Kausi 2005 - 2006

KAUDEN PÄÄTÖSTILAISUUS URHEILUTALOLLA 7.5.06 

Lyhyt katsaus menneeseen kauteen 2005-06 :

79 Hopeasompahiihtäjää, kuntaottelu voitettu, maakuntaviestiin osallistuttu, useita PM-kisojen menestymisiä.

Jenni Raivio SM naiset 18 -v 15 km 2., KLL mestaruuskisoissa 2., SM-sprintin 8., SM norm matka perinteisellä 4. Saara Mäkinen HS-finaalissa T 13 8.s, Emma Lehtonen 11., trio Saara-Emma-Enni Hakola T14 viestissä 14.

Piirimestaruuskilpailuissa : T13 perinteinen 1. Emma Lehtonen, 2. Saara Mäkinen, vapaalla 1. Emma Lehtonen, 5. Saara Mäkinen. Satakunta- Varsinais-Suomi - Häme -aluemestaruus sprinteissä T 13 Emma Lehtonen 2., T 12  Jessi Raivio 7.s. PM viesteissä : T 14 Saara Mäkinen - Enni Hakola - Emma Lehtonen 1.s, T 12 Jessi Raivio - Henna Rintanen - Ida Saarilahti 6.s, P 12 Pauli Ahonen - Antero Ahvenjärvi - Ville Mäkinen 6.s, HS-aluekilpailuissa T 14 Saara Mäkinen - Jessi Raivio - Emma Lehtonen 1.s

 

Menestys antaa aiheen ylpeyteen paikkakunnan hiihtovoimasta.

 

Urtsulla 7.5.06 jaettiin HS-rankingin mukaiset palkinnot, seuranmestaruuskisan palkinnot ja kuntaottelun voittajiille erikoispalkinnot : Emma Lehtonen, Saara Mäkinen, Anna Majala, Ville Mäkinen, Antero Ahvenjärvi.

Aamulehden nuorisoviesti hiihdettiin 12.3. sunnuntaina Virroilla.

Sää oli keväisen upea. Aamusta reipas pakkanen, pilvettömän aurinkoinen taivas ja nopeasti lauhtuva keli.

 

24 joukkuetta osallistui viestiin, joista 3 yhdistelmäjoukkuesarjassa. Näistä yhtenä Virtain Urheilijoiden ja Ruoveden Pirkkojen yhteisjoukkue. Virroilla podetaan pulaa tytöistä ja Ruovedellä vanhemmist pojista. Seuroja yhdisti halu saada joukkue kasaan. Muutamalla puhelinsoitolla joukkue oli kasassa. Pojat osallistuivat Virroilta ja tytöt Ruovedeltä.

Viesteissä on aivan oma tunnelmansa, Aamulehden nuorisoviestissä varsinkin, sillä hiihto-osuuksia on peräti kahdeksan. Kiritettäviä ja kannustettavia riittää. Nousuihin pakkaantuneiden kannustushuutoja oli mukava kuunnella. Ylöjarven Ryhti oli saanut kunnnioitettavasti neljä joukkuetta ja Kangasalan Kisa 3 joukkuetta lähtöviivalle.

 

Kangasalan Kisa I voitti tasaisen hyvällä joukkueella. Toiseksi ylti Valkeakosken Haka I.  Kolmannesta sijasta käytiin ankara taistelu maaliviivalle asti tai paremminkin sen puuttuessa maalilakanalle asti. Koska maalikameraakaan ei ollut käytettävissä, kolmas sija jaettiin Tammelan Ryske I:n ja Ylöjärven Ryhti I:n kesken.

Piirin ulkopuolelta osallistui Jämin Jänne, jonka sijoitus olisi ollut kolmas. Joukkue palkittiin yhdistelmäjoukkuesarjan voittajana.

 

VirtU-RuoPi onnistui hienosti sijoittumalla loppuajoissa kuudenneksi ja yhdistelmäjoukkuesarjassa toiseksi.

Varsinkin Ruoveden Pirkkojen tytöt hiihtivät mahtavasti. Kaikkien osuusajat olivat kuuden parhaan joukossa.

N10 Emilia Lehtonen on loppukaudesta yltynyt pitelemättömään perinteisen vireeseen. Osuusaika oli 2. paras.

N12 Jessi Raivio luisteli osuutensa upeasti 5. parhaalla osuusajalla.

N14 Saara Mäkinen jatkoi luisteluosuudella hyviä sijoituksia. Osuusaika 6. paras.

N16 sarjaan ylennetty Emma Lehtonen osoitti vauhtinsa olevan luistellen vanhempien tasoa. Emman osuusaika oli 3. paras. Emman luistelua ei voinut kuin ihailla, niin vaivattoman vauhdikasta meno oli.

 

Koulujen väliset kisat ovat vielä 15.3 keskiviikkona, jokunen kisa Hämeen Piirin kisakalenterista vielä löytyy. Kisakausi alkaa siis olla jo lopuillaan. Ruoveden Pirkkojen kisakausi sujui hienosti, uusia innokkaita hiihtäjiä osallistui upeasti kauden kisoihin.

 

Katse alkaa jo siirtyä ensi kauteen. Periaatteella nopeat syövät hitaat Ruoveden Pirkat on varannut Lapin hiihtoleiriä varten Saariselältä Lapinhämeestä 3 mökkiä, majoituskapasiteetti ainakin 35 osallistujalle. Viikko on perinteisesti 49. Alustavia tiedusteluja ja ennakkovarauksia otetaan jo vastaan.

                 ----------------------------------------

 

Hopeasompaikäisten hiihtäjien kauden päätapahtuma Valtakunnallinen Hopeasompa-loppukilpailu pidettiin 3-5.3 Kouvolassa.

Ruoveden Pirkkojen 13-vuotiaat tytöt osallistuivat kisoihin sekä henkilökohtaisilla matkoilla että N14  viestiin.

Kisapuitteet olivat upeat. Kilpailijoita, huoltajia, vanhempia ja kannustajia oli sadoittain. Jokaiseen ikäluokkasarjaan osallistui toista sataa hiihtäjää. Hiihdon lisäksi järjestettiin mäenlaskun ja yhdistetyn hopeasompaikäisten loppukilpailut.

Kisalatuun tutustuttiin perjaintana iltapäivällä. Latuprofiilin perusteella nousut oli etukäteen arvioitu koviksi. Kahden kisalatukierroksen jälkeen mielipide oli helpottunut. Nousut olivat haastavat, mutta eivät liian rankat. Kokonaisuudessaan rata tuntui hyvältä.

Lumi oli tykkilumen ja luonnon lumen sekoitus, joka vielä nousuissa kisan aikana arveltiin möhjööntyvän. 40 minuutin matkan päässä olevalle mökille palattiin voitelusuunnitelmia luoden.

Lauantaina hiihdettiin perinteisellä henkilökohtaiset matkat.

Pakkasta oli sääennustusta reilusti enemmän, aamusta -14 kisapaikalla.

N13 sarjaan osallistuivat Emma Lehtonen ja Saara Mäkinen. Kilpailijoita sarjassa oli 102.

Saara Mäkinen onnistui hiihdossaan pitävällä suksella loistavasti sijoittuen kahdeksanneksi vain
21 s voittajalle häviten. Huoltajan arvioimana vain luistossa olisi ollut parantamista.
Emma Lehtonen hiihti myös mahtavasti ollen 11. hieman huonommin pitävällä suksella. Emma jäi Saaralle vaivaiset 3 s. Hämeen piirin muiden hiihtäjien sijoitukset olivat: Liisa Kuuloja, Ylöjärven Urheilijat 35. Emilia Koskensalo, Lempäälän Kisa 44. Milka Pakarinen, Kangasalan Kisa 60.

Saara ja Emma olivat vakuuttavasti Hämeen Piirin kaksi nopeinta ikäluokassaan.

Sunnuntain viesteihin latauduttiin kisapaikalla kukin tahoillaan. Miehet ryhmittyivät kisamyymälän voidepisteiden voitelusuositusten ääreen keskustelemaan ja täydentämään voidevarastoja. Naiset ja tytöt viihtyivät hiihtovaatetankojen äärellä. Mökillä huoltajien keskustelu aaltoili sunnuntain kisavoitelun ympärillä. Viestin hiihtäjätytöt valmistautuivat illan palkintojen jakoon ja konserttiin vastaavalla innolla. Sarjojen 20 parasta palkittiin, joten Saara Mäkinen ja Emma Lehtonen vastaaottivat kauniit lasipalkinnot lähes vierekkäin. Ruoveden Pirkat oli ainoa seura, jolla oli 2 hiihtäjää palkittavana N13 sarjassa.

Palkintojen jaon jälkeen alkoi odotettu Apulannan konsertti, joka takasi kilpailun aiheuttaman jäykkyyden katoamisen tyttöjen lihaksista. Vain nimikirjoitusten saamisen jonotus alkoi puuduttaa tyttöjä vartoavien vanhempien jäseniä.

Sunnuntain viesti hiihdettiin pienessä pakkasessa.

Uutta lunta lunta oli satanut kohtalaisesti ja voitelu tehtiin sen mukaisesti. Viestissä voitelu onnistui kiitettävästi kaikille tytöille. Perinteisen avausosuuden aloitti Saara Mäkinen rynnistäen 54 joukkueen yhteislähdössä alusta lähtien vahvasti. Ensimmäisen nousutöpäreen jälkeen Saara oli kymmenen joukossa. Vahvalla hiihdolla Saara säilytti sijoituksen vaihtoon asti.

Toisella osuudella Enni Hakola luisteli vapaalla erinomaisen hiihdon, vaikka joutui taipumaan sijoituksissa. Vaihtoon Enni tuli 23:na. Ankkuriosuudella Emma Lehtonen rynnisti alusta lähtien hurjalla tempolla. Osuusaika oli 3. nopein, vaikka N14 ikäisiä oli ankkuriosuudella paljon. Loppusijoitus oli upeasti 14. Puhtaasti 13 vuotisten joukkueiden joukossa tytöt olisivat yltäneet kolmanneksi.

Viestijoukkue osallistunee ensi vuonna N14 sarjan loppukilpailuun vuotta vanhempina ja upea suoritus lupaa ensi vuodelle menestystä. Kangasalan Kisa hävisi tytöille HS-aluekilpailussa vain 8 s. Nyt eroa tuli 1 min 12 s. Kangasalan Kisan sijoitus oli 31. Lempäälän Kisan joukkue ei startannut.

          -------------------------------------------------

 

Hämeen Hopeasompa-Aluekilpailu hiihdettiin 18.2 Tammelassa.

Kilpailu oli myös Hämeen piirin katsastuskilpailu valtakunnalliseen Hopeasompa-loppukilpailuun. Varsinkin N13 sarjan tyttöihin kohdistui suuret odotukset. N14 viestijoukkuen pääsy Hopeasompa-loppukilpailuun oli ollut ääneen asetettu tavoite alkukaudesta lähtien. Piirinmestaruusviestin voitto oli vielä lisännyt odotuksia.

Lauantaina hiihdettiin henkilökohtaiset sarjat.

Osallistujia oli aiempia kisoja vähemmän kilpailupaikan etäisyydestä johtuen. Aamusta pakkasta oli –12, mutta sää lauhtui –8 asteen tietämiin. Kisalatuun tutustuttiin hyvissä ajoin kauden aikana hioituneella rutiinilla.

M11 Ville Mäkisen sijoitus oli 11. tavallista huonommin luistaneella suksella.

N11 Henna Rintanen oli hienosti 8. reilun minuutin erolla voittajasta.

N12 Jessi Raivio sijoittui myös kahdeksanneksi.

N13 sarjan hiihdossa oli jännittynyt tunnelma. Emma Lehtonen poti keuhkoputkiin iskenyttä flunssaa ja kisasuoritus oli arvoitus, samoin osallistumiskunto seuraavan päivän viestiin. Emma näytti taistelijan luonteensa ja otti selkävoiton flunssasta ja samalla mahtavasti sarjan voiton.

Alkumatkasta Saara Mäkinen oli kolmantena väliajoissa, mutta tahti kiristyi loppua kohti. Tuloksena oli komeasti hopeaa 5,5 sekuntia Emmalle häviten. Enni Hakolan sijoitus oli 10. Palkintopallilla nähtiin komea tuuletus kaksoisvoiton kunniaksi viimevuotisen Tammelan piirinmestaruuskisojen toisintona. Odotukset viestikisaan vain vahvistuivat.

N16 sarjassa Anna Rintanen sijoittui 6. kovassa sarjassa.

Sunnuntaina oli vuorossa viestit.

 1. osuus hiihdettiin perinteisellä ja 2 seuraavaa vapaalla. Ruoveden Pirkkoja edusti upeasti 4 viestijoukkuetta. Vanhempia ja huoltajia oli kannustamassa sankka joukko ja kannustusta lähtöalueella ja ladun varressa riitti ilman megafoniakin. Tunnelma oli innostunut.

N12 perinteisen aloitusosuuden hiihti Iida Saarilahti. Sukset oli saatu pitäviksi ja Iida suoritti oman erinomaisen hiihdon kannustuksen siivittämänä. Vaihtoon Iida tuli yhdeksäntenä. Emilia Lehtonen luisteli kakkosuuden pontevasti. Vaihtoon Emilia tuli kymmenentenä. Ankkurisouuden Henna Rintanen luisteli varmasti säilyttäen 10. sijan. N12 joukkueen saaminen kisaan oli hieno asia ja osoitus nuorten tyttöjen ennakkoluulottomasta ja kunnioitettavasta asenteesta. 

M12 I joukkueen Pauli Ahonen aloitti taas sähäkästi ja vauhtia riitti vaihtoon asti. I joukkue vaihtoi kolmantena. 2. osuuden luisteli mallikkaasti Aatu Ahomäki. Ankkurina jatkoi Ville Mäkinen säilyttäen Aatun sijoituksen ja lopputulos oli hienosti 9. 16 joukkueesta.

II joukkue oli koottu nuoremmista hiihtäjistä. 9-vuotias Aleksi Saarilahti hoiti avausosuuden upeasti vaihtaen yhdentenätoista. Vasta 8-vuotias Antero Ahvenjärvi luisteli isompien poikien tahtiin ja saapui vaihtoon yhdentenätoista. Osuusaika oli 9. nopein. Ankkurina Oskari Asikainen luisteli hyvän suorituksen ja loppusijoitus oli 13. M12 ikäluokkaa nuorempien hiihtäjien osallistuminen viestiin oli upea suoritus ja kuvasti poikien rohkeaa ja ennakkoluulotonta asennetta.

N14 viestin aloitti Saara Mäkinen kovalla tasatyönnöllä. Ensimmäiseen nousuun vain 1 hiihtäjä ehti edelle. Ensimmäisessä laskussa Saara karkasi johtoon aloittaen kovan vauhdinpidon. Ennakkoon kovin vastustaja Kangasalan Kisa oli vaihtanut aloitusosuudelle Kaisa Ilosen, joka lauantaina N14 sarjassa oli hiihtänyt 8 s Saaraa kovemman ajan. Saaran vauhti oli kuitenkin liikaa ja Saara saapui maalialueen hevosenkenkään reilussa johdossa. Vaihdossa Saara oli kasvattanut eron 37 sekuntiin. Saaran kova suoritus olisi N16 sarjan viestin avausosuudella riittänyt 2. sijaan. 11 vuotias Jessi Raivio luisteli vakuuttavasti joutuen antautumaan vain Kangasalan Kisan Milka Pakariselle. Ankkuriosuudelle Emma Lehtonen lähti 32 s takaa-ajoasemasta. Jännitystä oli ilmassa riittämiin. Loppumatkasta Emma luisteli rajulla tempolla Kangasalan Kisan Katri Krekulan kiinni ja saman tien ohi. Maalisuoralla rajusti kannustettu Emma piti Krekulan takanaan ja mahtava viestivoitto varmistui 10 s erolla. Tyttöjen ja kannustajien riemu oli silmiä hivelevää.

Hopeasompa-loppukilpailuun samalla valittiin Hämeen piiristä N13 sijalle 1 Emma Lehtonen ja sijalle 2 Saara Mäkinen henkilökohtaiselle matkalle. N16 Anna Rintanen valittiin 1. varalle.

Kilpailu hiihdetään perinteisellä Kouvolassa 4.3 lauantaina.

5.3 hiihdettävään viestiin valittin N14 sarjaan sijalle 1 Ruoveden Pirkat eli joukkue pääsee starttaamaan 1. rivistä.

                 --------------------------------

Hämeen Piirin Mestaruushiihdot kilpailtiin  Kangasalan Kyötikkälässä lauantaina 11.02.06 vapaalla tyylillä.

Pakkasta oli kymmenkunta astetta, keli paikoin luistoltaan nihkeä. Rata oli haastavan vaikea ja hyvin pm-kisaan sopiva. Viikonlopusta saatiin saaliiksi tukku mitaleja, kilpailukokemusta, hyvää yhteishenkeä ja runsaasti iloista juniorienergiaa.

N11 Henna Rintanen sivakoi 11. 26 hiihtäjän joukosta. Eroa kärkeen vain 57 sekuntia, joten sarja oli hyvin tasainen.

M11 Ville Mäkinen luisteli kohteliaasti myöskin 11. 28 hiihtäjän joukosta. Eroa kärkeen 66 sekuntia. Vasta 8-vuotias Antero Ahvenjärvi oli 20. ja Aleksi Saarilahti 25.

N12 Jessi Raivio jatkoi hyviä sijoituksiaan ollen nyt 7.  Osanottajia 15

M12 aina iloinen Pauli Ahonen oli hienosti 9. Osanottajia oli 18.

N13 Emma Lehtonen on jo alkukaudella osoittanut olevansa mahtavassa vireessä ja nyt tuli Piirinmestaruus vakuuttavasti 34 sekunnin erolla. Saara Mäkinen oli hienosti 5. ja Enni Hakola 13.

N17 Jenni Raivio jatkoi upeaa kauttaan sijoittuen pronssille. Eroa kärkeen 30 s.

Naisten sarjassa Sanna Leppämäki oli 9. Viimeinen pitkä nousu hapotti  Sannaa kisan jälkeen kuultuna.

M35 10 km taipaleella flunssaisena hiihtänyt Mika Leppämäki oli 5.

Sunnuntaina hiihdettiin nuorten pm-viestit perinteisellä ja M17 lähtien perinteisen tyylin henkilökohtaiset matkat.

Viestiin saatiin kokemusta hankkimaan mukavasti 3 viestiporukkaa. Lähtöstrategiaa oli hiottu edeltävästi harjoituksissa. Pakkanen oli launtaista lauhtunut ja jäätävää tihkua oli ilmassa. Kännykällä annettiin tietoja suksien toimivuudesta aamun verryttelylenkiltä. Sopivat pidot syntyivät kokemusten perusteella porukalla suksia laittaen lähes starttiin asti. Voitelu oli lopulta onnistunut.

N12 joukkue suoritti urakkansa mallikkaasti. Jessi Raivio hiihti aloitusosuuden tasaisen varmasti ja toi joukkueen 5. vaihtoon. Henna Rintanen urakoi osuuden 3. nopeimman ajan. Ankkuriosuuden hoiti Iida Saarilahti mallikkaasti. Kisakokemuksen puutteen Iida kuittasi rohkealla asenteellaan. Sijoitus oli upeasti 6. yhteensä 15. joukkueesta.

M12 viestin aloitti Pauli Ahonen kiihdyttämällä rakettimaisesti ja sivakoimalla lähtösuoran hurjasti. Muu joukko jäi hetkessä kymmenkunta metriä. Lopun matkaa muut kilpailijat saivatkin katsella etääntyvää Paulia, joka toi Pirkat 1. vaihtoon reilussa johdossa. Vasta 8-vuotias Antero Ahvenjärvi suoritti oman osuutensa kunnialla. Ankkurina Ville Mäkinen ohitti vielä yhden joukkueen hiihtäen tasaisen vahvasti. Loppusijoitus oli 6. 15 joukkueesta tyttöjen tapaan.

N14 sarjassa aiempien kisojen perusteella Kangasalan Kisan joukkue oli ennakkoon vahvempi, osin vuotta vanhempien hiihtäjienkin ansiosta. Saara Mäkinen ei kuvia kumartanut, vaan toisti Pauli Ahosen rakettialoituksen ja sivakoi 1. nousuun reilussa johdossa. Saara kasvatti johtoaan tasaisesti ja toi joukkueen 1. vaihtoon 30 s johtoasemassa. ”Yllättävän helposti ne jäi” kommentoi Saara hiihtoaan. Enni Hakola hiihdettiin aika nopeasti kiinni, mutta sitten Enni roikkui sisukkaasti ja taktisesti järkevällä hiihdolla kärkiryhmän peesissä vaihtoon asti. Osuusaika oli 3. nopein. Ankkuriosuudella väkivahva Emma Lehtonen hiihti kärjen kiinni ensimmäiseen nousuun ja paineli saman tien heittämällä ohi. Huoltaja-isä Timo Lehtonen ehti jo huolestua Emman rajua aloitusta. Huoleen ei ollut syytä, sillä Emma kasvatti eroa tasaisesti loppuun asti ja toi Pirkoille mahtavan viestipiirinmestaruuden reilulla erolla. Tyttöjen yhteistuuletus palkintokorokkeella oli upeaa katseltavaa.

 

Sunnuntain perinteisen henkilökohtaisiin matkoihin osallistui 4 hiihtäjää hienoilla saavutuksilla.

N17 Jenni Raivio kohensi lauantain pronssin hopeaan. Kulta jäi 40 s päähän. Voiton vei Kuoreveden Kärjen väkivahva Johanna Heinänen.

Naiset 5 km:llä Sanna Leppämäki urakoi kahdeksanneksi.

M35 Mika Leppämäki hiihti viidenneksi. Voiton vei veli Marko Leppämäki, joka nykyään edustaa Ylöjärven Urheilijoita.

M45 Hannu Ahonen näytti perinteisen taitonsa yltäen hopealle.

Ensi viikonloppuna on vuorossa Hopeasompa Aluekilpailu Tammelassa. Sinne on lähdössä hyvä edustus Ruoveden Pirkkojen juniorikilpahiihtäjiä sekä henkilökohtaisille matkoille että sunnuntain viesteihin.

 

                     -----------------------------------------

 

29.01 sunnuntaina hiihdettiin Kansalliset Torisevan Hiihdot perinteisellä Virroilla.

Kisoihin osallistui kiitettävän runsas 12 juniorihiihtäjän ryhmä ja 2 aikuista Ruoveden Pirkoista. Sääennuste povasi nollan keliä, mutta keli oli reilusti pakkasen puolella.

Osa kisapaikalle tulleista hiihtäjistä oli varustautunut liisteripidolla ja selvän purkkipitokelin johdosta parkkipaikalla liisteriä peitettiin purkkivoiteella useissa huoltopisteissä. Ladut olivat erinomaisessa kunnossa ja kisat vietiin läpi aurinkoisessa säässä.

Ruoveden runsas edustus poiki myös useita mitalisijoja.

M10 sarjassa Aleksi Saarilahti jatkoi mitalisarjaansa hopealla. Antero Ahvenjärvi täydensi 4. ja Juho Inkinen 5. sijallaan.

N12 sarjassa Jessi Raivio kartutti hienoa menestystään hopealla. Henna Rintanen oli hienosti 4. Ensimmäisissä isommissa kisoissa hiihtänyt Iida Saarilahti oli 8.

M12 sarjassa Ville Mäkinen oli 6. Harmittavasti väärälle ladulle eksynyt Aatu Ahomäki oli 7.

N14 sarjassa Emma Lehtonen otti komean voiton 4 sekunnin erolla. Saara Mäkinen sinnitteli Emman peesissä hienosti kolmanneksi. Enni Hakola täydensi 7. sijallaan.

N16 Anna Rintanen hiihti kuudenneksi.

Naisten sarjassa Sanna Leppämäki sijoittui viidenneksi.

M35 Mika Leppämäki pokkasi hopeaa.

 

Edellisenä päivänä Hopeasompa Aluemestaruus Sprintissä vapaalla N13 sarjassa Emma Lehtonen sprinttasi mahtavasti hopealle.
N12 Jessi Raivion sijoitus oli 7.

 

                      ----------------------------------------

Kansalliset Hämeenlinnan hiihdot hiihdettin 14.1 perinteisellä.


N12 Jessi Raivio jatkoi hyviä sijoituksiaan yltämällä pronssille. Hopean Jessi hävisi vaivaisella 0,1 sekunnilla.
N18 sarjassa oli peräti 61 hiihtäjää. Kovassa seurassa Jenni Raivion sijoitus oli hienosti 8.
Jenni on myös valittu Pohjoismaiden Mestaruuskisaan N18 sarjaan varalle.

 

                                --------------------------------

Espoossa hiihdettin 15.1 nuorten sprintti 1 km vapaalla. Kilpailu oli nuorten MM- ja PM-tarkkailukisa.

N18 Jenni Raivio oli B-finaalin 3. ja kokonaiskisan 7. Jenni on valittu Pohjoismaiden Mestaruuskisaan N18 sarjaan varalle. Jessi Raivio sijoittui normaalimatkan vapaan kisassa hienosti neljänneksi. 

  ----------------------------------------------------

Kansalliset Mansoniemen Menon nuorisohiihdot hiihdettiin 15.1 perinteisellä Vatulassa. Keli oli hiukan nollan alapuolella. Latu oli paikoin jäinen, paikoin märän luminen. Liisteri oli paras pitovoide, menestyksen perusteella voitelu ei tuottanut vaikeuksia. Kaikki neljä Ruoveden Pirkkojen hiihtäjää ylsi mitaleille.

N12 Henna Rintanen pokkasi hopeaa, eroa voittajaan 10 sekuntia. M10 Antero Ahvenjärvi ravisti yltään ikuisen nelosen viitan ja sijoittui mukavasti pronssille. N14 Saara Mäkisen sijoitus oli hienosti kolmas. N16 Anna Rintanen piti yllä kovinta menoa ja otti komean sarjavoiton 38 sekunnin erolla seuraavaan.

-------------------------------------------------------

62. Hämeen Viesti hiihdettiin Valkeakosken Korkeakankaalla Loppiaisena 6.1.2006.

Keli oli nollan paikkeilla ja ennen kisaa ripsahteli hieman vettä. Latu oli jäisen liukas.
Ruoveden Pirkkojen sijoitus oli 22. ja B-sarjan 8. Joukkueita oli yhteensä 32. Pirkkojen viestijoukkueessa hiihti Lauri Palmroth Myl 8 km(P), Sanna Leppämäki Nyl 3 km (P), Saara Mäkinen M16 3 km (P), Anna Rintanen N16 3 km (P), Mika leppämäki Myl 5 km (V), Markus Pälvimaa M18 5 km (V), Jenni Raivio Nyl 5 km (V), Kimmo Latvamäki Myl 10 km (V).

Joukkueen nuoret hiihtäjät onnistuivat erinomaisesti vaativassa tehtävässä paikata ikäluokkaansa vanhempien osuuksia. Viime hetken sairastumisen johdosta N13  Saara Mäkinen hiihti ennakkoluulottomasti M16 3 km (P) osuuden jättäen osuusajoissa 7 poikaakin taakseen. Kaikkien nuorten hiihtäjien osuusajat olivat erinomaisia.

Viestin päätteeksi hiihdettiin osin leikkimielinen 100 m sprintti, Kimmo Latvamäen sijoitus oli joukon puolivälissä vahvan tasatyönnön siivittämänä.
Viestistä jäi mukava mieli kaikille osallistujille ja taustajoukoille. 

      ------------------------------------------------------

Pk. Vesilahden juniorihiihdot kilpailtiin 07.01.

Kisassa hiihdettiin lyhyillä palautusajoilla 5-7 pikataivalta eri perinteisen tyylin tekniikoilla. Yhteisaika ratkaisi sijoituksen.
M10 Aleksi Saarilahti jatkoi mitaliketjuaan sijoittumalla upeasti jaetulle toiselle sijalle. Antero Ahvenjärvi täydensi menestystä 4. sijallaan. 

      ------------------------------------------------------

Kansalliset XXI Tampereen Talvikisat hiihdettiin Kaupissa 08.01. perinteisellä. Ladut olivat hyvässä kunnossa ja osanottajia oli runsaasti joka sarjassa.

M10 Antero Ahvenjärvi hiihti hyvin, sjiotus 4. N12 Jessi Raivio oli hienosti 5. ja Henna Rintanen 17. M12 Ville Mäkinen oli 14. ja Aatu Ahomäki 15.  N14 Emma Lehtonen hiihti vahvasti sijoittuen viidenneksi halkaisten vuotta vanhempien rintaman. Saara Mäkinen oli 12. ja Enni Hakola 22. N16 Anna Rintasen sijoitus oli 11. N18 Jenni Raivio jatkoi loistavasti sujunutta kauttaan. Sijoitus oli hienosti 3. vaativalla 10 km radalla. Nyl Sanna Leppämäki oli 22. M35 Mika Leppämäen sijoitus oli 10. 

 
 Muokkaa sisältöosiota 

      ----------------------------------------------

KANSALLISET XXXV HUPPION HIIHDOT hiihdettiin Orivedellä Tapaninpäivänä perinteisellä.

Lumisateen jäljiltä päästiin hiihtämään hyvissä oloissa pakkaskelillä. Uusia hiihtolupauksia osallistui ilahduttavasti kisoihin hyvällä menestyksellä.

 M10 sarjassa isompien kisojen ensikertalainen Aleksi Saarilahti näytti taistelijan kykynsä ja otti komean sarjavoiton. Antero Ahvenjärven 4. sija täydensi menestystä.

N10 Emilia Lehtonen oli hienosti 4.

N12 Jessi Raivio joutui 18.12 Tampereen Pyrinnön kansallisissa loukkaantumisen takia jättämään kisat väliin, mutta nyt Jessi osoitti hyvän kuntonsa hiihtämällä ansaitusti kolmanneksi.

M12 sarjassa myös isompien kisojen ensikertalainen Aatu Ahomäki hiihti hyvin ollen 5. 

 N14 sarjassa vuotta vanhemmat valtasivat kärkisijat. Emma Lehtonen sijoittui hyvällä hiihdolla seitsemänneksi ja Enni Hakola oli 16.

Vuokatin hiihtolukiota käyvä Jenni Raivio osoitti, että harjoittelu ja hiihtomotivaatio ovat tuottaneet tulosta, sillä Jenni voitti N18 sarjan vakuuttavasti. Alkukauden kisoissa Jenni on myös menestynyt hyvin.

Naisten yleisessä sarjassa Sanna Leppämäki oli 12. M35 Mika Leppämäki oli 6. 

 
 Muokkaa sisältöosiota 

H O P E A S O M P A T U L O K S E T  14.2.2006

KAUDEN KOLMANNET HOPEASOMMAT KÄYTIIN  SPRINTTIKISANA  VAPAALLA  TYYLILLÄ.  Mukana oli  nyt 52 hiihtäjää.2002 synt. ja nuoremmat tytöt ja pojat n.  100 m: 1) Lotta Sinisalo 0,31,  2)  Atte Kolistaja 0,47, 3)  Joni Eräpalo 0,48, 4) Paavo  Juurakko 1.14, 5) Akseli Laine 1,43, 6) Ronja Salmela 2,17.

2000-2001 synt. tytöt n. 200 m: 1) Tiia Sinisalo 1,02, 2) Roosa Keljo 1,08,  3)Pinja  Juurakko  1,31, 4) Ella Lehtonen 1,40, 4) Anni Inkinen 1,40. 

2000-2001 synt. Pojat 200 m: 1) Jimi Viitanen 1,28, 2) Lassi Holkonen 1,36, 3) Jarno Kuokkanen 1,40, 4) Mika Mäki 1,49, 5) Antti Ahvenjärvi 1,57, 6) Kalle Kangaspusu 2,24.

98-99 synt. tytöt n. 350 m: 1) Fanny Laine 1.51, 2) Minttu Huhtala 2,04, 3) Lotta Ahomäki 2,22, 4) Aino-Maija Kiiski 2,26, 5) Tiia Niukkanen 2,55, 6)  Sanna Mäki 2,56.

98-99 synt. Pojat 350 m: 1) Jaettu ykköstila Joonas Salmela  ja  Ville Keljo 1,37, 3) Peetu Ahonen 1,47, 4) Antti-Pekka Manninen 2,08, 5) Tuukka Suvela 2,22.

Tytöt 96-97 synt. n. 350 m: 1)  Emilia Lehtonen 1,14, 2) Anna Majala 1,17, ) Essi Holkonen 1,26, 4) Suvi Vehmaanperä 1,30, 5) Sini  Vehmaanperä 1,32, 6) Heli Mäki 1,34, 7) Jenna Kuokkanen 2,12.

96-97 synt. pojat  350 m: 1) Aleksi Saarilahti 1,09, 2) Antero Ahvenjärvi 1,11, 3)  Juho Inkinen 1,12, 4) Manu Inkinen 1,21.

94-95 synt. Tytöt 350 m: 1) Jessi Raivio 1,04, 2) Henna Rintanen 1,13, 3) Ida Saarilahti  1,15.

94-95 synt. Pojat 350 m: 1) Ville Mäkinen 1,08, 2) Pauli Ahonen  1,10, 3) Oskari Asikainen, 1,12, 4) Aatu Ahomäki 1,16, 5) Atte Aaltonen 1,17, 6) Aleksi Ahvenjärvi 1,20, 7)  Matti Pöytäniemi 1,29.

92-93 synt. pojat  n. 700 m: 1) Harri Vehmaanperä 2,29, 2) Onni Pulkkinen 2,36, 3) Kalle Manninen 2,50.

92 -93 synt. Tytöt 700 m: 1) Emma Lehtonen 2,06, 2) Saara Mäkinen 2,13, 3) Enni Hakola 2,25

 
 Muokkaa sisältöosiota 

Ruoveden piirikunnalliset 1.2.2006 tulokset

Tulokset, myös teksti- ja wordtiedostona.

M 8 1 km 
1. Joonas Salmela  RuoPi 04:46,0
2. Peetu Ahonen   RuoPi 06:09,0
       
 
N8 1 km
1. Tiia Sinisalo  RuoPi 05:42,0
2. Fanny Laine   RuoPi 05:58,0
       

M10 2 km
1. Antero Ahvenjärvi  RuoPi 06:39,0
2. Aleksi Saarilahti  RuoPi 06:41,0
3. Manu Inkinen   RuoPi 07:04,0
4. Juho Mäki   TeisU 07:19,0
5. Severi Ylä-Mäihäniemi KuoKä 07:32,0

N10 2 km
1. Emilia Lehtonen  RuoPi 07:09,0 
2. Essi Holkonen  RuoPi 07:42,0 
3. Sini Vehmaanperä  RuoPi 09:15,0 
4. Suvi Vehmaanperä  RuoPi 09:18,0 
5. Heli Mäki   RuoPi 09:29,0 
 
M12 3 km
1. Jesse Vaali   VirtU 07:34,0
2. Hurme Miika   KuoKä 08:05,0
3. Pauli Ahonen   RuoPi 08:15,0
4. Lassi Mäki   TeisU 08:25,0
5. Ville Mäkinen  RuoPi 08:53,0
6. Aleksi Ylä-Mononen  VirtU 09:00,0
7. Oskari Asikainen  RuoPi 09:33,0
8. Atte Aaltonen  RuoPi 10:04,0
9. Matti Pöytäniemi  RuoPi 12:27,0
       
 
N12 3 km
1. Jessi Raivio   RuoPi 08:29,0 
2. Kaisa Ylä-Mäihäniemi  KuoKä 09:03,0 
3. Rosanna Hopkins  VirtU 09:23,0 
4. Henna Rintanen  RuoPi 09:29,0 
5. Ida Saarilahti  RuoPi 10:27,0 
       
M14 5 km
1. Kimmo Perämäki  VirtU 14:43,0 
2. Juha Vartiainen  OrPo 15:09,0 
3. Manu Heinämäki  VirtU 15:35,0 
4. Harri Leppämäki  VirtU 17:01,0 
5. Daniel Hopkins  VirtU 17:44,0 
       
 
N14 3 km
1. Laura Ylä-Mäihäniemi  KuoKä 07:17,0 
2. Emma Lehtonen  RuoPi 07:18,0 
3. Saara Mäkinen  RuoPi 07:57,0 
4. Enni Hakola   RuoPi 08:48,0 
       
 
M 16 5 km
1. Elmeri Järvelä  IMU 13:57,0 
2. Tero Savilahti  KuoKä 14:30,0 
       
 
N16 5 km
1. Tuuli Juurikorpi  YlöjU 15:14,0
       
 
M18 10 km
1. Sami Heinämäki  VirtU 28:40,0
   
       
M20 10 km
1. Kerkko Koro    VirtU 34:41,0
    
       
 
Myl 10 km
1. Tero Hämeenaho  TP 24:29,0 
2. Jussi Rossi   PHS/up 24:39,0 
3. Kimmo Latvamäki  RuoPi 25:21,0 
4. Lasse Lehtisyrjä  YlöjU 26:07,0 
5. Harri Linnamaa  KanKi 27:25,0 
6. Kari Kallio   VirtU 27:33,0 
       
 
Nyl 5 km
1. Maria Viitahalme  LieKi 13:21,0 
2. Terhi Hämäläinen  JoPo/up 14:14,0 
3. Laura Salmi   PoPy 14:19,0 
       

M35 10 km
1. Markku Mäkelä  VirtU 24:01,0 
2. Marko Viitahalme  LieKi 24:23,0 
3. Marko Leppämäki  YlöjU 25:31,0 
4. Mika Leppämäki  RuoPi 27:56,0 
       

M45 5 km
1. Pekka Hakala   Kypo 13:32,0 
2. Juhani Lukula  RuoPi 20:42,0 
       
M55 5 km
1. Leino Nisula   VirtU 13:21,0 
2. Seppo Laaksonen  VirtU 14:45,0 
3. Pentti Sahi   RuoPi 15:31,0 
4. Uljas Latvamäki  RuoPi 15:41,0 

 

SEURAN MESTARUUSHIIHDOT 30.3.2006

URHEILUKESKUS. TYYLI VAPAA, MATKAT SPRINTTEJÄ. 

 TUNNELMA SOPIVA JA ASIAANKUULUVA, TILANTEESEEN SOPIVA. ASIAANKUULUVAT

EPÄSELVYYDETKIN SELVITETTIIN. TULOKSET :

 

Alle 4-vuotiaat

1. Lotta Sinisalo   1.12                           3. Ronja Salmela    4.34

2. Joni Eräpalo     2.04                           4. Akseli Laine        4.50

Alle 6-vuotiaat

1. Tiia Sinisalo   1.01                              4. Valentina Mäkinen 1.46

2. Ella Lehtonen 1.38                              5. Elmeri Haapala      3.10 

2. Antti Ahvenjärvi 1.38

T 8 1. Fanny Laine    2.19          2. Tiia Niukkanen      3.42

P 8 1. Joonas Salmela     1.54         2. Peetu Ahonen   2.13

T 10
1. Emilia Lehtonen   1.27       2. Anna Majala  1.37     3. Essi Holkonen   1.43

4. Suvi Vehmaanperä    1.57      5. Sini Vehmaanperä   1.59

P 10 
1. Antero Ahvenjärvi   1.31     2. Toni Niukkanen   2.00     3. Miguel Mäkinen   2.17

T 12 1. Henna Rintanen 1.35

P 12   ( 2 kierrosta) 1. Pauli Ahonen    2.57       2. Aleksi Ahvenjärvi   4.10  

T 14 1. Emma Lehtonen   2.25      2. Enni Hakola   2.49

P 14 1. Harri Vehmaanperä    3.09    2. Kalle Manninen    3.23

T 16  1. Anna Rintanen    2.37

M 35 1. Mika Leppämäki     2.04              

M 45 1. Hannu Ahonen    2.36

M 50 1. Juhani Lukula     3.17

M 55 1. Seppo Laaksonen  2.22         2. Erkki Siitonen  2.26 

Kauden 2005-2006 palkittuja
Pikkujoulua juhlivat Heidi, Saara, Ida, Vilma, Leena L., Josu, Allu, Leena O., Matu, Ilona, Lotta ja Fanni. Henna A. ja Henna R, ja Jessi olivat hiihtämässä, Jassu ja Veera matkoilla. Iloista joulua kaikille!

10.12.2005 Pesispikkujoulut Saarilahdessa

Heti aluksi syötiin ravitsevia ranskanperunoita, nakkeja, lihapullia ja kanaa. Siitä jatkettiin mukavilla yhteisleikeillä, mm. aasinhännällä. Ulkona leikimme aarteenetsintää, ja märkinä tulimme sisään leipomaan pipareita ja juomaan glögiä. Piparit jaettuamme menimme ulos.

- Täällä on kivaa, totesi Fanni.
- Aarteenetsintä oli hauskinta, kertoi Matu.
- Täällä pohjantähden alla…,runoili Allu talvipakkasesta.

 Naamat jauhossa lähdettiin kotiin.