Kausi 2007

Hiekkatekonurmikentän avajaiset

Artikkeli Pesäpalloliiton sivuilla

Uuden hiekkatekonurmikentän avajaiset järjestettiin 6.6. ennen naisten suomensarjan ottelua Pirkat-Ilmajoki. Juha Saarilahti avasi tilaisuuden, jonka jälkeen joukkueet saapuivat peliasuissaan esittelyyn uuden kentän polttolinjalle. Tilaisuudessa oman tervehdyksensä kentälle toivat kunnanjohtaja Markku Raiskinmäki sekä pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen. Pesäpallojaoston puolesta tervehdykset ottivat vastaan Petri Asikainen ja Tarja Tittonen.

Kentän käyttöönoton kunniaksi nauhanleikkauksen suoritti F-tyttö Fanny Laine ja hänen kanssaan leikkaamiseen osallistuivat Markku Raiskinmäki, Mika Helminen ja kentän rakennustyöhön suuren panoksensa antanut kentänhoitaja Markku Nenonen. Kiitospuheen piti jaoston nuoriso- ja valmennusvastaava Tarja Tittonen. Lopuksi laulettiin yhdessä mieskuoron avustamana Ruoveden laulu. Tilaisuuteen oli saapunut runsaslukuinen yleisö seuraamaan juhlallisuuksia ja kannustamaan kotijoukkuetta. Aurinkoinen ja helteinen sää helli yleisöä ja juhlaväkeä.

Lisää kuvia avajaisista

Kilpasarjan hopeamitalit tuomisina Tenavaleiriltä!

Loppuottelussa Seinäjoen Maila-Jussit voitti Pirkkain tytöt niukasti 5-2. Häviöstä huolimatta ilmassa kaikuivat ansaitusti riemun kiljahdukset ja yhteinen voitontanssi saattoi alkaa!

Onnea hopeamitalisteille!

Joukkueessa pelasivat:
Fanni, Saara, Vilma, Henna R, Matu, Lotta, Ilona, Veera, Jassu, Viivi ja Erkka.
Pelinjohdosta vastasi Anna Warsell ja huollosta ja joukkueenjohtotehtävistä Jaana Stenbacka.

 

 

 

Ystävyysottelu RuoSkA-Pirkat 2-1 (3-16, 10-6, 4-1)

Pelattiin huumorimielessä ja puoliksi tosissaan 19.6. aurinkoisena kesäiltana yli kahdensadan silmäparin seuratessa kiinnostuneena paikallisen jääkiekkoseuran edustusjoukkueen ja Pirkkain B-tyttöjen ystävyysottelua. Ottelu alkoi tyttöjen hienoisella ylivoimalla, mutta kun RuoSkA:n pojat saivat juonesta kiinni, etenijöitä kentälle ja polttoheitot hieman lähemmäksi pesävahtien räpylöitä, kääntyi ottelu 1-1 jaksojen jälkeen RuoSkA:lle kotiutuskisassa 4-1.

RuoSkA:sta palkittiin etukentällä muutaman tosi nopean liikkeen tehnyt Jarmo Heininen ja vanhan kopparin sisältään löytänyt Ville Myllymäki. Pirkkain tytöistä palkittiin Riikka ja Rintasen Anna.

Kiitos kummallekin joukkueelle mukavasta pelistä! Kuvien perusteella peli kävi ainakin jääkiekkoilijoille hyvästä venyttelyharjoituksesta:

Mallikas pesävahdin venytys Iirolta eikä Karonkaan askel taida ihan sopia pesään....
Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi
Helinin Matti on notkea poika!
Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi
Eetu venyy, mutta pallo sirvahtaa valitettavasti ohi räpylän!
Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Anna myi aamun mansikoita, teki päivävuoron Pohjois-Hervannan koulun keittiöllä ja lähti illaksi PHPOY:n hommiin Vehkakosken lavalle. Arvaatteko mistä kohtaa työpäivää tämä kuva on?

Tampereen Nuorisoleiri 22.7.-27.7.2007

Ruoveden Pirkkain pesäpallojaosto talkoilee Tampereen Nuorisoleirin aikana  hoitamalla ruuanjakelun ja majoituksen valvonnan sekä kioskimyynnin Pohjois-Hervannan koululla. Koulun talkooväkivahvuus on klo 6-22 n. 8-10 henkilöä ja yöllä 2 henkilöä. Jokaisesta joukkueesta osallistutaan talkoisiin. Työvuorolistat tulevat jakoon jo tammikuun lopulla, josta vanhemmat voivat varata itselleen sopivia työvuoroja.

Talkooväen tehtäviin kuuluu mm.

 • ruokalippujen la leiripassien tarkistus ruokalan ovella
  yleinen järjestyksen ja siisteyden valvonta ruokalassa
  ruuan jakelun valmistelu; mm. ruuan esillelaitto, leivät, juomat, salaatin sekoittaminen yms.
  ruuan jakelu
  astioiden tiskaaminen ja ruokalan siistiminenmajoitusluokkien tyhjentäminen pulpeteista yms. ennen leirin alkua
  opasteiden ja kylttien kiinnittäminen koululle, läheisille kentille ja ajoväylille
  luokkien luovuttaminen ja majotuspassien tarkistus
  päivystys koululla vuorokauden ympäri
  valvoa koulun järjestystä
  tarkistaa majoituskoulun suihkutilojen yms. siisteys ja lisätä wc-paperit ja pyyhkeet tarvittaessa
  leiridiscon järjestysmiehinä toimiminen
  luokkien takasinluovutuksen valvonta
  kantaa pulpetit takaisin luokkiin
  tehdä loppusiivous koululla
  poistaa opasteet ja kyltit

Seura toimittaa 20.6. mennessä luettelon tehtäviin osallistuvista henkilöistä ja 30.6. mennessä täsmällisen tehtävävuoroluettelon leirin järjestäjille. Tehtäviin lupautuneet henkilöt osallistuvat heille järjestettävään tiedotus- ja koulutustilaisuuteen viikolla 28.

Kiitos talkoolaiset Tampereen urakasta!

Tampereen Nuorisoleiri saatiin päätökseen perjantai-iltana 27.7. sekä talkoolaisten että pelaajien osalta. Pirkkain C-tytöt sijoittuivat sarjassaan hienosti 4. sijalle häviten vain kaksi ottelua koko leirillä. Viimeinenkin joukkue poistui majoituskoulultamme kuuden maissa ja talkoolaiset yhdeksän tienoilla, kun viimeinenkin käytävä oli siivottu ja kioskitavara löytänyt lopullisen sijoituspaikkansa.

Kiitokset kaikille urakkaan osallistuneille; väkeä riitti ja kaikki suoriutuivat tehtävistään vastuullisesti! Varsinkin Jaana ja Sirpa ansaitsevat erityiskiitoksen viikkoja kestäneestä urakastaan. Talkoo oli koko seuralle mittava ja valmiiseen työhön saa jokainen olla tyytyväinen.

Kaikille talkoolaisille järjestetään leiriorganisaation puolesta kiitosillanvietto Tampereella KooVeen majalla 1.9. klo 16. Sovitaan kuljetuksesta sinne lähempänä, kun tiedämme kuinka moni on lähtemässä. Ilmoittautua voi mahdollisimman pian Annalle.

Täällä vielä leirin järjestäjien kiitokset kaikille.

 

Vessojen siivous läpi päivien ja öiden, oli mielenkiintoisimmasta päästä tätä talkoota....
Varsinkin yövuorossa siinä kolmen- neljän maissa homma mättää vähän joka suunnasta, mutta hammasta purren hommat hoidettiin! Huumorintajua siinä kyllä tarvittiin monessakin kohtaa...
...sitä tarvittiin varsinkin perjantai-iltapäivänä, kun paikalla oleva talkooporukka hiljeni tuomareiden asuinsijojen jätteiden edessä.....
Valkutkin kuulolla

Harjoituksista oppia myös valmentajille

Varsinaissuomalainen pesäpallovaikuttaja ja -kouluttaja Mika Mikola vieraili 12.4 tehotiimin puitteissa Ruovedellä. C- ja B-tytöille pidetyn parituntisen harjoituksen pääteemana oli ennakoiva ja nopea tilannepelaaminen. Kevään kiireistä ja yhteensattumista huolimatta paikalle oli ennättänyt myös joukko innokkaita valmentajia.

 

Pelinjohtokoulutusta valmentajille

Keski-Suomen Pesiksen ja Nuorisopesiksen kouluttaja Jouni Vatanen vieraili Ruovedellä 29.3. maaliskuun valmentajakerhon koulutustilaisuudessa kertomassa juniorijoukkueen pelinjohdosta. Innokas valmentajajoukko kuunteli Jounin esitystä kiinnostuneena. Luennon jälkeen käytiin vielä muutama käytännön harjoitus salissa läpi.

Kiitokset Jounille ja onnea uusiin tehtäviin Keski-Suomen Liikunnassa!

Jouni Vatasella on vankka kokemus sekä pelinjohdosta että pelinjohtajien kouluttamisesta.
Vetreätä mailan liikettä

Valmentajat tekniikkaopissa

Helmikuun valmentajakerhossa perehdyttiin mailavirtuoosi Jukka Peltoniemen asiantuntevassa ohjauksessa mailatekniikkaan ja lyönnin kehittelyyn. Hikisen parituntisen aikana pesäpallomaila tuli jokaiselle enemmän kuin tutuksi ja illan päätteeksi nähtiin valkuiltakin jo lähestulkoon esimerkillisiä lyöntisuorituksia.  Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan kesää ja tulevia upeita lyöntejä.

Tilaisuudesta valmistumassa lyhyt kooste, josta opittua voi kerrata.

Valmentajat opissa

Tammikuun valmentajakerhon kouluttajana toimi Nuoripesiksen toiminnanjohtaja Kaija Tanner. Illan teemana oli pelaajan pallonkäsittelytaitojen ja ulkopeliosaamisen kehittäminen. Avainsanoja tekemisesä olivat rytmi, toistot ja aika yhdistettynä ennakointiin. Tilaisuus herätti varmasti osallistujissa innostusta ja runsaasti ideoita sovellettavaksi kaikkien ikäryhmien harjoitteluun.

 

PESISKOULU 2007

Ruoveden Pirkkain pesäpallojaosto järjestää kesällä 2007  
v.1997 synt. ja sitä nuoremmille tytöille ja pojille tarkoitetun pesiskoulun.

Pesiskoulu alkaa tiistaina 5.6.2007 klo 17-18.30
Pesiskoulu pidetään joka tiistai elokuun loppuun saakka.

Pesiskoulun hinta on 40€/ lapsi. Hinta sisältää 12 ohjattua harjoituskertaa, seuran välineiden käyttömahdollisuuden, erillisen päätöstapahtuman, pesispassin, vakuutuksen, seura-aapisen ja pesiskoulutuotteen. Seuraava saman perheen lapsi puoleen hintaan. Osallistumismaksu laskutetaan pesiskoulun alettua.

Pesiskoulun vetäjinä toimivat PML (Pesäpalloilijan Monipuolinen Liikunta)- koulutuksen käyneet Pirkkain C-tytöt ( Karoliina Ahonen, Martta Asikainen, Anne Lamminen, Kaisla Kiviranta,Jenni Koivunen, Riina Kulju, Iida Pajunenja Milja Vehmaanperä). Pesiskoulu koostuu perusliikuntataitoja ja kehonhallintaa kehittävistä leikeistä ja leikinomaisista monipuolisista harjoitteista.

Ilmoittautuminen
Pesiskouluun ilmoittautuminen tapahtuu joko ennakkoon nettilomakkeen kautta tai paikan päällä ohjaajille.

lisätietoja ja tiedustelut:
Martta Asikainen 044-3796068
Anne Lamminen 050-3422553

 

Pesiskoulun päätöstapahtuma su 26.8.2007

Päätöstapahtuma pidetään urheilukentällä  klo 12:00-14:00. Tapahtuma sisältää leikkeja sekä seikkailuradan erilaisine tehtävärasteineen. Seikkailuradan tehtävät liittyvät kesän aikana opeteltuihin asioihin.

Mukaan tarvitaan normaalit harjoitusvarusteet ja juomapullo.

Tapahtumassa on tarjolla mehua ja naposteltavaa. Naposteltavia varten tarvitsemme tietoja mahdollista allergioista. Ne voi ilmoittaa puhelimitse Annelle (050-3422553) tai Martalle (044-3796068) tai ensi tiistaina 21.8 harjoituksissa.

Kaikki pesiskoululaiset joukolla mukaan!

Suurleiri Varkaudessa

Pirkat-93 tytöt

Alkulohko A

 

ma02.07. 16:00Pirkat-93 - KePe-94  

25

-

12

ti03.07. 10:30Pirkat-93 - Lippo-94  

13

-

6

ti03.07. 15:00 ViPa -Pirkat-93  

12

-

13

ti03.07. 18:30 Kiri -Pirkat-93  

5

-

21

ke04.07. 08:30 RePi -Pirkat-93  

10

-

16

ke04.07. 13:00Pirkat-93 - SiiPe-93  

14

-

11

ke04.07. 17:30Pirkat-93 - Paukku  

24

-

3

 


Jatkolohko E

 

to05.07 08:30 PattU/Espoo -Pirkat-93  

21

-

12

to05.07 13:00Pirkat-93 - JoMa  6 - 14
pe06.07. 10:30 PattU -Pirkat-93   15 -6

 

Sijoitusottelu sijat 7-8

 

la07.07 10:30 Pirkat-94 -Pirkat-93   9 -8

 


sarjataulukko tästä linkistä


Pirkat-94 tytöt

Alkulohko D

 

ma02.07. 15:00Pirkat-94 - PK-P  

20

-

0

ti03.07. 09:30Pirkat-94 - Räpsä  

8

-

5

ti03.07. 14:00 Lippo-93 -Pirkat-94  

11

-

8

ti03.07. 17:30Pirkat-94 - PuMu  

22

-

2

ke04.07. 08:30 JoMa -Pirkat-94  

7

-

14

ke04.07. 14:00Pirkat-94 - SMJ-94  

14

-

9

ke04.07. 18:30 PeTo -Pirkat-94  

1

-

21

 


Jatkolohko F

 

to05.07. 10:30 Siipe-93 -Pirkat-94  

8

-

13

to05.07 15:00Pirkat-94 - Espoo  8 - 13
pe06.07 10:30Pirkat-94 - KiPa-90  4 - 13

 

Sijoitusottelu sijat 7-8

 

la07.07 10:30Pirkat-94 - Pirkat-93  9 - 8

 


sarjataulukko tästä linkistä


Pirkat D-pojat

Alkulohko A

 

ma02.07. 15:00 NJ -Pirkat  

4

-

4

ti03.07. 09:30Pirkat - PuMu  

11

-

3

ti03.07. 17:30 MäVi -Pirkat  

0

-

20

ti03.07. 19:30 OuHu -Pirkat  

2

-

3

ke04.07. 08:30Pirkat - Viri  

27

-

1

ke04.07. 14:00Pirkat - JoMa-94  

10

-

4

 


Jatkolohko E

 

ke04.07. 19:00 VäVi -Pirkat  

14

-

3

to05.07 09:30Pirkat - JoMa-93  

0

-

6

to05.07 14:00 Roihu -Pirkat   2 -8

 

Ristikkäisottelu

 

pe06.07. 09:30 PuMu -Pirkat  

 3

-

5

 

Sijoitusottelu sijat 5-6

 

la 07.07 10:30 PattU -Pirkat   3 -2
                   
                   

 


sarjataulukko tästä linkistä

Tenavaleiri Lappeenrannassa

Tytöt kilpasarja

Pirkat
Alkulohko B

 

to12.07. 15:30 NJ 2 -Pirkat  

-

12

pe13.07. 08:30Pirkat - OsVa  

 17

-

 2

pe13.07. 12:30Pirkat - Muhos   11

-

   8
pe13.07. 17:30 Laitila -Pirkat      6

-

14

la14.07. 09:30 JyPe -Pirkat  

  2

-

 17
la14.07. 12:30

SMJ-95

-Pirkat  

  9

-

 4

la14.07. 17:30Pirkat - KaMa  

24

-

 4

su15.07. 10:30Pirkat - HP   23 -    6

 

Puolivälierät:
Ottelun voittaja välieriin

 

ma16.07.19:30Pirkat-Fera  

-

 

Välierät:
Voittajat loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun

 

ti17.07.8:30NJ-Pirkat  

 1

-

7 

ti17.07.8.30SMJ -95  PeTo        

 

Loppuottelu:

 

ti17.07.13:30Pirkat-Seinäjoki  2

-

 

Sarjataulukko

 

 

Kuva: Heikki Saarinen, Foto- Ruovesi

Pojat pelisarja

Pirkat - 95
Alkulohko C

 

to12.07.15:30Pirkat-Pesäysit

11

-

5

pe13.07.11:30Laitila-Pirkat

 14

-

6

pe13.07.15:30Pirkat-Espoo 15

-

    2
pe13.07.18:30Pirkat-OsVa 23

-

  4

la14.07.09:30Pirkat-PKP 1

11

-

    5
la14.07.13:30

SoJy

-Pirkat

13

-

8

la14.07.18:30Roihu-Pirkat

3

-

18

 

Sarjataulukko

Jatkolohko E;  sijat 5-8

 

su15.07.9:30Pirkat-KePe

7

-

8

su15.07.11:30Kuhmo-Pirkat

21

-

11

ma16.07.09:00PK-P 2-Pirkat 7

-

  15 

 

Sarjataulukko

Sijoitusottelu: Sijat 5-6

 

ti17.07.08:30Kuhmo-Pirkat10

-

   9

 

 

Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Pojat pelisarja

Pirkat - 96
Alkulohko A

 

to12.7. 13:30Pirkat - PKP 2  

10

-

15 

pe13.7. 11:30 Ulvila -Pirkat  

  7 

-

 9 

pe13.7. 15:30Pirkat - Espoo 95  12

-

 16
pe13.7. 18:30Pirkat - Kempele      8

-

 9

la14.7. 09:30Pirkat - JoMa  

6

-

  9
la14.7. 13:30 Puijo -Pirkat  

 6

-

14

la14.7. 18:30 Kerava -Pirkat  

12

-

 10

 

Sarjataulukko

Jatkolohko H; sijat 17-20

 

su15.7. 11:30Pirkat - MuPS  

11

-

10 

su15.7. 13:30 Ulvila -Pirkat  

  7 

-

 9 

ma16.7. 10:00 Roihu -Pirkat     7

-

 18

 

Sarjataulukko

Sijoitusottelu: Sijat 17-18

 

ti17.7. 10:30Pirkat -

MuPS

 

-

8

 

 

Kuva: Heikki Saarinen, Foto-Ruovesi

Nuorisoleiri Tampereella

Tytöt pelisarja

Pirkat C tytöt
Alkulohko D

 

su22.7. 15:00 PäPe -Pirkat  

2

-

22

su22.7. 18:15Pirkat - KiPa-90  

20

-

9

ma23.7. 13:00Pirkat - HT  

 13

-

2

ma23.7. 18:15 Nurmo -Pirkat  

-

24

ti24.7. 09:45 HP-K 2 -Pirkat  

-

23
ti24.7. 14:15Pirkat - Ii  

10 

-

1

ke25.7. 09:45Pirkat - Mynämäki  

11 

-

 

Pirkat ovat voittaneet alkulohkonsa. Edessä on puolivälierä C-lohkon kakkosta, Joensuun Mailaa vastaan to 26.7. klo 8.30. Voittajat välieriin ( sijat 1-4 ) klo 14.15 . Häviäjät pelaavat sijoista 5-8.

puolivälierä

to26.7. 08:30Pirkat - Joensuu  

-


välierä jaksopelinä

to26.7.14:15Lapua-Pirkat  

 2

-

1

(2-3) (2-1), kot. (3-3) (2-1)    


pronssioottelu

pe27.7.13:30YKV-Pirkat  

 2

-

0

(11-3) (11-6)  


 

sarjataulukko

 

Pesiskauden päättäjäistilaisuus

Hienon kauden päättäjäis- ja palkitsemistilaisuutta vietettiin koko pesäpallojaoston voimin sunnuntaina 30.9. Urheilutalolla. Tupa oli täynnä viimeistä penkkiriviä myöten, kun pesäpalloilijat olivat saapuneet seuraamaan kauden palkintojenjakoa. Tilaisuus aloitetttiin "hovikuvaajamme" Heikki Saarisen kuvakavalkadilla, jossa ihasteltiin parhaimpia otoksia kesän kotipeleistä. Kakkutarjoilun jälkeen päästiin itse palkintojenjakoon, jossa jaettiin sekä joukkuekohtaisia että koko jaoston yhteisiä palkintoja.

Kukin joukkue palkitsi keskuudestaan itse päättämiensä kriteerien perusteella kolme pelajaa. Näiden palkittavien nimet löytyvät kunkin joukkueen omilta sivuilta.

Ruovesi-lehdessä 3.10. ilmestynyt juttu, jossa lyhyet yhteenvedot kunkin joukkueen kaudesta, löytyy täältä.

Tilaisuudessa jaettiin myös Hämeen aluesarjamitalit seuraavin sijoituksin:

E-tytöt kultaa
E-pojat kultaa ja hopeaa
D94-tytöt hopeaa
D-pojat kultaa
C-tytöt kultaa

Jaosto palkitsi tänä syksynä seuraavat henkilöt:

Puheenjohtajan Pytty Anna Rintanen
Vuoden Kunniamaininta Martti Hietanen
Vuoden Pesisperhe Tapani, Arja-Elina, Paula ja Matti Pöytäniemi
Vuoden Puurtaja Jaana Viitanen
B-tyttöjen Huomionosoitus Sirpa Moisio
Vuoden Pesisteko Petri Asikainen
Vuoden Tuomari Matti Suohalme
Vuoden Tyttötuomari Ilona Katajamäki
Vuoden Poikatuomari Juho Inkinen
Vuoden Valmentaja Anna Warséll
Vuoden Pelinjohtajat Jarmo Ahonen
Matti Vehmaanperä
Vuoden Poikapelaaja Janne Haavikko
Vuoden Tyttöpelaaja

Martta Asikainen

Vuoden Joukkueenjohtaja Sari Ahvenjärvi
Vuoden Nuori-Suomi-joukkue F-tytöt

Vuoden Menestyjä
(kiertopalkinto)

E-tytöt