Lapin Leiri 2008

Ruoveden Pirkkojen 29. Lapin Lumileiri järjestettiin viikolla 50 Saariselällä. Osallistujia oli ennätykselliset 41, joista nuoria hiihtäjiä oli 25. Erityiskiitokset leirin keittäjille, Bussi-Manniselle ja kaikille osallistujille. Nuoret kirjoittivat viikon tapahtumista leiripäiväkirjan.

 

 

Lauantai 6.12.2008

 

Tultiin tänne  itsenäisyyspäivänä ennen puolta päivää. Kannettiin tavaroita kämpälle ja asetuttiin taloksi. Tutkimme vähän aikaa pihan lumisia paikkoja, vaikka suurin osa niistä jo tiedettiinkin ! Hiihtolenkit suuntautuivat suurimmaksi osaksi Kiilopäälle tai Kakslauttaseen. Meidän hiihtoporukka hiihteli Kiilopäälle ja tulimme sieltä pois valotonta metsäpolkua pitkin. Illalla saunottiin , mentiin lumipainia ja syötiin iltapalaa. Elokuviakin katsottiin tietokoneilta, vielä iltapalan jälkeenkin !!

 

Sunnuntai 7.12.2008

 

 

Heräsimme klo 8.00 ja lähdimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen pistimme sukset jalkaan ( vapaan sukset ) = hiihtolenkki. Jotkut menivät Laanilaan, jotkut muualle. Sitten kun hiihtolenkiltä tulimme, niin keittiöneidit oli tehnyt meille maukkaan ruoan, nimittäin kanasopan !! Ja kun oli ruuat ja juttelut ruokapöydässä loppunut, niin kaikki kömpi vaihtamaan hiihtokamat ylleen, nyt oli perinteisen vuoro. Ja hiihdettiin siinä pari tuntia. Ruoka odotti pöydässä, kun tulimme. Ruuan jälkeen oli saunan vuoro. Sitten oli vähän taukoa, riippuen tietenkin koska oli mennyt saunaan. Iltapala alkoi 19 tietämissä ja siinä oli mm. kuumaa kaakaota, jugurttia ja leipää. Kun iltapala oli syöty, pestiin hampaat ja pistettiin valot pois päältä, ja kömmittiin omiin sänkyihin, mutta jotkut jutteli vielä vähän aikaa. Onneksi aikuiset tuli hiljentämään ne. Hyvää yötä sanottiin toisille ja lyötiin päät tyynyihin ja pistettiin silmät lonksauttamalla kiinni !

 

Maanantai 8.12.2008

 

Heräsimme normaaliin aikaan eli klo 8. Menimme aamupalalle ja siellä oli hyvää ruokaa ! Aamulenkiksi hiihdimme haastavan tekniikkaladun. Sen jälkeen menimme vetämään MUNKKIA nassuun Kiilopäälle. Kun pääsimme takaisin mökeille, niin löhösimme vähän aikaa. Kun olimme löhönneet vähän aikaa, niin menimme syömään. Ruokana oli kanakeittoa. Kun olimme syöneet, niin vaihdoimme hiihtovaatteet päälle. Lähdimme haastavalle lenkille Ahopää-tunturin yli. Keli oli vaikea, mutta pääsimme hyvin perille. Vihdoin päästiin takaisin kämpille. Menimme syömään. Syönnin jälkeen aloimme nukkua.

 

Tiistai 9.12.2008

 

Herättiin klo 8. Aamupalaksi nautimme herkullista riisipuuroa. Hiihtämään lähdettiin monipuolisesti erisuuntiin Kakslauttaselle, Laanilaan ja Kiilopäälle. Lunta oli satanut lisää eikä latuja oltu ehditty ajaa. Aamulenkin jälkeen söimme lounaan ja pakkasimme tavarat kylpylään. Kaikki paitsi kipeät hiihtivät Saariselälle ja matkalla poikettiin monotansseissa. Perillä saimme liput ja pääsimme rentoutumaan kylpylään. Uimisen päätteeksi poikkesimme Kuukkeli-tavaratalossa ostamassa ruokatarpeita ja tuliaisia. Illalla söimme päivällisen, pelasimme korttia ja katselimme tietokoneelta elokuvia. Nukkumaan menimme väsyneinä klo 22.

 

Keskiviikko 10.12.2008

 

Heräsimme klo 7.30 ja menimme syömään aamupalaa n klo 8.00. Kun olimme syöneet puuroa, leipää ja ym.niin vähän päästä lähdimme Kiilopäälle hiihtämään. Osa söi munkkeja ja joi mehua. Kun kaikki olimme päässeet Kiilopäälle niin lähdimme kuvauksiin. Ensin menimme kuokkaa ylämäkeen. Kaikki olivat ihan jäässä. Sen jälkeen menimme sauvoitta hiihtoa, se mentiin alamäkeen. Kun se oli tehty niin mentiin vassua. Kun vassu oli tehty, niin kaikki lähti pois kauheaa vauhtia. Kun oli päästy mökille, mentiin syömään lounasta. lounaalla oli kalakeittoa. Syönnin jälkeen Aatu ja Juha pelasivat shakkia, jonka Juha voitti. Pelin jälkeen lähdettiin hiihtämään. Pakkasta oli -15, joten mentiin taas Kiilopäälle. Siellä Ale, Antero, Manu ja Joonas pelasivat tietokoneella. Ja yksi mies rages niille, koska halusi päästä itse koneelle. Lenkin jälkeen naama oli jäässä. Päivälliseksi oli pernajauhelihalaatikkoa ja ruuan jälkeen olimme kämpässä ja pelleiltiin. Sen jälkeen oli vapaa aikaa. Kaikki kuuntelivat musiikkia ja pelasivat korttia. Soitetuin kappale oli ” Makke on mies”. Sitten mentiin saunaan ja sen jälkeen oli iltapala. kaikki alkoivat väsyä ja lopulta kaikki nukahtivat.

 

Torstai 11.12.2008

 

Tämä tarina alkaa jo klo 24 jälkeen. Täällä Polarpirtin sairastuvassa oksennettiin ja oksennettiin ja ripuloitiin. Välillä pestiin nyrkkipyykkiä (jotakuinkin koko vaatekerta tuli pyykättyä)

Aamulla kuulimme, että muissakin kämpissä oli ollut käyttöä ämpäreille - vatsatautiepidemia oli levinnyt hyvää vauhtia keskuudessamme. Hiihto maittoi kuitenkin osalle porukalle, vaikka pakkasta oli -17 C aamulla. Jotkut hiihtivät aamulenkin, mutta osa teki läksyjä sekä osa huilasi muuten vaan.

Päivälle oli suunniteltu Kuukkelilammen hiihtoretki. Päivällisen jälkeen lähdimme Saariselälle linja-autolla. Jotkut jäivät ostoksille, jonka jälkeen hiihtivät takaisin majapaikkaan. Loput menivät hiihtäen Lintu-Antin majalle ja takaisin. Pakkasta oli päivällä -15 C, mutta kylmä viima koetteli loppumatkalla hiihtäjien sietokykyä. Sairastuvan väki vietti päiväänsä videoita läppäriltä katsellen sekä päiväunista nauttien. Ruualla saimme muusia ja kalapuikkoja kasvisgratiinin kera. Jälkkärinä oli jäätelöä. Ruokailussa kajahti onnittelulaulu Mikan 40 v kunniaksi. Kaikki nauttivat saunasta, jotkut jopa tarvitsivat saunan lämpöä saadakseen lihakset rennoksi ja sisukset lämpimäksi.

Iltaa vietettiin kukin tavallaan, miehet suksia huoltaen, nuoriso pelejä pelaillen sekä videoita katselleen. Saimme myös nautiskella kuun loisteesta pienen pilviverhon takaa.

 

 

Perjantai 12.12.2008

 

Kun olimme heränneet, menimme aamupalalle. Kukin lähti hiihtämään mihin halusi. Kun tulimme hiihtämästä, niin menimme syömään. Lounaalla oli nakkisoppaa. Lounaan jälkeen levättiin. Sitten kukin lähti hiihtämään mihin lystäsi. Jotkut eivät jaksaneet enää lähteä hiihtämään ja jäivät mökkeihinsä. Kun toiset olivat tulleet hiihtämästä, niin menimme päivälliselle. Päivällisen jälkeen aloimme siivoamaan ja pakkaamaan tavaroita. Iltapalan jälkeen jotkut menivät pesulle ja jotkut nukkumaan, koska aamulla oli aikainen herätys.

Aleksi Saarilahti, Manu Inkinen ja Joonas Salmela Luttojoen sillalla
Hämärtyvää iltaa Saariselällä
Emma Lehtonen ja Jessi Raivio aamulenkillä
Juha ja Aleksi Saarilahti, Manu Inkinen ja Joonas Salmela lähdössä ladulle