Kausi 2006

kuva
Naisten superpesiksen huippulukkareiden Katja Saaren( tak.vas)ja Sirpa Pollarin (tak.oik.)opissa Esko Kulju, Eero Enoranta, Harri Vehmaanperä,Karoliina Ahonen, Jenni Koivunen, Aliisa Nenonen sekä edessä Aatu Ahomäki, Oskari Asikainen ja Matleena Nenonen

 

Ruoveden Pirkat Porin alueleirillä ennätyssuurella joukolla

Ruoveden Pirkkain osanottajamäärä kolmen alueen Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Hämeen yhteisellä pesäpallon alueleirillä nousi yli yhdeksänkymmenen pelaajineen, valmentajineen, tuomareineen ja huoltajineen. Pirkat edustivat samalla koko Hämettä, sillä Hämeen alueelta alueleirille osallistui Pirkkain joukkueiden lisäksi vain Hämeenkyrön Räpsän D-tytöt ja Ikaalisten Tarmon F-tytöt. Joukkuemäärissä laskettuna Pirkoilla oli koko leirin suurin joukkuemäärä yhdessä Rauman Feran kanssa. Kummastakin seurasta leirille osallistui peräti kuusi joukkuetta. Koko leirillä pelasi helteisessä säässä kaikenkaikkiaan neljäkymmentä  F-D-ikäisten joukkuetta.

Pirkkain pienimmät ensikertalaiset olivat F-tyttöjen sisukas joukkue, joka jaksoi pelata helteisessä säässä peräti yhdeksän peliä. F-pojat osallistuivat samaan sarjaan, jossa sijoituksia ei kuitenkaan vielä laskettu. E-pojat pääsivät pokkaamaan omassa sarjassaan pronssimitalit ja D-pojat sijoittuivat kuudenneksi. Poikien sarjoissa joukkueita oli melko vähän, mutta tyttöjoukkueita on paljon ja tyttöjen taso alueella on todella kova, joten sekä E- että D-tyttöjen neljännet sijat sarjoissaan olivat hienoja suorituksia.

Kiitokset kaikille mukana olleille pelaajille, valmentajille ja huoltajille! Erityiskiitokset bussikuskillemme Koivusen HP:lle kuljetusten kärsivällisestä hoidosta.

 

Asia ei ole ihan näin vakava, miltä kuvassa näyttää, vaikka tärkeä tilaisuus onkin! Kuva: Heikki Saarinen

Nuori Suomi-sinetti vastaanotettiin Noitakäräjätorilla

Nuorisopesiksen edustaja Mika Mikola luovutti Nuori Suomi-sinetin kunniakirjoineen pesäpallojaostolle. Sinetin vastaanottivat jaoston puheenjohtaja Anna Warséll, nuoriso- ja valmennusvastaava Tarja Tittonen sekä lasten edustajat Milja Vehmaanperä ja Aleksi Ahvenjärvi. Tilaisuudessa myös kunnan edustajat Helena Peltonen ja Tapani Saari lahjoittivat jaostolle kunnan stipendin. Sinettiä juhlittiin "työn merkeissä"; C-tyttöjen leirisarjan pelillä ja kakkukahveilla. Kiitokset Sirpalle tarjoilusta ja onnittelut kaikillle työssä mukana olleille ja ihan jokaiselle pelaajalle, valmentajalle ja vanhemmalle! Tästä on hienoa jatkaa laadukasta työtä ruovesiläisten lasten ja nuorten parissa.

Ruovesiläisten joukko ennen avajaismarssille lähtöä.

Tenavaleirillä Sotkamossa poikien ja tyttöjen joukkueet

Sotkamon Tenavaleirillä vipelsivät muiden joukossa poikien pelisarjassa Ruoveden Pirkkain E-poikien joukkue ja tyttöjen kilpasarjassa E-tyttöjen joukkue. Leiriviikko sujui kauniissa säässä kummankin joukkueen osalta hienosti, uusia kokemuksia karttui ja mukavia muistoja kertyi kavereiden kanssa vietetystä viikosta. Monen vanhemman kesälomareissutkin osuivat juuri Sotkamoon, joten Ruovesi oli kyllä mukavasti edustettuna Kainuun komeissa maisemissa. Kiitokset kaikille pelaajille, valmentajille, huoltojoukoille ja vanhemmille!

Hiekkatekonurmikenttä valmistuu...

Kesällä 2007 Ruovedellä ei voi enää istuttaa perunoita pesäpallokentälle. Peliolosuhteet paranevat uudelle tasolle, kun odotettu hiekkatekonurmikentä valmistuu vanhan hiekkakentän viereen.

Ruoveden kunnan ja Pirkkojen pesäpallojaoston yhteishankkeena rakennettava kenttä sai lähtölaukauksensa syksyllä 2005, kun kunta budjetoi rakennustöiden aloituksen vuodelle 2006. Opetusministeriön liikuntapaikka-avustuspäätös keväällä 2006 varmisti hankkeen rahoituksen.  

Työt alkoivat elokuun lopulla puiden kaadolla ja pintamaiden poistolla. Tunnelmia rakentamisen vaiheista kuvina löytyy linkistä.

B-tytöt jakoivat pesiskoululaisten osallistumismitallit

Pesäpallokauden päättäjäiset

Urheilutalolla vietetty päättäjäistilaisuus oli yleisömenestys. Ohjelmaa seurasi yli 300 pelaajaa, vanhempaa tai toimitsijaa. B-tytöt olivat suunnitelleet juhlan omana projektinaan Tarjan ja Juhan ohjauksessa. Juhlan aikana palkittiin joukkueet joko osallistumis- tai sijoitusmitalein. Jokaisesta joukkueesta palkittiin myös paras, kehittynein ja tsempparipelaaja. Kukin joukkue esitti omalla palkitsemisvuorollaan pienen ohjelmanumeron; F-poikien Lordi-esitys oli vauhdikkaimmasta päästä! Tilaisuudessa muistettiin myös toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita. Tauon aikana nautittiin kahvipöydän antimista ja tutkittiin tarkoin seinille valmistettuja kuvakollaaseja joukkueiden kesän tapahtumista. Joukkueiden kauden tähtihetkiä oli myös koottuna diaesityksiin, joista saatiin juhlan aikana nauttia pariinkin otteeseen.

Kiitokset järjestäjille mieliinpainuvasta juhlasta!

PML-koulutus Ruovedellä

Pesisjuniorin monipuolinen liikunta –koulutus(PML) pidettiin Ruovedellä 29.10.2006.
PML-koulutuksen suoritti 17 kurssilaista Mika Mikolan ohjauksessa. Lisää tunnelmia "valmentajakerho"-sivulla

Pesäpalloväen syyskohtaaminen Järvenpäässä

Pesäpalloliiton, Superpesiksen ja Nuorisopesiksen yhteinen kohtaaminen järjestetttiin Järvenpäässä 17.-19.11. Lauantaina kokousväelle esiteltiin mm. Ruoveden Pirkkain kasvatuspainotteista ja monipuoliseen liikuntaharrastukseen perustuvaa toimintaa. Ruovesiläistä pesäpallotyötä ja sen periaatteita kymmenen vuoden ajalta esitteli kokousväelle jaoston nuoriso- ja valmennusvastaava Tarja Tittonen.

Kohtaamisessa omaa työtään esittelivät Ruoveden lisäksi myös Rauman Fera, Kempeleen Kiri, Sotkamon Jymy ja Nurmon Jymy sekä Jyväskylän Kiri.

 

Miina, Iida ja Pesäpalloliiton vt. toiminnanjohtaja Hannu Kareinen neuvonpidossa.

Ruoveden Pirkkain Nuoret Johtajat Iida Asikainen ja Miina Nenonen kertoivat kokousväelle kesän ja syksyn aikana B-tyttöjen joukkueen toteuttamasta Pesäpallokauden Päättäjäiset-projektista, joka toimi samalla tyttöjen näytetyönä Nuoret Johtajat-koulutuksessa.

Tytöt edustivat reippaalla esiintymisellään upeasti seuraamme ja näyttivät samalla käytännössä kuinka nuoret voivat omassa urheiluseurassaan harjoitella oikeata projektityöskentelyä, siihen kuuluvaa vastuunkantoa ja järjestelytyötä. Pesäpalloseurassakaan ei toiminnan tarvitse olla pelkää pelaamista ja harjoittelua, vaan seuratyötä voi harjoitella monella muullakin tavalla.

Vuoden ansioista palkittuja

Ruoveden kunnan vapaa-ajan lautakunta on palkinnut Ruoveden Vuoden Valmentajana B- ja C-tyttöjen valmentajan Tarja Tittosen. Tarja on valmentanut seurassamme pesisjoukkueita ansiokkaasti jo kymmenen vuoden ajan. Valmennustyössään Tarja painottaa urheilijan monipuolista kehittämistä ja seurojen ja eri lajien välistä yhteistyötä. Onnittelut Tarjalle!

Vapaa-ajanlautakunta myönsi myös kannustusstipendin C-tyttöjoukkueelle kesän 2006 hienosta menestyksestä Jyväskylän Nuorisoleirillä ja aluesarjassa.

Ruoveden Pirkkain palkitsemistilaisuudessa palkittiin seuraavat pesäpalloilijat:

Vuoden Etenijä Fanni Pylvänen E-tytöt
Vuoden Tulokas Ilari Riihioja E-pojat
Vuoden Positiivinen Pelaaja Paula Pöytäniemi D-tytöt
Vuoden Lukkari Harri Vehmaanperä D-pojat
Vuoden Nuorisotuomari Iida Pajunen C-tytöt
Vuoden Kärkilyöjä Iida Asikainen B-tytöt

Onnittelut kaikille!

 

Innostavana kouluttajana toimi kokenut Mika Mikola Nuorisopesiksestä

PML-koulutus Ruovedellä

Pesisjuniorin monipuolinen liikunta –koulutus(PML) pidettiin Ruovedellä 29.10.2006.


Koulutuspäivän päätteeksi PML-tutkintotodistukset pokkasivat:

Paula Rinki
Hannu Inkinen
Jussi Salmela
Mikko Pajunen
Timo Kiiski
Teijo Manninen
Sakari Salmela
Martta Asikainen
Kaisla Kiviranta
Anne Lamminen
Anna Tattari
Iida Pajunen
Markus Pälvimaa
Riina Kulju
Milja Vehmaanperä
Jouni Laine
Satu Purakasmäki (Virrat)