen taputeltu. Pirkat ei onnistunut enää, Loimaa taas kolmesti joten jakson loppulukemat olivat 3-9.

• Ei sellainen alku kaudelle mitä haluttiin, kommentoi pelinjohtaja Manu Vartia. – Pelissä oli silti kauden ensimmäiseksi peliksi myös hyviä asioita; onnistuimme pyörittämään kokonaisia lyöntikierroksia toisella jaksolla ja vaikka ulkopelissä tuli paljon virheitä, niitäkin pystyttiin pelin aikana jo korjaamaan.

Pirkkain palkitut olivat hienon debyytin naisten peleihin tehnyt Ronja Salmela (II) ja Emma Visulaaka (I).

16.5 Ruovesi-Jyväskylä 0-2 (4-11, 4-5)

20.5 Pöytyä-Ruovesi 2-0 (2-0, 13-0)

Pirkat koki toisen tappionsa kotipelissä Jyväskylää vastaan. Ensimmäinen jakso kaatui ulkopeliongelmiin kolmannessa vuorossa, kun Jyväskylä sai juoksuja sekä vapailla että ulkokentän avustuksella. Pirkat pystyi kuitenkin itse tekemään neljä juoksua mikä oli tärkeää toisen jakson kannalta. Ensimmäinen jakso päättyi Jyväskylälle 4-11. Toisen jakson Pirkat aloitti sisältä ja onnistui heti kolmesti. Jyväskylä tuli kahdella seuraavallaan rinnalle ja ohi. Pirkat tasoitti kolmannen aloittavallaan, mutta Jyväskylä onnistui vielä kerran seuraavallaan eikä Pirkat enää viimeisellä sisävuorollaan pystynyt tasoitukseen. Näin Jyväskylä vei ottelun 0-2.

Palkitut Laura Sarvana (II), Pinja Juurakko (I).

Lauantaina naiset matkustivat Pöytyälle. Ulkopelin hyökkäystaktiikka onnistui erinomaisesti ensimmäisellä jaksolla: Pöytyä teki jaksossa vain kaksi juoksua jotka molemmat tulivat hyvillä välilyönneillä. Sisäpelissä taas ei löytynyt paukkuja haastaa kivenkovaa ulkokenttää; Pirkat pääsi yrittämään kotiutusta kolmesti, mutta kavennukset jäivät parin askeleen päähän. Näin jakso Pöytyälle niukasti 2-0. Toisella jaksolla ulkopeli jatkui samanlaisena. Pöytyä sai toisen aloittavallaan avausjuoksun harhaheitolla eikä Pirkat onnistunut tasoittavallaan. Seuraavassa vuorossa ulkopeli mureni ja Pöytyä tykitti taululle peräti 9 juoksua, ulkokentän suurella avustuksella. Pirkkain sisäpelin ollessa kehnoa, Pöytyä vei jakson lopulta 13-0 ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

Palkitut Emma Visulaaka (I), Pinja Juurakko (II).

– Jyväskylä-pelin toinen jakso oli meiltä hyvää peliä sekä ulkona että sisällä ja Pöytyällä taas pelasimme hyvää ulkopeliä varsinkin ensimmäisellä jaksolla, sanoi pelinjohtaja Manu Vartia. – Kun sisäpeliin saadaan vielä hieman terävyyttä, alkaa peli olla sillä mallilla mihin on tähdättykin.

27.5 Ruovesi-Laitila 0-2 (1-3, 2-5)

Pirkat kohtasi launataina kotikentällä Laitilan. Sateinen ottelu oli tasainen, joskaan ei kovin laadukas koska kumpikaan joukkueista ei ollut parhaimmalla pelipäällä. Pirkkain sisäpeli yskähteli pahemman kerran, koko ensimmäisessä jaksossa kotiutusta yritettiin neljä kertaa, tuloksena yksi juoksu. Laitila taas teki kolme juoksua ja vei ensimmäisen jakson 1-3.  Toisella jaksolla sisäpeli yskähteli edelleen, kotiutusyrityksiä nähtiin kolme, joista kaksi onnistui mutta Laitila puolestaan teki juoksun jokaisessa vuorossaan ja vei myös toisen jakson lukemin 2-5 ja koko pelin 0-2. Peli olisi ollut käännettävissä, mutta sisäpelissä ei pystytty haastamaan tarpeeksi vaan tehtiin peli vastustajalle helpoksi. Ulkopeli toimi mukiinmenevästi, suurimman osan juoksuistaan Laitila sai hyvillä lyönneillä.

-Peli oli hidastempoinen ja molemmat tekivät virheitä, mutta Laitila vain suoritti paremmin tällä kertaa, kommentoi pj Manu Vartia.

14.6 Hämeenkyrö2 – Ruovesi 2-0 (12-2, 13-0)

17.6 Ruovesi – Rauma (10-11, 6-12)

Pirkkain naiset palasivat tositoimiin yli kahden viikon tauon jälkeen kahden pelin voimin. Ensin kohdattiiin keskiviikkona vieraissa Hämeenkyrö2 ja lauantaina kotona Rauma. Keskiviikon peliin Pirkat lähti vajaalla miehistöllä ja kohtasi auttamattomasti paremman joukkueen. Ottelu alkoi huonosti kun Hämeenkyrö teki heti ensimmäisessä vuorossa 6 juoksua ja jatkoi juoksutehtailua myös seuraavissa vuoroissaan. Pirkkain sisäpeli oli kauden huonointa ja se näkyi myös tuloksessa. Ensimmäinen jakso päättyi Hämeenkyrölle 12-2 eikä toinenkaan jakso ollut naisilta hyvää peliä. Pirkat sai yrittää vain kerran kotiin eikä saanut juoksua, joten jakso päättyi vastustajalle 13-0.

Palkitut Karoliina Ahonen I ja Pinja II.

Lauantaina Pirkat sisuuntui sisäpelissä sille tasolle, mille pitääkin ja haastoi tosissaan Raumaa. Ensimmäisen vuoron Pirkat aloitti tehden kaksi juoksua, mutta Rauma tasoitti. Seuraavassa vuorossa Pirkat karkasi jo 7-2 johtoon, mutta sitten ulkopeli herpaantui pahemman kerran ja Rauma löi tilanteeksi 7-8. Pirkat ei saanut kolmannellaan juoksuja ja seuraavassa vuorossa Rauma karkasi ulkopelin vaikeuksien jatkuessa 7-11 johtoon. Pirkat sisuuntui viimeiselle vuorolleen ja nousi tilanteeseen 10-11, mutta ei pystynyt enempään. Toinen jakson alkuun Rauma löi heti tilanteeksi 0-5. Vasta toisen tasoittavalla Pirkat pääsi vähän peliin mukaan kahden läpilyönnin voimin ja kavensi tilanteeksi 4-8. Rauma kuitenkin onnistui pitämään johtonsa koko ajan turvallisena eikä Pirkat päässyt kunnolla haastamaan. Loppulukemat jaksolle 6-12 ja pisteet lähtivät vastustajan mukaan.

Pirkat petrasi sisäpeliään roimasti muutaman päivän aikana, mutta kauden huonoin ulkopeli osui huonoimpaan mahdolliseen kohtaan.

Palkitut Emma I, Milja Vehmaanperä II.

- Edes 27 kolmostilannetta ja 16 juoksua eivät riitä voittoon, jos lahjoitetaan vastustajalle enemmän, harmitteli pelinjohtaja Manu Vartia. – Iloinen pitää kuitenkin olla siitä, että pelasimme ylivoimaisesti kauden parasta sisäpeliä.

Vihdoinkin voittorinki! Kuva:Outi Kangaspeska

21.6 Kankaanpää-Ruovesi 0-2 (3-5, 1-4)

2,5 vuotta siihen meni. Nimittäin 3 pinnan voittoon! Sen naiset kävivät ryöstämässä Kankaanpäästä. Kummankaan joukkueen sisäpeli ei ollut parhaimmillaan, mutta Pirkat onnistui tekemään tarvittavat juoksut  ulkokenttää haastamalla. Ulkopeli oli parempaa kuin viikko sitten Hämeenkyrössä ja kesti hyvin Kankaanpään hyökkäykset, vaikka hetkittäin annettiin vastustajalle apuja. Erityisesti vaihtotilanteet hoidettiin hyvin eikä Kankaanpää päässyt painostamaan. Jännitystä riitti vastustajan viimeiseen vuoroon asti, mutta räpylät kestivät ja 3 pistettä matkasi Ruovedelle.

Palkitut Emma I, Pinja II.

Kuva: Tomi Viiki

Ruovesi – Hämeenkyrö 2-1 (4-2, 4-5, 0-0, 5-3)

Hämeenkyrö-Ruovesi 2-1 (5-2, 1-7, 4-0)

Pirkat avasi pistetilinsä ottamalla erittäin odotetun ja tervetulleen kolmen pisteen voiton Kankaanpäästä 21.6 ja kartutti pistetiliään myös seuraavassa pelissä 26.6, jossa vastassa oli Hämeenkyrö. Joukkueet kohtasivat jo aiemmin toukokuussa jolloin Pirkat voitti 1-0, mutta Hämeenkyrön protestin vuoksi ottelu pelattiin uudestaan. Se ei Pirkkain naisia haitannut, päinvastoin, uusintaottelusta sisuuntuneena naiset taistelivat itselleen kahden pisteen voiton, tarjoten 100-päiselle kotiyleisölleen todellisen trillerin. Pirkat aloitti sisältä ja teki yhden juoksun. Hämeenkyrö tasoitti heti ja Pirkat puolestaan onnistui seuraavallaan kahdesti. Hämeenkyrön seuraava vuoro pidettin nollilla ja toiseksi viimeisessä vuorossaan Pirkat onnistui vielä kerran. Tilanne oli 4-1 ennen Hämeenkyrön viimeistä sisävuoroa. Hämeenkyrö sai paineettoman ajolähdön, mutta sai vain yhden kavennusjuoksun. Ensimmäinen jakso siis Pirkoille 4-2.

Toinen jakso alkoi Pirkkain ulkokentältä todella huonosti. Hämeenkyrö pääsi niskan päälle ajolähdön kunnarilla, josta tuloksena oli 3 juoksua, viimeisen kotiintulijan palaessa kotipesään. Loppuvuoron ulkokenttä avusti vastustajaa harhaheitoilla ja tilanne oli 0-5 ensimmäisen vuoron jälkeen. Sisäpeli sekosi huonon ulkovuoron johdosta eikä Pirkat saanut mitään aikaan. Vasta kolmannella vuorolla Pirkat sai kavennusjuoksun 1-5. Hämeenkyrö ei saanut enää juoksuja, joten Pirkat lähti takaa-ajoon viimeisessä vuorossaan. Jännäksi meni jälleen, kun Pirkat onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-5. Kaksi paloa oli kuitenkin rasitteena eikä Pirkat saanut puserrettua sitä yhtä juoksua, joka olisi riittänyt otteluvoittoon. Toinen jakso päättyi Hämeenkyrölle 4-5.

Edessä siis supervuoropari, jossa kumpikaan joukkue ei saanut edes kolmostilannetta ja niin siirryttiin kotiutuslyöntikilpailuun, jonka Pirkat aloitti sisältä tehden kolme juoksua. Hämeenkyrön ensimmäinen pari onnistui ja toinen lyöjä aiheutti sydämentykytyksiä lyödessään läpi ja yrittäessään kiertää kunnarin. Pirkat onnistui polttamaan lyöjän millin tarkkuudella kolmoselle, joten tuloksena oli vain yksi juoksu. Räpsän kolmaskin pari onnistui ja tilanne oli tasan 3-3 kun Hämeenkyröllä oli vielä kaksi paria jäljellä. Ulkokenttä kuitenkin piti hienosti pintansa ja kotitutuslyöntikisaa jatkettiin toiselle kierrokselle kolmella parilla. Pirkat onnistui kahdesti, Räpsän kaksi ensimmäistä paria epäonnistuivat ja viimeisen lyöjän oli lyötävä kunnari jotta peli jatkuisi. Tilanne oli jokseenkin mahdoton ja näin kotari päättyi Pirkkain voittoon 5-3 ja koko ottelu 2-1! Palkitut Karo I, Pinja II.

Keskiviikkona kohdattiin sama joukkue Hämeenkyrössä. Pirkat saivat avausjuoksun toisella vuorollaan harhaheitolla, mutta sitten Hämeenkyrö iski päälle ajotilanteen läpilyönnistä jolla tuli kaksi juoksua, ja sai lisäksi vielä kaksi lisää lyöden tilanteeksi 4-1. Pirkkain sisäpeli oli todella heikkoa ja jakso päättyi Hämeekyrölle 5-2. Toiselle jaksolle Pirkat paransi ulkopeliään ja sisäpelissäkin saatiin flow-tila päälle. Ensimmäisen tasoittavallaan naiset siirtyivät 3-0 johtoon ja ratkaisivat jakson lopullisesti kolmannen tasoittavallaan, lyöden tilanteeksi 1-7 sekä hyvillä lyönneillä että ulkokentän avustuksella, ja nämä olivat myös jakson loppulukemat. Siirryttiin siis supervuoroon, jonka Hämeenkyrö valitettavasti ratkaisi heti, ajolähdön kunnarilla. 4-0 tilanteesta naisten oli vaikea enää nousta, vaikka saivatkin rakennettua palottoman ajolähdön. Se kuivui koppiin, joten ottelu päättyi käytännössä siihen ja Hämeenkyrö vei supervuoron ja kaksi pistettä. Palkitut Emma I, Ode II.

Maanantain revanssi ottelusta otimme mahtavan voiton, käänsimme toisessa kotarissa pelin meille, summasi pelinjohtaja Manu Vartia. – Puhdas voitto jäi kiinni yhdestä huonosta ulkovuorosta. Keskiviikkona olimme ensimmäisellä jaksolla vaisuja ja kaveri pääsi helposti pelin päälle. Toisen jakson hyvä ote ja hurmos toivat sen yhden pisteen, mutta superin läpilyönti lannisti meidät emmekä pystyneet vastaamaan Hämeenkyrön rynnistykseen.

5.7 Ruovesi-Kankaanpää 2-0 (9-0, 8-4)

9.7 Laitila-Ruovesi 2-0 (21-10, 15-3)

Pirkkain naiset jatkoivat hyviä otteitaan keskiviikkona 5.7 kukistamalla Kankaanpään puhtaasti 2-0. Pirkat aloitti ensimmäisen jakson terävästi ulkokentältä pitämällä nollat ja tehden tasoittavallaan kaksi juoksua. Kankaanpää ei tehnyt ensimmäisellä jaksolla juoksuakaan, mutta Pirkat innostui lyömään läpilyöntejä ja kunnareita pitkin jaksoa ja löi taululle voittolukemat 9-0. Toinen jakso alkoi huonolla ulkovuorolla, jossa Kankaanpää onnistui tekemään 3 juoksua. Pirkat kavensi toisen aloittavallaan 1-3, mutta Kankaanpää teki yhden juoksun. Kolmannen aloittavallaan Pirkat pääsi mukaan peliin Maria Kangaspeskan kunnarilla, jonka myötä tilanne oli 3-4. Kankaanpää pidettiin nollilla seuraava vuoro ja Pirkat oli viimeisellään selkä seinää vasten; juoksuja oli tehtävä vähintään 1 jotta voitto olisi mahdollinen. Pirkat löikin päälle todellisen hurmoksen tehden viisi juoksua ja tilanteeksi 8-4. Tästä ei Kankaanpää pystynyt nousemaan ja Pirkat juhli kolmen pisteen voittoa. Palkitut huikeat tehot 15/15 saalistunut Maria Kangaspeska (I) ja Laura (II).

Saman viikon sunnuntaina naiset matkasivat Laitilaan. Ottelu alkoi lupaavasti kun Pirkat siirtyi ensimmäisellä vuorollaan 0-3 johtoon. Laitila kavensi heti tasoittavallaan tilanteeksi 2-3 ja Pirkat taas teki toisen aloittavallaan kolme lisäjuoksua tilanteeksi 2-6. Tilanne näytti hyvältä, mutta sitten sattui ulkopeliin mustaakin mustempi hetki, jolloin Laitila sai hengen päälle kahdella harhaheitolla ja kun Pirkat viimein onnistui tekemään palot, tilanne oli kääntynyt lukemiin 11-6. Pirkat sai yhden seuraavallaan, mutta se ei paljoa lohduttanut kun Laitila seuraavallaan ratkaisi pelin lyöden taululle lukemat 21-7. Pirkat hieman onnistui kaunistelemaan lukemia viimeisellä vuorollaan, lopullinen jaksotulos 21-10. Toinen jakso aloitettiin hyvin, ensimmäinen vuoropari päättyi lukemissa 1-1. Vielä toinenkin vuoro oli tiukka, Laitila karkasi 3-1 johtoon ja kun Pirkat ei saanut sisäpelissä mitään aikaan, Laitila rankaisi seuraavalla sisävuorollaan ja ratkaisi samalla pelin lyödessään tilanteeksi 14-1. Loppulukemat jaksolle olivat 15-3.  Peliin mahtui muutama todella huono ulkovuoro, joissa varmat palot muuttuivat juoksuiksi ja se söi joukkueen peliä sekä ulkona että sisällä. Palkitut Ode I, Pinja II.

- Kankaanpäätä vastaan pelasimme hyvän pelin, lyötiin 4 kunnaria ja muita läpilyöntejä ja ulkopelikin oli mallikasta, kommentoi kapteeni Milja Vehmaanperä. – Laitilassa taas ulkopeli oli niin heikkoa, ettei ihan hyvä sisäpeli riittänyt.

12.7 Ruovesi-Hämeenkyrö2 0-2 (4-10, 0-10)

15.7 Rauma-Ruovesi 2-1 (7-8, 4-1, 1-0)

Naiset petrasivat peliään edellisestä kohtaamisesta Hämeenkyrön 2-joukkueen kanssa joukkueiden kohdatessa keskiviikkona. Ensimmäisellä jaksolla Pirkat haastoi tosissaan vastustajaa, joka majailee sarjataulukossa sijalla 2. Pirkat aloitti ottelun hyvin tehden kaksi juoksua heti ensimmäisessä vuorossaan. Hämeenkyrö kuitenkin tasoitti ja meni ohi tasoittavallaan, mutta Pirkat tasoitti pelin toisella vuorollaan. Hämeenkyrö meni jälleen ohi ja löi tilanteeksi 3-5. Pirkat kavensi 4-5 mutta siihen taistelu jäikin Hämeenkyrön ratkaistessa jakson seuraavallaan lyöden takatilanteen kunnarilla ja kahdella yksittäisellä lyönnillä tilanteeksi 4-10. Pirkat ei saanut kuin yhden yrityksen viimeisellä sisävuorollaan ja Hämeenkyrö vei ensimmäisen jakson. Toisen jakson alkuun Hämeenkyrö teki kaksi juoksuja ja Pirkkain sisäpelin takutessa jatkoi juoksujen tehtailua läpi jakson. Pirkat yritti vain kolme kertaa kotiin koko jaksossa siinä onnistumatta ja loppulukemat olivat 0-10 Hämeenkyrölle. Pirkat paransi peliään huomattavasti kesäkuisesta kohtaamisesta, jolloin kärsittiin ruma tappio. Nyt Pirkat ei pelannut huonosti, mutta vastustaja oli niin paljon parempi ettei oma suhteellisen hyvä peli auttanut. Palkitut Maria I, Ode II.

Lauantaina naiset matkasivat Raumalle. Rauma aloitti juoksujen teon kahdella ensimmäisellä vuorollaan lyöden tilanteeksi 4-0. Pirkat kuitenkin osoitti taisteluhenkeä lyöden toisen tasoittavallaan pelin tasoihin peräkkäisillä onnistumisilla. Rauma teki seuraavallaan kaksi, mutta Pirkat löysi taas hurmoksen ja käänsi tilanteeksi 6-7. Viimeisellä vuorollaan Rauma tasoitti, mutta ei saanut enempää juoksua joten Pirkoille riitti vain yksi juoksu jaksovoittoon. Kakkoskärki rakensi ajolähdön ja kopparin häplätessä vapaata lyöntiä, karkasi etenijä kotipesään ja ehti niukkaakin niukemmin tuomaan voittojuoksun 7-8. Toisella jaksolla peli-innolle ja keskittymiselle tapahtui harmittava lopahdus ja Rauma pääsi niskan päälle. Vaihtolyönnit lyötiin suoraan käsiin ja palot tulivat heti vuorojen alkuun, jolloin oli vaikea lähteä haastamaan. Pirkat onnistui vain kerran, kun taas Rauma onnistui neljästi. Toinen jakso siis Raumalle 4-1 ja edessä supervuoropari, jonka Pirkat aloitti sisältä. Toisen jakson huono sisäpeli heijastui myös supervuorossa, Pirkat yritti kerran kotiin siinä onnistumatta ja Raumalla oli paikka hoitaa peli kotiin. Niin se tekikin heti rakennettuaan kärjestä palottoman ajolähdön. Kotipesään nähtiin samanlainen tiukka tilanne kuin ensimmäisen jakson lopussakin, mutta tällä kertaa se kääntyi kotijoukkueelle ja näin Rauma vei ottelun 2-1. Yksi piste oli mukava tuliainen, mutta mahdollisuus olisi ollut täyteenkin pistepottiin, joten ottelusta jäi vähän hampaankoloon.

Palkitut Veera I, Suvi II.

2.8 Jyväskylä-Ruovesi 2-0 (10-9, 9-0)

6.8 Loimaa-Ruovesi 2-0 (7-3, 6-4)

Pirkkain naiset eivät onnistuneet hyvästä taistelusta huolimatta kartuttamaan pistetiliään kahdessa viimeisessä ottelussa. Keskiviikkona vierailtiin Jyväskylässä, jossa ensimmäinen jakso oli jännittävä ja runsasjuoksuinen. Jyväskylä aloitti juoksujen teon tehden kahdessa ensimmäisessä vuorossaan 3 juoksua. Pirkat heräsi sisäpeliin toisen lopettavallaan ja siirtyi 3-5 johtoon. Jyväskylä ei kuitenkaan lannistunut vaan löi tilanteeksi 8-5. Pirkat kavensi seuraavallaan yhdellä ja viimeisen tasoittavalle lähdettiin lukemissa 10-6. Pirkat taisteli loppuun asti rakentaen tilanteita peräkkäin ja osassa onnistuen, mutta kiri loppui harmittavasti tilanteeseen 10-9. Toiselle jaksolle Pirkat lähti pelaamaan riskillä, mikä näkyi otteissa vähän liikaakin; sisäpeli ei toiminut lainkaan ja ulkopelikin yskähteli. Jyväskylä puolestaan siirtyi heti ensimmäisen lopettavallaan 5-0 johtoon ja kun Pirkat ei saanut jaksossa kuin kaksi kotiutusyritystä, Jyväskylä vei sen helposti 9-0.  Palkitut Ode I, Emma II.

Viimeinen peli pelattiin Loimaalla. Pirkat onnistui kerran aloittavallaan, mutta Loimaa meni heti ohi lyöden tilanteeksi 3-1. Pirkat kavensi seuraavallaan 3-2 ja jälleen Loimaa karkasi kauemmas lyöden tilanteen 6-2:een. Kolmannessa vuorossa molemmat onnistuivat kerran.. Neljännessä vuorossa Pirkoilla oli jokseenkin mahdoton tehtävä tehdä vähintään 5 juoksua ja jakson loppulukemat olivat 7-3. Toisen jakson Loimaa aloitti tehden neljä juoksua. Pirkat kavensi kahdella seuraavallaan 4-3 ja tuli jaksovoittotaisteluun mukaan. Loimaa teki seuraavallaan yhden, ja jälleen Pirkat kavensi yhdellä tilanteeksi 5-3. Neljännellään vastustaja onnistui vielä kerran eikä Pirkat pystynyt enää käynnistämään loppukiriään ja jakso päättyi 6-4 Loimaalle. Palkitut Pake I, Laura II.

• Molemmissa peleissä jatkettiin kesän tuttua kaavaa: lyötiin juoksuja, mutta lahjoitettiin vastustajalle enemmän, kommentoi pelinjohtaja Manu Vartia. – Jyväskylässä ekalla jaksolla hyvä takaa- ajo, mutta se ei kerryttänyt pistetiliä eikä tuottanut jaksovoittoa. Loimaalla pelattiin tutulla tavalla parin pelaajan poissaollessa, mutta positiivista oli yllätysottojen onnistumiset ja yksittäiset hyvät suoritukset pelin sisällä.

Naisten joukkue pelasi kevään ensimmäisen harjoituspelinsä lauantaina 6.5. Vastassa oli Hämeenkyrö ja Pirkat voitti ottelun 2-0 (3-2, 6-3). Ottelu oli alusta asti tiukka. Pirkkain ensimmäinen jakso ei ollut sisäpeliltään kovinkaan laadukasta, mutta ulkopeli oli ihailtavan toimivaa, vaikka kyseessä oli ensimmäinen harjoituspeli. Toisella jaksolla sisäpelikin lähti käyntiin paremmin ja Pirkat pääsi haastamaan. Talvella tullut kehitys näkyi selvästi.

- Ihan hyvä peli meiltä, kommentoi pelinjohtaja Manu Vartia. – Sisäpeliin jäi vähän kehitettävää seuraavaan harkkapeliin (10.5), mutta ulkopeli toimi ihan hyvin.

Ikävä kyllä harjoituspelejä pelattiin vain tämä yksi, Hämeenkyrön harjoituspeli peruttiin sään vuoksi.

2017: Kausi päättyi ristiriitaisissa tunnelmissa. Loistavat 10 pistettä, sarjapaikan suora säilyttäminen ja huima tasonnosto viime kaudesta on hieno suoritus, mutta paljon jäi jossiteltavaa. Naiset haastoivat usean joukkueen hyvin, mutta rutiinin puute ja kokoonpanon vaihtelevaisuus jättivät monta lisäpistettä ottamatta. Manu Vartia ei valmenna naisia enää tämän kauden jälkeen. Kahdessa vuodessa hän onnistui nostamaan Ruoveden naispesäpalloilun tasoa huomattavasti ja toi joukkueeseen paljon taktista osaamista, uutta valmennusnäkökulmaa ja ennen kaikkea monipuolisuutta.

Tässä Manun yhteenvetoa kaudesta:

• Kun mietin mitä kaudesta jäi käteen, niin olihan siellä voittamisen riemua muutamista peleistä, esimerkiksi kun onnistuttiin kääntämään kotiyleisön edessä voitto Hämeenkyröstä toisessa kotarissa ja Kankaanpäätä vastaan noustiin 1- 4 tappiotilanteesta kahden sisävuoron aikana 8 – 4 voittoon.

• Kuitenkin ääripäitä löytyy myös toiseen suuntaan: Laitilassa johdettiin ottelua 2 – 6 ja seuraavan kerran kun asteltiin lyömään, tilanne taululla olikin 11 – 6 ja lopulta jakso päättyi 21 – 10…

Tällä kaudella onnistuttiin sisäpelissä hyvin, tehtiin 49 juoksua enemmän kuin viime vuonna. Ulkopelissä pelattiin uskomattoman hyviä jaksoja, esimerkiksi jättämällä voittamaton sarjakärki Pöytyä vain kahteen juoksuun jakson aikana. Vain yksi joukkue pystyi kerran jättämään Pöytyän yhtä vähiin juoksuihin.

Tärkeintä koko kaudessa oli kuitenkin suoran putoamisen välttäminen ja Ruoveden pistetilin palauttaminen kaksinumeroisiin lukemiin!

Naiset haluavat kiittää Manua näistä kahdesta vuodesta ja toivottavat onnea uusiin haasteisiin!

Kiitos myös kotiyleisölle, joka löysi katsomoon huonoinakin ilmoina ja jaksoi kannustaa loppuun asti.