Sinettiseura

Ruoveden Pirkoille Sinettiseuratunnustus laadukkaasta työstä

Suomalainen laadukkaan urheiluseuratoiminnan kehittäminen on saanut merkittävän tukimuodon, kun Suomen Olympiakomitean ja suomalaisen energiayhtiö Gasumin yhteistyön kohteena ovat lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat. Urheiluseurat hyötyvät yhteistyöstä kehittyvän Sinettiseurakonseptin sekä kannustuspalkintojen kautta. Gasumin tuki suomalaisille urheiluseuroille on merkittävä, tuki koostuu Vuoden Sinettiseura-palkinnosta ja 14 alueellista 1000 euron kannustuspalkinnosta Sinettiseuroille eri puolilta Suomea.

Alueelliset palkinnot luovutetaan liikunnan aluejärjestöjen tilaisuuksissa. Yksi alueellinen palkinto luovutetaan Hämeen Liikunnan ja Urheilun syyskokouksessa 30.11.2017, kun Ruoveden Pirkkojen, pesäpallojaosto palkitaan järjestämästään laadukkaasta seuratyöstä.

− Haluamme stipendien avulla tuoda esille arvokasta, mutta usein vähälle huomiolle jäävää seuratyötä. Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen on meille sydämen asia, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Sinettiseuroille 19 000 eurolla alueellisia stipendejä

Sinettiseurojen palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti. Valtakunnallisen 5 000 euron stipendin lisäksi 14 eri seuraa palkitaan 1 000 euron stipendeillä.

− Olemme saanet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Suomessa on 650 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit, jotka perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

PPL:n Jari Malinen ja Ruoveden Pirkkain pesäpallojaoston puheenjohtaja Petri Asikainen

Sinettiauditointi ke 11.5.2011

Ennen pesiskauden avausta 11.5. saapui PPL:n nuorten vastaava Jari Malinen auditoimaan seuraamme. Sinettivastaava Hanna Juurakko oli jo ehtinyt tutustuttaa auditoijan pääpiirteittäin seuran tämänhetkiseen tilanteeseen, ja varsinaisessa kokoontumisessa Malinen haastatteli vielä muita seuratoimijoita ja lasten vanhempia.

Auditionti perustui pitkälti viime syksynä valmistuneeseen seuran Toimintakäsikirjaan, jossa seuran pääperiaatteet tarkistettiin ja esitellään kaikille toiminnassa mukana oleville ja toiminnastamme kiinnostuneille.

Seuraava Sinettiauditointi on edessä keväällä 2014.

Sinettiauditointi 23.5.2008

Mika Mikola ja Jari Malinen saapuvat perjantaina 23.5. Pesäpalloliiton puolesta auditoimaan pesäpallojaoston toimintaa. Sinettiseurat "tarkastetaan" sinetin saamisen jälkeen kahden vuoden kuluttuta ja siitä eteenpäin kolmen vuoden välein.

Kaikkien joukkueiden valmentajien on oltava paikalla klo 16 jäähallin kahviossa. Illan ohjelmassa on lisäksi B-tyttöjen peli, jonka yhteydessä auditoijat haastattelevat vanhempia ja pelaajia seuran toimintaan liittyvissä asioissa.

Nuori Suomi-sinetti vastaanotettiin Noitakäräjätorilla

Nuorisopesiksen edustaja Mika Mikola luovutti Nuori Suomi-sinetin kunniakirjoineen pesäpallojaostolle. Sinetin vastaanottivat jaoston puheenjohtaja Anna Warséll, nuoriso- ja valmennusvastaava Tarja Tittonen sekä lasten edustajat Milja Vehmaanperä ja Aleksi Ahvenjärvi. Tilaisuudessa myös kunnan edustajat Helena Peltonen ja Tapani Saari lahjoittivat jaostolle kunnan stipendin. Kiitokset Sirpalle kakkukahveista ja onnittelut kaikillle työssä mukana olleille ja jokaiselle pelaajalle, valmentajalle ja vanhemmalle! Tästä on hienoa jatkaa laadukasta työtä ruovesiläisten lasten ja nuorten parissa.

Monipuolista liikuntaa mukavasti yhdessä tehden