Pesislehti ja talkoot

______________________________________________________________________________________________

 

Lehtivastaavat

 

Lehtivastaavien tärkein tehtävä on muistuttaa ja muistuttaa...

 

Toimia joukkueesi ja minun välisenä tiedottajana, kyselijänä, asioiden eteenpäin toimittajana.

 

Sopia oman joukkueen deadlinet eri vaiheille esim. milloin kerätään kahvilaput, mainossopimusten toimittamiset jne.

Kahvilappujen nimitietojen kerääminen ja toimittaminen minulle sitä mukaa kun niitä sinulle toimitetaan (nimitietojen toimittaminen jo ennen kuin itse lappuja on kerätty, nopeuttaa lehden tekoa, vaikka lopputarkistuksen teen vasta lappujen kera).

 

Varmistaa, että oman joukkueen tarina, kuvat, tiedot toimitetaan minulle ajoissa ja selvittää kuka ne hoitaa. (Kuka kirjoittaa tarinan, kuka on ottanut kuvia...)

 

Perustetaan tänäkin vuonna watsappi-ryhmä, jolloin tiedon kulku on reaaliaikaisempaa sekä näkyvämpää.

 

Materiaalien toimittaminen kuitenkin vain sähköpostitse, näin ne ei huku eri tiedotusvälineisiin joita en välttämättä muista enää lehdenteon loppuvaiheessa. Kerään ne sp.ssa yhteen kansioon ja näin varmistetaan että pysyy matkassa alusta lopun tarkastukseen asti.

__________________________________________________________________________________________

 

Kausi 2019 alkamassa ja myös lehden teko käynnistyy...

 

Vanhenpain palaverien pito alkaa olemaan ajankohtaista ja osa joukkueista onkin sopinut jo milloin kokoontuvat.

Kahvilaput eivät ehdi ensimmäisinä pidettäviin kokoontumisiin, mutta tiedotan heti, kun ne ovat jaettavissa.

 

Firmojen valinnat onnistuvat heti, joten jokainen joukkue kerää tiedot kuka käy kysymässä mainossopimusta miltäkin firmalta.

Lista toimii viime vuotiseen tapaan kiertävänä kappaleena ja joko niin, että se toimitetaan jokaisen joukkueen jäljiltä minulle tai niin, että listasta skannataan minulle väliaikatieto ja välitetään seuraavana vuorossa olevalle joukkueelle alkuperäinen lista.

Kummassakin tapauksessa minulla on oleellista olla tieto milloin/monelta/missä mikäkin joukkue kokoontuu. Näin varmistetaan, että lista on menossa seuraavana oikealle henkilölle.

 

Mainossopimusten kyselyssä olisi huomioitava myös, että osa firmoista tarvii vahvistuksen päätoimipaikoilta, joten käyttehän kysymässä sopimuksia jo ennen määräpäivää, koska he eivät silloin enää kykene myöntävää vastausta antamaan.

 

Jokainen joukkue tekee samalla myös lehtivastaava valinnan ja toimittaa minulle hänen nimen, puhelinnumeron sekä sähköpostiosoitteen. Tämä asia olisi hoidettava jo ennen hiihtolomaa.

Lehtivastaaville luodaan yhteinen watsappi-ryhmä, niin että perustiedotukset kulkisivat mahdollisimman reaaliajassa. Mikäli tulee jotain kysyttävää, saa kaikki samalla vastauksen tai vastaavasti jos minulla tulee jotain muistutettavaa, on sekin kaikilla yhtäaikaa.

 

Varsinaisten lehtimateriaalien esim. kuvat, tarinat, kahvilappunimet jne. toimitukset vain ja ainoastaan sähköpostilla!

Viime vuonna materiaaleja/tietoja tuli monen viestintävälineen kautta, mutta niin näppärältä kuin se vaikuttaakin, siinä on erittäin suuri riski ettei tarkistusvaiheessa muista sitä kolmekymmentä viestiä taaksepäin olevaa tiedotusta watsista tai tekstarista ja kuka sen lähettikään...

Sähköpostiin teen ihan erilliset kansiot pesislehtiasioita varten, joten jokainen tieto on tarkistukseen asti tallella ja mahdollista siirtoa varten myös helposti kopioitavissa.

 

Skannaukset mieluiten pdf-versioina, kuvatiedostot jää monesti aika heikkolaatuisiksi ja hankaliksi saada selvää.

 

Se että saisimme pidettyä seuramaksut kohtuullisina, jokaisen pelaajan (tai pelaajan vanhemman) olisi oleellista osallistua tähän lehtitalkooseen.

Kahvilappuja jokaisen tulisi myydä ainakin tuon yhden lapullisen verran eli 4kpl sekä valita kolme firmaa joilta käy kysymässä lehteen mainosta.

 

Aikataulu on tänäkin vuonna tiukka, joten kannattaa tarttua toimeen mahdollisimman pian. Näin ei pääse unohtumaan ja on hoidettuna ennen kuin pelien sopimiset ym. kauden alun toimet ehtivät sekoittamaan pakettia.

 

Tulevat kahvilaput ovat viime vuotiseen tapaan numeroituna, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että niiden jakaja kirjaa ylös kenelle minkäkin numeroinen lappu siirtyy hoidettavaksi ja lähettää minulle niistä tiedon. Ottakaa nimet/numerot myös itsellenne talteen, niin tiedätte keneltä kyselette lappuja, myös tyhjiä.

 

Kahvilappujen myyntiaika on 31.3.2019 saakka sen jälkeen nimien toimittaminen mahdollisimman pian minulle.

Sovitaan rahojen tilitykset sitten henkilökohtaisiin aikatauluihin sopiviksi, ajoissa silti nekin.

 

Mainossopimuksien myyntiaika on 1.2.-21.3.2019

Minulta erikseen sopimalla mainostenhakijalista tai varmistamalla kenelle seuraavaksi menee ja väliskannaus ennen eteenpäin luovuttamista minulle. Näin varmistetaan, että vaikka itse listalle sattuisi jotain, ei kaikki tiedot hukkuisi vaan korkeintaan viimeisin joukkue ottaa uusinnan.

 

Kahvilappujen saamisesta tiedotan heti kun ovat valmiina.

 

Tarkemmat tiedot kahvilapuista sekä mainossopimuksista löytyy seuraavasta linkistä, linkki myös tarvitsemaasi mainossopimukseen.

 

Mainosmyynninohjeet 2019

 

Mainossopimus 2019

 

Muistakaa myös, että joukkueista tulee toimittaa lehteen 16.3. mennessä:

  • joukkueen tarina

  • tilannekuvia / kansikuva vaihtoehtoja

  • valmentaja/jojo tiedot puhelinnumeroineen

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, minuun voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse

040 809 4497 (päivisin mieluiten tekstiviestinä tai whatsappina) tai sähköpostitse (materiaalit aina sähköpostilla) mtv151@gmail.com

 

Merja

 

__________________________________________________________________________________________