Kausi 2012

Pesäpallojoaston kauden päättäjäiset
su 23.9. klo 12 hiekkatekonurmella

G-tyttöjen kauden päättäjäiset

Palvelutalo Honkalan uima-altaalla ja takkahuoneessa perjantaina 21.9 klo 18-20 (-21 takkahuone).

Uinti maksaa 3.50 euroa/tyttö, aikuisen hinta 4.50, jos joku haluaa uida. Pizzapala, pulla ja kahvi maksavat 6.50 euroa/hlö. Kahvin saa varmasti vaihdettua myös mehuksi, tytöt tuskin juovat kahvia.  Ilmoittaudu Terhille keskiviikkoon 19.9 mennessä, maksu Terhin tilille ( ks. s-posti )

Takkahuone on varattuna meille jo klo 18 alkaen. Vanhemmat voivat halutessaan vaihtaa kuulumisia ja nauttia talon antimia. Pakollista osallistuminen ei tietenkään ole, mutta jos kaikki tytöt uivat olisi altaalla hyvä olla muutamia valvojia.

Oli myös puhe, että jos muita herkkuja halutaan, niin nyyttikestimeiningillä tytöt voida tuoda vähän karkkia ym. Jos jollakulla on taskussa joku kiva ohjelmanumero, niin estradi on vapaa..

Toivottavasti päivä sopii mahdollisimman monelle!

Juoksun tuominen on aina juhlahetki!

syyskuu

ma 3.9. klo 17-18 harjoitukset hiekkatekonurmi                                       
ke 5.9. klo 17-18 harjoitukset hiekkakenttä
su 9.9. klo 14.30 peli Kamaa vastaan hiekkatekonurmi Kentälle klo 13.45
HARJOITUSTAUKO SYYSLOMAAN ASTI
pe 21.9. klo 18 Joukkueen kauden päättäjäiset Honkala Ilmottautuminen ja maksu Terhille
su 23.9. klo 12 pesäpallojaoston kauden päättäjäiset

Kiitos leiristä!

Leiripelit on pelattu, tuloksia löytyy alla olevasta linkistä ja kuvia ilmestyy Omat jutut sivulle hiljalleen. Iloista ja aurinkoisempaa kesälomaa kaikille!

Harjoitusajat

G- ja F-tyttöjen harjotukset ovat maanantaisin klo 17-18 ja keskiviikkoisin klo 17-18.

Kumpaankin harjoitukseen voivat tulla kummankin joukkueen tytöt, harjoitusten sisältö on suurinpiirtein sama.  Maanantain harjoitukset pitää pääsääntöisesti Anna ja keskiviikon harjoitukset Titta. Voit myös käydä vain toisissa harjoituksissa, mutta suosittelemme kahta harjoituskertaa/vko. Harjoitukset pidetään yleensä myös silloin, kun osa joukkueesta on pelissä. Seuraa tätä kalenteria, muutokset tulevat tänne.

Edestä vasemmalta: Rebekka Helin, Heidi Heinonen, Emmi Pajunen, Sara Asunta, Venla Manninen, Katja Viiki, Sofia Mäkinen, Sara Salmela, Jasmin Kallinen, Heli Haapaniemi, Hymy Leinonen, Ella Salmi, Ronja Salmela, Aino Leinonen, Marika Selezneva, Verna Marttila, Sanni Salminen, Jemina Kiintonen, Jasmin Viitanen, Mirka Kivi. Kuvasta puuttuvat: Emma Salminen, Inka Kuusjärvi, Mi Lamberg, Elsa Roivanen ja Pihla Alanen

G-tyttöjoukkue Naperoleirille Tampereelle

G-ikäisistä leirille on tähänastisten ilmoittautumisten mukaan lähdössä Venla, Sofia, Heli, Hymy, Aino, Jemina, Elsa, Pihla A. Ja Emma, joten olemme nyt ilmoittaneet oman G-tyttöjoukkueen leirille F-tyttöjen lisäksi. Joukkueeseen ovat muutkin vielä tervetulleita, jos lisää pelaajia on lähdössä, mutta näilläkin leiri voidaan pelata.

Vanhempainilta ti 21.2.:

Valittiin joukkueenjohtajat: G-tytöt Jukka Kiintonen
                                        F-tytöt  Tarja Nätkin

Sovittiin seuraavaa:

* Ensi kesänä ilmoitetaan yksi yhteinen joukkue F-tyttöjen sarjaan, periaatteella, että F-tytöt pelaavat ja G-tytöt osallistuvat innokkuuden mukaan. G-tytöille järjestetään lisäksi seuran keskinäisiä otteluita + ystävyysotteluita + turnauksia, jos pelihaluja riittää.
 
* Yksi joukkue ilmoitettu Kankaanpään turnaukseen 19.5.

* Yritetään saada kaksi joukkuetta Tampereen Naperoleirille 14.-17.7.

* Lisäksi voidaan ilmoittautua myös Ulvilan alueleirille kesäkuun alussa. Leirille osallistumista voi haitata samanaikainen jumppaleiri.

* Jaettiin PesisPirkat-lehden mainosmyyntimateriaali ja sovittiin kuka hakee mistäkin mainoksen: Mainosmyynti maaliskuun loppuun mennessä, kahviliput 15.4. mennessä. Kaikista mainoksista täytettävä mainossopimus. ( Voit tulostaa sen edellisestä linkistä. ) Mainossopimukset palautetaan joukkueenjohtajille tai Annalle tai Petrille, laskutus hoidetaan seuran puolesta.

* Jaettiin Sohlo Santeri- jäänlähtöveikkausarpalistat

* Tampereen Naperoleirillä valmistaudutaan talkoiluun ( Ruoveden Pirkat yksi järjestäjäseura )

Rauman turnauksen kuvia löytyy täältä.

Kausi 2012

Kaudella 2011-2012 G-tyttöjen ikäluokkaan kuuluvat 2005 ja 2004 syntyneet. Harjoitukset ovat tiistaisin 25.10. alkaen Yhteiskoulun isossa salissa klo 17.00-18.00. Valmentajana Anna Warsell.

2003 ja 2002 syntyneet tytöt ovat tulevan kauden F-tyttöjä, joiden harjoitukset ovat samoin tiistaisin 25.10. alkaen Yhteiskoulun isossa salissa klo 18.00-19.00. Valmentajana Titta Helin.

Kaikki 2005-2002 syntyneet tytöt ovat tervetulleita kummallekin harjoitusvuorolle. Voit siis käydä harjoituksissa joko omalla vuorollasi tai molemmissa.

Kesällä 2012 ilmoittaudutaan tarpeen mukaan joko kahdella tai yhdellä joukkueella F-tyttöjen sarjaan riippuen siitä kuinka paljon pelejä kukin haluaa. G-tyttöjen sarjaankin on mahdollista ilmoittautua, mutta siinä sarjassa saavat pelata vain 04-05-syntyneet. F-tyttöjen sarjassa voivat pelata kaikki 02-syntyneet ja sitä nuoremmat.

Kesällä 2012 Ruoveden Pirkat on järjestämässä Naperoleiriä Tampereella 14.-17.7.2012. Kaikkien seuran kokeneempien pelaajien, pelaajien vanhempien ja toimitsijoiden toivotaan osallistuvan järjestelytalkoisiin. 

Halukkaat G-ja F-tytöt voivat myös osallistua leirille pelaajina.

G- ja F-tyttöjoukkueissa harjoittelevat 2012:

G-ikäiset ( 2004-2005 syntyneet )

Pihla Alanen
Heli Haapaniemi
Jasmin Kallinen
Jemina Kiintonen
Mi Lamberg
Aino Leinonen
Hymy Leinonen
Pihla Manninen
Venla Manninen
Sofia Mäkinen
Ella Poikelispää
Elsa Roivanen
Emma Salminen
Katja Viiki

F-ikäiset ( 2002-2003 syntyneet )

Sara Asunta
Heidi Heinonen
Rebekka Helin
Mirka Kivi
Inka Kuusjärvi
Verna Marttila
Emmi Pajunen
Sara Salmela
Ronja Salmela
Ella Salmi
Sanni Salminen
Marika Selezneva
Jasmin Viitanen

Valmentajat: Titta Helin ( F-tytöt )

                   Anna Warsell ( G-tytöt )
                   050 - 5866 093
                   anna.warsell@phpoint.fi

Joukkueen säännöt 1.5.2012 - 30.4.2013

Valmentajaa ja muita aikuisia pitää kuunnella ja totella.

Ei saakiusata ketään toista.

Kaikki yrittävät parhaansa.

Usko itseesi.

Ei saa roskata.

Makeisia ja virvoitusjuomia ei saa syödä ennen pelejä eikä pelien aikana.

Kaikki ovat aina ajoissa paikalla.

Pitää pukeutua asiallisesti.

On pidettävä omista tavaroista huoli.

Kaikki ovat kavereita keskenään.

Ei saa kiroilla.

Vanhempien ja joukkueen aikuisten säännöt 1.5.2012 - 30.4.2013

Kannusta kaikkia tasapuolisesti.

Anna valmentajalle työrauha.

Tehdään terveelliset eväät.

Aikuiseet huolehtivat omalta osaltaan aikatauluista ja varusteista.

Peleihin ja harjoituksiin tullessa pidetään yllä positiivinen asenne.

Kaikki pelaa.

Aikuiset ovat vastuussa kaikista lapsista.

Päihteet eivät sovi lasten urheilutilaisuuksiin.

Pelit

Tältä sivulta löytyvät vain G-tyttöjen omat pelit. Vanhempainillassa sovittiin, että G-t pelaavat harjoituspelejä, mutta innokkaimmat voivat vuorotellen lähteä aina F-tyttöjen mukaan varsinaisiin sarjapeleihin.

Oletamme, että kaikki aina ovat tulossa peliin, joten on ehdottoman tärkeää, että ilmoitat heti joko Annalle tai joukkueenjohtajalle Jukalle (044 2941074), jos et pääsekään tulemaan. Peli voidaan joutua siirtämään tai perumaan, jos ei ole tarpeeksi pelaajia, joten tieto on oltava meillä ajoissa.

Vapaaehtoiset kyyditsijät ja kotipeleissä kioskimyyjät, kirjurit + toimitsijaväki ilmoittautuvat Jukalle. Olisi erittäin suotavaa, että jokaisesta perheestä joku osallistuisi jollain tavoin vuorollaan pelien järjestämiseen, jotta hommat eivät kasautuisi vain muutaman vanhemman niskaan. 

pvm klo peli sarja Poissa   kyydit kioski kirjuri+aputuomarit
pe 18.5. 15.00 Pirkat-Räpsä harkkapeli
ti 29.5. 18.00 Räpsä-Pirkat harkkapeli Katja, Sofia Kiintonen ( 6 ) Leinonen,Alanen, Haapaniemi
ma 4.6. 18.00 KaMa-Pirkat harkkapeli Katja, Ella, Emma Yhteinen bussi F-tyttöjen kanssa. Matkamaksu 10 € tai 15 €/perhe
ke 4.7. 18.00 Pirkat- KaMa harkkapeli

Pihla A, Pihla M

Peruttu!
la 1.9. 15.30

Pirkat-Fera

Pirkat - Räpsä 0-2 ( 6-8, 4-9 )

Ensimmäinen peli 18.5. alkoi mieliinpainuvasti; hurja raekuuro pyyhkäisi yli kentän ja muutama pelaaja jo säikähti, että "tää peli perutaan, tietenkin..", mutta peli päästiin aloittamaan vain kymmenisen minuuttia myöhässä.

Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, mihin vaikutti varmasti kummankin joukkueen tasaisesti pelanneet lukkarit, jotka syöttivät helposti lyötäviä syöttöjä; palloon osuttiin puolin ja toisin, ja juoksuja tehtailtiin vuorotahtiin. Toisella jaksolla syötöt hieman vaikeutuivat, ja  kun väärien ottaminen on vielä hakusessa, hankaloitti tilanne ainakin kotijoukkueen lyöntipeliä huomattavasti.

Mutta tärkeintä oli, että lähes kaikki pelaajat pääsivät kentälle ja kiertämään pesiä kotiin asti, joten pelin idea kirkastui useimmille hyvin. Kentällemeno onnistui kaikenkaikkiaan hyvin, pystymailanäpy toimi, ja ripeät kintut paikkasivat lyöntien puutteet. Ulkokentällä pallon eteen mentiin rohkeasti, ja heitot lähtivät pääsääntöisesti oikeisiin suuntiin.

Tästä on hyvä jatkaa. Joukkueenjohto onnittelee koko pelannutta kokoonpanoa Hymyä, Ellaa, Venlaa, Aino L:a, Jeminaa, Elsaa, Ellaa, Sofiaa, Emmaa, Sannia ja Aino I:ä upeasta ensimmäisestä pelistä! Tsempparipalkinnoilla palkittiin tällä kertaa Aino L. ja Sofia.

Ennen peliä vähän jännittää....
Hymy tuo pelin ensimmäisen juoksun!

Räpsä - Pirkat                         2-0 ( 8-4, 13-2 )

Tiistaina 29.5. kävimme vastavierailulla Räpsän tyttöjen kotikentällä toisessa harjoituspelissämme. Mukaan olivat päässeet Hymy, Ella, Elsa, Emma, Heli, Jemina, Pihla, Aino ja Venla. Saimme vielä vahvistukseksi Räpsän joukkueesta Jenniferin, Vanessa ja Julian.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, vaikka vastustaja tekikin muutaman juoksun enemmän. Monta Pirkkain juoksijaa paloi niukasti kotipesän kynnykselle, mutta tilanteita saatiin aikaiseksi ihan mukavasti. Venla vetäisi kunnon sivalluksen kakkosrajaan ja Emmakin löi juoksun. Ulkokentällä ahkeroi erityisesti ensimmäisen jakson vikkelä siparimme Heli, jota oli vaikea ohittaa.

Toisella jaksolla Räpsän tytöt saivat lyöntihanat auki ja varsinkin ekan jakson lukkarina pelannut ja toisen jakson lyöjäjokeri Elina Viitanen löi peräti 6+1 juoksua!

Ekaa kertaa lukkaroineet Elsa ja Emma selvisivät urakoistaan hienosti ja ulkokentällä Helin lisäksi kunnostautuivat Pihla ja Aino. Etenijöistä nopein oli Hymy, joka pinkaisi kotipesään kolme kertaa! Ella ja Jemina pyrkivät ykköspesälle hyvillä näpyillä, mutta Räpsän etukentän heittovoima esti tällä kertaa etenemispyrkimykset.

Päivän palkitut olivat Pihla ja Heli, pelin tuomaroivat Hanna Vulli ja Tiina Mäkelä.

Kiitokset Jukalle, Sarille, Jaanalle ja Mallalle ja Kapalle kannustuksesta ja kuljetusavusta!

Heli liikkui vikkelästi siparin tontilla!

KaMa - Pirkat 0-1 ( 2-12, 3-3 )

Kankaanpäähän matkustettiin herroiksi bussilla 4.6. F-tyttöjen kanssa, joilla oli samaan aikaan viereisellä kentällä sarjapeli.

Me pelasimme harjoituspelin KaMa:n G-tyttöjä vastaan. Mukana oli kahdeksan tyttöä, mutta saimme jälleen vastustajalta lainaksi kolme tyttöä, joten suurinpiirtein yhtä monta lyöjää oli molemmilla.

Ensimmäinen jakso kulki loistavasti; lyönnit upposivat toinen toisensa jälkeen KaMan kenttään ja juoksuja tuli melkein liukuhihnalta. Kovia lyöntejä takakentälle löivät ainakin Elsa, Sofia, Heli ja Venla. Vaihtolyönnitkin etukentälle onnistuivat miltei täydellisesti, joten jaksovoitto oli melko varma KaMan tullessa viimeiselle tasottavalle. Siinä etukenttä Jemina, Aino, Elsa ja Venla heittelivät varmoja polttoheittoja huolellisesti kiinniottaneelle Sofialle.

Toisella jaksolla vilkuiltiin hieman liikaa tulostaululle eikä omien juoksujen lyönti enää kulkenutkaan niin mallikkaasti. Lyöntivarmuuteen vaikutti jälleen myös vastustajan lukkarinvaihto, sillä väärien ottaminen omalla lyöntivuorolla on vielä vaikeaa.

Ulkokenttä pelasi edelleen varmasti; nyt Hymy ykkösellä, sekä Heli ja Jemina etukentällä tekivät monta paloa vastustajan juoksuyrityksistä. Muutaman juoksun KaMan tytöt kuitenkin saivat puristettua ja viimeisestä tasottavasta tuli tiukkaakin tiukempi, mutta parilla polttolinjan ohituksella tarvittavat juoksut saatiin tehtyä.

Hienoa tytöt! Ensimmäinen voitto tänä kesänä. Erityiskiitokset Mannisen Pihlalle, joka pelasi uransa ensimmäisen pelin erittäin hienosti!

 

Tällä kokooonpanolla kohti kauden viimeistä peliä....

Pirkat - KaMa 1-1 ( 9-7, 4-8 )

Kauden viimeinen peli pelattiin 9.9. KaMan tyttöjä vastaan. Peliä oli odotettu kauan ja melkein kaikki olivat paikalla.

Peli sujui kuten kauden päätteeksi odottaa saattaakin; koko joukkue oli edistynyt valtavasti kesän aikana ja peli kulki kaikilta osa-alueiltaan loistavasti. Varsinkin ensimmäinen jakso oli Pirkkain tyttöjen juhlaa; jokainen osui palloon ja muutamat lyönnit napsuivat mailaan jo niin hyvin, että vierailijoiden takakenttäkin joutui töihin. Etenijät etenivät hyvin harjoitellun suunnitelman mukaisesti ja juoksuja tehtiin liukuhihnalta. Ulkovuoroissa läpilyönnit estettiin ja kotiutusheitot lensivät napakasti kotipesään asti. Myös pesille tehtiin muutamia hyviä polttoyrityksiä.

Kiitokset Hymylle, Ainolle, Sofialle, Elsalle, Pihlalle, Jeminalle, Venlalle, Ellalle, Helille ja Emmalle hienosta pelistä. Kiitokset myös Mannisen Pihlalle mukavasta kesästä, vaikka Pihla ei viimeiseen peliin päässytkään, ja tsemppiä Viiville, joka aloitti harrastuksen vasta pari viikkoa sitten.

Anna Ja Jukka kiittävät joukkuetta hienosta kesästä!

Venla tuo juoksua kauden viimeisessä pelissä!
Tästä aloitettiin . Monella tytöllä oli edessä uran ensimmäinen pesisleiri. Emma oli vielä juhlimassa sukulaismiehen häitä.

Tampereen Naperoleiri 14.-17.7.2012

Leirillä pelattiin Naperopesissäännöillä; jokainen saa lyödä sisävuorossa ainakin kerran, mutta jos kolmea paloa ei ole vielä tullut lyödään toista kierrosta niin kauan, kunnes palot täyttyvät. Näitä sääntöjä vielä soviteltiin vastustajan kanssa siten, että yhtä joukkuetta lukuunottamatta saimme lyödä yhtä monta kertaa kuin vastustajallakin oli pelaajia, sillä vastustajilla oli yleensä kaikki 12 pelaajaa joukkueessa, meillä oli aluksi vain kahdeksan, mutta loppupäivinä yhdeksän pelaajaa.
Ottelun aluksi kapteeni osallistuu hutunkeittoon. Jotta siitäkin hommasta karttuisi kokemusta meidän joukkueen kapteenin hommia hoiti aina arvonnassa lyöntinumeron yksi saanut pelaaja. Lyöntinumerot arvottiin ennen jokaista ottelua tuomarin valvonnassa. Vaikeinta oli muistaa valita ulkovuoro, jos hutunkeitossa valintavuoroon pääsi. Tässä Aino miettii ensimmäisen pelin hutunkeitossa Siilinjärven Pesiksen joukkuetta vastaan.
Toinen sääntökeskustelun aihe oli vapaataipaleet. Sääntöjen mukaan yhdellä väärällä pääsee tyhjälle kentälle ja kahdella väärällä saa kentällä oleva etenijä vapaataipaleen. Lukkariuransa alussa oleville G-junioreille saattaa yhtä lyöjää kohden lipsahtaa helposti 4-5 väärää syöttöä. Melkein kaikkien tyttöjoukkueiden kanssa saatiin sovittua, että vääristä syötöistä ei seuraa vapaataipaleita, mutta esimerkiksi SiiPen peli päättyi 7 - 11, ja SiiPen juoksuista kuusi kirjattiin vapailla.
" Voitettiin tai hävittiin, reilu peli pelattiin!"

Pelit pelattiin Kaupissa, yöt nukuttiin Etelä-Hervannan koululla ja ruokailu oli järjestetty TTY:lle.

Autolla huristettiin Hervannan ja Kaupin väliä moneen kertaan. Parkkipaikalta pelipaikalle olevan kävelymatkan varrella houkuttelivat kuntoilulaitteet, joihin piti päästä aina ohi kulkiessa. Onneksi matkan varrella olivat myös vessat, joita ei Naperoleirillä ole koskaan liikaa eikä liian tiheässä!

Lauantai-iltana pelattiin vielä KPL:n poikia vastaan ja hävisimme 9-29, mutta hienoa oli, että teimme kuitenkin yhdeksän juoksua! Lisäksi poikia vastaan pelatessa ei ulkokenttä ehtinyt seisoskelemaan, vaan palloa piti hakea, ottaa kiinni ja heittää takakentälläkin! Tyttöjen peleissä kopparit saavat odotella useimmiten palloa turhaan. Joten ulkopeliharjoituksina poikia vastaan pelattavat pelit toimivat mainiosti.

Luokissa nukkuminen jännitti aluksi kaikkia ja iltaisin koti-ikävä vaivasi hieman. Mutta pitkän pelipäivän jälkeen kaikki olivat aina niin väsyneitä, että uni tuli väkisinkin melko pian. Lauantai-iltana viimeinen peli loppui vasta 21.15, joten nukkumaanmeno viivästyi hieman.

Yöt olivat kuitenkin rauhallisia ja kaikki nousivat aamuisin reippaasti pystyyn. Tässä Venla uneksii kunnareista ja koppitikkareista!

Sunnuntaiaamuna IPV G-pojat - Pirkat päättyi 26-6. Tässä Hymy etenee ykköseltä kakkoselle.
Sunnuntaina iltapäivällä pelasimme vielä Mansen G-poikia vastaan. Peli päättyi 24 - 6. Illalla kävimme seuraamassa leiriotteluna pelattua Räpsän ja Jyväskylän välistä naisten Ykkössarjan peliä, jonka kotijoukkue voitti 2-0. Ruovesiläisistä kunnostautuivat Milja Vehmaanperä ja Leena Ojanen. Milja löi kunnarin ja Leena palkittii lukkarisuorituksistaan kakkospalkinnolla.
Maanantai-iltana oli vuorossa kiihkeästi odotettu leiridisco. Kampaajana toimi Haapaniemen Hanna, joka laittoi tyttöjen hiukset kauniisti. Discossa oli hauskaa, vaikka kaikki pojat eivät lähteneetkään tanssimaan. Discossa palkitttiin joukkueiden tsempparipelaajat. Pirkkain G-tyttöjen tsemppipalkinnon sai Leinosen Hymy. Onnittelut!
"VÄÄRIN!" Tai sitten ei.....
Viimeinen leriottelu voitettiin 17-6. Leiri oli mukava päättää voitontanssiin!

Harjoituspeli Räpsää vastaan 4.6.