Vas. ylhäältä: Pinja Juurakko (A), Milla Vana, Veera Keskinen, Milla Niukkanen, Emma Visulaaka, Maria Kangaspeska(A) ja Roosa Laaksonen.
Vas. alhaalta: PJ Manu Vartia, Laura Sarvana, Valentina Mäkinen, Saara Pajunen ja Milla Koskela. Kuvasta puuttuvat Pauliina Moksunen (C), Karoliina Ahonen ja Jenni Koivunen.
Kuva:Marja-leena Keskinen

Naisten kausi on päättynyt. Kiitos kaikille mukana olleille! Pelinjohtaja Manu Vartia tiivisti kauden näin:

• Koko sarjan nuorimmalta joukkueelta loistavaa taistelua läpi kauden vaikka monessa joukkueessa oli vastassa superin tason kokemusta. Peleissä näkyi vieläkin kokemattomuus ja suoritusvarmuuden puute, mutta koko kauden mentiin eteenpäin. Kauden tavoitteena oli pystyä haastamaan jokainen joukkue ja siinä onnistuttiin useimmissa peleissä.

Naisten joukkueesta palkittiin jaoston vuoden naispelaajana Pinja Juurakko. Joukkueen omat palkinnot menivät Karoliina Ahoselle, Maria Kangaspeskalle sekä Emma Visulaakalle

su 22.5klo 14RuovesiKankaanpää0-2 (2-4, 2-10)
la 28.5klo 12HämeenkyröRuovesi1-0 (5-1, 6-6)
su 29.5klo 13RuovesiLoimaa0-2 (4-7, 4-7)
ke 1.6klo 18JyväskyläRuovesi2-0 (9-4, 3-2)
la 18.6klo 14RuovesiRauma0-2 (1-19, 0-20)
la 9.7klo 15LoimaaRuovesi2-0 (11-7, 7-1)
su 10.7klo 13RaumaRuovesi2-0 (7-5, 12-4)
la 16.7klo 14RuovesiTurku1-0 (4-4, 7-3)
su 17.7klo 14RuovesiPöytyä0-2 (4-6, 3-12)
la 23.7klo 17KankaanpääRuovesi2-0 (11-1, 15-1)
ke 3.8klo 18RuovesiHämeenkyrö0-2 (0-3, 2-3)
la 6.8klo 11PöytyäRuovesi2-0 (8-0, 14-1)
6.8klo 16TurkuRuovesi2-0 (3-0, 8-0)
su 7.8klo 13RuovesiJyväskylä0-2 (4-5, 5-14)

Jyväskylässä hallipelissä. Kuva: Marja-Leena Keskinen
Helatorstaina pelattiin kotikentällä. Kuva: Tomi Visulaaka
Hämeenkyrön turnauksessa. Kuva: Tomi Visulaaka

Naiset pelasivat talvikaudella yhden harjoituspelin, 10.3 Jyväskylässä, jossa vastassa oli Valon maakuntasarjajoukkue.  Ottelu päättyi 0-2, ensimmäinen jakso Pirkoille 2-3, toisen tuloksesta ei ole varmuutta, koska pisteidenlaskijamme unohtui seuraamaan peliä Pirkkain 5.juoksun jälkeen;) Peli meni yllättävän hyvin siihen nähden, että se oli ensimmäinen koko harjoituskaudella. Uusi pelinjohtaja, uusi merkki, uudet joukkuekaverit ja pelipaikat eivät häirinneet niin paljoa kuin olisi kuvitellut ja erityisesti ulkopeli pystyttiin pitämään kasassa kokoonpanomuutoksista huolimatta. Pieniä virheitä luonnollisesti tuli, mutta muutoin kaikille jäi pelistä enimmäkseen positiivista sanottavaa.

Hyvät fiilikset jäi pelistä, vaikka olikin eka matsi ja pientä sähellystä oli ilmassa. Positiivisia asioita oli kuitenkin todella paljon, kommentoi pelinjohtaja Manu Vartia.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Helatorstaina 5.5. vastassa oli samassa lohkossa pelaava Hämeenkyrön Räpsä. Ottelu alkoi Pirkkain kannalta hyvin, juoksuhanat aukesivat heti ensimmäisessä sisävuorossa kun Pirkat iski kuusi juoksua. Valitettavasti siihen juoksujen teko myös jäi, enempään ei pystytty seuraavilla sisävuoroilla ja Räpsä tuli yksi kerrallaan juoksun päähän (kirjanpidon mukaan Pirkat voitti ensimmäisen jakson 6-5, kun taas taululla olivat lukemat 6-6, mutta uskomme kirjanpitoa... ;).  Toisella jaksolla Pirkat ei pystynyt samanlaiseen juoksutehtailuun, vaan Räpsä oli koko ajan vähän niskan päällä. Tilanteiden teko oli vaikeaa ja ulkopelissä pallo alkoi polttamaan sen verran, että vastustajalle lahjoitettiin pari juoksua. Jakso päättyi 3-8 Räpsälle.

Lauantaina pelattiin kaksi ottelua Hämeenkyrössä, vastassa jälleen Räpsä, ja Rauma. Räpsää vastaan aloitettiin hyvin, tilanteita tuli ja ulkopeli oli mallikasta. Ensimmäinen jakso päättyi Pirkoille 4-7. Toisella jaksolla peliin sattui pari huonompaa ulkovuoroa, jossa vastustaja sekä löi hyvillä lyönneillä että sai ulkokentän avustuksella juoksuja. Sisäpelin ollessa tukkoisempaa kuin ensimmäisellä jaksolla, toinen jakso Räpsälle 8-4.

Raumaa vastaan alkoi näkyä se, että Pirkat pelasi toista ottelua peräkkäin ja vain yhdeksällä pelaajalla, kun kaksi pelaaja loukkaantui Räpsä-ottelussa. Rauma oli astetta kovalyöntisempi joukkue ja se näkyi tulostaululla erityisesti toisella jaksolla. Rauma voitti ottelun helposti 0-2 (3-8, 5-13).

• Kesän ensimmäisiksi peleiksi meni ihan hyvin, pelinjohtaja Manu Vartia kommentoi. - Vaikka ulkovuoroissa pallo välillä poltteli, pystyimme kuitenkin pitämään monta nollavuoroakin molemmissa peleissä ja se viestii siitä, että ulkopelissä ollaan lähellä sitä tasoa mitä pitääkin.Ja tietysti ensimmäisissä peleissä on luonnollista, että virheitä tulee.

• Lyöntipelissä onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja teimme molemmissa peleissä paljon juoksuja. Tavoite oli pelata yksi vuoro kerrallaan omaa peliä eikä tuijottaa tulostaululle ja siinä onnistuimme. Kokonaisuudessaan näistä harjoituspeleistä jäi kaikille hyvä fiilis ja tästä on erittäin hyvä jatkaa puolitoista viikkoa, ennen ensimmäistä sarjapeliä.

-Karo

Pirkkain parhaimpana palkittiin hienosti 89% tehoilla onnistunut Maria Kangaspeska. Kuva: Valentina Mäkinen
Kuva: Laura Kuusijärvi

Naisille avaustappio

Pirkkain naiset avasivat kauden kotonaan sunnuntaina 22.5 ja kokivat tappion Kankaanpään Mailajunioreille 0-2 (2-4, 2-10). Pirkat aloitti ottelun ulkoa ja Kankaanpää teki kaksi juoksua. Pirkat ei kolmella seuraavalla sisävuorollaan pystynyt avausjuoksua tekemään ja myös Kankaanpää pidettiin nollilla. Neljännen aloittavalla vastustaja onnistui kuitenkin tekemään läpilyönnillä kaksi juoksua; tilanne 0-4 ennen Pirkkain viimeistä tasoittavaa. Pirkat kavensi tilanteeksi 2-4, mutta kiri jäi siihen.

Toisen jakson Pirkat aloitti sisältä, mutta ei saanut juoksuja. Kankaanpää teki omallaan kaksi ja Pirkat tasoitti heti seuraavalla Maria Kangaspeskan kakkospuolen puhkaisulla. Seuraava ulkovuoro oli Pirkkain heikoin ja heijasti viime kauden suurinta ongelmaa. Varmoja paloja ei saatu tehtyä ja vastustajalle lahjoitettiin juoksuja räpylöistä ja Kankaanpää löi tilanteeksi 2-7. Kun Pirkat ei saanut sisävuorollaan mitään aikaan ja vastustaja teki vielä kolme lisäjuoksua, ottelu oli käytännössä ohi ennen Pirkkain viimeistä sisävuoroa. Jakson loppulukemat siis 2-10.

Tarkkuutta kaivataan vielä sekä sisäpeliin että ulkokentälle, sössimme itse muutamia vuoroja, sanoi pelinjohtaja Manu Vartia. – Lisäksi vastustajan hyvä lukkari hankaloitti kentälle menoa ja 2-tilanteen purkua. Mutta ekaksi peliksi oli myös paljon hyviä suorituksia.

Naisten parhaimpina palkittiin Maria Kangaspeska (I) ja Veera Keskinen (II). Pelit jatkuvat viikonloppuna, lauantaina matkustetaan Hämeenkyröön ja sunnuntaina kotona on vastassa Loimaa.

28.5 Hämeenkyrö-Pirkat 1-0 (5-1, 6-6)

Pirkat lähti Hämeenkyröön hyvillä mielin. Harjoitusottelut päättyivät molemmat 1-1 joten tasaista vääntöä oli odotettavissa. Hämeenkyrö oli kuitenkin ensimmäisellä jaksolla selkeästi niskan päällä kun Pirkkain sisäpeli ei toiminut toivotunlaisesti ja ulkopelissä annettiin joitain tilanteita ja juoksuja ilmaiseksi. Ensimmäinen jakso Räpsälle 5-1.

Toiseen jaksoon Pirkat sai flow:n päälle. Vaikka Räpsä teki ensimmäisellään kolme juoksua, Pirkat vastasi neljällä. Seuraavalla vuorolla Räpsä pidettiin nollilla ja Pirkat suurensi lukemia tilanteeseen 3-6. Räpsän seuraavakin vuoro onnistuttiin pitämään nollilla, mutta omassa sisävuorossa ei pystytty enää samaan kuin kahdessa ensimmäisessä ja vuoro jäi tyngäksi. Hämeenkyrö tuli viimeisellään tasoihin, osaksi ulkopelin avustuksella, ja näin Pirkat tuli viimeisin tasoittavalle tavoitteenaan lyödä yksi juoksu. Kaksi paloa tuli kuitenkin heti vuoron alkuun ja juoksu jäi tekemättä. Ottelu siis Räpsälle 1-0.

Pirkkain palkitut olivat kunnarin viimeisenä lyöjänä ja viimeisellä lyönnillä (pesäpallossa harvinainen tilanne!) lyönyt Pauliina Moksunen (I) ja erityisesti sisäpelissä onnistunut Emma Visulaaka (II).

29.5 Pirkat-Loimaa 0-2 (4-7, 4-7)

Pirkat kohtasi kotikentällä Loimaan sunnuntaina. Pirkat aloitti ottelun ulkoa ja Loimaa sai harhaheitolla avausjuoksunsa. Pirkat vastasi hyvin tasoittavallaan tehden kolme juoksua, saaden ensimmäisensä myös harhaheitolla. Loimaa kuitenkin iski tilanteeksi 3-5 seuraavallaan eikä Pirkat pystynyt koko loppujaksossa enää vastaamaan. Jakson loppulukemat 4-7.

Toisen jakson Loimaa aloitti tehden heti kolme juoksua, Pirkat kavensi yhdellä. Seuraavallaan Loimaa onnistui vielä kolmesti. Pirkat kavensi kolmannen aloittavallaan tilanteeksi 4-6, mutta  Loimaa onnistui tasoittavallaan vielä kerran ja ratkaisi pelin siihen, Pirkat ei onnistunut antamaan painetta viimeisellään joten toinenkin jakso päättyi lukemiin 4-7.

Palkinnot menivät hyvin sisäpelissä onnistuneille Laura Sarvanalle (I) ja Milla Koskelalle (II).

Tuplaviikonloppu päättyi harmittaviin tappioihin, vaikka mahdollisuudet olisi ollut ottaa pisteitä molemmilta joukkueilta. Pelinjohtaja Manu Vartia manasi molempien pelien ulkopelin lepsuutta.

– Hämeenkyrössä oli hyvin tilanteita ja peli pyöri sisällä erittäin hyvin, mutta ulkopelistä puuttui aktiivisuus. Sunnuntaina lahjoitettiin vastustajalle pinnoja ja tilanteita. Vaikka saatiin eniten tilanteita tähän mennessä, positiivisuus puuttui pelistä.

Jyväskylä-Ruovesi 2-0 (9-4, 3-2)

Pirkat haastoi Jyväskylän vieraskentällä 1.6. Ottelu oli hyvin tasainen, pitkälti molempien joukkueiden heikosta sisä- ja hyvästä ulkopelistä johtuen. Kumpikin johti vuorollaan juoksulla tai kahdella ja tilanne ennen Jyväskylän viimeistä sisävuoroa oli 4-4. Puhtaasti Pirkkain ulkopelivirheistä johtuen vastustaja löi 5 juoksua ja se sinetöi jakson, Pirkat ei tasoittavallaan pystynyt millään vastaamaan.

Toinen jakso oli ensimmäistä vähäjuoksuisempi ja tasaisempi. Pirkat johti jaksoa 1-2 ennen Jyväskylän viimeistä tasoittavaa mutta ei pystynyt lisäämään johtoaan ja Jyväskylä teki väkisin, jälleen Pirkkain ulkokentän avustuksella, tarvittavat kaksi juoksua jaksovoittoon ja täysiin pisteisiin.

- Olemme tähän mennessä haastaneet hyvin joka joukkueen, mutta viimeinen silaus on jäänyt puuttumaan, kommentoi pelinjohtaja Manu Vartia. - Tulevalla kahden viikon pelitauolla tavoite olisi saada erityisesti sisäpeliin lisää puhtia.

Naiset taipuivat Raumalle

Kaksi viikkoa edellisestä pelistä ja sen kyllä huomasi. Pirkkain naiset kärsivät nöyryyttävän tappion Raumalle 18.6 kotikentällään. Ensimmäinen ulkovuoro oli erinomainen, mutta sitten alkoivat vaikeudet ja Rauma alkoi myllyttää kovalla prosentilla tilanteita ja juoksuja. Mukaan mahtui hyviä, ottamattomia lyöntejä mutta suuri osa tuli räpylöistä. Sisäpelissä taas ei onnistuttu kummallakaan jaksolla ja koko ottelussa Pirkat sai vain yhden juoksun. Ensimmäisen jakson Rauma vei nimiinsä lukemin 1-19 ja toisen 0-20 ja Rauma vei ottelun helposti 0-2.  Pirkkain palkitut olivat Veera Keskinen (I) ja Pinja Juurakko (II).

Pirkat pelasi kauden huonoimman ottelunsa ja jatkaa edelleen sarjajumbona nollalla pisteellä. Kuitenkin, pelejä on takana vasta viisi ja kurssi kerkeää hyvinkin vielä kääntymään seuraaviin peleihin jotka ovat heinäkuun puolella, 9. 7 Loimaalla ja 10.7 Raumalla.

Naisille tappiot tuplaviikonlopusta

9.7 Loimaa-Pirkat 2-0 (11-7, 7-1)

10.7 Rauma-Pirkat 2-0 (7-5, 12-4)

Pirkkain naiset matkasivat 9. ja 10.7 vieraspeleihin Loimaalle ja Raumalle. Molemmista peleistä tuloksena oli tappiot, mutta myös paljon positiivista. Loimaalla sisäpeli toimi hyvin, varsinkin ensimmäisellä jaksolla mutta painostuksesta huolimatta Loimaa vei ottelun ensimmäisen jakson 11-7. Toinen jakso meni kotijoukkueelle selvin lukemin 7-1, kun sekä sisä- että ulkopeli alkoivat tökkimään.

Raumalla naiset esittivät täysin erilaista peliä kuin edellisessä kohtaamisessa Ruovedellä. Kolmannen vuoroparin alun jälkeen Pirkat johti 0-5 ja ulkopelin kestävyyttä mitattiin jälleen. Tälläkään kertaa se ei valitettavasti pitänyt vaan Rauma teki tasoittavallaan 7 juoksua ja kirjasi lukemat myös jaksovoitoksi. Toinen jakso päättyi selvemmin kotijoukkueelle 12-4.

Tappioista huolimatta pelinjohdon mieltä lämmitti erityisesti sisäpelin toimivuus.

• Loimaallakin sisäpeli toimi, mutta Raumalla se oli erittäin hyvää, kommentoivat pelinjohtajat Manu Vartia ja Jarmo Ahonen. – Kotiutukset Raumalla tulivat erittäin hyvillä lyönneillä ja prosenteilla (9/10) ja se antaa uskoa ensi viikonloppuun. Ulkopelissä räpylät eivät edelleenkään kestä toivotulla tavalla, helppoja virheitä tulee liikaa.

Näitä hetkiä lisää! Kuva: Valentina Mäkinen

Naisille avauspisteet!

16.6 Pirkat-Turku 1-0 (4-4, 7-3)

17.7 Pirkat-Pöytyä 0-2 (4-6, 3-12)

Pesäpallonaiset avasivat pitkään nollilla olleen pistetilinsä lauantain kohtaamisessa Turkua vastaan. Ensimmäisellä jaksolla Pirkat oli aivan unessa sisäpelissä, mutta ulkopeli oli mallikasta. Turku teki yhden jokaisessa neljässä vuorossaan ja Pirkat pääsi jaksoon mukaan vasta viimeisen tasoittavalla kun Veera Keskinen kotiutti Laura Sarvanan ja hetken päästä Emma Visulaaka löi vaihtotilanteessa ottamattoman lyönnin kakkospuolelle josta tuloksena oli 1+2 juoksua. Näin tilanne oli 4-4 ja ratkaisun avaimet oli omissa käsissä. Jakson voittojuoksu oli lähellä kun Pirkat otti mailasta välilyönnillä kotiin, mutta kotiin tuli niukka mutta selvä palo. Toisen jakson alussa Emma Visulaaka jatkoi siitä mihin jäi ensimmäisellä ja löi tilanteeksi 2-0.  Turku kavensi tasoittavallaan, mutta seuraavassaan Pirkat kuroi eroa tekemällä taas kaksi ja Turku pidettiin nollilla. Kolmannellaan Pirkat teki elintärkeät kaksi juoksua eikä Turku saanut tasoittavallaan yhtään. Viimeisessä sisävuorossa Pirkat teki vielä yhden ja tilanne oli 7-2 ennen Turun viimeistä sisävuoroa. Tällä kertaa räpylät kestivät eikä Turku saanut pelaajaa kuin kerran kolmoselle yhden juoksun arvoisesti. Loppulukemat 7-3 ja Pirkat juhli 1-0 voittoa ja kahta pistettä! Palkitut olivat ottelun kiistaton hahmo Emma Visulaaka (I) ja 100% sisäpelitehoilla pelannut Pauliina Moksunen (II).

Heti seuraavana päivänä vastassa oli sarjakärki Pöytyä. Pirkat aloitti ottelun hyvin tekemällä ensimmäisessä vuorossaan 3 juoksua, mutta Pöytyä vastasi samalla mitalla. Pirkat ei kahteen seuraavaan sisävuoroon saanut juoksuja, mutta Pöytyä teki 3. Viimeisen tasoittavalla Pirkat kavensi vielä yhdellä, mutta se ei riittänyt ja Pöytyä vei jakson 4-6. Toiseen jaksoon Pirkat ei saanut sisä- tai ulkopeliä uomiinsa. Pöytyä aloitti tekemällä neljä juoksua, Pirkat kavensi kahdella. Sen jälkeen vastustaja meni menojaan kun ulkopeli ei enää kestänyt edellispäivän tapaan. Pöytyä vei jakson lopulta murskalukemin 3-12 ja koko ottelun 0-2. Pirkkain palkinnot pokkasivat jo neljännen kunnarinsa tälle kaudelle lyönyt Pauliina Moksunen (I) ja 100% tehoilla kärkenä edennyt Laura Sarvana (II).

• Lauantaina alkukauden virheistä opitut asiat viimein kolahti paikalleen. Ulkopeli oli varmaa ja turhat hölmöilyt jäivät pois. Sitä kautta oman sisäpelin onnistumiset takasivat kauden ensimmäisen voiton, summasi pelinjohtaja Manu Vartia. – Sunnuntaina taas oli vastassa sarjakärki, jota pystyimme ensimmäisellä jaksolla haastamaan, mutta he pelasivat koko ajan hyvin ja varmasti. Se on varmastikin syy miksi he eivät ole hävinneet peliäkään.

Naisille tappio Kankaanpäästä

23.7 Kankaanpää-Pirkat 2-0 (11-1, 15-1)

Pirkkain naisten jonkinlainen Kankaanpään kirous jatkui lauantaina kun Kankaanpää nuiji taululle murskalukemat 2-0. Ensimmäisessä vuorossa Kankaanpää teki yhden mutta Pirkat ei pystynyt vastaamaan. Jo seuraavalla vuorolla vastustaja meni menojaan tehden kuusi juoksua, jotka kaikki kirjaimellisesti tulivat räpylöistä. Jakson loppulukemat 11-1. Seuraavalla jaksolla huono ulkopeli jatkui eivätkä pallot jääneet räpylöihin. Vastustaja teki ensimmäisessä vuorossaan viisi juoksua ja Pirkkain sisäpelin ollessa heikkoa ottelu oli käytännössä jo ohitse. Pirkat sai vain yhden koko jaksossa, loppulukemat 15-1.

Naiset pelasivat erittäin huonon pelin. Vastustaja sai paljon ilmaisia tilanteita ja vaikka kovia lyöntejäkin oli, luvattoman paljon tuli räpylöistä; pallot sinkoilivat minne sattui ja harhaheittoja tuli paljon. Huono ulkopeli heijastui tietenkin myös sisäpeliin eikä siellä saatu mitään aikaan.

• Kauden huonoin peli, sanoi pelinjohtaja Manu Vartia. – Kukaan meistä ei päässyt tänään peliin sisälle, oli todella luokaton esitys. Tämä päivä pitää vaan unohtaa.

Palkinnon pokkasi kovasta takakentän pommituksesta huolimatta hyvin pelannut koppari Veera Keskinen.

3.8 Pirkat-Hämeenkyrö 0-2 (0-3, 2-3)

Keskiviikkona Pirkat suoraan sanoen lahjoitti voiton vastustajalle. Ensimmäisellä jaksolla ei saatu sisäpelissä edes kolmostilannetta ja ulkopelissä taas annettiin räpylöistä kaksi juoksua kolmesta. Toiselle jaksolle Pirkat sisuuntui sisällä sen verran, että tilanteita alettiin saada ja niitä omia hyviä lyöntejä lyötyä. Toisen vuoroparin tasoittavallaan Hämeenkyrö teki ajotilanteen ja siitä lähti Pirkkain virheet käyntiin; Räpsä sai kolme juoksua harhaheitolla. Kun itse ei saatu sisällä mitään painostusta aikaan, Räpsä vei ottelun puhtaasti 0-2. Pirkoilta palkittiin Roosa Laaksonen (I) ja Veera Keskinen (II).

- Sössiittiin kaikki itse tänään, sanoi pelinjohtaja Manu Vartia. - Annettiin liikaa räpylöistä ja sisäpeli oli tukkoista.

6.8 Pöytyä-Pirkat (8-0, 14-1)

Peli ei parantunut Pöytyällä keskiviikosta. Alkuun tasainen ottelu venähti ikävästi tuttuun tapaan jakson puolivälissä ja Pöytyä meni menojaan pelaten yhden pitkän sisävuoron. Pirkkain sisäpeli jäi kokonaan jäähallin parkkipaikalle eikä lähtenyt käyntiin koko ottelussa ja kun Pöytyän kivenkova ulkokenttä ei antanut mitään ilmaiseksi, ottelu oli erittäin vaikea. Koko ottelussa kolmostilanteita oli vain muutama ja ainoan juoksun Pirkat sai harhaheitolla. Sarjakärki Pöytyä otti voiton helposti 2-0. Palkitut olivat Milla Niukkanen (I) ja Emma Visulaaka (II).

6.8 Turku-Pirkat 2-0 (3-0, 8-0)

Heti heikon Pöytyä pelin jälkeen Pirkat matkusti Turkuun. Kapteenin pienen puhuttelun jälkeen kaikki ottivat tavoitteeksi pelata terävämmin kuin Pöytyällä ja se toteutui. Vaikka Pirkat jäi pelissä nollille, ulkopeli parani erittäin paljon ja sisäpelikin rullasi paikoin hyvin. Kotiutukset vain tökkivät, tilasto 0/10 ei valehtele. Kuitenkin Turusta jäi ihan hyvä fiilis pelin parannuttua aamupäiväisestä. Palkinnot menivät Milla Niukkaselle (I) ja Saara Pajuselle (II).

- Pöytyä pelasi jälleen todella varmaa peliä sekä sisällä että ulkona ja tylstytti meidän pelin kokonaan, kommentoi pelinjohtaja Manu Vartia. - Turussa saatiin enemmän tilanteita, mutta jalat eivät kulkeneet enää niin hyvin kuin aamupäivällä ja kotiutukset eivät onnistuneet.

7.8 Pirkat-Jyväskylä 0-2 (4-5, 5-14)

Kolmas peli kahteen päivään koitti heti sunnuntaina kun naiset kohtasivat kauden viimeisessä pelissään Jyväskylän. Ensimmäinen jakso oli tiukka ja hyvän ulkopelin näytöstä molemmilta. Jyväskylä aloitti juoksujen teon toisen tasoittavallaan tehden neljä juoksua. Pirkat tasoitti kahdella seuraavallaan, näin Jyväskylä joutui käyttämään viimeisen tasoittavansa voittaakseen jakson. Tilanne oli kutkuttava loppuun asti ja Pirkkain ulkopeli kesti kaksi kotiutusyritystä mutta ei enää kolmatta. Toisen jakson Jyväskylä aloitti tehden kolme juoksua. Pirkat vastasi heti tasoittavallaan. Valitettavasti se yksi huono ulkovuoro koitti kolmannessa vuoroparissa kun Jyväskylä löi ulkokentän avustuksella yhdeksän juoksua tilanteeksi 3-12. Pirkat ei pystynyt enää vastaamaan, jakson loppulukemat 5-14. Pirkoilta palkittiin Emma Visulaaka (I) ja Veera Keskinen (II).

- Pienestä oli taas kiinni ensimmäinen jakso, kommentoi pelinjohto. - Meillä oli kova loppuohjelma eikä tänään enää riittänyt paukkuja enempään.